Policajac ubio napadača sa škarama

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Login
Skupnik
Skupnik

Policajac ubio napadača sa škarama

Post by Login » 31 Jan 2009, 11:17

Tko god je jucer gledao vijesti nove tv i imalo se razumije u oruzje s grohotom se mogao nasmijati na niz pogresaka u prilogu..

jedna od onih koje sam zapamtio je da je tupava novinarka rekla kako hrvatksa policija koristi najjači kalibar 9mm parabelum i to jos onako u tonu: "zamislite koriste najjaci kalibar nad nama"

cijeli prilog odise "policajac je kriv" tonom

također cijelo vrijeme guraju to "kako to da je policajac ranio napadaca u natkoljenicu a ovaj uspio iskrvariti nakon 1h opiranja pruzanja medicinske pomoci ,sigurno mu je pucao u vitalni organ pa murija to zeli zataškati".

pa cak i da je pucao u gornji predio tijela kakve veze ima ,covjek je branio svoj zivot a vjerovatno i zivote drugih u toj prostoriji, postupio je ispravno gdje god da je pucao.

s tim da i ako je pucao u nogu mozda je pogodio neku vitalnu žilu pa je ovaj tako iskrvario na brzinu ,nekuzim se u ovo bas ali pretpostavljam da bi to moglo biti.

http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/ ... osobu.html

imate i video ovdje
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/poli ... tupio.html

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Re: Policajac ubio napadača sa škarama

Post by nobile157 » 31 Jan 2009, 11:33

Femoralna arterija je jedna od većih, opskrbljuje krvlju cijelu nogu (gotovo četvrtinu tijela) i njenim oštećenjem se jako brzo iskrvari. ...

Čudi me sudski vještak Rade Stojadinović koji priča gluposti, a na Novu TV bi trebalo pustiti takve psihopate i zaključati ih sa novinarima. Možda bi onda shvatili nešto...

A da nije trebao pucati u nogu, nije. Trebao je pucati dva u sredinu tijela i jedan u glavu.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 31 Jan 2009, 11:46

2+1 to te ja pitam. Policajac je po meni ispravno napravil jer mu cilj nije bio ubiti napadača nego ga onesposobiti. To što je ovaj podlegao ranama, bad luck.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 31 Jan 2009, 11:53

Trebali su ga upucati još kad ih je napao metalnom šipkom. A NOVA TV ima najgluplje i najnepismenije novinare u RH. Toliku količinu gluposti na jednom mjestu i takve idiotske komentare stvarno ne možeš vidjeti svaki dan.

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 31 Jan 2009, 12:03

legion.poljak66 wrote:2+1 to te ja pitam. Policajac je po meni ispravno napravil jer mu cilj nije bio ubiti napadača nego ga onesposobiti. To što je ovaj podlegao ranama, bad luck.
sam si je kriv.. opirao se ljecnickoj pomoci 1h kažu i radio sranja..

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 31 Jan 2009, 12:05

Ovaj tekst gore sto sam stavio se jako razlikuje od jucerasnjeg priloga u vjestima, ocito su im ljudi objasnili neke stvari koliko su tupavi pa nest sitno poispravljali

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 31 Jan 2009, 12:08

I malo offtopica..

Nisam znao da interventna koristi jos uvjek one sive radne uniforme od rezervne policije iz 1990ih.. :D

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 31 Jan 2009, 12:33

+ 5 za policajca. Kada te netko napada škarama i iglom u ruci govoreći da ima opasne boleštine, normalno je da mu nećeš podmetnuti stražnjicu. Policajac je pucao kako bi se obranio i pri tom onesposobio napadača pogodcima u dijelove manje vitalne dijelove tijela. Školski primjer. Policija koristi FMJ streljivo, e da je u kojem slučaju u pitanju JHP?
Po mom mišljenju uporaba vatrenog oružja je bila zakonita i opravdana. Sada neka kriminalci vide koće koga :A31: , dosta je bilo zajeb... s policijom, svaki te šljam može pljunuti na ulici.
Još jednom dajem punu podršku ovom staloženom policajcu. :A28: .

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 31 Jan 2009, 14:07

Ne 5+ nego 10+ taj lik više neče nikog napasti škarama iglom ili metalnom palicom i neče hranit labudove u nekom poluotvorenom tipu kaznionice na račun poreznih obveznika!!!
E da je više takvih policajaca!!
E sad ća dežurni dušebrižnici reči upotrebio je veču silu od dopuštene itd kaj je i on trebao tražit škara i iglu da mu se suprostavi mačevanjem!!!

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 31 Jan 2009, 14:31

Stvarno je grozno koliko novinari imaju volju napadati oruzje i
ljude koji se s njime sluze.
Sto bi bilo da je njih trebalo zastititi od nasilnika, onda bi policajac
bio heroj!
Bas si razmisljam gdje je sve to krenulo. Negdje s uvodjenjem civilnog
vojnog roka cini mi se.

