Prigušivač...
Re: Prigušivač...
Ajd kad je vec tema tu, pa da pitam ... Zasto su prigusivaci uopce zabranjeni ?
U Americi ih mogu koristiti na MK cini mi se.
U Americi ih mogu koristiti na MK cini mi se.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kad bi bili dostupni kao streljivo smatra se da bi se koristili za kriminalna djela... s druge strane, oni koji koriste oruzje za kriminalna djela koriste ilegalna oruzja i ionako imaju prigusivace tako da imho taj zakon ono bezveze... udri ko amer velik porez na prigusivace i daj ih u legalnu pordaju, tko voli nek' izvoli...
No, tu bi IMHO najvise profitirali krivolovci, jer se pucnjevi "nebi culi" pa bi krivolov procvjetao, a krivolovom bi se i taj gore navedeni harach za prigusivace za cas nadoknadio...
Dakle, sto ce normalnom covjeku prigusivac? taman da je i legalan, kako bi ga montirao na pistolj? pa moras dati raditi drugu cijev... opet trosak... a i cemu na kraju?
Mislim, i ja sam se prije jako interesirao za prigusivace, mene su privlacili konstrukcijski, gledao sam nacrte, citao o raznim konstrukcijama koja je najbolja i zasto... sve sto se o njemu zna (GLOBALNO GLEDANO) su vise manje urbane legende i ono sto ljudi vide iz filmova. Malo tko stvarno shvaca princip rada prigusivaca, a ima onih koji misle da znaju i onda sire dezinformacije, najvise ima onih koji blebecu gluposti potkovani "znanjem" iz filmova, a ima onih koji znaju a sute o tome da si ne stvaraju neugodnosti jer bi se to znanje moglo krivo interperetirati.
trebalo bi donesti zakon za koristenje istih te koji ljudi ih smiju koristiti i u koje svrhe, recimo lovocuvarima za odstrel stetocina da se ne uznemirava ostatak populacije, no taj bi covjek bio registriran kao korisnik prigusivaca i znalo bi se zasto se tocno koristi. prije nego netko skoci popljuvati, isto tako postoje bravari koji mogu bez vecih problema otvoriti svaku bravu, od auta od kuce od cega god hocete, i imaju LEGALAN alat za te radnje, registrirani su i njihove usluge se koriste, tako bi trebalo biti i sa ovim ako se MENE pita. Ali mi imamo neke drugacije zakone koji brane neke potpuno normalnije stvari da nebi branili ovo, dok opet s druge strane ne brane nesto sto bi trebali braniti tako da o tome kod nas sto god je vezano u zakon nema smisla raspravljati dok god ih pisu __________! (umetni epitet po vlastitom izboru)
No, tu bi IMHO najvise profitirali krivolovci, jer se pucnjevi "nebi culi" pa bi krivolov procvjetao, a krivolovom bi se i taj gore navedeni harach za prigusivace za cas nadoknadio...
Dakle, sto ce normalnom covjeku prigusivac? taman da je i legalan, kako bi ga montirao na pistolj? pa moras dati raditi drugu cijev... opet trosak... a i cemu na kraju?
Mislim, i ja sam se prije jako interesirao za prigusivace, mene su privlacili konstrukcijski, gledao sam nacrte, citao o raznim konstrukcijama koja je najbolja i zasto... sve sto se o njemu zna (GLOBALNO GLEDANO) su vise manje urbane legende i ono sto ljudi vide iz filmova. Malo tko stvarno shvaca princip rada prigusivaca, a ima onih koji misle da znaju i onda sire dezinformacije, najvise ima onih koji blebecu gluposti potkovani "znanjem" iz filmova, a ima onih koji znaju a sute o tome da si ne stvaraju neugodnosti jer bi se to znanje moglo krivo interperetirati.
trebalo bi donesti zakon za koristenje istih te koji ljudi ih smiju koristiti i u koje svrhe, recimo lovocuvarima za odstrel stetocina da se ne uznemirava ostatak populacije, no taj bi covjek bio registriran kao korisnik prigusivaca i znalo bi se zasto se tocno koristi. prije nego netko skoci popljuvati, isto tako postoje bravari koji mogu bez vecih problema otvoriti svaku bravu, od auta od kuce od cega god hocete, i imaju LEGALAN alat za te radnje, registrirani su i njihove usluge se koriste, tako bi trebalo biti i sa ovim ako se MENE pita. Ali mi imamo neke drugacije zakone koji brane neke potpuno normalnije stvari da nebi branili ovo, dok opet s druge strane ne brane nesto sto bi trebali braniti tako da o tome kod nas sto god je vezano u zakon nema smisla raspravljati dok god ih pisu __________! (umetni epitet po vlastitom izboru)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
bas takMike_Torello wrote: trebalo bi donesti zakon za koristenje istih te koji ljudi ih smiju koristiti i u koje svrhe, recimo lovocuvarima za odstrel stetocina da se ne uznemirava ostatak populacije, no taj bi covjek bio registriran kao korisnik prigusivaca i znalo bi se zasto se tocno koristi.
