Policajac ubio napadača sa škarama

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Re: Policajac ubio napadača sa škarama

Post by blackpowder » 17 Feb 2009, 08:05

Mike, prvo, ne radi se o kriminalcu već o psihičkom bolesniku. Činjenicu koja se konstantno zanemaruje. Drugo da ga je zveknuo TASERom pa skviknuo rekao bih Bože moj - viša sila. No kad je policajac potegao pištolj donio mu je presudu. Još jednom ponavljam ne krivim policajca već SISTEM koji ga je doveo u situaciju da nema izbora za less-lethal weapon.
O TASER-u govorim na osnovu demonstracija i prezentacija kojima sam prisustvovao (in vivo) jer smo svojevremeno trebali za neke službe uvesti određenu količinu. Taser koristi i moja klubska kolegica iz Faenze koja radi na suzbijanju ilegalnih migranata i borbi protiv droge. Nekoliko puta je koristila TASER ona sama ili asistrirala kolegi prilikom suzbijanja "protupravnog napada" najčešće raznim mačetama pojedinaca koji su debelo napušeni crackom.
Znam da su u HR neke službe dobile TASER ali ga ne koriste zbog zakonskih ograničenja.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 Feb 2009, 08:47

blackpowder wrote:...... Drugo da ga je zveknuo TASERom pa skviknuo rekao bih Bože moj - viša sila.
A ne, ne, puno više bi bilo onih koji bi rekli da ga je predugo "pržio" sa TASEROM
blackpowder wrote:No kad je policajac potegao pištolj donio mu je presudu.
NE, NE, NE i OPET NE -
policjajac je djelovao da bi spasio živote medicinskog osoblja i prisutnih civila,
te je sa vatrenim oružjem djelovao prema donjim ekstremitetima sa ciljm onesposobljavanja,
a to što je ovaj (nažalost) preminuo od posljedica ranjavanja je nesretna okolnost koju policajac
sigurno nije želio niti imao krajnju namjeru.
Ništa policajac i nikome nije presudio.
blackpowder wrote:Još jednom ponavljam ne krivim policajca već SISTEM koji ga je doveo u situaciju da nema izbora za less-lethal weapon.
Policija djeluje po zakonu i po istom tom zakonu ima nesmrtonosna sredstva,
te ista primjenjuje razmjerno stupnju otpora ili napada. U ovom slučaju nije se moglo
primjeniti ništa drugo što bi onesposobilo osobu, jer su jednostavno postupanja te iste osobe
to nije dopuštalo.

BTW - ja krivim SUSTAV jer policiji nije nabavio čarobne štapiće kako bi riješili sve što si pojedinci
na ovom svijetu zamisle, i naravno na način na koji si oni to zamisle.
:A24: :A24: :A24: :A26: :A26: :A26: :A27: :A27: :A27:
blackpowder wrote:O TASER-u govorim na osnovu demonstracija i prezentacija kojima sam prisustvovao (in vivo) jer smo svojevremeno trebali za neke službe uvesti određenu količinu.
Kako ti je samom poznato na prezentacijama od strane onih koji proizvode i prodaju,
govore se samo dobre strane tog proizvoda, loše se ne navode.
Posebice kada je to namjenjeno državnim službama.
Postoji mnogo podataka o TASERU koji nisu navedeni na tim i sličnim prezentacijama te na promotivnim dvd-ovima.
blackpowder wrote:Taser koristi i moja klubska kolegica iz Faenze koja radi na suzbijanju ilegalnih migranata i borbi protiv droge. Nekoliko puta je koristila TASER ona sama ili asistrirala kolegi prilikom suzbijanja "protupravnog napada" najčešće raznim mačetama pojedinaca koji su debelo napušeni crackom.
Naravno, ima on svoju dobru stranu....ali još uvijek premalo o njemu znamo
blackpowder wrote:Znam da su u HR neke službe dobile TASER ali ga ne koriste zbog zakonskih ograničenja.
Da dobile su ga, na testiranje, ne na korištenje!!!
D-V-C
M R K I

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 17 Feb 2009, 09:23

mrki živiš u svijetu bajki - tražiš čarobne štapiće od sistema i vjeruješ da je policajac namjerno pucao u donje ekstremitete! :shock:
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 17 Feb 2009, 09:35

mrki 007 wrote: No policija je prema mojim saznanjima (konkretnim) učinila sve što je u njezinoj zakonskoj obavezi.
Kada uhićenik jednom uđe u neku prostoriju zdravstvene ustanove (bilo ambulantu opće ili stomatološke medicine)
doktor je taj koji odlučuje o tome da li će se lisice skinuti, da li će i koliko daleko će policajac biti blizu uhićeniku i
sve ostalo vezano za istog. Policija nema nikakvu ingerenciju nad njim.
U svom prvom postu na ovu temu, napisao sam da je "netko" zeznuo, bilo policajac koju mu je skinuo lisice, bilo doktor ako je on nalozio da mu se lisice skinu! Od pocetka mog posta, stalno se izvrce ono sto zelim reci, odgovorim na 3 stvari, pokrene se novih 5. A doista mi se neda vise duljiti. I po 5 put vec pisem, ponovo, kada je vec doslo do situacije da ovaj ima skare ili iglu u ruci, a policajac nije imao elektrosoker, naravno da je trebao pucati.
ALI JA GOVORIM O ONOM VREMENU OD KAD JE PACIJENT USAO U ORDINACIJU PA DO ONOG TRENUTKA KADA JE POSEGNUO ZA IGLOM! U to vrijeme se dogodila pogreska, ljudi, jel mozemo o tom vremenu raspravljati?!
Cijelo vrijeme izokrecete da je jadni policajac morao pucati. Da, morao je, kada mu je vec dopustio da posegne za iglom!
Ali zasto mu je dopustio da posegne za iglom?! Zasto se to nije preveniralo?! Ne vjerujem da, da je policajac rekao med osoblju da je ovaj pola sata ranije s metalnom sipkom nasrtao na njih, da bi med osoblje imalo ista protiv da lisice ostanu ovome na rukama, i policajac da stoji na 0.5m. Ako je doista to bilo receno, a lijecnik je i dalje inzistirao na skidanju lisica, onda je kriv lijecnik!

I kakve veze ima moja miroljubivost i preventivna osvjestenost sa mojim zanimanjem za oruzje? Ja u oruzju ne vidim nit trazim nesto s cime se nekog ubija, vec volim oruzje i streljastvo! To bi ti kao clan ovog foruma trebao shvacati! Ako mozes takvu glupost napisati, znaci samo da ti u oruzju vidis sredstvo za ubijanje i nista vise, pa ti nije jasno kako netko tko ne odobrava smrtne kazne moze voljeti oruzje... Po tome, ne odobravam smrtnu kaznu, pa ne bih smio voljeti ni igle, jel tako? Jer i igla ubija...

Meni drzis predavanje o opasnosti elektrosokera? Da elektrosoker nije bezopasan znam malo vise od tebe, to mi je struka. Polozio sam internu medicinu, i jasne su mi vrlo dobro komplikacije u kardiologiji. Vazno je drzati taser u ruci, da bi se moglo reci da bi bilo bolje da je policajac imao njega u ruci, umjesto pistolja?
I slazem se s blackpowderom, da napadac slucajno i umre od tasera, bar bi se moglo reci da se probalo nesto uciniti da se napadac smiri, a ne odmah povuci za vatrenim oruzjem. Glupe su vjerojatno policije koje koriste elektrosokere.
Ako si tako dobro upucen u situaciju, daj onda razjasni na ovom forumu sto se u biti dogodilo? Jel napadac bio vezan? Jel policajac stajao na 1m ili na 10m od njega? Jel bio u ordinaciji, ili ispred ordinacije u hodniku jeo krafnu i pio kavu? Jel napadac drzao skare ili iglu?
NA kraju krajeva, jel uopce napadao med osoblje, ili je htio krenuti na policajca da mu vrati za ovu kvrgu na glavi koju su mu poklonili 30min ranije na ulici?