Luger
Desetnik
Desetnik

Post by Luger » 31 Jan 2009, 17:39

Van teme: - ja bih ukinuo civilni rok, pa svi u vojsku kao u Izraelu.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 31 Jan 2009, 18:08

kad netko napadne policajca i on se obrani onako kako bi i trebao, policajac je kriv, a kad netko novinara digne u zrak onda je policajac kriv sto nije upucao tog tipa... hraaaačk... PTUUJ!!!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 31 Jan 2009, 18:13

Kakav je to muškarac koji nije odslužio vojsku?
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 31 Jan 2009, 18:25

Policajac je postupio sukladno zakonu i NIJE UBIO, nego je zakonito i profesionalno uporabio zakonom dozvoljeno sredstvo prisile, koje je za onoga na kome je primjenjeno imalo smrtnu posljedicu (na njegovu žalost) . :A28: :A28:
Policija ne ubija, ne tuče, ne napada i sl. policija upotrebljava sredstva prisile koja mogu imati razne posljedice po onoga na koga su primjenjene. Naravno ovo se odnosi na slučajeve kada su sredtva prisile uporabljena sukladno zakonu....ne kad neki policajac (ili netko drugi tko ima ovlast za uporabu sile) nekog "istuče" u birtiji bez ijednog zakonskog uporišta.

Upotreba riječi UBIO od strane medija istima povećava gledanost, prodaje novine i prejudicira stupanj krivnje policajca, a i govori o nestručnosti. Novinari i mediji nažalost kroje politiku, javno mijenje i slične stvari svugdje u svijetu... :A18: :A18: :A18: U nekim slučajevima su u stanju srušiti i aktualnu vlast u državi.....
Login wrote:I malo offtopica..

Nisam znao da interventna koristi jos uvjek one sive radne uniforme od rezervne policije iz 1990ih.. :D
Nije to interventna policija, interventna policija nosi tamno plavu odoru i nijednu drugu. To su djelatnici posebne Jedinice koji se bave zadržavanjem i prepratom uhićenih i privedenih osoba. Ta odora je vrlo trajna i vrlo praktična....
D-V-C
M R K I

J07@
Banned

Post by J07@ » 31 Jan 2009, 18:31

bas tak mrki :A28:

nije ga ubil
onesposobil ga je

a to kaj je ovaj podlego rani
jebga nije imo srece
il mozda je

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 31 Jan 2009, 18:50

Da je ostao živ, država bi potrošila hrpu novca poreskih obveznika na suđenje, smještaj u zatvoru ili psihijatriji, a za par godina bi izašao i ubio još nekoga. Prije par godina psihički bolesnik je zaklao policajca u Splitu jer ovaj nije pucao na vrijeme.
A kad vidim natpis POLICAJAC UBIO, dobijem ospice. :A10: :A23: :A18:

Login
Skupnik
Skupnik

Post by Login » 31 Jan 2009, 19:34

k.horvat wrote:Stvarno je grozno koliko novinari imaju volju napadati oruzje i
ljude koji se s njime sluze.
Sto bi bilo da je njih trebalo zastititi od nasilnika, onda bi policajac
bio heroj!
Bas si razmisljam gdje je sve to krenulo. Negdje s uvodjenjem civilnog
vojnog roka cini mi se.
Ma to su ti obicni pacifisticki napuseni ex-hipiji zeljni senzacija.. samo da je protiv oruzja, samo da je protiv bilo cega vojnog. Da imaju imalo pameti znali bi da je oruzje nuzno (dok god ga ima i ona druga "zla" strana) i bit ce jako dugo jos, znali bi i da je u pravim rukama to vrijedno sredstvo (hint: dom.rat, policija u ovakvim slucajevima, nužna samoobrana i sl.) ..

Dok nam je oruzje čuvalo guzicu sve je bilo ok.. a danas nas treba razoružat do gaća.. pa ce nas braca iz natoa cuvat ,jer mi nismo sposobni sami. :lol:

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 31 Jan 2009, 19:50

Mike_Torello wrote:kad netko napadne policajca i on se obrani onako kako bi i trebao, policajac je kriv, a kad netko novinara digne u zrak onda je policajac kriv sto nije upucao tog tipa... hraaaačk... PTUUJ!!!
moj duboki naklon autoru ovoga napisa (jegiba nemate smileya koji odrazava napisano)
prezivio sam ozljedjivanje bedrene vene (lat. vena femoralis) i mislim da je u ovom izvjescu izostavljen dio u kome se navodi sa je napadac vec bio ozlijedjen u prijasnjem napadu na policijske djelatnike, i, u dubravu (nova bolnica) je dovezen zbog pruzanja lijecnicke pomoci, sto je zloupotrijebio nsa najgori nacin
po meni policajac je reagirao tako da zastiti svoj i zivote djelatnika i pacijenata koji su se nalazili u prostorijama bolnice
jos jednom svaka cast :A28: , ako je pogodjen u obje noge to ipak govori o uvjezbanosti policije
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 31 Jan 2009, 21:47

i stručan....to si zaboravio.... :A28: :A28: :A28:
D-V-C
M R K I

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 01 Feb 2009, 00:59

rubinho wrote:
Mike_Torello wrote:kad netko napadne policajca i on se obrani onako kako bi i trebao, policajac je kriv, a kad netko novinara digne u zrak onda je policajac kriv sto nije upucao tog tipa... hraaaačk... PTUUJ!!!
moj duboki naklon autoru ovoga napisa (jegiba nemate smileya koji odrazava napisano)
ma to i nije smjesto, to je zalosno kako vecina ljudi u nasoj drzavi razmisljaju upravo kako sam napisao gore... jebali bi se a da ne uđe...
trebalo bi par postenih, korektnih i nepotkupljivih policajaca prljavi harry tipa s povecanim ovlastima da malo prorjede populaciju šljama u RH,
nakon par odstreljenih "kapitalaca" i jos ponešto pokaznih primjeraka (da se njišu sa rasvjetnih stupova - ma dobro, ne doslovno ali mozda jednog-dva pribiti na kriz i postaviti na jelacic placu a? =)) da vidis kako bi se promjenila situacija na bolje!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply