Sveto ime eBay

Podjeli svoje znanje
Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Re: Sveto ime eBay

Post by Mr.Cabdriver » 30 Dec 2008, 19:31

Samo komentar...

Zašto bi pod milim bogom netko obrisao komunikaciju sa prodavačem i/ili paypal priznanicu? To je 3-4 maila koje ja uredno guram u arhivu... sada sam našao prvi item koji sam ikad kupio i konverzaciju sa prodavačem (pošto sam imao 0 feedback i frišak paypal account). Cijeli paypal/ebay folder mi je oko 1 MB na disku. Ne vidim razloga za brisanje. Ali to sam možda samo ja. :A25:

Drugo, Paypal priznanice/transakcije su dostupne u paypal accountu i nije mi jasno zašto bi se ikome šta imalo faksirat/mailat kad oni imaju u evidenciji i transakciju i kome je išla i za koju aukciju, tj. svrhu je upotrijebljena... To što ebay miče od očiju korisnika aukciju nakon 3 mjeseca, ne znači da nije tamo. Ja imam screenshotove, ispise i konvertirano u PDF od svih aukcija koje sam dobio. A ako ne podržavaju attachmente, kako bi onda trebalo poslati mail sa potvrdom a da može bit autentičan sa svim headerima... hm... :A36:

Zašto bih išta kupovao od kineza... moj fond traži kvalitetne i eventulano stare stvari, toga u Kini nema... mislim kvalitete :A24:
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Re: Sveto ime eBay

Post by Mr.Cabdriver » 01 Jan 2009, 15:23

Krešo Bukvić wrote:Treće koje govori da u Kini nema kvalitetnih stvari ? Pa 90 % stvari u tvojem kućanstvu je iz Kine, to su urbane legende o njihovoj kvaliteti! Bavim se uvozom iz Kine već nekoliko godina tako da znam što ima i nema tamo :A25:
Još nisam doživio da je stvar iz kine (pogotovo elektronika) radila jednako dobro kao recimo elektronika sa taiwana, a da ne govorimo iz japana. Tu se sve manje više svodi na kontrolu kvalitete
Noževi su svakako nešto što NE bih kupovao preko interneta kad znam da je podrijetlo kina. Drugo je kad ti uzmeš, recimo, karbon trailmastera u ruke, izvrtiš ga malo, pregledaš geometriju i nađeš komad koji je dobro finiširan i onda kupiš taj specifičan primjerak, a drugo kad kupiš cold steela na e-bayu za 19.99$ i onda ni tvrdo C od cold steela. Sav izvitoperen, jadno naoštren, itd, itd... škart.
Drugi primjer, moja nokia 6288 kupljena preko t-hitlera. Piše na njoj: Made in Nokia!?!? Ja na karti ne mogu naći tu državu. To je u biti nokia kompletno napravljena, programirana i brendirana u Shenzenu u kini za t-hitler grupu i nitko ne radi kontrolu kvalitete jer se to izdilava u T grupu na kipere. Naime, nokia 6288 za T-grupu i ona za talijanski vodafone, tj. ostatak svijeta su HARDVERSKI različite - teško je doći do dijelova za naše nokie 6288... naravno, T-Hitler servis je odmah izjavio da je mobitel pao u vodu ili da je diran vlažnim rukama i poništavaju garanciju instantno... to im je univerzalna isprika da ne moraju mijenat mobitel... isto kao i državi "neprilagođenost uvjetima na cesti" da ne bi slučajno morali popravit ceste koje su klizave ko led nakon samo jedne lagane magle. Barem ovdje u istri.
Hvali kinu drž se zapada... Sve se radi manje više u nekim zemljama trećeg svijeta... al ako imaju zapadnjaka sa bičem u ruci koji ih potiče na kvalitetu, onda možemo pričat o nečemu. Otiđi tamo ili kupi nešto preko eBaya... i dobit ćeš sliku toga što misliš da si kupio. Ili moj gazda... 3 puta je putovao u kinu na sajmove i ture po njihovim high tech tvornicama (u kojima 40 kineza sklapa RUČNO kompleksne elektroničke uređaje u hali SA JEDNOM NEONSKOM CIJEVI kao rasvijetom). I da ne bude dosta, kupi opreme od takvih u vrijednosti od 70 000 $ da bi uštedio (a uštedio je možda 35 000$ u odnosu da je to kupio u Austriji od "firme s imenom") i onda nema servisa, nema dijelova, popravljaju stvar priručni elektroničari (a i oni koje treba ekstra platit), pola vijaka nije zategnuto, faze i uzemljenja su zamijenjene na napajanjima uređaja... dosad je u popravke, odlaske u kinu i radne sate utučeno više nego što je ušteđeno... a treba i povratit tu investiciju.
Drugo je da si slažeš svoj proizvodni brend pa onda stvoriš kvalitetu jer kinezi su jako aljkavi radnici... za tu lovu koju dobiju nije ni čudo, al može se probrati među njima kvalitetnih i sagraditi kvalitetan brend. Sve dok ne gledaš JAKO uštediti, možeš dobiti kvalitetu kod njih. Pravi primjer kineske kvalitete su Cold Steel karbonci. Rado bi ga opet kupio jednog dana kad razlupam ovaj.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Post Reply