Noz od lanca
- Knife_maniac
- Satnik

Re: Noz od lanca
a je li ipak zavaren ?J07@ wrote:zavaren je pa je onda kovan
To su one male tajne velikih majstora
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
- blackpowder
- Nadnarednik

Nož izgleda cool, nekako iz perioda "DAN POSLIJE" a opet kao da ga je pokojni Đamonja u Vrsaru kovao.

KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- blackpowder
- Nadnarednik

dečki ovakav nož oblačiti u korice bilo bi ko Đamonjinu skulpturu farbati HAMMERITE bojom da ne hrđaju! 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
joža, vidi. obzirom na stanje materijala u kojem je bio prije kovanja, nož je prljav.
materijal jedino pravilno može očistiti povratak u visoko žareno ili još bolje u tekuće stanje, ali to onda više nije to.
ako se prije kovanja ne očisti, a upitno je koliko se detaljno može očistiti bez rasklapanja - neke naslage uvijek ostaju. zavarivanjem i kovanjem one ostaju u materijalu.
trebalo bi malo materijal pogledati pod mikroskopom i nakon čišćenja i toplinske obrade i vidjeti koliko je nečistoće ostalo u materijalu - u porama uslijed istezanja, rupica zbog pittinga, trošenja i sl. Meni se ovo ne čini dovoljno čistim...
tebi svaka čast, ako i nakon to i ostaloga možeš jesti takvim nožem, ali ja hvala ne bih.
za to postoje noževi sa saten ili još bolje sa mirror polish bokovima.
materijal jedino pravilno može očistiti povratak u visoko žareno ili još bolje u tekuće stanje, ali to onda više nije to.
ako se prije kovanja ne očisti, a upitno je koliko se detaljno može očistiti bez rasklapanja - neke naslage uvijek ostaju. zavarivanjem i kovanjem one ostaju u materijalu.
trebalo bi malo materijal pogledati pod mikroskopom i nakon čišćenja i toplinske obrade i vidjeti koliko je nečistoće ostalo u materijalu - u porama uslijed istezanja, rupica zbog pittinga, trošenja i sl. Meni se ovo ne čini dovoljno čistim...
tebi svaka čast, ako i nakon to i ostaloga možeš jesti takvim nožem, ali ja hvala ne bih.
- Dežurni Dušebrižnik

U nitro razrjeđivač pa u centrifugu... pa tako pet puta - sigurno će poispadat i najmanja čestica prljavštine i masti prije daljnje obrade.
A iskovati i običan nož bez trunke prljavštine u procesu je znanstvena fantastika.
A iskovati i običan nož bez trunke prljavštine u procesu je znanstvena fantastika.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ili ga lijepo odnesti nekome poput urara tko ima sonični čistač pa poslije toga u sterilizator i onda jos u onu cabovu tinkturu i valjda bi onda bio cist?
nevezano sto je ovaj od lanca od motorke, onda niti jedan damascus noz nije "cist" jer tko zna sto se nalazilo izmedju slojeva, a nalazio se najmanje borax i hrdja eventualno
nevezano sto je ovaj od lanca od motorke, onda niti jedan damascus noz nije "cist" jer tko zna sto se nalazilo izmedju slojeva, a nalazio se najmanje borax i hrdja eventualno
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
a , recimo, dati ga ekipi CSI da izvuku iz njega sto se da?
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Pazite da ne odšetate sa teme! Krenuli smo lijepo u tom pravcu.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
aj ponovo procitaj moj postupakpatch wrote:joža, vidi. obzirom na stanje materijala u kojem je bio prije kovanja, nož je prljav.
al polako i probaj zamislit kaj svaki postupak napravi
kolko samo smoga dnevno udahnes i sveg ostalog smeca sa cestepatch wrote:tebi svaka čast, ako i nakon to i ostaloga možeš jesti takvim nožem, ali ja hvala ne bih.
e da ti to neko stavi pod mikroskop hodal bi po vani sa gas maskom
za mene rasprava zavrsena
uostalom ovi nozevi su umjestnicko djelo
a ne kuhinjski bestek
e u ovome se slažemoJ07@ wrote:uostalom ovi nozevi su umjestnicko djelo
a ne kuhinjski bestek
bez brige, da je ostala i najmanja kap ulja ili slična nečistoća kovačko varenje kojim je napravljena oštrica od lanca nebi uspjelo, odnosno imao bi ljuskavu oštricu ili pukotine, veći je problem naknadno skupljanje prljavštine u rupama drške pa mu namijena i nije rad u blatu. ( čini mi se da neki misle da je drška naknadno pričvrščena na oštricu, nije, iskovana je iz istog komada lanca skupa s oštricom ).
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
ja i ne mislim na ulje. ono ne može ostati. mislio sam na katranske i pougljene ostatke koji mogu penetrirati u metal - budući su ugljični.... ovoga sigurno nema puno, ali postoji u tragovima....BoB wrote:bez brige, da je ostala i najmanja kap ulja ili slična nečistoća kovačko varenje kojim je napravljena oštrica od lanca nebi uspjelo, odnosno imao bi ljuskavu oštricu ili pukotine, veći je problem naknadno skupljanje prljavštine u rupama drške pa mu namijena i nije rad u blatu. ( čini mi se da neki misle da je drška naknadno pričvrščena na oštricu, nije, iskovana je iz istog komada lanca skupa s oštricom ).
moze slika malo vece rezolucije 
obzirom da bi ljuti kulen upropastio lijepe šare čakija i nije za prehrambenu uporabu. ja se nikad nisam zabrinjavao s tragovima nečistoća u kovanom čeliku. to je po definiciji svedeno na sasvim podnošljivu mjeru ( ne računajući radijaciju ). vjerujem da reciklirani kinezi više pate od tog problema.
što vam je trebala rasprava o tome. sad me počinje prat paranoja i razmišljm u čemu da si čistim beštek.
ma dajte mi nož i ja ću si prvi narezati špeka.
što vam je trebala rasprava o tome. sad me počinje prat paranoja i razmišljm u čemu da si čistim beštek.
ma dajte mi nož i ja ću si prvi narezati špeka.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
podrzavam te bob, ja donosim rakiju ili vino pa ko osta
cek maloBoB wrote: ma dajte mi nož i ja ću si prvi narezati špeka.
da ti damo da narezes
il da ti damo da imas kad si bus htel narezat
- Knife_maniac
- Satnik

Nemoze. To je jedina koju sam nasao na jednom forumu pa ju stavio da ju pogledamo i prokomentiramo (a ne da se prepucavamo oko nje)rubinho wrote:moze slika malo vece rezolucije
- Knife_maniac
- Satnik

Svaka cast !BoB wrote:ma dajte mi nož i ja ću si prvi narezati špeka.
Ja ga ne bi koristio kod hrane ali nisam ni paranoican kao Patch
Moje je misljenje da je ovo nozic samo za vitrinu.
Svaka ozbiljnija upotreba je iskljucena zbog njegovog oblika i dizajna.
Cak kada bi se i taj lanac na drsci otupio i malo obradio (ako se dosta obradi gubi se onaj uzvorni oblik i onda je to nesto savim drugo) opet ga je nezgodno za drzati u ruci i koristiti.
zelio sam vidjeti varove, mogu doci do potrosenog lanca i mozda pokusati napravit nestoKnife_maniac wrote: Nemoze. To je jedina koju sam nasao na jednom forumu pa ju stavio da ju pogledamo i prokomentiramo (a ne da se prepucavamo oko nje)