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 Feb 2009, 16:27

blackpowder wrote:mrki živiš u svijetu bajki - tražiš čarobne štapiće od sistema i vjeruješ da je policajac namjerno pucao u donje ekstremitete! :shock:
Ne ja ne tražim od sustava čarobne štapiće jer znam da oni ne postoje,
to tražite vi od policije koji ste generali poslije bitke i pametarite se što je i
kako je policajac trebao postupiti, a nemate znanja o policijskom postupanju,
a o konkretnom slučaju ste saznali iz novina.
Ja nemam znanja o crnom barutu i o mnogim drugim stvarima pa ih ne komentiram....
komentiram ono u što imam uvid i što mi je poznato.
Eto ti znaš da na toj udaljenosti na kojoj je bio nije ciljao ekstremitete
nego je vjerojatno gađao glavu i zbog grube pogreške u okidanju pogodio nogu :A18: :A18: :A18: :A18:
Marin Bralić wrote: ALI JA GOVORIM O ONOM VREMENU OD KAD JE PACIJENT USAO U ORDINACIJU PA DO ONOG TRENUTKA KADA JE POSEGNUO ZA IGLOM!
Onda nemoj držati lekcije policiji o prevenciji nego svojim kolegama liječnicima....
Marin Bralić wrote:Da, morao je, kada mu je vec dopustio da posegne za iglom!
Ali zasto mu je dopustio da posegne za iglom?! Zasto se to nije preveniralo?!
Evo ti konkretnog primjera....samo nekoliko redi prije pišeš nešto sasvim drugo...ovdje ti je policija opet kriva
Marin Bralić wrote:I kakve veze ima moja miroljubivost i preventivna osvjestenost sa mojim zanimanjem za oruzje? Ja u oruzju ne vidim nit trazim nesto s cime se nekog ubija, vec volim oruzje i streljastvo! To bi ti kao clan ovog foruma trebao shvacati! Ako mozes takvu glupost napisati, znaci samo da ti u oruzju vidis sredstvo za ubijanje i nista vise, pa ti nije jasno kako netko tko ne odobrava smrtne kazne moze voljeti oruzje... Po tome, ne odobravam smrtnu kaznu, pa ne bih smio voljeti ni igle, jel tako? Jer i igla ubija...
Moj komentar neva veze sa tvojim mišljenjem na temu smrtne kazne....
O tome kako ja vidim oružje na ovom forumu govore dovoljno moji postovi kojima se
zalažem da se oružje i streljaštvo propagira kao sport, iako mi je oružje jedan od "radnih alata"
Marin Bralić wrote:Meni drzis predavanje o opasnosti elektrosokera? Da elektrosoker nije bezopasan znam malo vise od tebe, to mi je struka. Polozio sam internu medicinu, i jasne su mi vrlo dobro komplikacije u kardiologiji.
Čestitam na položenim ispitima iz interne medicine....
Nigdje ti nisam držao predavanja nego sam postavio pitanje koje ima veze sa onom negativnom stranom TASERA.
Ako to ne vidiš, žao mi je.....
Marin Bralić wrote:Vazno je drzati taser u ruci, da bi se moglo reci da bi bilo bolje da je policajac imao njega u ruci, umjesto pistolja?
