ANKETA: STO I KAKO LOVITE

Lovačke priče, iskustva, doživljaji, lovački psi, fotografije...
Post Reply

STO I KAKO LOVITE

1. Samo srnecu divljac i divlju svinju
0
No votes
2. Samo trofejnu divljac
0
No votes
3. Samo sitnu divljac
1
5%
4. Svu krupnu divljac u HR
0
No votes
5. Svu krupnu i sitnu divljac u HR
6
32%
6. Clan LD i lovim samo u sklopu drustva
2
11%
7. Lovim kao clan drustva ali i u gostima
5
26%
8. Lovim kao clan drustva, u gostima i komercijalno
1
5%
9. Clan HLS, lovim samo komercijalno ili u gostima
3
16%
10. Clan HLS (i/ili LD) lovim u Hrvatskoj i povremeno u svijetu, komercijalno
1
5%

Total votes: 19

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

ANKETA: STO I KAKO LOVITE

Post by jolly » 31 Mar 2024, 13:03

Dakle, tema za lovce.
Dosta je novih clanova foruma, ali i dosta je novih lovaca sa polozenim ispitom,a takodjer imamo i stariju lovacku generaciju.

Osobno mislim da sve vise lovaca ide ka clanstvu u HLS te se orjentira sve vise prema lovu u gostima i turistickom lovu.

Anketa ostaje otvorena (nema roka za ispunjavanje).
Moguca su dva glasa.
Moguce je naknadno promijeniti misljenje (bilo kad)

Ogranicenja ankete, i ocekivanje odaziva:
od svih clanova foruma samo je jedan dio clanova aktivnih lovaca. Druga grupa su sportski strijelci. Sportski strijelci vjerojatno nece sudjelovati u anketi.

Na prethodnim anketama smo imali osrednji broj glasova, 20-30 u prosjeku, pa ako bude za sad toliko i ovdje, super. Realno moze i manje
Pistolj je najpopularnije oruzje u Hrvata, imaju ga lovci i strijelci, pa je stoga najpopularnija anketa bila o izboru pistolja. (ukupno s danasnjim danom 65 glasova)
U tim okvirima se za sad moze ocekivati odaziv na anketu

Mali broj opcija za anketna pitanja (max 10) pa sam poslozio pitanja na takav nacin da pokrijem cim veci uzorak, za aktivnosti prosjecnog lovca.

Najpopularnija divljac u hrvastkoj je srnjak i divlja svinja. (to je zasebna grupa lovaca i najbrojnija, pa sam im tako i dodijelio cjelo pitanje.)
Ali isto tako postoji velik broj lovaca koji love iskljucivo divlju svinju, ali su manji od ove grupe po mojoj osobnoj procjeni.
Lov na sitnu divljac i pernatu divljac je (po mom misljenju u opadanju), poznam dosta lovaca koji od oruzja imaju samo karabin jer ne love pero.
Ali ne moze se sve staviti u 10 anketnih pitanja, pa sam poslozio najbolje sto sam znao.

U daljnjim postovima sva pitanja i komentari su dobrodosli, o iskustvima koje srecemo kroz vlastiti izbor lovne aktivnosti i clanstvo u nekoj od nasih lovnih organizacija.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Post Reply