u potpunosti se slazem
al nemrem da ne sponem i lovocuvare kaj si lovocuvanjem napune skrinju
isto tak bi se mogli koristit u nekom klubu koji ima streljanu blizu naseljenog mjesta
pa bi samim tim smanjili buku
al kolko je meni poznato
pucanje sa prigusivacem i bez njeega daje drugaciju grupu pogodaka pa tak izgleda od tog nista
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

@ kreso: dobro, u tvom slucaju tih mk pusaka, ali da je u pitanju 7,9mm ili 30-06 imas malo veci zahvat da bi to montirao, osim ako vec mjenjas cijev na oruzju pa da odmah napravis i pripremu za to inace stvarno sulud trosak... kod nas kad bi se dozvolila kupovina istog trebalo bi pri podnosenju zahtjeva navesti za koje od tvojeg legalno registriranog oruzja (i kojeg kalibra) ti treba te da se isti veze za koristenje s tim oruzjem i iskljucivo vezan za serijski broj tog oruzja tako da ako ga posudis nekome tko isto ima pripremu i da ga se uhvati da on koristi posudjeno i to jos u prekrsaju, OBOJICA U BUXU! P.S. naravno da je "Ekipa" iza onog oglasa, ili je neki potpuni idiot!
@ joza: zato bi lovocuvar bio registrirani korisnik prigusivaca i samim time pod jednom vrstom nadzora, naravno, lovocuvar bi trebao biti posteniji clan L.D.-a ili recimo netko koga meso bas i ne zanima, naravno, nese se za lovocuvara postaviti nekog clana za kojeg se sumnja da se bavi nelegalnim radnjama u lovistu.
za streljane u blizini naseljenih mjesta se moze sloziti druga vrsta ublazivaca zvuka koji bi sluzio iskljucivo na streljani... evo slika, bio bi napravljen od automobilskih guma ubacenih u limenu bacvu od 200L... mislim da predstavnici zakona nebi imali problema s tom napravom a da ne spominjemo koliko bi samo postedilo slušne organe ljudi na streljani a nebi mjenjao grupaciju pogodaka niti bi narusio balans oruzja.
@ joza: zato bi lovocuvar bio registrirani korisnik prigusivaca i samim time pod jednom vrstom nadzora, naravno, lovocuvar bi trebao biti posteniji clan L.D.-a ili recimo netko koga meso bas i ne zanima, naravno, nese se za lovocuvara postaviti nekog clana za kojeg se sumnja da se bavi nelegalnim radnjama u lovistu.
za streljane u blizini naseljenih mjesta se moze sloziti druga vrsta ublazivaca zvuka koji bi sluzio iskljucivo na streljani... evo slika, bio bi napravljen od automobilskih guma ubacenih u limenu bacvu od 200L... mislim da predstavnici zakona nebi imali problema s tom napravom a da ne spominjemo koliko bi samo postedilo slušne organe ljudi na streljani a nebi mjenjao grupaciju pogodaka niti bi narusio balans oruzja.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

BTW. kreso... PRIGUŠIVAČ
edited by patch: ispravljeno sve!
edited by patch: ispravljeno sve!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nisam, nemam dovoljno guma, a i nemam neku stalnu streljanu na kojoj bi to montirao =(
ali nemoj taj broj stavljati u svoj aparat jer te mogu i po IMEI serijskom broju mobitela naći
----------------------------------------------------------------
Čovjek je najsavršenije biće koje može napraviti svaka budala
Čovjek je najsavršenije biće koje može napraviti svaka budala
da
imei je najvaznije skoro
iako imas n netu i aplikacija za izmjenu imeia barem se na nokiu to moze
imei je najvaznije skoro
iako imas n netu i aplikacija za izmjenu imeia barem se na nokiu to moze
- Knife_maniac
- Satnik

Vidi ti kontra obavjestajce 
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mislim da na M48 nemozes tako jednostavno narezati navoj na cijevi a jos manje staviti neki neprimjetan ukras. zanima me kako bi narezao navoj na cijevi bez skidanja iste iz kucista zatvaraca jer mislim da ju u suprotnom nebi mogao okretati u tokarskom stroju osim ako ima neki drugi nacin za narezivanje istog navoja? rucne nareznice? ali s njima se nebi moglo prici do kraja jer smeta "okov" od nisana na cijevi... neka mi netko dokaze drugacije.Krešo Bukvić wrote:Ispričavam se profesoreMike_Torello wrote:BTW. kreso... PRIGUŠIVAČ![]()
Opet tvrdim da nije nikakv problem montirati prigušivać na postojeće oružje koje nema spremu. Sve što je potrebno su kvalitetan puškar i sat vremena da nareže navoj na cijevi. I još kao zadnje mora napraviti neki ukras kad se isti ne koristi.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ne, nemoze izdrzati toliku kolicinu vrucih plinova pa bi u trenutku (kako neki vole reci) "kriticne mase" doslo do proboja (penetracije kako neki drugi vole reci) a samim time do jedne veeeeeelike detonacije pogubnih razmjera.