Ovo uopće ne razumijem....ali i ja bih osobno volio da je policajac imao priliku u ruci držati neko manje opasno sredstvo i s njim riješiti situaciju, ali jednostavno....nije mu to bilo omogućeno i to ne zbog sustava, nego zbog postupka osobe nad kojim su sredstva prisile primjenjena!!!
Marin Bralić wrote:I slazem se s blackpowderom, da napadac slucajno i umre od tasera, bar bi se moglo reci da se probalo nesto uciniti da se napadac smiri, a ne odmah povuci za vatrenim oruzjem.
Ovo pripada u domenu što bi bilo, kad bi bilo!?
Ljudi moji shvatite već jednom HRVATSKA POLICIJA NEMA TASERE, nego radi sa onime što ima.
I ja bih volio da hrvatska policija ima još puno stvari pored tasera kojima bi zadovoljila sve svjetske kritičare......
Probalo se sve učiniti prije uporabe vatrenog oružja, ali to sve nije upalilo....zbog ponašanja napadača
I da, volio bi da zubari imaju neku opremu sa kojom bi mi popravili zub ali da ja ne moram doći do njih u ordinaciju,
primiti inekciju protiv bolova i da mi ne moraju brusiti i bušiti....ali oni to nemaju
Marin Bralić wrote:Glupe su vjerojatno policije koje koriste elektrosokere.
Ovo ja nigdje nisam napisao, a ako je to tvoje mišljenje lijepo ga je znati.
Marin Bralić wrote:Ako si tako dobro upucen u situaciju, daj onda razjasni na ovom forumu sto se u biti dogodilo? Jel napadac bio vezan? Jel policajac stajao na 1m ili na 10m od njega? Jel bio u ordinaciji, ili ispred ordinacije u hodniku jeo krafnu i pio kavu? Jel napadac drzao skare ili iglu?
Napadač nije bio vezan, policajac nije bio u ordinaciji i nije jeo krafnu i pio kavu
(ovo sa tvoje strane prelazi u omalovažavanje policijskog posla i nije uopće korektno)
Napadač je škarama prvo ozljedio sebe a zatim istim tim škarama na vratu prijetio medicinskom osoblju
te policajcu koji ga je pokušao smiriti....to je ono što mogu reći....
Marin Bralić wrote:NA kraju krajeva, jel uopce napadao med osoblje, ili je htio krenuti na policajca da mu vrati za ovu kvrgu na glavi koju su mu poklonili 30min ranije na ulici?
Pretpostavam da si bio tamo i na ulici kada je plicajac sa metalnom šipkom napadnut
pa znaš sve okolnosti događaja.... :A18: :A18: :A18:
Ako do sada nisi shvatio - napadač je napadao i prijetio ugrozom života med. osoblju (tvojim
dragim kolegama) prisutnim civilima i policajcu koji ga je pokušao smiriti, i koji je u trenutku
kada više nije imao izbora uporabio oružje.
Nije upotrijebio taser ili čarobni štapić ili brusilicu za zub ili perušku za milovanje po guzi,
jer to nije dio njegove standardne opreme i na njihovu uporabu u ovakvim i sličnim situacijama
nema zakonski osnov.
D-V-C
M R K I

