U spomen VUKOVARU
U spomen VUKOVARU
Poštovani forumovci,dragi prijatelji,
Približava nam se dan kada se sjećamo herojske obrane i pada Grada heroja Vukovara!
Tužan sam i ponosan na heroje obrane grada mučenika i na sve ljude koji su prošli taj pakao.
Tužan sam jer ni do današnjega dana nema proglašenih heroja ,ali neka to služi na čast današnjoj i prošlim politikama!
Tužan sam jer gotovo da nema ni jedne emisije na TV ,koja bi podsjetila na te teške i junačke dane i na tome također hvala politici!
Kako je moguće da se zbog parcijalnih interesa na takve stvari "zaboravlja",da se prelazi preko njih?
Mnoge udruge koje su dizale svoj glas zbog materijalnih interesa ,sada ŠUTE!
Zar možemo nešto takvo tako brzo zaboraviti?
Napišimo nešto o tome,zapalimo svijeću na prozoru na dan pada grada,sjetimo se toga vremena i LJUDI !
Približava nam se dan kada se sjećamo herojske obrane i pada Grada heroja Vukovara!
Tužan sam i ponosan na heroje obrane grada mučenika i na sve ljude koji su prošli taj pakao.
Tužan sam jer ni do današnjega dana nema proglašenih heroja ,ali neka to služi na čast današnjoj i prošlim politikama!
Tužan sam jer gotovo da nema ni jedne emisije na TV ,koja bi podsjetila na te teške i junačke dane i na tome također hvala politici!
Kako je moguće da se zbog parcijalnih interesa na takve stvari "zaboravlja",da se prelazi preko njih?
Mnoge udruge koje su dizale svoj glas zbog materijalnih interesa ,sada ŠUTE!
Zar možemo nešto takvo tako brzo zaboraviti?
Napišimo nešto o tome,zapalimo svijeću na prozoru na dan pada grada,sjetimo se toga vremena i LJUDI !
Re: U spomen VUKOVARU
Svake godine izvjesim hrvatsku zastavu, zapalim lampion i tri dana se vijori u sjećanje na herojsku obranu. Zašto tri dana? Zato što je 18.11. uzet kao dan pada, a tek je 20.11. zadnja cijev hrvatskog oružja u Vukovaru i okolici utihnula.
AR15 fan wrote:Svake godine izvjesim hrvatsku zastavu, zapalim lampion i tri dana se vijori u sjećanje na herojsku obranu. Zašto tri dana? Zato što je 18.11. uzet kao dan pada, a tek je 20.11. zadnja cijev hrvatskog oružja u Vukovaru i okolici utihnula.
Svaka cast brateAR15 fan wrote:Svake godine izvjesim hrvatsku zastavu, zapalim lampion i tri dana se vijori u sjećanje na herojsku obranu. Zašto tri dana? Zato što je 18.11. uzet kao dan pada, a tek je 20.11. zadnja cijev hrvatskog oružja u Vukovaru i okolici utihnula.
Slučajni događaj stvar je nemara...
Nek je slava Vukovarskim herojima i svim herojima domovinskog rata,ali iskreno oni koji danas tamo organiziraju spomen mi se gade.Isti oni koji su prodavali gorivo JNA tenkovima u jeku rata.Ista vlast koja je mozda saucesnik u zlocinu i zrtvi Vukovaraca.Neka te udruge sretnih penzionera procitaju javno "Optuznicu" upucenu preko radija HR saboru, od strane heroja Sinise Glavasevica.Neka javno procitaju "skakljive" ulomke o obrani Vukovara, iz knjige heroja Vilima Karlovica itd.
Svake godine izvisin hrvatsku zastavu i palim lampione na svojoj terasi, ali moram se složiti s Darkom da mi se organizacije i sadržaj spomena Vukovaru, svake godine sve više gadi.Darko11 wrote:Nek je slava Vukovarskim herojima i svim herojima domovinskog rata,ali iskreno oni koji danas tamo organiziraju spomen mi se gade.Isti oni koji su prodavali gorivo JNA tenkovima u jeku rata.Ista vlast koja je mozda saucesnik u zlocinu i zrtvi Vukovaraca.Neka te udruge sretnih penzionera procitaju javno "Optuznicu" upucenu preko radija HR saboru, od strane heroja Sinise Glavasevica.Neka javno procitaju "skakljive" ulomke o obrani Vukovara, iz knjige heroja Vilima Karlovica itd.
