Poboljšani XDm Elite
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Re: Poboljšani XDm Elite
@Mirok,
Mislis da ne moze zbog kapaciteta magazina?
Vjerojatno tocno.
ALi treba reci, da firma u HS Produkt, stvarno ima sluha za americko trziste.
Svaka im cast!
Jos da bace na lokalno nase civilno trziste VHS-2 u poluatomatskoj verziji... o-la-la! sa novim pravilnikom natjecanja od HSS-a (o kojem upravo raspravljaju), streljastvo bi ekspandiralo preko noci!
I da naprave poluautomatski VHS-2 u kalibru 9x19, za kategoriju PCC - pistol caliber carbine, za IPSC natjecanja...
Vjerojatno tocno.
Svaka im cast!
Jos da bace na lokalno nase civilno trziste VHS-2 u poluatomatskoj verziji... o-la-la! sa novim pravilnikom natjecanja od HSS-a (o kojem upravo raspravljaju), streljastvo bi ekspandiralo preko noci!
I da naprave poluautomatski VHS-2 u kalibru 9x19, za kategoriju PCC - pistol caliber carbine, za IPSC natjecanja...
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesjolly wrote:@Mirok,
Vjerojatno tocno.
Svaka im cast!
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Htio bih još dodati, da bi bilo lijepo kada bi se se vlasnicima HS pištolja u tvornici omogućila prodaja ili čak ugradnja barem novog okidača koji ima taj XDM Elite. Do sada sam imao prilike pucati iz više vrsti pušaka i pištolja od kada sam se počeo baviti vatrenim oružjem, od kojeg je dobar dio "starije" vojno oružje i mogu reći da mi se okidač na mojem XDM-u 4.5 u 9mm uopće ne sviđa. Prije no što sam kupio pištolj sam čitao da ima malo jači trigger creep, ali me je iznenadilo da je baš toliki. Nije baš neki preeeveliki bed, ali ako bih htio pucati precizu uz praktično streljaštvo kojim sam se počeo baviti, možda bi bilo malo teže doći do nekih boljih rezultata.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
ima dva mjeseca da sam čuo da izlazi ove godine i da će cijena biti cca 7000 kn..jolly wrote:
Jos da bace na lokalno nase civilno trziste VHS-2 u poluatomatskoj verziji...
što se spominje u novom prtavilniku??
- jolly
- Cinker - bojna

Zatrpani su poslom.... sumnjam...
Stari pravilnik je malo zastario, pa se razmislja o izmjenama.
Sto ce na kraju izpasti, vidjet cemo...
Inace u novinama se svojvremeno pricalo da je cijena 11-12.000 kn, wikipedia kaze 10.000 kn.... A ko zna sta ce biti konacna maloprodajna cijena za poluatumatsku ako ikad izadje vani na civilno trziste.
Trenutno se raspravlja o tome, vidi temu o javnoj raspravi. Komisija HSS raspravlja o novim disciplinama.sjekira wrote: ima dva mjeseca da sam čuo da izlazi ove godine i da će cijena biti cca 7000 kn..
Inace u novinama se svojvremeno pricalo da je cijena 11-12.000 kn, wikipedia kaze 10.000 kn.... A ko zna sta ce biti konacna maloprodajna cijena za poluatumatsku ako ikad izadje vani na civilno trziste.
Turn better into best!
to sam čuo od kolega na Oboju zadnji put... ako lažu oni lažem i ja.. neke od njih zovu u tvornicu na svako testiranje pa pretpstavljam odakle im infor.. vidjet ćemo..
novi pravilnik.. novi zakon o civilnim strelištima...
novi pravilnik.. novi zakon o civilnim strelištima...
- jolly
- Cinker - bojna

