putinov noz ?
putinov noz ?
http://www.smh.com.au/ffximage/2007/12/ ... x421,0.jpg
zna li neko kakav to noz nosi Putin
jebga nisam naso bolju sliku
zna li neko kakav to noz nosi Putin
jebga nisam naso bolju sliku
Re: putinov noz ?
Putin nosi Kizlyar noževe. Link: http://www.kizlyar.ru/eng/ Zanimljivog dizajna, ruski stainless čelik, a izrada je mogla biti i mrvu bolja. Koliko znam, može ih se i kod nas kupiti....
Ima. Dizajnom su mi jedni od najzanimljivijih noževa što sam ih vidio, osim možda Randalla.
Ono od čega ruski proizvodi inače pate je preciznost. U karakteristikama sam vidio da oštrica od oštrice po duljini može odstupati do 10 mm što mi se čini previše. Pitanje je i kvaliteta čelika, premda ruski čelici slove kao i jedni od boljih. Kakvih karakteristika je konkretno obaj čelik trebalo bi pogledati u GOST-u (ruski proizvodni standard)...
Ono od čega ruski proizvodi inače pate je preciznost. U karakteristikama sam vidio da oštrica od oštrice po duljini može odstupati do 10 mm što mi se čini previše. Pitanje je i kvaliteta čelika, premda ruski čelici slove kao i jedni od boljih. Kakvih karakteristika je konkretno obaj čelik trebalo bi pogledati u GOST-u (ruski proizvodni standard)...
Kizlyar noževe sam vidio uživo na IWA 2006. godine, čak sam imao i katalog, ali sam ga nekome dao. Rade interesantne noževe, sa puno detalja i gravure, pa mi se čini da baš nisu jeftini, osim možda onih najjednostavnijih. O kvaliteti čelika ne bih znao, a nisam previše ni zagledao, iako su rusi prije nekoliko godina dobili i nagradu za najljepši nož ili nekakvu sličnu.
Evo dva primjera ruskih noževa
Evo dva primjera ruskih noževa
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Da je meni jedan takav....možda me čuje djed Božićnjak.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
prema cijenama, barem na kizlyar siteu ima ih od 70-80 do 500 i više (ali) australskih usd. svakako bilo kakav customizing diže cijenu u nebesa, jer se radi isključivo o ručnom radu koji je najskuplji.
ono što me smeta je sljedeće:
Total length: 145±15 mm (pazite ±15)
Blade length: 269±10 mm (pazite ±10)
Handle: Compressed leather sheath
Sheath: Genuine leather sheath
Price: AUD$165.2
Stock available: 30
izvor: http://www.kizlyar.ru/eng/shop/item117.htm
Za ovu cijenu ovo je preveliko odstupanje u duljini oštrice. Prihvatljivo je do 1 mm, ali 10 mm je previše. Znači kontrola kvalitete im je na jaaako lošoj razini ako od noža do noža u extremnim situaciji mjerenje odstupanje može biti 20 mm kod duljine oštrice.
ono što me smeta je sljedeće:
Total length: 145±15 mm (pazite ±15)
Blade length: 269±10 mm (pazite ±10)
Handle: Compressed leather sheath
Sheath: Genuine leather sheath
Price: AUD$165.2
Stock available: 30
izvor: http://www.kizlyar.ru/eng/shop/item117.htm
Za ovu cijenu ovo je preveliko odstupanje u duljini oštrice. Prihvatljivo je do 1 mm, ali 10 mm je previše. Znači kontrola kvalitete im je na jaaako lošoj razini ako od noža do noža u extremnim situaciji mjerenje odstupanje može biti 20 mm kod duljine oštrice.
AHA"legion.poljak66"To su Basko noževi?
Total length: 145±15 mm
Blade length: 269±10 mm
mozda glupo pitanje, ali na njihovoj stranici nisam skuzio ove dimenzije ili im je prijevod na engleski pogresan.
molim da mi netko ako moze objasni kako im je ostrica duza od ukupne duzine (odstupanja ostavimo po strani), ne kuzim
Blade length: 269±10 mm
mozda glupo pitanje, ali na njihovoj stranici nisam skuzio ove dimenzije ili im je prijevod na engleski pogresan.
molim da mi netko ako moze objasni kako im je ostrica duza od ukupne duzine (odstupanja ostavimo po strani), ne kuzim
I might bite, if you are not polite!
hm
tolko odstupanja
ko zna na kaj to ustvari lici
jer ipak naljepsi se uzimaju za slikanje a i slika se tak da ispadne cim ljepsi
ko zna kakva im je zavrsna obrada
tolko odstupanja
ko zna na kaj to ustvari lici
jer ipak naljepsi se uzimaju za slikanje a i slika se tak da ispadne cim ljepsi
ko zna kakva im je zavrsna obrada
dobermann wrote:mozda glupo pitanje, ali na njihovoj stranici nisam skuzio ove dimenzije ili im je prijevod na engleski pogresan.
nije glupo, zašto? glup može biti samo odgovor.
vjerojatno su zamjenili podatke za ukupnu duljinu i duljinu oštrice. to i nije toliko strašno koliko činjenica da su ta odstupanja ±10 (znači 20 ukupno).... pametnije bi bilo ta to nisu napisali...
Netreba se rusima cuditi na tolerancijama, uvijek su imale ogromne tolerancije za sve svoje proizvode u svim pogledima, u odnosu na zapadne, tako da ni ovo nije iznimka. 
To moraš pitati Putina, on koristi takav nož, a čisto sumnjam da netko s foruma ima kizliyar nož da ti o tome nešto kaže.
Molim nastavite o Kizlyar noževima ili zaključavam topic!
Za Spartan, Chris Reeve i Extrema ratio noževe/bajonete otvorite novi topic.
Za Spartan, Chris Reeve i Extrema ratio noževe/bajonete otvorite novi topic.