Čini mi se da je to sve manje siječanje na žrtve i promicanje istine, a sve više izjednačavanja žrtve i agresora, zataškivanja i negiranja.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Političke elite se sjete Vukovara samo da bi sebi pokušale dići rejting.
Za herojski Vukovar i za ljude tamo .....boli njih cipela!
Za herojski Vukovar i za ljude tamo .....boli njih cipela!
Kako pjesma kaže sjete se žrtve samo pred izbore... politika je ukupno napravila samo malom broju podobnih koristi, a ostalima u narodu figa. Vukovar je bio razvijen industrijski grad, poveznica u bivšim državama... Isto kao i Karlovac...danas je Vukovar od rata postao a od politike ostao jad i bijeda.
Još kada slušam ovih dana što pričaju Tus i Mesić. ???
Postojala je mogućnost,pa i planovi,moglo se je.....ALI......Tuđman nije dozvolio.....i tada Tus podnosi ostavku !
Takvom odlukom da se Vukovaru ne pomogne....sudbina je bila zapečaćena!
Užas!
Postojala je mogućnost,pa i planovi,moglo se je.....ALI......Tuđman nije dozvolio.....i tada Tus podnosi ostavku !
Užas!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Slažem se sa svim gore napisanim, ali nikada nesmijemo prepustit zaboravu ni Vukovar ni Škabrnju, neka svatko od nas njeguje sjećanje na heroje obrane Vukovara na svoj način!
Lagano je biti heroj poslije bitke, većina onih što sjede u Saboru nezna kako je bilo na prvoj crti, kako je bilo teško izgubiti brata po oružju, kako je isčekivati pomoć i tražiti pomoć ali ona ne dolazi!
Mlad sam to priznajem ali nikada neću zaboraviti što se desilo tih krvavih 90tih, nikada neću zaboraviti što su zlotvori zakrvavljenih očiju napravili mojim Vidovicama!
NIKADA ZABORAVIT A NIKADA NI OPROSTIT!
Lagano je biti heroj poslije bitke, većina onih što sjede u Saboru nezna kako je bilo na prvoj crti, kako je bilo teško izgubiti brata po oružju, kako je isčekivati pomoć i tražiti pomoć ali ona ne dolazi!
Mlad sam to priznajem ali nikada neću zaboraviti što se desilo tih krvavih 90tih, nikada neću zaboraviti što su zlotvori zakrvavljenih očiju napravili mojim Vidovicama!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
Laž.Mirok wrote:Još kada slušam ovih dana što pričaju Tus i Mesić. ???
Užas!
Kao i ono kada su djeca iz Vukovara bila na ekskurzij,i a puškaranja su u Vukovaru već počela.sjekira wrote:Laž.Mirok wrote:Još kada slušam ovih dana što pričaju Tus i Mesić. ???
Užas!
Prijedlog je bio da se djecu smjesti na sigurno područje i da tamo ostanu,ali Tuđman je inzistirao da se djecu vrati u Vukovar.
Što reći prijatelju?PUNISHER1987 wrote:Slažem se sa svim gore napisanim, ali nikada nesmijemo prepustit zaboravu ni Vukovar ni Škabrnju, neka svatko od nas njeguje sjećanje na heroje obrane Vukovara na svoj način!
Mislim da se radi o Vidovicama u BiH,u posavini?
Zar ne znamo kako je posavina prodana-predana?
Sramota i na sramotu svim akterima te rabote!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Da, selo Vidovice u blizini Orašja! Za vrijeme rata potpuno razoreno i opljačkano od strane četnika i jna, selo u kojem su starije stanovnike mahom civile i par branitelja pobili i masakrirali, ko je bio zna kako smo prosli!Mirok wrote:Što reći prijatelju?PUNISHER1987 wrote:Slažem se sa svim gore napisanim, ali nikada nesmijemo prepustit zaboravu ni Vukovar ni Škabrnju, neka svatko od nas njeguje sjećanje na heroje obrane Vukovara na svoj način!
Mislim da se radi o Vidovicama u BiH,u posavini?
Zar ne znamo kako je posavina prodana-predana?
Sramota i na sramotu svim akterima te rabote!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Mirok wrote:Kako je danas?