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 17 Feb 2009, 17:15

mrki 007 wrote: Napadač nije bio vezan, policajac nije bio u ordinaciji i nije jeo krafnu i pio kavu
(ovo sa tvoje strane prelazi u omalovažavanje policijskog posla i nije uopće korektno)
Napadač je škarama prvo ozljedio sebe a zatim istim tim škarama na vratu prijetio medicinskom osoblju
te policajcu koji ga je pokušao smiriti....to je ono što mogu reći....
U redu. Zasto napadac nije bio vezan, ako je pola sata prije toga bio iznimno agresivan?
Zasto policija nije bila u ordinaciji, kraj napadaca, kad ga je medicinsko osoblje obradjivalo?
Ako je odgovor na ova moja pitanja "zato jer su lijecnici rekli da se skinu lisice, zato jer su lijecnici rekli policiji da izadje iz ordinacije", onda me zanima da li je policija objasnila lijecnickom osoblju da je navedeni iznimno agresivan, da je od prije poznat policiji kao nasilnik,...?
I molim te da na ova pitanja odgovoris jedino ako imas provjerene informacije da je doista bilo tako.

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 17 Feb 2009, 17:22

I jos nesto. Ovo sto pises, da je napadac bio nevezan, a da je policija bila ispred ordinacije, mi zvuci nevjerojatno. Pouzdano znam da kod uhicenika, ako im treba medicinska pomoc, ili ekipa iz hitne ide direktno u zatvor, u celiju, U PRATNJI 2 POLICAJCA, ili ako policija dodje s uhicenikom na hitnu, onda u ordinaciju ULAZI I POLICIJA!.
Ovo znam iz prve ruke, ne rekla-kazala, i to vrijedi za varaždinsku bolnicu.
Tako da mi stvarno nesto u toj prici ne stima...

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 17 Feb 2009, 17:33

Drago mi je gledati jedan konstruktivni razgovor.
i molio bih da takav i ostane, tj. da ne preraste
u svadju, cini mi se da je mrki blizu okidacha :A16:

Polahke fantje da ne bu pizdalija! :A09:

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 Feb 2009, 17:41

Marin Bralić wrote: U redu. Zasto napadac nije bio vezan, ako je pola sata prije toga bio iznimno agresivan?
pitaj liječnike koji su ga obrađivali !!!
Marin Bralić wrote:Zasto policija nije bila u ordinaciji, kraj napadaca, kad ga je medicinsko osoblje obradjivalo?
pitaj liječnike koji su ga obrađivali !!!
Marin Bralić wrote:..... onda me zanima da li je policija objasnila lijecnickom osoblju da je navedeni iznimno agresivan, da je od prije poznat policiji kao nasilnik,...?
Da, objasnila je, kao što uvijek objasni, jer je dužna reći zbog čega je osobu dovela!!!
A i policajac koji je ozlijeđen sa šipkom je dovezen tamo radi pružanja pomoći...
Marin Bralić wrote:I jos nesto. Ovo sto pises, da je napadac bio nevezan, a da je policija bila ispred ordinacije, mi zvuci nevjerojatno. Pouzdano znam da kod uhicenika, ako im treba medicinska pomoc, ili ekipa iz hitne ide direktno u zatvor, u celiju, U PRATNJI 2 POLICAJCA, ili ako policija dodje s uhicenikom na hitnu, onda u ordinaciju ULAZI I POLICIJA!.
Ovo znam iz prve ruke, ne rekla-kazala, i to vrijedi za varaždinsku bolnicu.
Tako da mi stvarno nesto u toj prici ne stima...
Puno stvari tu nije štimalo, ali ne sa policijske strane.....
Zatvor je nešto drugo i nije u ingerenciji MUP-a nego Ministarstva pravosuđa,
ne znam kakvi su njihovi propisi oko toga....i neću si dopustiti komentare.
Ako policija dođe na hitnu sa uhićenikom, tijekom pregleda o njegovom statusu
(vezan/nije vezan, policajac unutra/policajac nije u nutra) odlučuje LIJEČNIK.
Događaj se dogodio u KBC Dubrava, ne u Varaždinu :A13: :A13: :A13:

Osobno iskustvo - nikada, al nikada kada sam doveo uhićenika na pregled
liječnik nije dopustio sredstva za vezivanje na njemu tijekom pregleda.
Samo jednom (radilo se o silovatelju) kada je pregled obavljala liječnica
bilo mi je dopušteno ostati sa uhićenikom, ali bez lisica na rukama.
I ovo nije bilo u Zagrebu....
k.horvat wrote:Drago mi je gledati jedan konstruktivni razgovor.
i molio bih da takav i ostane, tj. da ne preraste
u svadju, cini mi se da je mrki blizu okidacha :A16:

Polahke fantje da ne bu pizdalija! :A09:
Na temelju čega zaključuješ da sam blizu okidača :?: :?: :?:
Telefonskog razgovora sa nekim sa foruma tko nas obojicu poznaje :?: :?: :?:
Ili iz svog bogatog psihološko-analitičkog iskustva u analiziranju tekstova na
forumu???
Vidiš li negdje vrijeđanje sa moje strane??? Pljuvanje ili nešto slično???
Molim te argumentiraj svoje napise ili nastavi pratiti raspravu bez nepotrebnog uplitanja!!!
D-V-C
M R K I

blackpowder
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by blackpowder » 17 Feb 2009, 17:47

Glede svijeta bajki, mrki nisu li ovo tvoje riječi - citiram:
"BTW - ja krivim SUSTAV jer policiji nije nabavio čarobne štapiće kako bi riješili sve što si pojedinci
na ovom svijetu zamisle, i naravno na način na koji si oni to zamisle."

