Punjenje Patrona
Moderator: istra champion
Punjenje Patrona
Pozdrav svim ljudima dobre volje,
Dotako bi se malo punjenja patrona tipa cal. 12, 7.5, 24gr. Trap ...
Punjenje patrona je izgleda izumrli sport u RH? Cijene Baruta i dostupnost baruta za sačmarice skoro pa nepostojeća, sačma naročito u 7.5 velićini (2.4mm) TRAP nepostojeća, ostale komponente tipa preše skoro nepostojeće...
Ajdmo baciti računicu...
Trap patrona tipa srednja žalost se da nabaviti za neku povoljnu cijenu od recimo 0.32Eur kom.
1000 komada je 320 eura. 1000komada ćemo uzeti za reprezentativni uzorak u direktnoj usporedbi Kupovna patrona VS Reloading.
Ne računajući nabavku preše(recimo Lee Load Them All II + dodatak za finalno rol krimpanje ili za završno pritiskanje zvjezdastog zatvaranja patrone se da ubost za cca 160 Eura) i gledajući trenute RH cijene dolazimo do sljedećeg:
Kapisla = 0.05 (kako gdje) x1000 = 50 Eura
Plastični čepovi trap za 24gr.sačme se prodaju u pakiranjima od 500 komada i uglavnom cijena debelo preko 20 Eura; zaokružimo na = 50 Eura
Barut. Nesretni barut! Pa ni nema ga, al ajd neki Vithavouri modeli bi mogli proć i na ovu količinu trebamo oko 1.5KG cijena = 200 Eura
Sačma. Nema 2.4mm sačme nigdje, a kad bi je i bilo treba nam 25KG za 1000 komada ceh = cca 180 Eura!
Patrona besplatna
Reloading košta 480 Eura ili 12 Eura kutija! Naravno pod uvjetom da ste u mogućnosti nabaviti sve navedene komponente
Znači neisplativo ako se gleda na ovaj način!
Ako ovdje ima entuzijasta koji se bave ovim sportom molim Vas savjet za najpovoljniju kupnju komponenti za punjenje patrona. Pogotovo olovne sačme 2.4mm (7.5)
Pozz!
Punjenje patrona je izgleda izumrli sport u RH? Cijene Baruta i dostupnost baruta za sačmarice skoro pa nepostojeća, sačma naročito u 7.5 velićini (2.4mm) TRAP nepostojeća, ostale komponente tipa preše skoro nepostojeće...
Ajdmo baciti računicu...
Trap patrona tipa srednja žalost se da nabaviti za neku povoljnu cijenu od recimo 0.32Eur kom.
1000 komada je 320 eura. 1000komada ćemo uzeti za reprezentativni uzorak u direktnoj usporedbi Kupovna patrona VS Reloading.
Ne računajući nabavku preše(recimo Lee Load Them All II + dodatak za finalno rol krimpanje ili za završno pritiskanje zvjezdastog zatvaranja patrone se da ubost za cca 160 Eura) i gledajući trenute RH cijene dolazimo do sljedećeg:
Plastični čepovi trap za 24gr.sačme se prodaju u pakiranjima od 500 komada i uglavnom cijena debelo preko 20 Eura; zaokružimo na = 50 Eura
Barut. Nesretni barut! Pa ni nema ga, al ajd neki Vithavouri modeli bi mogli proć i na ovu količinu trebamo oko 1.5KG cijena = 200 Eura
Sačma. Nema 2.4mm sačme nigdje, a kad bi je i bilo treba nam 25KG za 1000 komada ceh = cca 180 Eura!
Patrona besplatna
Reloading košta 480 Eura ili 12 Eura kutija! Naravno pod uvjetom da ste u mogućnosti nabaviti sve navedene komponente
Ako ovdje ima entuzijasta koji se bave ovim sportom molim Vas savjet za najpovoljniju kupnju komponenti za punjenje patrona. Pogotovo olovne sačme 2.4mm (7.5)
Pozz!
Re: Punjenje Patrona
Smodnik wrote:Pozdrav svim ljudima dobre volje,
Ajdmo baciti računicu...
Patrona besplatna
Reloading košta 480 Eura ili 12 Eura kutija! Naravno pod uvjetom da ste u mogućnosti nabaviti sve navedene komponente![]()
![]()
Pozz!
