Genijalno.....
Re: Genijalno.....
Nemogu vjerovat da bi DP koalirao sa Hdzeom,da je naš narod pametan pa da neda ni jednim ni drugima glas,ali opet se postavlja ono famozno pitanje,kome dati glas,zato većina i ne izlazi na izbore,jer nema nikog dostojnog da mu daju glas...
Moj glas već godina ne ide nikome.
HDZ-u ide glas onih koji su za njega glasali. Ne zanimaju ne indirektne posljedice neglasanja
Nekad, mladost ludost ljevičarost
, bio sam protiv HDZ-a. Nakon nekog vremena skužih da je sve to ista banda. Sekta koja se drži skupa i koje ne možeš iskorjeniti. A ove male strančice su
samo pokušaji da se uđe u pravu sektu čiji je opet jedini cilj prazniti državni proračun za osobne potrebe.
Jel' ima neka stranka koja zagovara liberalnije zakone za nabavu oružja? Eto, glasat ću za takvu
HDZ-u ide glas onih koji su za njega glasali. Ne zanimaju ne indirektne posljedice neglasanja
Nekad, mladost ludost ljevičarost
samo pokušaji da se uđe u pravu sektu čiji je opet jedini cilj prazniti državni proračun za osobne potrebe.
Jel' ima neka stranka koja zagovara liberalnije zakone za nabavu oružja? Eto, glasat ću za takvu
Jako teško. Možda eventualno nešto na krajnjoj desnici, ali oni to guraju isključivo kroz vojni rok i militariju, a ne prava civila na oružje iz bilo kojeg razloga.andrej wrote: Jel' ima neka stranka koja zagovara liberalnije zakone za nabavu oružja? Eto, glasat ću za takvu
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Stvar i jest u tome što te indirektne posljedice formiraju rezultate glasanja.
Jer blok onih koji ne izađu na glasanje je najbrojniji.
Oni su najveća snaga.
Oni su najveći potencijal.
Jer blok onih koji ne izađu na glasanje je najbrojniji.
Oni su najveća snaga.
Oni su najveći potencijal.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
U Americi ovo odredjuje izbore.andrej wrote:
u hrvatskoj ni jedna stranka ne razmislja o politici oko ovoga.
Online magazin liberal je za liberalizaciju zakona o oruzju. Ali to je online portal udruge Liberal, ne stranke.
Zadnji clanak o tome objavili su 2019. CIni mi se da ni oni ne razmisljaju o tome.
https://liberal.hr/?s=45
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Udruga liberal piše općenito o pravima ljudi kroz kroz viziju klasičnog liberalizma (to nije onaj američki liberalizam koji je zapravo ljevica). Pišu o temama koje su aktualne, oružja se dotaknu ako se baš desi neki incident koji bude jako popraćen u medijima sa hrpom dezinformacija i huškanja protiv vlasnika oružja.
Drugdje nisam vidio da se širi sadržaj za popularizaciju oružja, eventualno savez akcionog streljaštva.
Većinu naših stranaka oružje ne zanima, a bome niti opću populaciju baš oružje i prava ne interesiraju.
Drugdje nisam vidio da se širi sadržaj za popularizaciju oružja, eventualno savez akcionog streljaštva.
Većinu naših stranaka oružje ne zanima, a bome niti opću populaciju baš oružje i prava ne interesiraju.
- jolly
- Cinker - bojna

