Ruger AR-556 MPR 16" ili Sabatti S.A.R. 14.5"
Re: Ruger AR-556 MPR 16" ili Sabatti S.A.R. 14.5"
Pokušaj razmisliti o nekoj dinamici. AR je solidno precizno oružje, ali vjerojatno inferiorno nekim drugim poluautomatima u drugim kalibrima (nisam pratio, možda griješim). Istovremeno, AR je među najboljim puškama za dinamične discipline u kojima se treba kretati, pucati iz raznih stavova, mijenjati spremnike, zabacivati oružje na bok ili leđa i sl. Na kraju krajeva, to je ipak bliže duhu prvotne namjene AR oružja. Tu će se otvoriti bolno pitanje - gdje trenirati? Ima nekoliko mjesta kod nas, a ima i u Sloveniji bitno više.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Veselje je tek počelo.andrej wrote:Znači, za Ar-15, ukratko 1-6x LPVO za do 100 m i onda druga optika 100-200 m (ako poželim na takmičenje N klase)
Najbolje da odmah prodam bubreg![]()
Što više pitam to mi je novčanik tanji
[/quote]BTW, za Osijek u 10 mjesecu postoje neke najave za N klasu (koja ukljucuje poluautomatsku pusku do 200 metara, i ciljnike po slobodnom izboru)[/quote]
U Osijeku se u 10.mj. u sklopu turnira koji organizira SK Legija neće pucati poluautomatska puška na 200m, možda ako neki drugi klub organizira za sada nemam infformaciju o takvom turniru.
SK Legija priprema 2 turnira u 10.mj. na streljani Pampas ; F-Class (F-TR i F-Open) i drugi turnir na kojem će se pucati MK 22LR na 100m i VK puška sa optičkim nišanima na 300m (pravila najsličnija kako se nekada pucalo na GROM-u).
Staviti ćemo najave za turnire na forum.
U Osijeku se u 10.mj. u sklopu turnira koji organizira SK Legija neće pucati poluautomatska puška na 200m, možda ako neki drugi klub organizira za sada nemam infformaciju o takvom turniru.
SK Legija priprema 2 turnira u 10.mj. na streljani Pampas ; F-Class (F-TR i F-Open) i drugi turnir na kojem će se pucati MK 22LR na 100m i VK puška sa optičkim nišanima na 300m (pravila najsličnija kako se nekada pucalo na GROM-u).
Da, bolno pitanje, ako ce trenirat u sloveniji onda mu puska ni ne treba kad ju ionako ne smije prenjet preko granice na trening.Ariel wrote:Tu će se otvoriti bolno pitanje - gdje trenirati? Ima nekoliko mjesta kod nas, a ima i u Sloveniji bitno više.
Moj ar15 skuplja prasinu, nemam di to koristit... Za klasicno gađanje do 100m je sasvim ok MK repetirka.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Hvala na informaciji!Pato wrote: SK Legija priprema 2 turnira u 10.mj. na streljani Pampas ; F-Class (F-TR i F-Open) i drugi turnir na kojem će se pucati MK 22LR na 100m i VK puška sa optičkim nišanima na 300m (pravila najsličnija kako se nekada pucalo na GROM-u).
Vidio sam screenshot preliminarne najave, pa sam pretpostavio da ce biti ukljucena PA puska.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Zasto ne bi smio nositi pusku na trening u Sloveniju?Marin223 wrote:Da, bolno pitanje, ako ce trenirat u sloveniji onda mu puska ni ne treba kad ju ionako ne smije prenjet preko granice na trening.Ariel wrote:Tu će se otvoriti bolno pitanje - gdje trenirati? Ima nekoliko mjesta kod nas, a ima i u Sloveniji bitno više.
Upise se na evropsku oruznu propusnicu, i dobije se poziv na trening kluba domacina.
Turn better into best!
Zar nije da sportsko oruzje moze van iskljucivo za potrebe natjecanja ? Ili to opet svaki mup drobi svoje
-
Mirok
- Brigadni General

Siva zona....Marin223 wrote:Zar nije da sportsko oruzje moze van iskljucivo za potrebe natjecanja ? Ili to opet svaki mup drobi svoje
Nažalost

Stavljena optika : Vector Constantine 1-6x24 Fiber Dot Reticle
...i upucano na 100 metara
E sad treba vježbati za sljedeci zimski MSR turnir Felix Arba
Probao sam i pucati i meni, koji prvi put puca sa ovim tipom puške, streljivom i na toj udaljenosti, nije išlo loše. Bit će bolji izvještaj kada odem jedan dan samo sa puškom. Danas je glavni bio pipštolj
- jolly
- Cinker - bojna

