Polimerski kundak za M76

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
dumcykar
Pozornik
Pozornik

Polimerski kundak za M76

Post by dumcykar » 14 Jan 2021, 11:47

Pozdrav,

Jel netko možda zna gdje se može kupiti polimerski kundak za pusku Zastava M76(PASP)? Vidim da su neke puske prodavane upravo sa polimerskim kundakom. Htio bi to kupiti isključivo zbog težine same puške(trenutno je u orginalu). Ako netko ima vec neka iskustva ili bilo kakav savjet neka podjeli. Hvala! :D :D
Sve je moguće osim drvene peći!

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Polimerski kundak za M76

Post by Trapavi » 14 Jan 2021, 12:15

dumcykar wrote:Pozdrav,

Jel netko možda zna gdje se može kupiti polimerski kundak za pusku Zastava M76(PASP)? Vidim da su neke puske prodavane upravo sa polimerskim kundakom. Htio bi to kupiti isključivo zbog težine same puške(trenutno je u orginalu). Ako netko ima vec neka iskustva ili bilo kakav savjet neka podjeli. Hvala! :D :D
Ne bi baš rekao da ćeš puno dobit na težini.To je teška puška i ako i dobiješ dobit ćeš više na izgledu.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Jan 2021, 14:01

Pravo pitanje je cemu polimerski kundak na tom krampu? Osobno imam takav kramp i sluzi samo za guste te koristenje bez imalo milosti jer je to ipak alat... Za lov je pretezak i nepraktican po svim pitanjima, ima daleko elegantnijih poluautomata i laksih u svakom slucaju...
Nemoguće je Nemoguće

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 14 Jan 2021, 14:27

lex-lutor wrote:Pravo pitanje je cemu polimerski kundak na tom krampu? Osobno imam takav kramp i sluzi samo za guste te koristenje bez imalo milosti jer je to ipak alat... Za lov je pretezak i nepraktican po svim pitanjima, ima daleko elegantnijih poluautomata i laksih u svakom slucaju...
Apsolutno točno to je ko da puškomitraljez nosiš u lov. Ajd dobro možda ne doslovice ali težak je ko olovo i nespretna puška.

dumcykar
Pozornik
Pozornik

Post by dumcykar » 15 Jan 2021, 13:19

Hvala decki na odgovoru!

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 16 Jan 2021, 11:27

Da li ovo u originalu znači da nisi rasturio originalni vojni kundak, pištoljsku dršku i rukohva i razbijač plamena?

dumcykar
Pozornik
Pozornik

Post by dumcykar » 16 Jan 2021, 11:29

AR15 fan wrote:

Da li ovo u originalu znači da nisi rasturio originalni vojni kundak, pištoljsku dršku i rukohva i razbijač plamena?
Sve je orginal na njemu i u jako dobrom stanju, ali sam mislio da dobijem na tezini.

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 16 Jan 2021, 13:16

Imao sam M76 sa kundakom Choate koji je bio za Saigu i uz malo brušenja može se prilagoditi na M76,na težini nečeš puno izgubiti.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 16 Jan 2021, 13:24

Upravo sam htio pitati?
Koliko misliš da ćeš "dobiti "na težini i ako je težina jedini faktor misliš da je to isplativo?

dumcykar
Pozornik
Pozornik

Post by dumcykar » 16 Jan 2021, 14:04

Mirok wrote:Upravo sam htio pitati?
Koliko misliš da ćeš "dobiti "na težini i ako je težina jedini faktor misliš da je to isplativo?
Pa gle da znam odgovor vrlo vjerojatno nebi ni otvorio temu.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Jan 2021, 14:47

Mislim da ti ima neki polimerni kundak Siniša,frend sa foruma?
Njegov brat je to mislio stavljati na PASP.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 16 Jan 2021, 20:22

dumcykar wrote:
Mirok wrote:Upravo sam htio pitati?
Pa gle da znam odgovor vrlo vjerojatno nebi ni otvorio temu.
Ako već imaš M76 u originalnom stanju nemoj skidat ništa od dijelova , mislim na skrivač plamena na kom je i trapezni navoj za montažu auspuha (prigušivača) ni ništa drugo . Ako je dobra cjev bar ćeš imat za otić kad i kad na streljanu i ispucat se jeftino . Inače polimerni kundak ti neće baš donest bog zna što po pitanju težine . To je puška teška radi svoje konstrukcije i mislim da je teška ko M72 puškomitraljez 7,62 ×39.Može se sa blokiranim spremnikom koristiti i za lov ali nespretna je , barem kakvo ja imam viđenje.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Jan 2021, 23:01

ako je vama nespretna za lov ne znaci da je i njemu, uostalom jel spomenuo da je za lov? mozda je sentimantalna vrijednost. jel mu isplativo ili ne to samo on zna, no pusku je uvije isplativo ostaviti u original stanju, a ako samo zamjeni kundak i sacuva stari te ne napravi nikakve druge promjene da se pusku moze vratiti u original stanje, zasto ne gustati ako si moze priustiti.

