Amadeo Rossi .38 spl

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Maximus
Pozornik
Pozornik

Amadeo Rossi .38 spl

Post by Maximus » 06 Dec 2008, 18:20

Cjenjena gospodo želim vas sve skupa prvo ljepo pozdraviti.
Imam dva pitanja vezano za revolver Rossi .38 spl. 2" cjev
- jel zna netko koja je vrijednost ovoga polovnog revolvera (dobro očuvanog)
-i kakva su vaša mišljenja o Rossi-jevim revolverima općenito
R35102.jpg

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Re: Amadeo Rossi .38 spl

Post by BojnikPerGall » 06 Dec 2008, 20:31

Radi se o revolveru Rossi Model 351 kalibra .38 Special s 2 inča cijevi.
Kapacitet mu je 5 metaka. Možeš slobodno rabiti i streljivo +P laboracije u njemu što baš i nije slučaj s Rossijevim revolverima. Naravno ne u pretjeranim količinama! :A36:
Cijena polovnog u RH bi se trebala kretati u razmjeru od 800 do max.maximuma 1800 kuna.
Nažalost cijena oružja je drastično pala.
Ova revolver kao samoobrambeno oružje nije loš izbor iako ja osobno nikada ne bih kupio ništa od Rossija.
Naprosto ima puno bojih revolvera od Rossijevih. :A02:
No ukoliko tražiš jeftin revolver a da je pritom relativno dobro izrađen, pouzdan i ergonomski prilagođen Rossi Model 351 je sasvim zadovoljavajući primjerak! :A25:
Moja iskustva s Rossijevim revolverim akažu da je to oružje koje će odraditi svoj posao ali nipošto nije oružje za strelište jer ne trpi velik broj ispaljenih metaka. Počne se rasklimavati, sinkronizacija rada bubnja postane problematična itd.
Iako Rossi ima par modela revolvera kod kojih je i taj segment ispunjen Rossi ipak ostaje Rossi.
Jeftina firma jeftinih revolvera...
Nekad se Rossi kupovao samo da bi ispalio par metaka u slučaju nužde i nakon toga se bacao jer je postojala opasnost od "razletavanja" u rukama samog vlasnika. :A18:

Maximus
Pozornik
Pozornik

Post by Maximus » 07 Dec 2008, 11:52

Hvala na iscrpnim informacijama. Inače nemam nekog iskustva sa Rossijevim revolverima, a u zadnje vrijeme sam ih počeo puno viđati po streljani, pa ih ponosni vlasnici hvale a drugi ih kude. U svakom slučaju mislim da je omjer cijene i kvalitete tu negdje prihvatljiv.
Model 351 sa cijevi od 2" sigurno nije za nekakve rezultate na streljani ali za samoobranu može poslužiti.
Hvala još jedan put na informacijama.

J07@
Banned

Post by J07@ » 07 Dec 2008, 18:37

BojnikPerGall wrote: Nekad se Rossi kupovao samo da bi ispalio par metaka u slučaju nužde i nakon toga se bacao jer je postojala opasnost od "razletavanja" u rukama samog vlasnika. :A18:
nemogu a da ne komentiram ovo

ko i kad je to neko kupoval Rossi na takav nacin na koji ti to opisujes :?:

BojnikPerGall
Desetnik
Desetnik

Post by BojnikPerGall » 07 Dec 2008, 23:40

Tebi mi se uopce više ništa ne da niti odgovarati niti nesto objasnjavati!
Vec sam ti naveo da moraš imati širi pogled na oružje a ne usko lokalni... U slučaju puske FAMAS sam ti pokušao nešto objasniti,a kako vidim nisi shvatio.
Ne da mi se ovdje nadhebavati s kojekakvim objašnjenjima i pojašnjenjima i to svaki put s jednim te istim osobama. :A33:
A sad posljednji put jer si me ponovno pokušao diskreditirati!
Dakle, kada se govori o Rossiju govorim da su njegovi revolveri bili omiljeno oružje razno raznih danguba, mutljara, sitnih kriminalaca , kokošara i sl. na području Latinske Amerike, a koji nisu mogli doći do boljeg i ozbiljnijeg oružja te su kupovali jeftine Rossijeve revolvere koji su im služili za prljave rabote. NAprosto zato što su im bili najdostupniji!
Upravo radi jeftinoće bili su poželjni pa su se bez puno brige mogli i odbaciti nakon uporabe.

Eto toliko od mene i molim te ubuduće da prestaneš s takvim podpitanjima u kojim svaki put pokušavaš nekoga diskreditirati, započeti nekakvo nadhebavanje ili sl.
Iskreno ne da mi se trošiti vrijeme na to! :A26:

I nemoj mi slati PP jer ti neću niti odgovoriti a svaku ću proslijediti administratorima!

Za razliku od mnogih koji svoju pamet ovdje pokušavaju prosipati putem jednostavnog ukucavanja pojmova u Google pa prepričavanja onog a što su tamo našli ja ipak pišem na osnovu nečeg drugog. Pitati ćeš se čega, e pa sam zaključi ili ćeš kao i slučaju puške FAMAS nastojati pljunuti!? :A26:

J07@
Banned

Post by J07@ » 08 Dec 2008, 12:19

BojnikPerGall wrote: Dakle, kada se govori o Rossiju govorim da su njegovi revolveri bili omiljeno oružje razno raznih danguba, mutljara, sitnih kriminalaca , kokošara i sl. na području Latinske Amerike, a koji nisu mogli doći do boljeg i ozbiljnijeg oružja te su kupovali jeftine Rossijeve revolvere koji su im služili za prljave rabote. NAprosto zato što su im bili najdostupniji!
Upravo radi jeftinoće bili su poželjni pa su se bez puno brige mogli i odbaciti nakon uporabe.
ovo je bilo dovoljno :A28:

a sve ostalo :A24:
necu komentirat

a kaj se tice mojih pitanja
pitam kad me nes zanima
a u ovom slucaju mi nije bilo jasno kak protumacit tvoju recenicu
jos jednom hvala na objasnjenju

p.s. zakaj bi ti slal PM :?:
poslaji na PM da nejdemo off :A25:

Post Reply