CHAT
Re: CHAT
https://www.index.hr/vijesti/clanak/nov ... 86568.aspx
Nešto više detalja. Nakon pucanja bacio je pištolj iz auta. Jasno da nije legalan. Vrijeme je da Milanović opet zatražit postroženje propisa o oružju
.
Taj isti Milanović je imao obraza čestitati našem brončanom olimpijcu koji nema gdje trenirati MK oružjem, već odlazi van Hrvatske. A samo par objava niže zalaže se za postroženje propisa o oružju.
Nešto više detalja. Nakon pucanja bacio je pištolj iz auta. Jasno da nije legalan. Vrijeme je da Milanović opet zatražit postroženje propisa o oružju
Taj isti Milanović je imao obraza čestitati našem brončanom olimpijcu koji nema gdje trenirati MK oružjem, već odlazi van Hrvatske. A samo par objava niže zalaže se za postroženje propisa o oružju.
Te discipline sa MK oružjem su isto bezveze devastirane, ne vidim nikakav razlog da se takve puške ne mogu koristiti kao i zračno oružje, bilo gdje gdje je sigurno, pa bar ne proizvode gotovo nikakvu buku.
Stav, hvat, snaga, okidanje, disanje, ciljanje...
Mislim da vid bas i nije presudan kod streljastva, a i dosta odlicnih strijelaca nosi naocale.
Netko ko je bio na vise IPSC natjecanja, zanima me dal ima kakve korelacije rang liste i cijene pistolja, tipa HS9 vs Shadow ?
Mislim da vid bas i nije presudan kod streljastva, a i dosta odlicnih strijelaca nosi naocale.
Netko ko je bio na vise IPSC natjecanja, zanima me dal ima kakve korelacije rang liste i cijene pistolja, tipa HS9 vs Shadow ?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Tocno. Ima vise takvih primjera.Marin223 wrote:Stav, hvat, snaga, okidanje, disanje, ciljanje...
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Dobro pitanje.Marin223 wrote: Netko ko je bio na vise IPSC natjecanja, zanima me dal ima kakve korelacije rang liste i cijene pistolja, tipa HS9 vs Shadow ?
Iz onog što sam ja vidio, ima i nema.
10 od 10 ljudi koji nisu pucali nikada, dođu probati, bolje pucaju sa skupljim pištoljima.
S druge strane čovjek koji je ispucao 100 tisuća metaka s XDM-om, pojest će nekoga tko je ispucao 10 tisuća iz npr: Shadowa.
Ako imaš dvojicu koji su ispucali sličan broj metaka iz različith pištolja, presudit će fizička sprema i još više glava.
Ako bi baš imao jednojajčane blizance s istim treningom, vjerojatno bi bilo malo lakše onom sa Shadowom.
Moje mišljenje je da će početni skok biti velik s kupnjom "boljeg" pištolja, ali dugoročno odlučujue kvaliteta i broj treninga, glava, iskustvo i sl., a pištolj ima sve manji utjecaj. Softver > hardver.
Put your money where your mouth is.
ne znam gdje ovo staviti pa eto ovdje :
https://hss-csf.hr/Public/Vijest.aspx?id=4089
Meni je zanimljiva stavka 5.2.12 - 100 m serijska poluatomatska puška
I unutar toga dva članka :
Dopuštena je upotreba samo mehaničkih nišana koji su serijski ugrađeni na
pušku. Optički ciljnici, laserski nišani i crvene točke nisu dozvoljeni.
Nije dozvoljena uporaba oružja upisanog u oružni list za držanje i nošenje
oružja u svrhu lova.
Ne znam šta reći, taman se uzbudio da ću se moći natjecati sa mojim AR 15 ali eto, ništa od toga, nemam serijski nišan
Napisao sam im mail u vezi toga. Ne očekujem ništa no možda je dobro da dobiju neki pametni prijedlog
https://hss-csf.hr/Public/Vijest.aspx?id=4089
Meni je zanimljiva stavka 5.2.12 - 100 m serijska poluatomatska puška
I unutar toga dva članka :
Dopuštena je upotreba samo mehaničkih nišana koji su serijski ugrađeni na
pušku. Optički ciljnici, laserski nišani i crvene točke nisu dozvoljeni.
Nije dozvoljena uporaba oružja upisanog u oružni list za držanje i nošenje
oružja u svrhu lova.
Ne znam šta reći, taman se uzbudio da ću se moći natjecati sa mojim AR 15 ali eto, ništa od toga, nemam serijski nišan
Napisao sam im mail u vezi toga. Ne očekujem ništa no možda je dobro da dobiju neki pametni prijedlog
- jolly
- Cinker - bojna

Kad smo pisali preporuke za slicne stvari, nikad ni jednu nisu uvrstili nigdje i nije mi poznato da su nekome makar odgvorili.andrej wrote: Ne znam šta reći, taman se uzbudio da ću se moći natjecati sa mojim AR 15 ali eto, ništa od toga, nemam serijski nišan
Ali drago mi je vidjeti da jos postoji entuzijazam kod mladjih clanova.
S druge strane, mislim da ces imati priliku natjecati se sa svojom ar15.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Ceza i 1911, razlicite divizije.MatijaX wrote:Za praktično streljaštvo ćeza je zakon, a drugim dijelom 1911 modeli.
Praktički je sve do strijelca. Stari deda sa tanđarom na 100 metara radi istu grupu pogodaka, kao lik sa skupom puškom i optikom.
Tandzara ne radi ni blizu grupu, kao bench rest ili f class puska.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Mea culpa, mea maxima culpa!Mirok wrote:Čudi me da vas ovako nešto navuče......
Turn better into best!