ne mogu pomoci oko polimernog kundaka ali po originalnom postu nisam siguran jel se zeli pusku olaksati ili dodatno otezati s tim kundakom?
Htio bi to kupiti isključivo zbog težine same puške(trenutno je u orginalu).
malo se spominje dobivanje na tezini malo olaksavanje... ne kuzim... ako je za lov cemu povecavati tezinu, to bi imalo smisla jedino za streljastvo.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 18 Jan 2021, 23:18

Ako se ikada odlučim na tu pušku,ostaviti ću je u originalu.
Meni je takva lijepa,a znam dečke koji njima praše .....uglavnom po svinjama.....zašto ne.....

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 19 Jan 2021, 08:14

Mike_Torello wrote:ako je vama nespretna za lov ne znaci da je i njemu, uostalom jel spomenuo da je za lov? mozda je sentimantalna vrijednost. jel mu isplativo ili ne to samo on zna, no pusku je uvije isplativo ostaviti u original stanju, a ako samo zamjeni kundak i sacuva stari te ne napravi nikakve druge promjene da se pusku moze vratiti u original stanje, zasto ne gustati ako si moze priustiti.

ne mogu pomoci oko polimernog kundaka ali po originalnom postu nisam siguran jel se zeli pusku olaksati ili dodatno otezati s tim kundakom?
malo se spominje dobivanje na tezini malo olaksavanje... ne kuzim... ako je za lov cemu povecavati tezinu, to bi imalo smisla jedino za streljastvo.
Baš me zanima kome je ta puška spretna za lov,eventualno za neku čeku a vući tu pušku u lov je isto doslovice ko da nosiš puškomitraljez u lov . Inače to i jako estetski djeluje u lovu kad se na zbornom mjestu postrojite . Barem će bit dosta znatiželjnika koji će je zagledat .

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 19 Jan 2021, 10:36

Trapavi wrote:....Baš me zanima kome je ta puška spretna za lov,eventualno za neku čeku a vući tu pušku u lov je isto doslovice ko da nosiš puškomitraljez u lov . Inače to i jako estetski djeluje u lovu kad se na zbornom mjestu postrojite . Barem će bit dosta znatiželjnika koji će je zagledat .
Padam u iskusenje da je kompletno prefarbam u zeleno, optiku, i sve metalne djelove osim zatvaraca, cak i okvir samo da malo zatopli... tako da ne strsi na zbornom mjestu :-)
Nemoguće je Nemoguće

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 19 Jan 2021, 10:57

Trapavi wrote:
Mike_Torello wrote:ako je vama nespretna za lov ne znaci da je i njemu, uostalom jel spomenuo da je za lov? mozda je sentimantalna vrijednost. jel mu isplativo ili ne to samo on zna, no pusku je uvije isplativo ostaviti u original stanju, a ako samo zamjeni kundak i sacuva stari te ne napravi nikakve druge promjene da se pusku moze vratiti u original stanje, zasto ne gustati ako si moze priustiti.

Baš me zanima kome je ta puška spretna za lov,eventualno za neku čeku a vući tu pušku u lov je isto doslovice ko da nosiš puškomitraljez u lov . Inače to i jako estetski djeluje u lovu kad se na zbornom mjestu postrojite . Barem će bit dosta znatiželjnika koji će je zagledat .
Sve to ovisi o ljudima -lovcima i lov društvu?
Ima društava gdje to nije problem,kao ni militari stil odijevanja i tako i druge stvari......
Ja osobno nemam sa time problema......

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 19 Jan 2021, 14:03

Nije ono nigdje problem , no nije problem ni da obučeš smoking i dođeš u lov i ljepo se postrojiš kad lovnik pregledava papire ili je dogovor prije lova.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 19 Jan 2021, 16:03

Smoking?
Pa mogao si napisati i piđamu?

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 19 Jan 2021, 16:08

Mirok wrote:Smoking?
Pa mogao si napisati i piđamu?
Pa otprilike i piđama bi proizvela isti efekt. Onako ljepo sa ruksakom na leđima i preko ramena M76.A za potpuni efekt još i japanke .

Post Reply