9,3x72R, gdje naći streljivo
9,3x72R, gdje naći streljivo
9,3x72R (ne 74) gdje naći streljivo?
Prijatelju činim uslugu, kupuje stari Ferlachov drilling s tim kalibrom. Tražim po Zagrebu ali za sad ništa. Također, u nekim trgovinama nitko ne diže telefon pa ne znam.
Ako netko zna gdje ima bilo gdje, molio bih ime trgovine pa mu mogu proslijediti. Hvala.
Prijatelju činim uslugu, kupuje stari Ferlachov drilling s tim kalibrom. Tražim po Zagrebu ali za sad ništa. Također, u nekim trgovinama nitko ne diže telefon pa ne znam.
Ako netko zna gdje ima bilo gdje, molio bih ime trgovine pa mu mogu proslijediti. Hvala.
Re: 9,3x72R, gdje naći streljivo
Uh...ne znam da li je za usporedbu ali je to kao i ''meni'' sa Steyr Mannlicherom M95...naime od tih povijesnih komada on mi se najviše dopada ali gdje naći 8x56R Mannlicher streljivo
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Pogledaj prvo, koji proizvodjac to prozivodi. Bellot, PPU, Fiochi, RWS, Geco, Norma... (njihova ponuda na web stranicama)
Ovo je rijedak Kalibar.
Onda nazovi trgovine koje zastupaju proizvodjace koji to proizvode.
Fiocchi i PPU su poznati da rade neke rijetke i zastarjele kalibre. ALi ne mora znaciti da proizvode i "72R".
Njemci cesto rade tradicionalne kontinentlane kalibre
Norma je prosirila proizvodnju prema kalibrima sa rubom, i tropskim kalibrima
A belltoa ima svugdje u trgovinama kod nas, na svakom cosku.
Zato sam naveo ovih nekoliko proizvodjaca.
Ako ti prijatelj nabavlja taj kalibar nek pita prodavca, kako rjesava municiju?
(Da bih izbjegao ovakve probleme, ja kupujem samo - iskljucivo, oruzje u vanilija kalibrima, kojih ima u svakom ducanu... to je moj pristup od nabavke prvog oruzja na dalje)
Ovo je rijedak Kalibar.
Onda nazovi trgovine koje zastupaju proizvodjace koji to proizvode.
Fiocchi i PPU su poznati da rade neke rijetke i zastarjele kalibre. ALi ne mora znaciti da proizvode i "72R".
Njemci cesto rade tradicionalne kontinentlane kalibre
Norma je prosirila proizvodnju prema kalibrima sa rubom, i tropskim kalibrima
A belltoa ima svugdje u trgovinama kod nas, na svakom cosku.
Zato sam naveo ovih nekoliko proizvodjaca.
Ako ti prijatelj nabavlja taj kalibar nek pita prodavca, kako rjesava municiju?
(Da bih izbjegao ovakve probleme, ja kupujem samo - iskljucivo, oruzje u vanilija kalibrima, kojih ima u svakom ducanu... to je moj pristup od nabavke prvog oruzja na dalje)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Onda ce biti po svim maloprodajnim mjestima istog ducana.
Turn better into best!
9,3 ×72 r nije tako rjedak kalibar , bar ne u zemljama od Slovenije pa na dalje . Hrvatska po nekim stvarima je sve samo ne mjerilo stvari . Kod nas je 95 % posto oružja u dućanima 308 ili 30-06 .
- jolly
- Cinker - bojna

Najcesci "R" kalibri, gotovo svakodnevni u kombinirkama ili expresicama, u nas su: 7x65R, 8x57JRS, 9.3x74R, ostali su dosta rijedji.
Turn better into best!
Čovjek kojji je imao oba r kalibra u 9,3 je uglavnom punio. A ko mi je dobro ostalo u glavi ovaj 9,3 ×72 r je dosta slabiji i radilo se o jednom starom drilingu iz Ferlacha.
Pitao sam, imali su, i navodno bi trebalo doći. Samo izgleda da će uzeti vremena, sad sve kasni.sbullet wrote:Ima u Bojni u Zagrebu
Drilling je inače 16/16/9,3x72R, kokotara. Nisam ga vidio ali prijatelj kaže da je zbilja lijepa puška. Kad sam čuo koji je kalibar kugla, čak sam mu govorio da ne uzima. Nije se dao omesti. Ionako veli da mu treba samo za šumu i gustš, pa veli da mu je i 9,3x72R više nego dosta, a par kutija će mu biti dosta za idućih 10-tak godina.
Sadašnji vlasnik izgleda da nije pušku koristio godinama, tako da nije ni kupovao naboje tko zna od kad.
Sellier-Bellot je jedini meni proznati proizvodjac koji proizvodi 9,3x72R.Naruci kod zastupnika Belota
https://www.sellier-bellot.cz/en/produc ... etail/240/
https://www.sellier-bellot.cz/en/produc ... etail/240/
Komšije na istoku rade, vidi tko je njihov zastupnik.AR15 fan wrote:Uh...ne znam da li je za usporedbu ali je to kao i ''meni'' sa Steyr Mannlicherom M95...naime od tih povijesnih komada on mi se najviše dopada ali gdje naći 8x56R Mannlicher streljivo
Oprosti, slabi poznam slovenske trgovine, možeš li staviti nešto više tko su ti SP? Hvala!AR15 fan wrote:SP u Sloveniji 8 kuna komad...