MEOPTA MEOPRO 6 3-18X56 RD SFP 4C
MEOPTA MEOPRO 6 3-18X56 RD SFP 4C
Molim kolege koji možda posjeduju narečenu optiku da daju svoje mišljenje o narečenoj bila bi montirana na 308 win
Re: MEOPTA MEOPRO 6 3-18X56 RD SFP 4C
Lov , planinsko lovište , ponekad potreban i hitac na daljinu ali i na blizu , kalibar 308 win sad na pušci nikon 3-9 x 50 ali tubus 25,5 pa nedostaje svjetla ( osjeti se ipak) .
Budući gledam cjenovni razred u obzir dolazi JOL (hakko) 2,5-10 x50 ( imam ga godinama na 9,3 x62) pa nekako 4000 kuna bi bilo sasvim ok za korištenje svakodnevno
Budući gledam cjenovni razred u obzir dolazi JOL (hakko) 2,5-10 x50 ( imam ga godinama na 9,3 x62) pa nekako 4000 kuna bi bilo sasvim ok za korištenje svakodnevno
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
Mislim da ce to biti OK. Gledam prema tehnickim specifikacijama. Nemam takvu optiku, imam meoptu R2, 1-6x24 sirokokutnu za pogosnke lovove. Zadovoljan kvalitetom branda
Medjutim, propusnost svjetla nije vezana za promjer tubusa, nego za kvalitetu stakla i premaze, te promjer prednje lece.
Sa optikom 56 mm imat ces dobru vidljivost u sumrak, i to na nacin da smanjis povecanje na priblizno 8x, i onda malo korigiras na malo jace ili slabije, dok ne dobijes najbolju sliku. Naravno, prethodno ces uskladiti paralaxu na trazenu odaljenost.
Raspon povecanja, po meni je idealan za planinske lovove, i povremeni udaljeni hitac.
Ako planiras poneki udljeniji hitac, preporucio bih kao dodatnu opremu da si nabavis range finder, i napravis balisticke tablice.
https://www.meoptasportsoptics.com/en/p ... sfp-13170/
Medjutim, propusnost svjetla nije vezana za promjer tubusa, nego za kvalitetu stakla i premaze, te promjer prednje lece.
Sa optikom 56 mm imat ces dobru vidljivost u sumrak, i to na nacin da smanjis povecanje na priblizno 8x, i onda malo korigiras na malo jace ili slabije, dok ne dobijes najbolju sliku. Naravno, prethodno ces uskladiti paralaxu na trazenu odaljenost.
Raspon povecanja, po meni je idealan za planinske lovove, i povremeni udaljeni hitac.
Ako planiras poneki udljeniji hitac, preporucio bih kao dodatnu opremu da si nabavis range finder, i napravis balisticke tablice.
https://www.meoptasportsoptics.com/en/p ... sfp-13170/
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ovaj tvoj traženi model dosta daje uz umjeren trošak.
Meopta je kvalitetan brand i prednost je što kod nas ima ovlašteni sevis.
Najveće povećanje ćeš koristiti u dobrim svjetlosnim uvjetima,kod malo lošijih uvjeta i sumrak ,na manjim povećanjima.
Dobra stvar je veliki objektiv ,zbog puno svjetla i podešavanje paralakse,koje nemaju mnogi ciljnici.
Bilo bi interesantno pogledati ciljnik,jer se navodi da ima dobru sumračnu vrijednost,a cijena je jako prihvatljiva.
Uz sve i garancija je 10 godina.
Meopta je kvalitetan brand i prednost je što kod nas ima ovlašteni sevis.
Najveće povećanje ćeš koristiti u dobrim svjetlosnim uvjetima,kod malo lošijih uvjeta i sumrak ,na manjim povećanjima.
Dobra stvar je veliki objektiv ,zbog puno svjetla i podešavanje paralakse,koje nemaju mnogi ciljnici.
Bilo bi interesantno pogledati ciljnik,jer se navodi da ima dobru sumračnu vrijednost,a cijena je jako prihvatljiva.
Uz sve i garancija je 10 godina.
Uzimajući u obzir ponudu optičkih uređaja na kraju je kupljena optika steiner renger 3-12 x 56 4i sa kojom sam izuzetno zadovoljan prvo što je meopta otpala zbog nekih sitnica zatim je odabir bio Minox ili Noblex (docter) a u razgovoru sa jednim našim prodavačem isti je iznio činjenicu da Noblex ponovno mjenja vlasnika te da tvrtka više ne daje garanciju na proizvode (30 gosina ili 10 zavisno od modela).
Minox je i dalje bio u cijeni i u planu nabave ali prilikom razgovora sa jednim prodavačen (nesmijemo reklamirati) isti mi je dao informaciju da je steiner 3-12 x 56 puno manja i kompaktnija optika te će zasigurno odgovarati na pušci merlin x7 308 win što je u konačnici i bilo točno.
Montiranjem i slučajno na strelištu zatekli su se steiner i Docter n6 3-15 x56 i usporedbe su provedene u praksi i što reći (slika na oba čista jasna kristalna nema zamjerke) aliii Docter duži veći nezgrapniji sve nešto strši sa njega te sam osobno jako zadovoljan sa steinerom.
