COLT PYTHON IS BACK!!!!

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

COLT PYTHON IS BACK!!!!

Post by jolly » 22 Jan 2020, 15:36

Ovo je nesto sto stvarno vrijedi spomenuti.
Vjerujem da su mnogi ovo cekali!!!! :A25:

https://www.colt.com/series/python_series

COLT PYTHON (6 IN.)
The Python is back! Building on Colt’s Snake Gun legacy, the legendary double-action revolver returns in stainless steel in 4.25” and 6” barrel lengths. The 2020 Python features modern stainless steel alloys and a re-designed rear sight. Thirty percent more steel beneath the rear adjustable target sight gives you a stronger revolver and more robust shooting experience. A recessed target crown, user-interchangeable front sight, and Walnut grip with the iconic Colt medallion make this a gun you’ll want to shoot AND show off. The Python is chambered in .357 Magnum and also accommodates .38 Special cartridges.

$1499.00

Preporucena maloprodajna cijena proizvodjaca, prihvatljiva. :A25:

Ko je uopce uvoznik Colta za Hrvatsku?? :A00:
Attachments
colt Python.jpg
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: COLT PYTHON IS BACK!!!!

Post by Mirok » 22 Jan 2020, 22:09

Krasan je!
;) možda je jedino ljepši moj 357 mag,SW,mod 66-3, 4" stainless steel :lol:

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 22 Jan 2020, 23:09

A tek moja 19-ica 357 sa 6 inča cjevi.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 23 Jan 2020, 05:01

Decki ja vam ne vjerujem u te vase price, dok ne stavite slike!!! :mrgreen:

Nego, pred 2 godine tvrka Colt je isla u stecaj, itd...
Following persistent reliability problems, the reunited Colt lost its contract with the US military for M4 rifles in 2013.[66] Parent company Colt Defense, LLC, filed for Chapter 11 bankruptcy protection on June 15, 2015,[67] citing both assets and debts in the $100 million to $500 million range.[68] According to analysts, Colt's problems were due to the loss of the contract and low demand for its civilian handguns.[66] In January 2016, Colt announced that the bankruptcy court had approved its restructuring plan.[69][70]\

Elem,
da se podsjetimo stari Pyhton je bio sta je bio jer su ga slagale ruke majstora puskara. To je skup proizvodni poces.

danas imamo firmu Colt koja je isla u restrutruriranje, nakon bankorta i koji traze izlaz na zahtjevnom americkom trzistu.
Kec iz rukava vade, a to je "obnovljeni" Python (i par ostalih zmija).
Ima manje dijelova, i malo je dotjeran, u odnosu na original. Tako kazu.

E, sad, u firmi koja trazi financijski izlaz, i nema para, da se vrate na staro - odnosno rucno slaganje pitona, malo mi cudno. U to sumnjam. To se nece desiti.

Vjerojatmno su izmjene mehanizma izvedene na nacin da omoguci izradu na CNC stroju.
Sve u svemu, ne mora biti to lose po kvalitetu, ali ne mora ni bolje a moze biti i gore od origigi modela.

Slicnu avanturu je (neuspjesno) izveo wincester kad je 1964 presao na novi tip repetirajuce puske m70, a kvaliteta upitna, i to ih kostalo dobrog dijela trzista. (pa imamo pre-64 win m70, i post 64 -bljak-m70 :A00: m a i imamo i najnoviji pre-64, poboljsani, koji se radi u portugalu, i dobar je)

Ovdje ne mora biti tako, ali dok se ne pojavi u vecem broju na trzistu (i kod nas) necemo znati.
Ovo je negativan primjer, kod winchestera.

Pozitivan primjer je recimo pistolj sig p210, koji je dozivio svoj preporod i kod drugih proizvodjaca, bez pada kvalitete.

U slucaju Pitona i ostalih zmija, budemo tek vidjeli. Ali lijepo to izgelda, i dobra je to vijest!
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by timmy75 » 23 Jan 2020, 10:58

pojavili su se i problemi s novim pythonom i to gadni problemi. hint: youtube, hickok45
Put your money where your mouth is.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 23 Jan 2020, 11:55

jolly wrote:Pozitivan primjer je recimo pistolj sig p210, koji je dozivio svoj preporod i kod drugih proizvodjaca, bez pada kvalitete.
Pogledaj schussbild od Siga P210 i od Sig Sauer P210 target /supertarget :roll:

Python ima lijepu brunuru...Smith je bolji :mrgreen:
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 23 Jan 2020, 14:56

Ahhh... ipak je znaci... promjena proizvodnog procesa rizicna stavka sa posljedicama po kvalitetu... ;)
Turn better into best!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 23 Jan 2020, 22:50

Po ovome što je sve objavljeno pitam se je li stvarno toliko loš?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Jan 2020, 04:52

Mirok wrote:Po ovome što je sve objavljeno pitam se je li stvarno toliko loš?
Jos nije ni stigao na trziste. Pomalo. Vidjet cemo. Moderna industrija i CNC ima danas jako dobrih stvari.
Turn better into best!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 24 Jan 2020, 06:29

Turn better into best!

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 19 Mar 2020, 22:12

Ukratko, novi Python je znatno ojačan, sa čelicima veće čvrstoće, te ima izmjenjen mehanizam, ako se ne varam, veoma je sličan onom što je na Cobra revolveru. Prema onom što sam našao, taj mehanizam je u principy bolji od ong na starom Python. Također, našao sam podatak da su ga testirali na nekih 40 000 okidanja i nije bilo nikakvih problema. Stari Python je poznat po tome da nakon samo par tisuća hitaca ispadne iz faze, pa ga treba podešavati. Stvar je u tome da u ondašnja vremena korišteni čelici nisu bili visoke čvrstoće zato da bi upasivanje dijelova bilo lakše. Danas svi proizvođači koriste CNC strojeve pa mogu postići puno uže tolerancije pa je upasivanje svedeno na minimum. Ukratko, današnji revolveri su u principu kvalitetniji i manje koštaju baš radi toga.

