Diana 52 ili HW 80
Moderator: karabalic
Diana 52 ili HW 80
Pozdrav svima
interesira me vaše mišljenje u vezi Diane 52 i HW 80 ----razlika
snaga,preciznost i kvaliteta jednostavno koja je bolja
Živeli
Živeli
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Diana 52 ili HW 80
IMHO jako tjesno... mislim da bi prevladalo pitanje jel ti bolja breakbarel ili sidelever ovo ostalo...
boxi ili ja ti mozemo dati HW80 na uvid da vidis kolika je kvaliteta, preciznost je neupitna kao i kod diane.
necu nista vise reci za hw80 jer ce Horvat i Knife imati samo posprdne komentare...
boxi ili ja ti mozemo dati HW80 na uvid da vidis kolika je kvaliteta, preciznost je neupitna kao i kod diane.
necu nista vise reci za hw80 jer ce Horvat i Knife imati samo posprdne komentare...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Knife_maniac
- Satnik

MIIIIII ??Mike_Torello wrote:necu nista vise reci za hw80 jer ce horvat i knife imati samo posprdne komentare...
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
Meni treba zračna puška na 60m precizna 2x2cm i jaka da prebije 1cm jelovu dasku u 5,5 kalibru
Živeli
Živeli
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislim da imas malo previsoke zahtjeve...
ima HW80 i u 5,5 kalibru...
najbolje sto sam ja sa svojom HW80 (tada 4x28 optika) u 4,5 uspio na 40m je bilo grupa velicine kovanice od 5kn...
Klik sa svojom Dianom 350 Mag. (3-9x40 optika) u 5,5 na 40-50m cini mi se isto tako oko kovanice od 5kn
pojam probijanja jelove daske od 1cm moze biti relativan, radi li se o "blistači" ili o obicnoj letvi... dakle zavisno od gustoce i polozaja godova...
ali mislim da sa na ovih 40m probija i 4,5 tu dasku bez problema, 5,5 je mocniji na vecoj daljini tako da bi to mozda moglo biti to... MOZDA!
ali ocekivati 2x2cm preciznost na 60m sa zracnom puskom.... KUPI PCP ili MALOKALIBARKU! =)
ima HW80 i u 5,5 kalibru...
najbolje sto sam ja sa svojom HW80 (tada 4x28 optika) u 4,5 uspio na 40m je bilo grupa velicine kovanice od 5kn...
Klik sa svojom Dianom 350 Mag. (3-9x40 optika) u 5,5 na 40-50m cini mi se isto tako oko kovanice od 5kn
pojam probijanja jelove daske od 1cm moze biti relativan, radi li se o "blistači" ili o obicnoj letvi... dakle zavisno od gustoce i polozaja godova...
ali mislim da sa na ovih 40m probija i 4,5 tu dasku bez problema, 5,5 je mocniji na vecoj daljini tako da bi to mozda moglo biti to... MOZDA!
ali ocekivati 2x2cm preciznost na 60m sa zracnom puskom.... KUPI PCP ili MALOKALIBARKU! =)
Dobro znači najača i najpreciznija zračna puška u 5,5 kalibru je ?--------do 4000kn
Živeli uz dobru kaplicu prigorskog vina!
Živeli uz dobru kaplicu prigorskog vina!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislim da nemoze bolje od ovoga u tom cijenovnom rangu...
http://www.diana-airguns.de/index.php?i ... eight=1050
kod nas isto to samo crni kundak...
http://www.monster-rbs.hr/index.php?pag ... t&Itemid=1
http://www.diana-airguns.de/index.php?i ... eight=1050
kod nas isto to samo crni kundak...
http://www.monster-rbs.hr/index.php?pag ... t&Itemid=1
Znači bolje od Diane 48 na našem tržištu ne postoji -ne računajuči 54
(možda koji drugi proizvođač)
Živeli
Živeli
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mehanizam je isti, razlika je samo u luxuznijem kundaku, ako ne patis za time onda 48 ili 48 black...remo wrote:Znači bolje od Diane 48 na našem tržištu ne postoji -ne računajuči 54(možda koji drugi proizvođač)
Živeli
sad jeli postoji bolje ili ne na nasem trzistu nemogu tvrditi ali za 3550kn to je najbolja puska. nema tko ju ne hvali, a netko s formuma/newsgrupe ju cak i ima (black verziju a mozda ima jos tko) pa neka napise dojmove iz prve ruke.
Mehanizam kod mod.48 i 52 je isti a razlika je kundaku.
Dok je mod. 54 kompletno drugaciji sistem s absorpcijom trzaja tako da strijelac ne osjeti trzaj uopce.
(da nebi bilo zabune oko modela
)
Meni se osobno nesvidja taj crni kundak kod 48, em je crni pa se sve vidi po njemu a i skroz je gladak, nema nikakav izrezbareni
finish na gripovima.
Ja bih uspara jos tih 300kn pa kupija 52 s ljepim rezbarijama i kundakom od bukovine. (mozda je i 48 od bukovine dunno)
Dok je mod. 54 kompletno drugaciji sistem s absorpcijom trzaja tako da strijelac ne osjeti trzaj uopce.
