Trajno onesposobljavanje

Moderator: BOXI

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Trajno onesposobljavanje

Post by Tomy » 27 Feb 2011, 23:21

Nema na čemu. :A03:

teodorica
Civil
Civil

Post by teodorica » 06 Apr 2011, 12:20

Evo kod nas su doneli 25 tona onesposobljenog oruzja na topljenje u celicanu. Znaci imate pistolje puske,automate, mitraljeze sve trajno onesposobljeno prelaskom tenka vise puta preko njih. Lepo oruzje bilo nekad, sad kao iz crtanog filma. Da vidite gde zavrsava nekadasnji trud majstora, samo da sednete i placete

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 06 Apr 2011, 16:31

Otkud pak si ti došla kaj ste stopili toliko željeza ?? :o
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 06 Apr 2011, 18:45

Vjerojatno iz Zenice :idea:
Kaštel Sućurac ne radi godinama, a u Štorama ne rade valjda takve gluposti, ipak su oni EU.
Oštri

teodorica
Civil
Civil

Post by teodorica » 07 Apr 2011, 09:25

Iz Sremske Mitrovice sam. To je oruzje zaplenjeno u policijskim akcijama. To mi je drugar pricao koji radi tamo. Izneo je jedan hromirani TT, iskrivljen u komadu, nista ne fali od delova. Nema veze sa temom, ali eto jos nacina za trajno onesposobljavanje. Nick mi je ime cerke. Musko sam

bedomedo
Razvodnik
Razvodnik

Post by bedomedo » 11 Oct 2011, 22:57

Ojla svima,
Ajmo jos jednom, dozvola za skupljanje oruzje i dozvola za drzanje oruzja.

1. Da li se nesto promjenilo oko dozvolo za skupljanje ali nekeda nije trebalo voditi nikakvu posebnu evidenciju osim tekice sa serijskim brojevima.
2. Ukoliko se oruzje (osim ketegorije A) netreba trajno onesposobiti u cemu je onda razlika izmezu sakupljanja i drzanja ?
3. Zasto se zakon moze tumaciti... mene su ucili da zakon kaze.. :)))

Ali sada bez zajebancije stvarno me zanima ovi detalji oko dozvole (odobrenje) za sakupljanje.. da li se moze pod odobrenjem za sakupljanje nositi oruzje na streljanu i testirati ?

Pozdrav svima
Marko

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 19 Nov 2011, 11:34

bedomedo wrote: ...da li se moze pod odobrenjem za sakupljanje nositi oruzje na streljanu i testirati ?...
Naravno da ne može, upravo si opisao razliku između sakupljanja i držanja.
The truth is hate to those who hate the truth.

tihomir-bj
Civil
Civil

Post by tihomir-bj » 16 Jan 2012, 23:27

Zanima me oko izlaganja za javnost oružja. Znaći imam neka paintball igralista i sada planiram to malo osuvremeniti...Kako ide sa izlaganjem javnosti tipa neki muzej ako kuzite?

maki61
Razvodnik
Razvodnik

Post by maki61 » 30 Jul 2012, 23:31

Gdje ima meštar za onesposobljavanje oružja na relaciji Petrinja, Sisak, V.Gorica, Zagreb, a da to radi za 150 kuna?
Treba onesposobiti samo jedan revolverić pa ide u akvarij!!! :A25:
Kad oružje ide na onesposobljavanje jel prvo treba to prijaviti u MUP ili prvo onesposobiti pa prijaviti, nije mi jasan taj postupak?
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!

karlo22hr
Razvodnik
Razvodnik

Post by karlo22hr » 31 Jul 2012, 00:13

Mislim da je kavur u velikoj gorici onesposobis i taj papir od puskara nosis u pp da ti odjave
"Kolekcionarstvo je nešto besplatno što te skupo košta. "

Dado Tornado
Razvodnik
Razvodnik

Post by Dado Tornado » 09 Dec 2012, 15:38

bok, da i ja nešto napišem o trajnooom onesposobljavanju bio sam na sajmu kolekcionara u osijeku i prodavao se za sto eura trajno onesposobljen rosi 38 spc onesposobio ga je puškar iz Bilja pored osijeka a znate kako, na cijevi mu je probušio tri rupe promjera kalibra, u burence mu je zabio u svaku rupu željezo (rundajz), a iznad obarača mu je probušio rupu 4 mm i zabio klin da se ne može škljocati, ovlašten puškar od strane policije.Na drugoj pijaci za mjesec dana pojavio se rosi 38 spc sa brojevima kojima je detaljno onesposobljen za 500 eu znači isti taj a gošpodin mu je odvrnio cijev stavio novu, željezo izbio iz bubnja bubanj odličan i klin izbio iznad obarača i zavario inoxom i ispolirao da se ne vidi odlično okida znači čovjek ima potrvdu sa brojem da je onesposobljen prodao ga je bilo kome a sutra se tim onesposobljenim oružjem može svašta napraviti, eto toliko o onesposobljavanju, pozdrav