Mrki uozbilji se - čarobni štapići su izmišljotina H.C.Andersena i braće Grim.

Zanimljiva je tvoja teza da policajac " na toj udaljenosti na kojoj je bio nije ciljao ekstremitete
nego je vjerojatno gađao glavu i zbog grube pogreške u okidanju pogodio nogu" . Kad razmislim u tome bi se mogao složiti s tobom ipak si ti na izvoru informacija. Jer pucati nekome u nogu kad drži nekome škare pod vratom ... čini se u najmanju ruku neozbiljno.

Glede policijskog postupanja - policijskom postupanju učio sam se u hodu (kroz rad - kako bi rekli stare komunjare) kao pripadnik VP. Kako sam to radio? Dovoljno dobro da dobijem pištolj na poklon kad sam odlazio na drugu dužnost.

To što netko nema znanja o nekim stvarima (C.B. napr.) nebi ga trebalo priječiti da se propituje o tome, širi svoje horizonte tuđim iskustvima, istražuje, propituje i daje svoj osobni pečat i doprinos razvoju i pojašnjenju teme. Da nema vječnog propitivanja dan danas bi se mučili sa kockastim kotačem, jednosmjernom strujom, a e-mail bi se zvao p-mail (pigeon)...

Forum je kao brak, u braku kad nema komunikacije među partnerima veze pucaju, mi, forumaši, koji smo dragovoljno stupili na ove stranice, formirali smo zajednicu ravnopravnih članova, gdje svatko ima pravo biti glup ili pametan, po svom izboru, pod majčinskim nadzorom moderatora i očinskom figurom admina.

:A32:

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 17 Feb 2009, 17:53

mrki 007 wrote: pitaj liječnike koji su ga obrađivali !!!
Ako je doista tako, ako su policajci upozorili med osoblje da je isti iznimno opasan, da je napadao, ..., a ako su lijecnici uistinu na to potjerali policiju van ordinacije, i trazili da isti bude odvezan, onda je po meni lijecnik kriv. I po tome, lijecnik bi trebao snositi krivicu za smrt napadaca. I za dovodjenje u opasnost zivota med sestre i ostalih ljudi tamo.
Jer ponavljam, ako se nekoga uhiti, ako je taj netko otprije poznat po agresivnosti, onda on treba strucnu pomoc. A ako je u statusu uhicenika, a netko ga je ostavio nevezanog, taj netko treba odgovarati.
To je moje misljenje.

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 17 Feb 2009, 17:56

Mrki, po tvom zadnjem postu kojim me pitas cime
sam ja to zakljucio da si blizu okidacha.
Time sam zakljucio!

Treba li daljnja objasnjenja?

Ima li neki razlog da me usutkavas na taj nacin i vrijedjas!?

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 Feb 2009, 18:15

blackpowder wrote:Glede svijeta bajki, mrki nisu li ovo tvoje riječi - citiram:
"BTW - ja krivim SUSTAV jer policiji nije nabavio čarobne štapiće kako bi riješili sve što si pojedinci
na ovom svijetu zamisle, i naravno na način na koji si oni to zamisle."

Mrki uozbilji se - čarobni štapići su izmišljotina H.C.Andersena i braće Grim.
Gle - uz znanje koje imaš i koje obilato dijeliš sa nama ostalima mislio sam da ćeš shvatiti kako je to sarkastičan komentar.....kao što su i drugi shvatili....ali žao mi je što nisi.....evo sad ti kažem TO JE BIO SARKASTIČAN KOMENTAR.