Nekako mi se čini da u BiH nikako ne ide?
Kako će biti kad mladi čim završe srednju školu odlaze na zapad (Austrija, Njemačka, Irska...), nitko ne brine za Posavinu općenito!
Da,moguce,nista cudno,ako je istina to je logican potez da izvuces priznanje i osiguras svoju vlast preko tragedije, a onda se ekipa obogati pljackom svih vrsta od privatizacije kakva je bila, do prodaje goriva cetama u jeku rata za tenkove koji pucaju na Hr gradove. O tome da su Slobo i Tudjman zajedno isplanirali Ovcaru ,a zrtveni jarac kriv za sve je trebao biti Seselj koji je zelio veliku Srbiju za razliku od Slobe koji je samo zelio zadrzati svoju vlast unutar sadasnje Srbije i popljackati Srbe, ima dosta u knjigama Hr branitelja koji su jedva zivu glavu izvukli iz ratnog Vukovara,pa ko voli istrazivati ima materijala.Mirok wrote: Kao i ono kada su djeca iz Vukovara bila na ekskurzij,i a puškaranja su u Vukovaru već počela.
Prijedlog je bio da se djecu smjesti na sigurno područje i da tamo ostanu,ali Tuđman je inzistirao da se djecu vrati u Vukovar.
Helikopter JNA koji izvlaci Hr komandu prije pada vidja jedan Vukovarski branitelj.Mozda je teroija zevjere i svi oni lazu,a mozda i nije
Laž. Mesićevske laži...Mirok wrote:Kao i ono kada su djeca iz Vukovara bila na ekskurzij,i a puškaranja su u Vukovaru već počela.sjekira wrote:Laž.Mirok wrote:Još kada slušam ovih dana što pričaju Tus i Mesić. ???
Užas!
u konkretnom slučaju roditelji su inzistirali da se djecu vraća kući.. naime poslana su i srpska djeca, a grad i okolica se dijelila.. ono o Tuđmanovom planiranju Ovčare i helikopteru (za jedno i drugo čujem prvi put) čujem bi ostavio autorima koji ispijaju pive ispred lokalnog mini marketaDarko11 wrote:Da,moguce,nista cudno,ako je istina to je logican potez da izvuces priznanje i osiguras svoju vlast preko tragedije, a onda se ekipa obogati pljackom svih vrsta od privatizacije kakva je bila, do prodaje goriva cetama u jeku rata za tenkove koji pucaju na Hr gradove. O tome da su Slobo i Tudjman zajedno isplanirali Ovcaru ,a zrtveni jarac kriv za sve je trebao biti Seselj koji je zelio veliku Srbiju za razliku od Slobe koji je samo zelio zadrzati svoju vlast unutar sadasnje Srbije i popljackati Srbe, ima dosta u knjigama Hr branitelja koji su jedva zivu glavu izvukli iz ratnog Vukovara,pa ko voli istrazivati ima materijala.Mirok wrote: Kao i ono kada su djeca iz Vukovara bila na ekskurzij,i a puškaranja su u Vukovaru već počela.
Helikopter JNA koji izvlaci Hr komandu prije pada vidja jedan Vukovarski branitelj.Mozda je teroija zevjere i svi oni lazu,a mozda i nije.Bila istina ili ne, ima dosta materijala za one koje zanima, i koji zele dublje istrazivati Vukovarsku pricu.
Sta ima pricati Mesic koji je u toj vlasti bio jedan od ljudi sa trona?Dakle on moze biti samo saucesnik koji pokusava izvuci svoju guzicu odavanjem pojedinih pikanterija i pripisivajuci ih Tudjmanu koji je vec umro.Lukav je obrva zestoko.
Autori su Vukovarci koji pisu knjige,a oni sa pivama ispred supermarketa su obicno autori nekog transparenta za Ajduk ili Dinamo, sa dubokoumnom domoljubnom porukom punom Srba na vrbama .Nekad im i plate koju pivu za to da malo potpaljuju, a onda uzvracaju Grobari i Cigani i tako svi sretni i zadovoljni.sjekira wrote: ono o Tuđmanovom planiranju Ovčare i helikopteru (za jedno i drugo čujem prvi put) čujem bi ostavio autorima koji ispijaju pive ispred lokalnog mini marketa
Last edited by Darko11 on 25 Nov 2020, 14:03, edited 1 time in total.