(da nebi bilo zabune oko modela
Meni se osobno nesvidja taj crni kundak kod 48, em je crni pa se sve vidi po njemu a i skroz je gladak, nema nikakav izrezbareni
finish na gripovima.
Ja bih uspara jos tih 300kn pa kupija 52 s ljepim rezbarijama i kundakom od bukovine. (mozda je i 48 od bukovine dunno)
Najbolje je TVOJE mišljenje. Zaleti se kod mene u Bistru i dobit ćeš obadvije da isprobaš pa vidi koja ti je bolja.remo wrote:Pozdrav svimainteresira me vaše mišljenje u vezi Diane 52 i HW 80 ----razlika
snaga,preciznost i kvaliteta jednostavno koja je bolja
![]()
Živeli
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
54-vorka je pravi bestrzajacNecto wrote:Mehanizam kod mod.48 i 52 je isti a razlika je kundaku.
(da nebi bilo zabune oko modela)
da ne govorim koliko se bestrzajac osjeti na preciznosti
I might bite, if you are not polite!
imam je doma (54-tvorku), tako da nema magle
cista vedrina, bet obzira na prognozu
puskica je mrak
, jedino imam zamjerku na "mesnate" nisane, ali doci ce optika pa me to nece sekirati.
sve ostalo je bas kao da ju je svabo napravio "erste lige"
puskica je mrak
sve ostalo je bas kao da ju je svabo napravio "erste lige"
I might bite, if you are not polite!
Hebi ga, 54-ku nisam probao, ali sam zato rasturao i još uvijek rasturam 52-ku. Kako imam i HW80 i 52-ku ne mogu se odlučiti koju bih ostavi kad bih se morao jedne riješti. Što se tiče izrade, kvalitete, masivnosti i ostalog dajem prednost 52-ki, jedina mana joj su nišani jer su malo "pregrubi" za razliku od HW80 koja ima finije nišane, puno je lakša i lakše je pucati iz nje.Dok! wrote:Sigurno si to isprobao ili nam prodaješ maglu,????![]()
Boxi ipak si ti konstanta ovog foruma!!..arsenal koji posjeduješ svakako govori tebi u prilog pa prema tome da te čujemo!!
Iz 52-ke možeš ispucati par dijabola i zabolit će te ruka jer je to užasno teška puška isto kao Torpedo 155, dok je HW80 puno elegantnija i lakša.
danas sam bil kod monstera u dubravi , sfalilo municije pa sam kupil cp 10,5 graina , moram ju probat dosta ju fale.
Usput sam pogledal torpedo , boxi bez zamjerke ali na kaj to liči , nišani zgledaju ko na dječjoj kineskoj igrački , a i kaj nije malo zajeb kad moraš napesti pušku pa tek posebno otvoriti ulaz za metak , po meni jedna operacija previše
mali gazda je rekel da negdje u drugom mjesecu dolati discavery pcp i hatsan , nekak sam se zainteresiral , kad bi barem negdje bilo za probat ispucat nekih 100 - tinjak metaka pa da se vidi razlika
na jednom drugom forumu tip veli za discavery ocjena 1-10, 7,5
pozdrav
Usput sam pogledal torpedo , boxi bez zamjerke ali na kaj to liči , nišani zgledaju ko na dječjoj kineskoj igrački , a i kaj nije malo zajeb kad moraš napesti pušku pa tek posebno otvoriti ulaz za metak , po meni jedna operacija previše
mali gazda je rekel da negdje u drugom mjesecu dolati discavery pcp i hatsan , nekak sam se zainteresiral , kad bi barem negdje bilo za probat ispucat nekih 100 - tinjak metaka pa da se vidi razlika
na jednom drugom forumu tip veli za discavery ocjena 1-10, 7,5
pozdrav
Pa što se tiče nišana oni su čisto u redu za ono što bi trebalo koristiti tu pljucu.Nju sigurno ne bih koristio za gađanje meta na 20-tak metara i to meta veličine kovanice. Koristim je za gađanje na 40-50 m "mete" veličine cca flaše od coca-cole od 2 litre u trku.I moram napomenuti jako uspješno. Najbolja piz***ja je bila kad sam je htio probati i nemam metu, a žena slučajno prala posuđe i pribor poslije kolinja....i ja sa klupe u dvorištu uzmem dasku za cjepanje mesa veličine 20x30 i postavim je na cca 50-tak koraka i dum..... daska se je doslovno "rastepla" i istu sam morao sakriti da se ne vidi šteta kaj sam zajebal. Slijedeći korak će biti nabava kvalitetne optike za tu pljucu i ona će ostati primarno za long distanc.
Crosman Benjamin Discovery je super PCP puska, i jeftina.
Ali mene sada interesira ova nova Benjamin Marauder koju je Crosman predstavio ove godine.
Radjena ne na sistemu od Discovery ali s rotacionim magazinom
Ali mene sada interesira ova nova Benjamin Marauder koju je Crosman predstavio ove godine.
Radjena ne na sistemu od Discovery ali s rotacionim magazinom
jel ko uspio naći koju stranicu u usa koja šalje u hrvatsku ali za maju poštarinu od 250 $