Napisao sam
mrki 007 wrote: Eto ti znaš da na toj udaljenosti na kojoj je bio nije ciljao ekstremitete
nego je vjerojatno gađao glavu i zbog grube pogreške u okidanju pogodio nogu :A18: :A18: :A18: :A18:
ako ovo još nije veći sarkazam ja stvarno onda ne znam što je???? Nacrtat ne mogu :A03: :A03: :A03:
blackpowder wrote:Jer pucati nekome u nogu kad drži nekome škare pod vratom ... čini se u najmanju ruku neozbiljno.
Ovo je tvoje mišljenje, ne moje.....ti bi vjerojatno postupio drukčije, ali na tvoju sreću nisi bio tamo :!: :!: :!:
blackpowder wrote:Glede policijskog postupanja - policijskom postupanju učio sam se u hodu (kroz rad - kako bi rekli stare komunjare) kao pripadnik VP. Kako sam to radio? Dovoljno dobro da dobijem pištolj na poklon kad sam odlazio na drugu dužnost.
Sjećam se ja gdje si ti radio.....ali onda znaš da vojna i civilna policija ima dodirnih točaka, ali sigurno ima i puno različitih. A od tada je prošlo dugo vremena (ako se ne varam) i policija više ne postupa kao stare komunjare, dosta toga se promjenilo....
Čestitam za pištolj.....blago tebi..... :A13: :A13: :A13: ..... nigdje nisam rekao da nisi dovoljno dobro radio svoj posao da te za njega nebi nagradili.....ali mnoge stvari su se promjenile....priznao ti to ili ne....
blackpowder wrote:To što netko nema znanja o nekim stvarima (C.B. napr.) nebi ga trebalo priječiti da se propituje o tome, širi svoje horizonte tuđim iskustvima, istražuje, propituje i daje svoj osobni pečat i doprinos razvoju i pojašnjenju teme. Da nema vječnog propitivanja dan danas bi se mučili sa kockastim kotačem, jednosmjernom strujom, a e-mail bi se zvao p-mail (pigeon)...
Potpuno se slažem u ovome napisanom....ali ja nisam primjetio kao se ti propituješ nego sam primjetio kako ti komentiraš i pametuješ kako je nešto trebalo napraviti, a da o tome znaš samo iz novina i sa prezentacija proizvođača tasera koje si zastupao u prodaji.....
Što bi rekao da ja tebi sada počnem objašnjavati kako se puni revolver na crni barut???
blackpowder wrote:Forum je kao brak, u braku kad nema komunikacije među partnerima veze pucaju, mi, forumaši, koji smo dragovoljno stupili na ove stranice, formirali smo zajednicu ravnopravnih članova, gdje svatko ima pravo biti glup ili pametan, po svom izboru, pod majčinskim nadzorom moderatora i očinskom figurom admina.
:A32:
I sa ovim se slažem....iako se ne znam (i ne želim) pjesnički izražavati kao ti, ja na ovim stranicama iznosim svoje mišljenje i saznanja o onim događajima, situacijama i stvarima o kojima imam saznanja.
Ono o čemu nemam ne komentiram da bi trebalo raditi drukčije, a ono što ne znam uvijek u životu pitam :A13: :A13: :A13:
D-V-C
M R K I

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 Feb 2009, 18:16

Marin Bralić wrote:
mrki 007 wrote: pitaj liječnike koji su ga obrađivali !!!
Ako je doista tako, ako su policajci upozorili med osoblje da je isti iznimno opasan, da je napadao, ..., a ako su lijecnici uistinu na to potjerali policiju van ordinacije, i trazili da isti bude odvezan, onda je po meni lijecnik kriv. I po tome, lijecnik bi trebao snositi krivicu za smrt napadaca. I za dovodjenje u opasnost zivota med sestre i ostalih ljudi tamo.
Jer ponavljam, ako se nekoga uhiti, ako je taj netko otprije poznat po agresivnosti, onda on treba strucnu pomoc. A ako je u statusu uhicenika, a netko ga je ostavio nevezanog, taj netko treba odgovarati.
To je moje misljenje.
Drago mi je da je tako!!!
Ono što sam ja svojim postovima pokušao reći je da ne treba na policiju
uvijek drvlje i kamenje, te da oni nisu svemogući te da ne mogu ispravljati
tuđe pogreške, niti trebaju podnositi iste.
Policija griješi kao i svi, i to se nedavno i javno priznalo.....
D-V-C
M R K I