Upucavanje a što reći 4 metak u centar , kontrolni par milimetara uz njega (vjetar s leđa ometao dosta) .
Čekamo pravu probu
Minox je i dalje bio u cijeni i u planu nabave ali prilikom razgovora sa jednim prodavačen (nesmijemo reklamirati) isti mi je dao informaciju da je steiner 3-12 x 56 puno manja i kompaktnija optika te će zasigurno odgovarati na pušci merlin x7 308 win što je u konačnici i bilo točno.
Montiranjem i slučajno na strelištu zatekli su se steiner i Docter n6 3-15 x56 i usporedbe su provedene u praksi i što reći (slika na oba čista jasna kristalna nema zamjerke) aliii Docter duži veći nezgrapniji sve nešto strši sa njega te sam osobno jako zadovoljan sa steinerom.
Upucavanje a što reći 4 metak u centar , kontrolni par milimetara uz njega (vjetar s leđa ometao dosta) .
Čekamo pravu probu
Čestitam na kupovini!
Reci,koja je cijena i koje su sitnice zbog kojih je otpala Meopta?
Reci,koja je cijena i koje su sitnice zbog kojih je otpala Meopta?
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Pridružujem se čestitkama. Steiner je sigurno klasa više.
Što se tiče tehničkih karakteristika, promjer prednje leće i kvaliteta stakla/premaza je ono što utječe na količinu svjetlosti koju ćeš dobiti. Povećavanjem promjera tubusa dobijaš veću rezoluciju slike.
Sent using Tapatalk
Što se tiče tehničkih karakteristika, promjer prednje leće i kvaliteta stakla/premaza je ono što utječe na količinu svjetlosti koju ćeš dobiti. Povećavanjem promjera tubusa dobijaš veću rezoluciju slike.
Sent using Tapatalk
The truth is hate to those who hate the truth.
Cijena 6200 za gotovinu plus još nešto popusta ali nema reklame , meopta optika 6 nije klasa steinera ipak , veličina, tureti i sve drugo lošije rješeno ali ipak su to dvije vrste nisu u cjenovnom a ni tehnološkom rangu . Drugo je r1 ili R2 Meopta ali Steiner je ipak vidljivo bolji. Gledajte nikako nebih generalizirao ali odlučiti se između Steinera, Meopte, Doctera ili Zeissa ili Minoxa odlučuju sitnice kome što i u kojem trenutku treba . Samo pogled u iste može dati neku djelomičnu sliku i odluku a zatim i potrebe. Prilikom kupnje s obzirom na veličinu puške vodio sam se mišlju da se uzme nešto sa objektivom 50 (zbog izgleda na pušci) ali u razgovoru i sugestijama uzeo sam 56 ( ne na nagovor već sugestije prodavača i njegova garancija da će odgovarati) i pokazalo se potpuno ispravnom . Ipak 56 daje dodatnih desetak minuta, slika čista ko suza, končanica 4i sa točkom koja se može paliti posebno po danu i posebno za noć (velika prednost) i tako ima još puno sitnica koje su odlučile. Kao što sam naveo eto Docter N6 koji je odličan uživo na pušci (bio je na M 12 51 cm cjev) bio je više nego preglomazan. Ali sve su to nijanske ko voli crno a ko plavo 
Ma sve pet.
Sve je stvar želja i mogućnosti.
Tvoja optika je i malo veći cjenovni razred od Meopte 6.
A objektiv 56 je svakako poželjan, imaš više svjetla,a u nekim trenutcima to može biti važno.
Sve je stvar želja i mogućnosti.
Tvoja optika je i malo veći cjenovni razred od Meopte 6.
A objektiv 56 je svakako poželjan, imaš više svjetla,a u nekim trenutcima to može biti važno.
Jasno do sada na pušci je bio nikon prostaff 3-9 x 50 i isto je služio i više nego odlično čak i ozbiljnim daljinama ( odstrel srnjaka na 254 metra) mjereno + svjedok
, alii prvi pogled kroz steinera odmah je dao do znanja što je kvalitet i tri klase više.
Pušku koristi moja kćer i sve je podređeno njoj budući je ipak sitna i lovimo u planinskom lovištu pa tako svaki gram njoj puno znači , optika je upucana na 100 metara +4 sve u kovanici od 2 kune , sa nožica ali iz sjedećeg stava onako kako njoj odgovara i kako ona puca (bipod kineski ali sve ok i više za te pare). O svemu se može dati neka okvirna ocjena , osobno želje i mogućnosti nam određuju smjer u kojem idemo a ja mogu samo biti sretan što sam član "tima" .
Pušku koristi moja kćer i sve je podređeno njoj budući je ipak sitna i lovimo u planinskom lovištu pa tako svaki gram njoj puno znači , optika je upucana na 100 metara +4 sve u kovanici od 2 kune , sa nožica ali iz sjedećeg stava onako kako njoj odgovara i kako ona puca (bipod kineski ali sve ok i više za te pare). O svemu se može dati neka okvirna ocjena , osobno želje i mogućnosti nam određuju smjer u kojem idemo a ja mogu samo biti sretan što sam član "tima" .
Meopta R1 je bolja optika od tog Steinera, a cijena je tu negdje...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