Ono sto mislim da je pozitivno je pojava javnih rasprava o novim zakonima i pravilnicima HSS-a.
novi zakon o oruzju je produkt javne rasprave, i realno je bolji od prethodnog.
Tako da sam optimistican oko sveg.
novi zakon o oruzju je produkt javne rasprave, i realno je bolji od prethodnog.
Tako da sam optimistican oko sveg.
Turn better into best!
ne znam.. kad vidim tko odlučuje i koga se pita, na koji način komuniciraju sa zainteresiranim stranama... ne znam... kad je bila riječ o izmjenama zakona o strelištima, gospodin ispred ministarstva zadužen za taj projekt je je došao iz vatrogasne zajednice, prva točka za raspravu je gdje će se na strelištu nalaziti vatrogasni apart.. to je naša razina
- jolly
- Cinker - bojna

Ubi me u pojam! Bolje da nisi tako nesto napisao! LOL! 
Turn better into best!
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Osobno mi se čini 7000 kao premala cijena. Imam osjećaj da će biti u rangu kao i H&K MR serije u. 223 i. 308, dakle između 2000 i 3000 eura. Možda malo manje.jolly wrote:Zatrpani su poslom.... sumnjam...
Trenutno se raspravlja o tome, vidi temu o javnoj raspravi. Komisija HSS raspravlja o novim disciplinama.sjekira wrote: ima dva mjeseca da sam čuo da izlazi ove godine i da će cijena biti cca 7000 kn..
ne znam.. ponavljam što sam čuo oko 7000kn
realno, ako civilna verzija Colta kojim su naoružavali US vojsku dođe 1500€ u što je uključena i carina nema razloga da da cijena stvarno ne bude 7-8000
realno, ako civilna verzija Colta kojim su naoružavali US vojsku dođe 1500€ u što je uključena i carina nema razloga da da cijena stvarno ne bude 7-8000
Svojevremeno se VHS-2 u borbenom kompletu nudio po bliže 2000 eura u natječajima u Francuskoj i Rumunjskoj. Da oduzmemo bajunet, broj spremnika, remnik, adapter za M4 spremnike... cijena ne pada baš značajno... Premalo smo tržište i ništa od toga. VHS-1 se nudio recimo u Italiji, Luksemburgu i čini mi se Belgiji pa je cijena bila 1500-1700 eura mislim... ne sjećam se točnih cifri, tu negdje... Pa pošto govorimo o natječajima ja par sto tisuća pušaka, koliko bi onda maloserijska proizvodnja koštala, prerada na poluautomatski režim da se ne može uobičajenim sredstvima preraditi u automat... na kraju 12.11.2019. kada sam uzimao XDM-a u HS-u sam pitao baš za te VHS-1... rečeno u prodaji ništa za sada u skorijoj budućnosti, da ne znaju da li uopće imaju koji komad negdje na skladištu i da se uopće ne razmišlja o dvojci za civilno tržište... ako se što promjenilo unazad 2 mjeseca, ne znam, sumnjam...
- jolly
- Cinker - bojna

S time da treba reci, da je americko trziste jos uvijek vrlo obecavajuce za takve poluautomate. (colt povlaci recimo ar15, iz proizvodnje za civilno...)
Tako da ne mora znaciti da se ide odmah na malu seriju. Od kontigenta za ameriku , samo da stave 100 komada u nase lokalne ducane... dovoljno za pocetak.
Ali, negdje sam vec napisao da mislim da su im kapaciteti za sad popunjeni, tako da mi to zvuci logicno sta si napisao.
Tako da ne mora znaciti da se ide odmah na malu seriju. Od kontigenta za ameriku , samo da stave 100 komada u nase lokalne ducane... dovoljno za pocetak.
Ali, negdje sam vec napisao da mislim da su im kapaciteti za sad popunjeni, tako da mi to zvuci logicno sta si napisao.
Turn better into best!
Jesu i to je činjenica. HSu su u bitnim dijelovima proizvodnje otišli majstori pa nastaje usko grlo za pojedine dijelove, a rokovi na isporukama se moraju poštivati inače ode sve vrit. A kad ti na istom stroju radiš i za pušku i za pištolj, to onda postaje zamjetan problem.
tko zna, možda će izbaciti nešto novo baš u tu svrhu.. da bi ostali konkurentni moraju izbacivati nove proizvode
Elite se pojavio u Lovcu u okljaštrenom obliku kao SF19. Nema magwell i ima običan tri točke nišan za 4800 Kn.