Usporedi cijene Baruta i kapisla u drugim zemljama, tipa u Austriji je znatno jeftinije, i kupuje se uz predocenje osobne iskaznice.
Tipa Vitahouri barut je u Austriji kila 125 eura mislim.
Provjeri rangeisclear webshop
Hvala na informaciji.
Kapisla tipa 209 za sačmarice nemaju. Sačme naravno nemaju. Sačma je zbilja veliki problem... Jedino da je naći kvalitetnog olova sa bar 2-3% antimona i sam ju izrađivat?
Serija Vithavouri N 300 baruta im je 255 Eura za 2 kg. To zbilja jest povoljno, al samo ako Vas put nanese jer je kod Ritoše 280 Eura 2kg.
No imaju extra povoljan RS 12 barut u plastičnim bačvicama od 4kg za 425Eura. To zbilja jest povoljno. Kad bi neko bio na tom potezu da nam to uzme pa da podijelimo troškove?
Kao i velika većina reloading shopova(osim talijanskih) imaju puno rasprodanih baruta, kapisli i ostalih komponenti kojih više nemaju na lageru... Talijanski imaju brutalno skupu poštarinu šalju sve osim baruta.
Našo sam jednog talijanskog za sačmu(ricaricamunizioni) ali poštarina brutalno skupa preko 150 eura! Jedino kad bi s nekim zainteresiranim po pola uzeo ili drugi dogovoreni omjer? Ne šalju više od 100 kg sačme. Znači uzmemo 50 kg svaki ili drugi dogovoreni omjer od tih 100KG.
Cijena 450 Eura za 100kg sačme (vreće od 25 kila) plus 150 Eura dostava, ako je netko zainteresiran? Ja mogu uzet sa svojim paypalom ili masterom. Kad stigne dogovorimo se za podjelu troškova?
Gle... Fakat neisplativo osim za svoju dušu da znaš što puniš... 0.34Eura komad je recimo Fiocchi TT 2. Brijem si da bi išao i za 0.30Eura na bulk narudžbe.
Kapisla tipa 209 za sačmarice nemaju. Sačme naravno nemaju. Sačma je zbilja veliki problem... Jedino da je naći kvalitetnog olova sa bar 2-3% antimona i sam ju izrađivat?
Serija Vithavouri N 300 baruta im je 255 Eura za 2 kg. To zbilja jest povoljno, al samo ako Vas put nanese jer je kod Ritoše 280 Eura 2kg.
No imaju extra povoljan RS 12 barut u plastičnim bačvicama od 4kg za 425Eura. To zbilja jest povoljno. Kad bi neko bio na tom potezu da nam to uzme pa da podijelimo troškove?
Kao i velika većina reloading shopova(osim talijanskih) imaju puno rasprodanih baruta, kapisli i ostalih komponenti kojih više nemaju na lageru... Talijanski imaju brutalno skupu poštarinu šalju sve osim baruta.
Našo sam jednog talijanskog za sačmu(ricaricamunizioni) ali poštarina brutalno skupa preko 150 eura! Jedino kad bi s nekim zainteresiranim po pola uzeo ili drugi dogovoreni omjer? Ne šalju više od 100 kg sačme. Znači uzmemo 50 kg svaki ili drugi dogovoreni omjer od tih 100KG.
Cijena 450 Eura za 100kg sačme (vreće od 25 kila) plus 150 Eura dostava, ako je netko zainteresiran? Ja mogu uzet sa svojim paypalom ili masterom. Kad stigne dogovorimo se za podjelu troškova?
Gle... Fakat neisplativo osim za svoju dušu da znaš što puniš... 0.34Eura komad je recimo Fiocchi TT 2. Brijem si da bi išao i za 0.30Eura na bulk narudžbe.
Punjenje 12 ice za trap je totalno neisplativo ako gledaš cijenu patrone.
Za lovačku patronu imaš računice ali za trap nemoguća misija.
Da. Definitivno! Jedino ako netko ima sreće pa naslijedi baruta, a čak si i onda u problemu jer nemaš sačmematezg1 wrote:Punjenje 12 ice za trap je totalno neisplativo ako gledaš cijenu patrone.