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 09 Jan 2017, 00:21

evo da vam slikoviti prikazem kako se onesposobljava vatreno oruzje prema trenutno vazecem zakonu

i zato poklonite ako nemozete iz nekog razloga zadrzati jer nakon ovoga nema vracanja nazad
Attachments
crvena zastava
crvena zastava
rastavljena udarna igla se reze i stavlja nazad prilikom varenja rupe i izvlakac se brusi da nemoze izvaditi metak
rastavljena udarna igla se reze i stavlja nazad prilikom varenja rupe i izvlakac se brusi da nemoze izvaditi metak
glodaju se vodilice navlake 90%
glodaju se vodilice navlake 90%
gloda se navlaka takoda nemoze povuci metak iz spremnika i vari se rupa udarne igle zajedno s iglom
gloda se navlaka takoda nemoze povuci metak iz spremnika i vari se rupa udarne igle zajedno s iglom
mehanizam okidaca se rezu rupe od pinova da se nemogu staviti nazad
mehanizam okidaca se rezu rupe od pinova da se nemogu staviti nazad
reze se leziste metka
reze se leziste metka
busi se cijev na tri mjesta sa najmanjim borerom 2/3
busi se cijev na tri mjesta sa najmanjim borerom 2/3
stavlja se pin u leziste i dio cijevi
stavlja se pin u leziste i dio cijevi
i zavari se
i zavari se
i na kraju se zavari na tri mjesta na navlaci da se nemoze repetirati na utvrdivacu spremnika da se nemoze vaditi i da se nemoze rastaviti
i na kraju se zavari na tri mjesta na navlaci da se nemoze repetirati na utvrdivacu spremnika da se nemoze vaditi i da se nemoze rastaviti

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 09 Jan 2017, 17:07

Uzasna tema.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 09 Jan 2017, 20:31

Ovo je sada samo ružan komad željeza, kakve to više veze ima sa oružjem ? Ne kužim logiku, to je uništavanje umjetnosti.
Nemoguće je Nemoguće

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 09 Jan 2017, 20:58

Lex srce me boli kad mi dodju neki komadi oruzja koje bi mozda trebalo biti u muzeju!! Neki dan sam unistavo lugera p08 iz 1920 sa imenom prezimenom cinom i satnijom i drugog svj. rata!!! Ako vam srce moze podnjeti stavit cu i kako se sacmarica karabin i revolver onesposobljavaju!!!! Slike nisu za one slabih zivaca i srca!! Nevidi se izvana nista kad se zavrsi ali za papir drzat na stolu ko stvoreno!!!

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 09 Jan 2017, 21:58

Stavi slike!
BUM BUM...

Ljevoruki_Dešnjak
Razvodnik
Razvodnik

Post by Ljevoruki_Dešnjak » 10 Jan 2017, 17:11

Zašto oružje jednostavno ne pretvorit u plinsko. Izbuše se navoji iz cijevi i u cijev se zavari nekakva šipka koje spriječava stavljanje projektila i stavi se slabija povratna opruga i oružje se registrira kao plinsko. Naša san ujčev Walther pp na selu. Naravno onesposobljen. Ima gravure i ja mislim mesingani čekić, botun za otpuštanje spremnika, kočnicu i ručke koje imaju kao nekakav oslonac za palac baš lipo leži u ruci, šteta šta je danas samo uteg za papir.
Sam kujem svoju sreću/oružje.

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 13 Jan 2017, 23:09

risbo wrote:evo da vam slikoviti prikazem kako se onesposobljava vatreno oruzje prema trenutno vazecem zakonu

i zato poklonite ako nemozete iz nekog razloga zadrzati jer nakon ovoga nema vracanja nazad
Bez zamjere ali ovo je jedno od gorih onesposobljavanja koje sam vidio , to sve se može riješiti bez ovih ružnih varenja na vanjskom djelu i rupe u drškama, treba samo imati bolju aparaturu za varenje, a može se i iznutra zavarit.

redboy
Razvodnik
Razvodnik

Post by redboy » 19 Jan 2017, 22:42

Berto wrote:
risbo wrote:evo da vam slikoviti prikazem kako se onesposobljava vatreno oruzje prema trenutno vazecem zakonu

Bez zamjere ali ovo je jedno od gorih onesposobljavanja koje sam vidio , to sve se može riješiti bez ovih ružnih varenja na vanjskom djelu i rupe u drškama, treba samo imati bolju aparaturu za varenje, a može se i iznutra zavarit.

Ne da je jedno od gorih onesposobljavanja već najgori rad koji sam vidio, ne znam jeli se neko dijete ode igralo ili šta?!

risbo
Skupnik
Skupnik

Post by risbo » 20 Jan 2017, 10:31

Za drzanje papira na stolu je odlicno!!!
Zasto bi to trebalo izgledati!! Unistio si to!! To vise nije pistolj nego hrpa zeljeza!! Po meni to vise i nebi trebalo izgledati kao pistolj!! Mene zanima koje je fora imati takvo oruzje? Da stoji na zidu?! Za nedaj boze ili za sta?! Ako nemozes imati pravo sta ce ti onda ovo!! Oni koji su kao vezani za to kako su ga uopce mogli onda unistiti a dobili su ga za neke zasluge daj ga onda dalje a ne unistavati!! Pokloni ga streljackoj udruzi mladom lovcu nekome ko ce ga vise cijeniti!!

Post Reply