pištolj za 25m?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Re: pištolj za 25m?

Post by Onty » 07 Mar 2023, 21:51

nijoe wrote:E, da si par tjedana ranije javio.... Ovako sam već pazario 686-3. 460 €° plus transport i davanja.
Mislim da si odlično prošao!

Što se tiče Security Six i usporedba sa S&W 686, slažem se da je u principu ovaj drugi je ipak nešto bolji. Međutim, ta njegova težina me smeta. Ako pogledaš jedan od najboljih na strelištu za naše uvjete, i za prosječnog strijelca, S&W Model 14, ima istu težinu kao i Security Six. Očito, oni koji su ih designirali su znali što rade.

S druge strane, kako god okreneš, Security Six sigurno ima barem 5 i više puta veću preciznost od mene, tako da nema šanse da mu dosegnem granicu preko koje bih trebao tražiti nešto znatno bolje. Trebam samo poraditi na dobrom punjenju, i vjerujem da će biti sve što od njega očekujem. S druge strane, Security Six je iznimno izdržljiv revolver. Poznati su podaci da su neki na strelištima, gdje ih se moglo iznajmiti (doduše, mahom korišteno streljivo 38 Special), dugurali i do nekoliko stotina tisuća. Za jednog se zna da je napravio 1,4 milijun, uz samo obično održavanje http://www.chuckhawks.com/ruger_security_six.htm . Nema šanse da ga poderem i da poput mačke imam 9 života.

Neki će reći zašto ne S&W Model 14? Prvo svega, "bušiti papir" za mene nije nešto čemu ću podčiniti moje streljačke aktivnosti. Daleko me više zanimaju siluete, a tu 357 Magnum ima prednost, makar i s nešto slabijim punjenjima od največih dozvoljenih. Također, Security Six inox je lijepa stvar za imati, nemam brige ako mi pokisne u lovu i ako mi ostane dan-dva neočišćen. A šta'š, lijenost dolazi s godinama :D

Pravo govoreći, dugo sam raznišljao i o S&W Model 66 ili 19. Na žalost, ti revolveri imaju slabu točku na donjoj strani cijevi, konusni ulaz, gdje se nerijetko dolazi do pucanje cijevi:

Image

Problem je stanjenje koje oslabi cijev, a S&W ga je radio da bi se bubanj mogao zatvoriti.

Kad se ovakvo nešto dogodi i u SAD, problem je, a kamo li kod nas, pa onda traži gdje ga popraviti.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 07 Mar 2023, 22:03

Je li ovo pukotina ili je to prečkica ?

nijoe
Razvodnik
Razvodnik

Post by nijoe » 07 Mar 2023, 23:30

Koliko se sjećam, k-frame S&W nije napravljen za stalno korištenje u 357 mag, ideja je bila da policajci treniraju sa 38spl, a na dužnosti pune sa magnumom. S druge strane security six puno bolje podnosi redovitu upotrebu 357 magnuma, ali je okidač u double actionu užasno tvrd., tako kažu (nisam nikad probao).
U idealnom slučaju, čovjek bi nabavio Manurhin Mr73 i gotovo, ali u idealnom slučaju bi ja bio u braku sa Jennifer Lawrence...

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 07 Mar 2023, 23:48

Mirok wrote:Je li ovo pukotina ili je to prečkica ?
Pukotina, ima još i gore https://www.ssusa.org/content/how-to-av ... e-failure/ . Razlog je stanjenje s donje strane cijevi, vidi treću sliku. Nevolja je što nisu samo 357 Magnum naboji oni koji ovo rade. U članku stoji da se to isto javlja i kod uporabe 38 Special.

Vidio sam nedavno na strelištu i jednu gospođu s Manurhin MR73, SAO, 38 Special, ne 357 Magnum. To je sprava!!!

nijoe
Razvodnik
Razvodnik

Post by nijoe » 08 Mar 2023, 08:49

Malo OT, ima li netko Hoguue mongrip drvene korice za S&W? Pitam jer sam jučer pokušavo 2 sata bezuspješno nataknut ih na Highway patrolmana, Pokušavam odrediti jesam li jednostavno glup ili su stavili korice za l frame u pakiranje za n.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 08 Mar 2023, 14:52

Može li se to popraviti ili ide zamjena :A00:

nijoe
Razvodnik
Razvodnik

Post by nijoe » 08 Mar 2023, 16:20

Ni jedno ni drugo. Kupljene preko ebaya tako da je povrat izvan opcije.

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 13 Apr 2023, 14:32

nijoe wrote:A u majčinu, a pikirao sam na Dan Wesson pistol pack negdje u budućnosti.
Nije sve izgubljeno. Evo, u Švici za 995 franaka https://www.lagardere.ch/index.php/comp ... l?Itemid=0 .

nijoe
Razvodnik
Razvodnik

Post by nijoe » 13 Apr 2023, 17:09

Onty wrote:
nijoe wrote:A u majčinu, a pikirao sam na Dan Wesson pistol pack negdje u budućnosti.
Nije sve izgubljeno. Evo, u Švici za 995 franaka https://www.lagardere.ch/index.php/comp ... l?Itemid=0 .
Jedino što onaj koji sam pikirao na egunu bijaše 499Eura. Ah nekad bilo sad se spominjalo...

