Revolver navy
Moderator: BoB
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Revolver navy
Pietta, Uberti, pedersolli, Hege, Ardessa, Chiappa? Mozda original?
Moras biti malo vise specifican u pitanju.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pozz imam par komada al eto htio pocet s jednim,no zezaju me slike..sutra se pokusam pozabavit time.jolly wrote:Pietta, Uberti, pedersolli, Hege, Ardessa, Chiappa? Mozda original?
Moze li malo detaljnije..zaboravih kako ide a nisam ni davno nista slika postavlja..damirdj75 wrote:Imaš aplikaciju lit photo ako šalješ sa androida
Odes na Google Play tamo upiši Lit Photo i instaliraj. Možeš slikati revolver iz aplikacije direktno pa odmah podesiti veličinu ili postojeću sliku provući kroz istu. Jednostavno je. Vjerojatno su ti sadašnje slike prevelike za forum
Ne ide bas..pokusavam to skinut al povezujeme nekako s viberom...ako ima ko ideju please helpargentum wrote:Moze li malo detaljnije..zaboravih kako ide a nisam ni davno nista slika postavlja..damirdj75 wrote:Imaš aplikaciju lit photo ako šalješ sa androida
Ne može te sa Viberom povezivati. Imas stotinu takvih aplikacija,obično ti ispod i ponudi sličneargentum wrote:Ne ide bas..pokusavam to skinut al povezujeme nekako s viberom...ako ima ko ideju please helpargentum wrote:Moze li malo detaljnije..zaboravih kako ide a nisam ni davno nista slika postavlja..damirdj75 wrote:Imaš aplikaciju lit photo ako šalješ sa androida
Ako ne uspiješ poslati ću ti mail pa možeš slike meni proslijediti a ja ih stavim na forum
Lit studio, lit mirror al nigdi nemam lit photo..argentum wrote:Ne ide bas..pokusavam to skinut al povezujeme nekako s viberom...ako ima ko ideju please helpargentum wrote:Moze li malo detaljnije..zaboravih kako ide a nisam ni davno nista slika postavlja..damirdj75 wrote:Imaš aplikaciju lit photo ako šalješ sa androida
Ha nije opet proslo sve..uglavnom zanima me starost ovog revolvera s bijelom drskom. Ako treba kakvih slika recite pa poslikam postavim ponovno...Mirok wrote:Plus u kakvu je stanju?.......
Ovaj gornji revolver sa mesinganim ramom je Spiller & Burr revolver iz Američkog građanskog rata, najvjerojatnije moderna replika.
Donji revolver je licencirana belgijska kopija Colta pod nazivom Brevete, vjerojatno original, a datira iz druge polovice 19. stoljeća.
Cijenu je teško odrediti, trebalo bi pogledati po koliko se takvi revolveri prodaju po aukcijskim kućama u inozemstvu, jer stanje baš i nije najbolje.
Donji revolver je licencirana belgijska kopija Colta pod nazivom Brevete, vjerojatno original, a datira iz druge polovice 19. stoljeća.
Cijenu je teško odrediti, trebalo bi pogledati po koliko se takvi revolveri prodaju po aukcijskim kućama u inozemstvu, jer stanje baš i nije najbolje.
Ajde nekako sam uploda neke slike mada je sve nekako neuredno...bit ce bolje drugi put.argentum wrote:Moze li malo detaljnije..zaboravih kako ide a nisam ni davno nista slika postavlja..damirdj75 wrote:Imaš aplikaciju lit photo ako šalješ sa androida
Desna barutnica prodana litos na aukcije ostalo je jos tu..al zanima me starost revolvera. Ako treba kakvih slika poslikamargentum wrote:Ajde nekako sam uploda neke slike mada je sve nekako neuredno...bit ce bolje drugi put.argentum wrote:Moze li malo detaljnije..zaboravih kako ide a nisam ni davno nista slika postavlja..damirdj75 wrote:Imaš aplikaciju lit photo ako šalješ sa androida
Ne znam za cijene i vrijednost ali mi izgledaju odlično te starinske igračke
tj i ako nisu starinske 
- jolly
- Cinker - bojna

argentum
Provjeri sve oznake i stavi sliku svake oznaka izbliza, na forum.
Prvi uvjet, koji definira repliku je da na cijevi pise "Blackpowder only".
Na originalima takve oznake nema. (I sa postojecim slikama sam siguran 99% da je original)
Uglavnom, poslikaj sve oznake koje imas na revolveru, i stavi na forum.
Nakon tog cu pogledati malo kataloge starog oruzja, pa ako nadjem cu ti reci neku vrijednost
Na originalima takve oznake nema. (I sa postojecim slikama sam siguran 99% da je original)
Nakon tog cu pogledati malo kataloge starog oruzja, pa ako nadjem cu ti reci neku vrijednost
Turn better into best!
Pozz poslikam pa posaljem vcrs kasnije il ujutro jer uskoro idem na posal. P.s malo me to buki “black powder only” Spiler nema taj natpis vec spiler and burr pise,dosta izlizan natpis i manji format slova..al mislim da je opet neka replika. Posaljem slike nekih pecata koje ima.jolly wrote:argentum
jolly wrote:argentum
Nemaju sve replike nužno natpis "Black powder only", primjerice belgijski Centaure, Colt 2. i 3. generacija...
Kao što rekoh, Spiller & Burr je definitivno replika, a ovaj Colt Brevete je sigurno original.
- jolly
- Cinker - bojna

Ako pise "black powder only" onda je to nedvojbeno replika.Hrvoje wrote:jolly wrote:argentum
Nemaju sve replike nužno natpis "Black powder only", primjerice belgijski Centaure, Colt 2. i 3. generacija...
Kao što rekoh, Spiller & Burr je definitivno replika, a ovaj Colt Brevete je sigurno original.
Ako je novijeg evropskog porijekla, onda mora imati makar zig tormentacije za BP.
Znaci bez oznaka "BP", kao i bez oznaka tormentacije za BP, indikacije su naglasene da je original sa Americkog kontinenta.
Kad nam kolega bude detaljnije poslikao, sve eventualne zigove, budem bacio oko na kataloge, da ustanovimo vrijednost, ako nadjem u katalogu kolekcionara.
Turn better into best!