Kupovina prerađenog M48 karabina

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
matezg1
Narednik
Narednik

Re: Kupovina prerađenog M48 karabina

Post by matezg1 » 01 Apr 2022, 22:23

Pripazi da puška ima CIP oznake s obzirom na zakonske odredbe da je moguće da se oružje koje nije cipirano
moglo oduzeti odnosno ako je netko mijenjao cijev i vitalne dijelove oružja
a da oružje nije tormentirano postoji mogućnost da takvo oružje bude oduzeto.
Nažalost kod nas ne postoji ustanova koja bi to mogla napraviti pa je to poprilično velik trošak
napraviti u nekoj drugoj zemlji -računaj u vrijednosti oružja ako ne i više.

Heckler
Pozornik
Pozornik

Post by Heckler » 02 Apr 2022, 17:34

Pozdrav!
Naslijedio sam M48 koji je prerađen u lovački. Na njemu do sada nije bila optika pa bi je želio staviti. Puška bi se koristila za lov i plinkanje, a za optiku mogu izdvojiti cca 3000kn. E sad, što je sve potrebno odraditi da bi mogao staviti optiku i koju bi mi optiku preporučili?
Be peaceful, be courteous, obey the law, respect everyone; but if someone puts his hand on you, send him to the cemetery.
Malcolm X

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Post by Mirok » 02 Apr 2022, 17:59

Trebaš optiku,montažu i da ti puškar montira i upuca.
U ovome cjenovnom razredu mogu preporučiti SWT optiku,serije HS,a montažu,montiranje i upucavanje povjeri g.Rusanu.
Za optiku se možeš javiti u Lapis Plus(Marko).

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Post by berbenn » 02 Apr 2022, 20:18

Ne mogu pričati o tudjim financijama i koliko tko može odvojiti za nešto, ali kada meni zavrti da je preradim, pokupim prijatelja i djir do Ferlacha. Ivicek ti zamijeni cijev, sve dogovori u Ferlachu i dok se popije kava, puska tormentirana. Mislim za niti 50 eura.... Pa da mogu reci da sam i to probao, odnosno prošao!
BUM BUM...

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Iggy » 03 Apr 2022, 00:31

Kad smo već kod M48, ima li netko kompletan original kundak da bi prodao?

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 06 Apr 2022, 21:57

vid ja sam đorao čezu 75 za m48, frend trebao za samilosni a ja trebao pusku a nisam imao para. na kraju optika i rusanov okidač sa kočnicom i stvarno sam zadovoljan s vremenom jos planiram uzet onaj houg kundak za nju al i ovak sam zadovoljan ako je cjev uredu uzmi po meni neces dobit ni sa jednom novom puskom cjev tako mesnatu po meni neka me ispravi neko ako se varam. ali evo prije nego sam ju sređivao otisao na streljanu i rokao na mehaniku bez milosti i hlađenja cjevi to nes dobit ni sa jednom kupovnom puskom bit ce svaka max. 5 komada i "pišaj" po njoj da se ohladi. evo ako sam u krivu neka me neko ispravi. al osim sto je klasika i prekrasna to mi je bio jedan od glavnijih razloga za uzet m48 mesnata cjev.
Last edited by dundoivica on 06 Apr 2022, 22:01, edited 1 time in total.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 06 Apr 2022, 21:58

Iggy wrote:Kad smo već kod M48, ima li netko kompletan original kundak da bi prodao?
di si bio prije dva mjeseca ja kolegi dao kompletan kundak da okači si u bircu. jbt. smetao mi u sefu zauzimao mjesto

Post Reply