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 13 Apr 2023, 18:38

nijoe wrote:Malo OT, ima li netko Hoguue mongrip drvene korice za S&W? Pitam jer sam jučer pokušavo 2 sata bezuspješno nataknut ih na Highway patrolmana, Pokušavam odrediti jesam li jednostavno glup ili su stavili korice za l frame u pakiranje za n.
Evo, ja imam Hogue Monogrip na SW 686-3, 6", .357Mag.
Originalno je kupljen sa drvenom ručkom, aa onda sam kupio rubbergrip i lipo je sjelo na okvir.
Attachments
S&W-686-3-6-357Mag.jpg
SW686withadjustiblefrontbacksigh-3.jpg
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 13 Apr 2023, 19:00

Hawk, pucas li ti sta iz tog revolvera? Ili ga samo odrzavas?
Zivo se sjecam price o tvojoj borbi sa ranjenim veprom gdje taj 686 imao glavnu ulogu!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

nijoe
Razvodnik
Razvodnik

Post by nijoe » 13 Apr 2023, 19:08

Hawk wrote:
nijoe wrote:Malo OT, ima li netko Hoguue mongrip drvene korice za S&W? Pitam jer sam jučer pokušavo 2 sata bezuspješno nataknut ih na Highway patrolmana, Pokušavam odrediti jesam li jednostavno glup ili su stavili korice za l frame u pakiranje za n.
Originalno je kupljen sa drvenom ručkom, aa onda sam kupio rubbergrip i lipo je sjelo na okvir.
Treba mi netko tko ima iskustva sa drvenim monogripom. Ovo moje čudo jednostavno ne ide do kraja na dršku. Da je guma još bih probao forsirati ali s laminiranim drvetom se ne usudim.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 13 Apr 2023, 21:17

jolly wrote:Hawk, pucas li ti sta iz tog revolvera? Ili ga samo odrzavas?
Zivo se sjecam price o tvojoj borbi sa ranjenim veprom gdje taj 686 imao glavnu ulogu!
Malo se puca, skoro pa ništa, ovaj još nije ispucao ni 50 metaka, uključujući i onih 6 u glavu vepra u borbi prsa u prsa. :lol:

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 13 Apr 2023, 21:20

nijoe wrote: ...Treba mi netko tko ima iskustva sa drvenim monogripom. Ovo moje čudo jednostavno ne ide do kraja na dršku. Da je guma još bih probao forsirati ali s laminiranim drvetom se ne usudim.
Moja drvena ručka nije monogrip, nego je u dva komada, a ta je originalna ručka kupljena sa revolverom. To je ona na jednoj slici.

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 13 Apr 2023, 21:45

Hawk wrote:
Malo se puca, skoro pa ništa, ovaj još nije ispucao ni 50 metaka, uključujući i onih 6 u glavu vepra u borbi prsa u prsa. :lol:
Da si imao 44 Magnum ili 45 Colt (Ruger razina), da li bi vepat bio brže srušen?

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 13 Apr 2023, 22:08

Onty wrote:
Hawk wrote:
Da si imao 44 Magnum ili 45 Colt (Ruger razina), da li bi vepat bio brže srušen?
Ma nije u pitanju bio baš kalibar, problem je bio krivi metak. to većina lovaca nebi ni priznalo, ali ja ću ipak priznati :lol:
Znači, umjesto lovačkog metka, ja sam tada kod sebe imao samo one koje nosim za pucanje po kanticama od pive, .357 Mag PPU metal jacket, šiljak.
a takvi vepru samo prolete kroz glavu i bez da ga ruše. Ovaj je bio 150 Kg, Kljove 124 CIC Zlato, a popio je 6 metaka sve na 1 do 2 metra.
Taj bi se na toj daljini vjerojatno smirio sa prvim ili drugim lovačkim metkom u glavu.
A inače imam i .44RemMag kalibar u karabinu Winchester Mod 94AE.
Attachments
Win-94AE-44-Mag-3.jpg

ak63d
Razvodnik
Razvodnik

Post by ak63d » 13 Apr 2023, 22:46

Hawk wrote:
ja imam 686-6 sa original gumenima i nekako su mi malene iako imam dobar grip.
Htio sam stavit ove al ne mogu ih probat neko napamet narucit iz Bojne pa se jos mislim.
ovo je open back model? Kazu da su open back krace od klasicnih i da nisu za veće šake?

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Apr 2023, 11:44

ak63d wrote: ... ja imam 686-6 sa original gumenima i nekako su mi malene iako imam dobar grip.
Htio sam stavit ove al ne mogu ih probat neko napamet narucit iz Bojne pa se jos mislim.
ovo je open back model? Kazu da su open back krace od klasicnih i da nisu za veće šake?
Ovo u "686-6" ova zadnja 6 je vjerojatno dužina cijevi od 6", a ne podoznaka modela?
Kod mog je model 686-3, a dužina cijevi 6"

"The Model 686 has an adjustable rear sight, and until 1992, versions had the option of an adjustable front sight.
They had Goncalo alves hardwood grips until 1994, when the grip was replaced by a rubber Hogue grip."

A to za open back nisan siguran, je li to ovako ka na mome? Evo slika.
Attachments
back.jpg

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 14 Apr 2023, 13:42

Hawk wrote:Ovo u "686-6" ova zadnja 6 je vjerojatno dužina cijevi od 6", a ne podoznaka modela?
Kod mog je model 686-3, a dužina cijevi 6"
-6=šesta unaprijeđena verzija...tvoja je treća.
SCORE:278 COMPETITION/186MEDAL; 105 GOLD 57 SILVER 24 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Apr 2023, 13:49

istra champion wrote: ... -6=šesta unaprijeđena verzija...tvoja je treća.
Fala Istra, eto nisan ni zna da su došli do 6, a možda i više do sada.
Last edited by istra champion on 14 Apr 2023, 14:44, edited 1 time in total.
Reason: 686-7 je zadnja verzija

Post Reply