Preuzimanje vatrenog oružja u Austriji
Preuzimanje vatrenog oružja u Austriji
Dakle, osvojio sam na aukciji Steyer L9-A1, uredno platio, riješio HR dokumentaciju (nabavna dozvola i prethodna suglasnost) i sad počinju problemi. Naime njihova pošta više ne prenosi oružje, pa moram naći kurira. Kurirske službe tretiraju HR kao da smo u crnoj Africi i tako naplaćuju , osim jedne gdje su pak odlučili da može transport u HR ali ne mogu platiti njihove usluge ja kao Hrvat, već samo pošiljatelj iz Austrije.
Pade mi napamet da sjednem u auto, provedem suprugu po Beču i pokupim svoj pištolj, ali politika aukcijske kuće je da predaju oružje samo uz Austrijski Waffenbesitzkarte.
Uglavnom moje pitanje je da li postoji način da preuzmem fizički to oružje?
Pade mi napamet da sjednem u auto, provedem suprugu po Beču i pokupim svoj pištolj, ali politika aukcijske kuće je da predaju oružje samo uz Austrijski Waffenbesitzkarte.
Uglavnom moje pitanje je da li postoji način da preuzmem fizički to oružje?
Re: Preuzimanje vatrenog oružja u Austriji
Sackgasse 5, A-2244 Spannberg, AUSTRIA
+43 / 2538 / 85718
info@gungarage-austria.at
www.gungarage-austria.at
Probaj dogovoriti s njima za pomoć.
Inače, u sličnim sam govnima bio i odustao od svega. S Austrijancima (ako nisu neki blizu granice) je gotovo nemoguće raditi.
+43 / 2538 / 85718
www.gungarage-austria.at
Inače, u sličnim sam govnima bio i odustao od svega. S Austrijancima (ako nisu neki blizu granice) je gotovo nemoguće raditi.
Put your money where your mouth is.
Kakvo je stanje ako se kupovina napravi u Ferlachu, mogu li mjesne trgovine pomoći? Baš sam razmišljao da odem jedan vikend tamo, pa da vidim za jedan klasični karabin i možda koji S&W revolver (686 Target Champion i/ili 629)timmy75 wrote:Sackgasse 5, A-2244 Spannberg, AUSTRIA
+43 / 2538 / 85718
http://www.gungarage-austria.at
Ne znam točno, ovisi od trgovine do trgovine. Na liniji Villach-Klagenfurt-Graz još koliko toliko funkcionira direkt u trgovini jer su blizu granice i navikli su to raditi često. Nazovi i pitaj ih.Onty wrote:Kakvo je stanje ako se kupovina napravi u Ferlachu, mogu li mjesne trgovine pomoći? Baš sam razmišljao da odem jedan vikend tamo, pa da vidim za jedan klasični karabin i možda koji S&W revolver (686 Target Champion i/ili 629)timmy75 wrote:Sackgasse 5, A-2244 Spannberg, AUSTRIA
+43 / 2538 / 85718
http://www.gungarage-austria.at
Eto update nakon 100 godina:
Gungarage ne dostavlja u HR, na kraju sam našao waffentaxi.at Aukcijska kuća se vuče ko maglatako da sam nabavnu i suglasnost morao ponovo vaditi. Očekujem dostavu do kraja godine.
Gungarage ne dostavlja u HR, na kraju sam našao waffentaxi.at Aukcijska kuća se vuče ko maglatako da sam nabavnu i suglasnost morao ponovo vaditi. Očekujem dostavu do kraja godine.
i s druge strane čujem ovakve priče, da ljudima istekne nabavna, dok strani trgovci ishode izvoznu dozvolu? zna li se u čemu je problem? MUP-u strane države, sporost trgovca ili nečem trećem?nijoe wrote:Eto update nakon 100 godina:
mislio sam da su naši spori, ali evo u zadnje vrijeme iz njemacke, nizozemske, austrije...ide jako sporo..
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ovo je problem koji moze biti dvojne prirode.
1. Oruzja nema u trgovini.
Po uplati ili narudzbi ceka se uvoz ili dostava iz tvornice.
Vrijeme ide.
Kad stigne u trgovinu, drugi dio price:
2. Oruzja ima na lageru u trgovini
Jedino razumno objasnjenje kasnjenja u ovom slucaju, adminsitrativna procedura.
1. Oruzja nema u trgovini.
Po uplati ili narudzbi ceka se uvoz ili dostava iz tvornice.
Vrijeme ide.
Kad stigne u trgovinu, drugi dio price:
2. Oruzja ima na lageru u trgovini
Jedino razumno objasnjenje kasnjenja u ovom slucaju, adminsitrativna procedura.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ovdje se radi 100% o sporosti aukcijske kuće, pošto im to nije primarna djelatnost, imaju samo 1 čovjeka na odjelu itd... Iskreno, mislim da bi razvlačili čak i da austrijska pošta još uvijek dostavlja oružje.timmy75 wrote:i s druge strane čujem ovakve priče, da ljudima istekne nabavna, dok strani trgovci ishode izvoznu dozvolu? zna li se u čemu je problem? MUP-u strane države, sporost trgovca ili nečem trećem?nijoe wrote:Eto update nakon 100 godina:
mislio sam da su naši spori, ali evo u zadnje vrijeme iz njemacke, nizozemske, austrije...ide jako sporo..
S druge strane, u Njemačkoj sam pazario S&W model 28, dostava je bila zadržana jer su cijene transporta išle gore duplo pa sam zbog situacije u Ukrajini, pa sam revolver dobio nakon 3 mjeseca kad se vratilo u normalu.
Postoji li netko da je radio s Ausrijancima u zadnje vrijeme? Dostava, ne osobni odlazak gore. Preporuke?
Jedina firma koju sam uspio dobiti za transport je Waffentaxi.at
Samo, probaj se prije raspitati kod UPSa jer ti waffentaxi na kraju pošalje UPSom. Bitno je da je oružje rastavljeno i pakirano u dva paketa.
Samo, probaj se prije raspitati kod UPSa jer ti waffentaxi na kraju pošalje UPSom. Bitno je da je oružje rastavljeno i pakirano u dva paketa.