predsjednici oba saveza (HSPS i HSAS) su dosta aktivni po tom pitanju, i treba im skinuti kapu, i mislim da djeluju makismalno u okvirima svojih mogucnosti.Marin223 wrote:
Dok HSAS ima svoj web sajt i forum, drugi predjsednik je aktivan u medijima, i imao je vlastiti jako dobar blog o ovoj tematici (vecernjakova blogo sfera) kao i brojni strucni clanci koje rado procitam.
HSS je uglavnom samozatajan, i prema javnom nastupu needukativan. Web stranice su koncipirane kao administrativno - informativne.
(javnosti nezanimljive)
Neko ko nije iz krugova klasicnog streljastva tamo ne moze naci korisnu informaciju.
(na primjer koji su klubovi u lokalnom mjestu, kako se uclaniti u klub, gdje su streljane, kako dobiti dozvolu za sportsko oruzje, pravila sigurnosti ili cuvanja oruzja i tome slicno)
Ono sto smatram da je zapravo potrebno u Hrvatskoj (za pocetak) je jedan edukativni web sajt gdje se javnost educira o svim stvarima vezanim za nase teme.
Ogledni primjer sirine sadrzaja mogu navesti stranice NRA USA
(lov, streljstvo svakog tipa, samoobrana, medjunarodni lov, povijest, pusakrstvo, pravni aspekti, dnevna politika oko sveg, trgovine, zakonodavstvo, novi modeli, itd...).
Ali za voditi takav web sajt - to treba financirati. (takvu stranicu treba zamisliti ko novinski dnevni portal)
Prvo treba urednik (ili vlasnik) web stranice da ima placu i zaradu od toga. (Ili barem honorar)
A drugo, treba platiti autore strucnih clanaka za svaki objavljeni tekst .
Jedan covjek sam, na osnovama entuzijazma i volonterizma to ne moze.
Izmedju ostalog i zato, jer nije svako strucnjak za sve.
osobno mislim da takva web stranica ne bi cak ni trebala biti od bilo kojeg saveza, vec potpuno neovisna.
Na taj nacin da se ne zanemaruje niti jedan aspekt legalnog oruzja u HR.
Turn better into best!
Ovo je čak i dobra ideja sa stvaranjem portala koji bi sadržavao informativne članke na temi oružja.
Minimalna cijena je web domena tj. adresa.
Izrada stranice... nije baš moje područje, ali mogu bacit pogled, inače web portal je najjednostavnija aplikacija za izvest.
Pisat sadržaj, vjerujem da bi se našli autori koji bi to barem u početku volonterski radili.
Valja razmislit o pokretanju tako nečega.
Izrada stranice... nije baš moje područje, ali mogu bacit pogled, inače web portal je najjednostavnija aplikacija za izvest.
Pisat sadržaj, vjerujem da bi se našli autori koji bi to barem u početku volonterski radili.
Nije dovoljno samo napraviti stranicu nego promovirati istu.Marin223 wrote:Ovo je čak i dobra ideja sa stvaranjem portala koji bi sadržavao informativne članke na temi oružja.
Tipa Brexit pristup bi bio savrsen.
- jolly
- Cinker - bojna

Sto je to Brexit pristup?Stargazer wrote: Nije dovoljno samo napraviti stranicu nego promovirati istu.
Tipa Brexit pristup bi bio savrsen.
Turn better into best!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kr ... u-15417111
Koliko nevinih prolaznika su ovi ljudi sa ovim ugrozili zivote?
Koliko nevinih prolaznika su ovi ljudi sa ovim ugrozili zivote?
- jolly
- Cinker - bojna

Broj saobracajki sa njima je za ne vjerovati. A ovi sto idu pjeske, svercaju oruzje.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... u-15403653
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... u-15403653
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Nisi čitao....andrej wrote:Nije tako strašno dok smo im samo tranzitna država
Zapadne zemlje trpaju migrante u avione i šalju nama!
Propisi EU kažu da su migranti od onih koji ih prvi registriraju!
A to smo sada mi!
Bit će da mi je to promakloMirok wrote:Nisi čitao....andrej wrote:Nije tako strašno dok smo im samo tranzitna država
Zapadne zemlje trpaju migrante u avione i šalju nama!
Propisi EU kažu da su migranti od onih koji ih prvi registriraju!
A to smo sada mi!
- jolly
- Cinker - bojna

Ljudi moji, je li to mo'guce?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/med ... i_ostalo_d
https://www.index.hr/vijesti/clanak/med ... i_ostalo_d
Turn better into best!