Prolazi i sa pozivom na trening.Marin223 wrote:Zar nije da sportsko oruzje moze van iskljucivo za potrebe natjecanja ? Ili to opet svaki mup drobi svoje
A sto da mora nositi oruzje na servis ili tormentaciju?
Ako mislis ici na trening, nazovi mup na granicnom prijelazu gdje mislis prijeci ili lokalnu PP, i pitaj na koji nacin i koja dokumentacija treba za prelazak granice.
Turn better into best!
Na žalost nemam slikeMirok wrote:Kakva je grupa na 100 m?
I kakva je grupa bila na upucavanju?
Ako imaš sliku mete..
Nisam ni puno pucao, 10tak metaka samo za probu i šarao sam, malo gore lijevo, malo dole desno i tako to. Ne znam kako se zovu te mete, ono, gdje ih imaš pet komada...jedna u sredini i 4 okolo. Sa bijelim, narančastim i crvenim krugom. Uglavnom svi moji pogoci bili su unutar narančastog ili crvenog e sad ako to šta znači ne znam. Naravno sve iz sjedećeg položaja
Ali bude već sljedeći put, možda uzmem i neki bipod prije toga. I remen. Iron sights. Red dot možda...možda sam mogao naći neki jeftiniji hobi
-
Mirok
- Brigadni General

Samo polako.
Treba nešto vremena da se navikneš i da se opustiš.
Pripazi na okidanje i disanje.
Obavezno zaustavi dah kod okidanja.
Treba nešto vremena da se navikneš i da se opustiš.
Pripazi na okidanje i disanje.
Obavezno zaustavi dah kod okidanja.
Otkud ti to? Mi redovno idemo na treninge i polaganje ispita/tečajeva za Akciono streljaštvo u Sloveniju bez ikakvih problema.Marin223 wrote:Zar nije da sportsko oruzje moze van iskljucivo za potrebe natjecanja ? Ili to opet svaki mup drobi svoje
Sve što ti treba je oružni list, europska oružna propusnica i isprintani poziv na događanje (natjecanje, trening, ispit... itd) od strane ovlaštene udruge/saveza/tvrtke. Možeš imati i poziv od puškara da nosiš oružje na servis i slično.
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Re: Ruger AR-556 MPR 16
Iz dotične državne institucije. Al ok, ni prva ni zadnja glupost od tamo.Barut wrote:Otkud ti to? Mi redovno idemo na treninge i polaganje ispita/tečajeva za Akciono streljaštvo u Sloveniju bez ikakvih problema.Marin223 wrote:Zar nije da sportsko oruzje moze van iskljucivo za potrebe natjecanja ? Ili to opet svaki mup drobi svoje
Sve što ti treba je oružni list, europska oružna propusnica i isprintani poziv na događanje (natjecanje, trening, ispit... itd) od strane ovlaštene udruge/saveza/tvrtke. Možeš imati i poziv od puškara da nosiš oružje na servis i slično.
Sent using Tapatalk Pro
- jolly
- Cinker - bojna

Re: Ruger AR-556 MPR 16
To je uobicajeni standardni postupak i meni poznat, koji sam prethodno opisao.Barut wrote:Otkud ti to? Mi redovno idemo na treninge i polaganje ispita/tečajeva za Akciono streljaštvo u Sloveniju bez ikakvih problema.Marin223 wrote:Zar nije da sportsko oruzje moze van iskljucivo za potrebe natjecanja ? Ili to opet svaki mup drobi svoje
Nazove se, pita se i to je to.
Turn better into best!
Ma izmišljaju gluposti kao i obično. Oružje se uvijek nosilo preko granice za legitimne potrebe s dokumentima i pozivom, kako prije ulaska u EU, tako i nakon. Npr. nošenje oružja u Ferlach na tormentaciju nakon zamjene cijevi ili druge veće izmjene/popravka, najnormalnija stvar.Marin223 wrote:Iz dotične državne institucije. Al ok, ni prva ni zadnja glupost od tamo.Barut wrote:Otkud ti to? Mi redovno idemo na treninge i polaganje ispita/tečajeva za Akciono streljaštvo u Sloveniju bez ikakvih problema.Marin223 wrote:Zar nije da sportsko oruzje moze van iskljucivo za potrebe natjecanja ? Ili to opet svaki mup drobi svoje
Sent using Tapatalk Pro
Sent using Tapatalk Pro
Da, ali pitanje je koga ćeš dobiti na telefon...jolly wrote:To je uobicajeni standardni postupak i meni poznat, koji sam prethodno opisao.Barut wrote:Otkud ti to? Mi redovno idemo na treninge i polaganje ispita/tečajeva za Akciono streljaštvo u Sloveniju bez ikakvih problema.Marin223 wrote:Zar nije da sportsko oruzje moze van iskljucivo za potrebe natjecanja ? Ili to opet svaki mup drobi svoje
Nazove se, pita se i to je to.
Kvaliteta osoblja u javnim službama je upitna.
Npr, glavni inspektorat Mup-a u zg za oružje i exp. tvari. Znam neke izvrsne ljude koji tamo rade. Ali njihovi šefovi... Katastrofa.
Sent using Tapatalk Pro