-
Krieghetzer
- Razvodnik

Inace samo za info postoje tri vrste IMEI-a.picok wrote:ali nemoj taj broj stavljati u svoj aparat jer te mogu i po IMEI serijskom broju mobitela naći
Da ne idem u detalje sve je objasnjeno u 3GPP 24.008 specifikaciji (A interface (komunikacija mobitel<-> centrala za mobilnu telefoniju) poruke tipa ID REQUEST od centrale za mobilnu telefoniju i ID RESPONSE od mobitela prema centrali mobilne telefonije) i postoji razlika ako je 3G ili 2G mreza jer na 2G mrezi moze se IMEI dobiti na dva nacina a u 3G samo na jedan.
Pozdrav!Mike_Torello wrote:mislim da na M48 nemozes tako jednostavno narezati navoj na cijevi a jos manje staviti neki neprimjetan ukras. zanima me kako bi narezao navoj na cijevi bez skidanja iste iz kucista zatvaraca jer mislim da ju u suprotnom nebi mogao okretati u tokarskom stroju osim ako ima neki drugi nacin za narezivanje istog navoja? rucne nareznice? ali s njima se nebi moglo prici do kraja jer smeta "okov" od nisana na cijevi... neka mi netko dokaze drugacije.Krešo Bukvić wrote:Ispričavam se profesoreMike_Torello wrote:BTW. kreso... PRIGUŠIVAČ![]()
Opet tvrdim da nije nikakv problem montirati prigušivać na postojeće oružje koje nema spremu. Sve što je potrebno su kvalitetan puškar i sat vremena da nareže navoj na cijevi. I još kao zadnje mora napraviti neki ukras kad se isti ne koristi.
Nišanski "okov"na m-48 je zalemljen pa se lako skida(odlemi sa brenerom za lotanje bakrenih cijevi za centralno grijanje)
P.S
nisam radio prigušivač več ugrađivao lovačke nišane
Dobar forum za ljubitelje oružja!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ma znam da se MOZE skinuti, al to je vec malo jaci zahvat... govorio sam o narezivanju navoja, a s ovim bi dosli od narezivanja navoja do ugradnje lovackih nisana jer bi to onda trebalo popraviti... skinuti nisan, narezati navoj, vratiti nisan, upucati pusku... blah blah... "6 dana posla", dakle NIJE jednostavno nego je veci zahvat, vjerojatno bi sam zahvat vrijedio vise od same puske...upitnik wrote:Pozdrav! Nišanski "okov"na m-48 je zalemljen pa se lako skida(odlemi sa brenerom za lotanje bakrenih cijevi za centralno grijanje)
Zanimljiva je ta stvar sa gumama.
Last edited by Mike_Torello on 16 Jul 2009, 20:48, edited 1 time in total.
Reason: Post editiran, i ovim putem pismeno opominjem korisnika da pazi sto pise!
Reason: Post editiran, i ovim putem pismeno opominjem korisnika da pazi sto pise!
Mada je tema od siječnja ove godine, uvijek je aktualna.
Svi se iz zabave zanimaju za "šaptača" oliti prigušivač,
međutim, samo u filmovima prigušivač radi na taj način.
I baš kao što kaže Mike, oni koji nešto znaju šute da ne bi bili
proganjani i kažnjavani, odnosno onaj koji ima tu napravu,
ostaje bez svega; oružja (legalnog), dozvola, a k tome i poveća je novčana kazna.
Izuzetno je teško prigušiti buku koju stvara opaljenje metka.
Ali, evo za znatiželjce: može se proizvoditi podzvučna municija.
Moj znanac je 90-ih proizvodio podzvučnu municiju i umalo da nije
završio u zatvoru, iako je to radio za specijalne postrojbe iz Rijeke, potajno.
Stoga, klonite se takvih eksperimenata.
Teoretizirati da, ali praktično ne!
Netko je gore spomenuo lovočuvare - krivolovce. I za to ima rješenje: lovočuvar - vegetarijanac
A što se tiče bačava od 200 litara, bolje ih je imati pune rakije nego
trpati u njih automobilske gume
Svi se iz zabave zanimaju za "šaptača" oliti prigušivač,
međutim, samo u filmovima prigušivač radi na taj način.
I baš kao što kaže Mike, oni koji nešto znaju šute da ne bi bili
proganjani i kažnjavani, odnosno onaj koji ima tu napravu,
ostaje bez svega; oružja (legalnog), dozvola, a k tome i poveća je novčana kazna.
Izuzetno je teško prigušiti buku koju stvara opaljenje metka.
Ali, evo za znatiželjce: može se proizvoditi podzvučna municija.
Moj znanac je 90-ih proizvodio podzvučnu municiju i umalo da nije
završio u zatvoru, iako je to radio za specijalne postrojbe iz Rijeke, potajno.
Stoga, klonite se takvih eksperimenata.
Teoretizirati da, ali praktično ne!
Netko je gore spomenuo lovočuvare - krivolovce. I za to ima rješenje: lovočuvar - vegetarijanac
A što se tiče bačava od 200 litara, bolje ih je imati pune rakije nego
trpati u njih automobilske gume