Punjenje breneka također upitno... Recimo 1.5Eur gotovi komad dok je sami goli brenneka slug sa plastikom oko 1Euro(kako koji).
Za ostale lovačke patrone također nema sačme, a ako se i nađe izađe skuplje nego patrona
Što reći više? Jedino ako se prepolove cijene baruta i sačme, ali tada će se prepolovit i cijene patrona u dućanu. Makar da si na nuli s tim hobijem bilo bi OK, a ne ovako smetlarit po patronama na streljani i ići u minus.
Ma neće nitko ni od trgovaca držat asortiman za to jer znaju da je financijska pushiona za krajnjeg korisnika.
Uglavnom ako tko želi prodat povoljnije baruta ili ako mu je ostalo nešto sačme nek mi se javi.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Pogledati opcije punjenja celicne sacme.
Olovo ce se sve manje koristiti.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Čelićne kuglice istih dimenzija kao olovne imaju 1/3 specifične mase olova. Kuglica olova u istim uvjetima punjenja ima veću probojnost.jolly wrote:Pogledati opcije punjenja celicne sacme.
Znači za lov i za streljaštvo bi se to dalo iskompenzirat većim promjerom čelićnih kuglica, jačim barutnim punjenjem. Sve to za sobom nosi veće pritiske za koje većina dobrih starih puški nisu "baždarene".
Što će netko odbacit staru Berettu, Perazzija, Krieghoffa itd. zato jer se netko pametan sjetio nakon stotina godina korištenja "E! Olovo je zlo! Ne smije se to koristit. Čelik je zdrav za ekosustav". Ma tko li samo radi te zakone i pravila. Biolog ili tko? Taj puške ni lova vidio nije...
Cilj možda stvaranja određenog lobija da se izbusta prodaja novog "visokotlačnog" oružja pogodnog za čelićnu sačmu? Lovac si... Oćeš lovit? Može! Kupi pušku sa "fleur de lysom" "ljiljanom"
Ne sviđa mi se smjer kuda ova nametnuta demokracija vodi. I kakva je to demokracija ako si mi nametnuo pravilo za kojeg nisam imao pravo glasa? Pardon! Jesam... Biranjem zastupnika u EU parlament.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Tocno si rekao.
Medjutim, vec to stize, stiglo zapravo kroz mala vrata.
Olovna sacma je zabranjena za lov nad mocvarnim ili vodenim stanistima.
Ko god kupuje prvu sacmaricu ja mu kazem da izbjegava puske bez atesta na celicnu sacmu. Da slucajno ne kupi neki stariji model, bez atesta po povoljnoj cijeni.
Celicna trap sacma postoji. Pa kazu mi i da nije losa. (ista je gramaza ali zato je gusci snop
)
Ako govorimo u ovoj temi o isplativosti punjenja patrone, onda jedino celicna sacma ima sansu da bude ekonomicna ili isplativa. Koje su cijene ne znam.
Olovo je skupo i buducnost mu nije naklonjena.
Bismuth, thungsten sasvim sigurno nisu jeftini.
Dakle, celicna sacma jedina za ekonomsko punjenje, ako se moze negdje naci.
Medjutim, vec to stize, stiglo zapravo kroz mala vrata.
Olovna sacma je zabranjena za lov nad mocvarnim ili vodenim stanistima.
Ko god kupuje prvu sacmaricu ja mu kazem da izbjegava puske bez atesta na celicnu sacmu. Da slucajno ne kupi neki stariji model, bez atesta po povoljnoj cijeni.
Celicna trap sacma postoji. Pa kazu mi i da nije losa. (ista je gramaza ali zato je gusci snop
Ako govorimo u ovoj temi o isplativosti punjenja patrone, onda jedino celicna sacma ima sansu da bude ekonomicna ili isplativa. Koje su cijene ne znam.
Olovo je skupo i buducnost mu nije naklonjena.
Bismuth, thungsten sasvim sigurno nisu jeftini.
Dakle, celicna sacma jedina za ekonomsko punjenje, ako se moze negdje naci.
Turn better into best!
Ma kakvi... Ništa niti od čelične sačme! Provjereno na više izvora u ITA. Cijena po kg ista ili veća nego olovo! Zavisno dal je pocinčano, pobakreno itd.