Međutim, izgleda da ni novi Python nije skroz bez početnih buha, više ovdje:

https://www.youtube.com/results?search_ ... alfunction

Nadam se da će Colt riješiti taj problem.

Gledajući već mjesecima po internetu sve te hvalospjeve otponcu na novom Pythonu, nigdje ne nađoh kakvo je rasipanje pogodaka? Napokon, tek sad imamo nešto https://blog.cheaperthandirt.com/new-co ... 20-review/ . U svakom slučaju, rasipanje pogodaka je .9-2.0 inch / 25 yards (23-51mm na 22,86m), što je zaista dobro.

Usporedbe radi, S&W 29/629 Classic DX ima rasipanje manje od 1.5 inch / 50 yards (38mm na 45,72m) https://www.americanrifleman.org/articl ... dx-series/ , https://revolverguy.com/sw-model-29-cla ... in-the-dx/ .

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 19 Mar 2020, 23:12

Upravo našao da novi Python ima mehanizam (pretpostavljam otponac i kokot) rađeni s tzv. MIM (Metal Injection Molding) postupkom, kojim se fini metalni (ovdje čelični) prah preša i onda na visokoj temperaturi vrši proces sinteriranja (vezivanja) metalnih čestica u solidni metalni komad. Ovim je moguća masovna proizvodnja uz niže troškove. Neki kažu da je navedeni proces daje dobre, kvalitetne dijelove, drugi da je takav materijal slabiji od solidnog čelika.

Osobno sam skloniji staroj školi solidnog čelika, nakon što sam našao da Clements http://www.clementscustomguns.com/ , poznati majstor puškar u SAD, ne želi raditi na novijim S&W revolverima koji imaju MIM dijelove. (Sad više uopće ne radi na S&W revolverima, pa je navedena napomena maknuta.)

Stari Maček
Razvodnik
Razvodnik

Post by Stari Maček » 20 Mar 2020, 01:15

MIM se pokazao loš kod prvog S&W - 686. Vratili su izradu sustava okidanja natrag na crne čelike i završili sa " flash chrome plating " za SS modele da izjednače izgled sa ostatkom revolvera.

Colt ponavlja grešku koju je Smith ispravio prije dosta godina.
Hvali Boga - dodaj streljivo!

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 20 Mar 2020, 05:04

Prema prvim izvjestajima koje citam o novom Pythonu, preciznost je osrednja - cca 2 incha, sa resta, na 25 yardi / metara. :A00:
Attachments
table.jpeg
Turn better into best!

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 20 Mar 2020, 08:17

Imam originalnu futrolu od Pythona 6 inča . Nevjerovatno koliko dobro pristaje na Smith Weson sa K ramom . Iako Smith nema uteg do kraja cjevi pristaje ko da je rađena za njega . Pitaj boga koliko sam godina teglio Smitha od domovinskog rata do lovova itd. Futrola je iako sa dosta vidljivih ogrebotina ko nova ,sve je knap i nikad se nije dogodilo da je revolver ispao. Doduše iako se više ne sjećam koliko , dobro znam da sam ja tu futrolu masno platio.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 20 Mar 2020, 08:41

Stavite malo sliku da vidimo tu futrolu. :A25:
Turn better into best!

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 20 Mar 2020, 14:12

Stari Maček wrote:MIM se pokazao loš kod prvog S&W - 686. Vratili su izradu sustava okidanja natrag na crne čelike i završili sa " flash chrome plating " za SS modele da izjednače izgled sa ostatkom revolvera.

Colt ponavlja grešku koju je Smith ispravio prije dosta godina.
Ovo mi je prva vijest da je S&W napustio postupak proizvodnje dijelova MIM tehnologijom. Imaš li igdje članak ili neki drugi izvor koji to potvrđuje? Ne zamjeri na oprezu, nekoliko puta sam i sam kupio ono što se pisalo po forumima, pa se poslije ustanovilo da nije bilo točno. Hvala.

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 20 Mar 2020, 14:38

jolly wrote:Prema prvim izvjestajima koje citam o novom Pythonu, preciznost je osrednja - cca 2 incha, sa resta, na 25 yardi / metara. :A00:
Imaš li podatak s kakvog "resta" je pucano? Osobno više vjerujem u Ransom Rest https://ransomrest.com/the-master-series-rest/ ili sličnoj napravi, nego ne znam kako dobrom strijelcu, ne vjerujem da može biti bolji od dobre naprave. Ako je pucano s običnog V-naslona, smatram da bi grupe bile još manje da je korištena jedna od boljih naprava.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 20 Mar 2020, 14:44

jolly wrote:Stavite malo sliku da vidimo tu futrolu. :A25:
TO će morat čekat zeta jer ja nemam pojma o tim stvarima . Moj vrhunac je uslikat na viber i odmah poslat .

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 20 Mar 2020, 14:59

Onty wrote: Imaš li podatak s kakvog "resta" je pucano?
Pise ispod tablice "Champion shooting rest"
A zanimljivo je i da jedno punjenje u 38 sp, "Super Vel", daje brzinu vecu nego ostali u 357 mag.
Turn better into best!

Post Reply