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 Feb 2009, 18:16

k.horvat wrote:Mrki, po tvom zadnjem postu kojim me pitas cime
sam ja to zakljucio da si blizu okidacha.
Time sam zakljucio!

Treba li daljnja objasnjenja?

Ima li neki razlog da me usutkavas na taj nacin i vrijedjas!?
Nisam znao da si vidovit.....Blago nama svima
Čime sam te uvrijedio???
Napisao sam MOLIM TE da argumentiraš ili da se ne uključiješ nepotrebno?
Što je u tome uvredljivo???
D-V-C
M R K I

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 17 Feb 2009, 18:22

npr. ovo:
mrki 007 wrote: Ili iz svog bogatog psihološko-analitičkog iskustva u analiziranju tekstova na
forumu???
To sto sam ja na forumu ne znaci da sam neki hipac od 17 godina
kojemu bale vise do koljena.
Uostalom i ti si na forumu i ocigledno nisi vidovit!

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 17 Feb 2009, 18:30

Uostalom, ne zelim se ispricavati sto pokusavam
odrzavati red na ovom forumu!

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 Feb 2009, 18:31

k.horvat wrote:npr. ovo:
mrki 007 wrote: Ili iz svog bogatog psihološko-analitičkog iskustva u analiziranju tekstova na
forumu???
To sto sam ja na forumu ne znaci da sam neki hipac od 17 godina
kojemu bale vise do koljena.
Uostalom i ti si na forumu i ocigledno nisi vidovit!
To je uvreda??? Ispričavam se - javno
Ali ako malo pogledaš rečenicu - to je pitanje, a ne izjava!!!
Samo sam pokušao shvatiti iz čega si zaključio kako sam blizu okidača???
Pa možda je to i bilo pomnom analizom mojih postova....pa ipak si ti moderator :A13: :A13: :A13:
D-V-C
M R K I

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 17 Feb 2009, 18:43

Molim te, ne pravi se lud. Znas sto si napisao i stalno pokusavas
ovu temu prebaciti s nekog objektivnog u totalno subjektivni,
stovise osobni rat.

Dakle, Marin je drzao svoju teoriju, ti svoju ali ipak si presao
na malo zesci nastup. I to ti govorim iz svog psiho-analitickog
iskustva proucavajuci reakcije i postupke NA FORUMU! :A18:

A stovise, trazimo moderatora, sto kazes Mrki?
sam2.jpg
Sad cu udovoljiti tvojoj zelji, povlacim se iz rasprave ali imam vas na oku!

mrki 007
Skupnik
Skupnik

Post by mrki 007 » 17 Feb 2009, 18:56

k.horvat wrote:Molim te, ne pravi se lud. Znas sto si napisao i stalno pokusavas
ovu temu prebaciti s nekog objektivnog u totalno subjektivni,
stovise osobni rat.
Čime ja to pokušavam????
Argumentiranim odgovorima temeljenim na osobnom poznavanju situacije i zakonskih okvira
i postupaka policije???
Svaka čast moderatore!!!
Više neću....a vi i dalje naklapajte što bi bilo, kad bi bilo!!!
k.horvat wrote:..... I to ti govorim iz svog psiho-analitickog
iskustva proucavajuci reakcije i postupke NA FORUMU! :A18:
Vidiš ipak sam bio na tragu.... :A13: :A13: :A13:
k.horvat wrote:A stovise, trazimo moderatora, sto kazes Mrki?
Tko traži taj i nađe....samo to nisam ja....možda netko od ovik koji nisu blizu okidaču!!! :A23:
k.horvat wrote:Sad cu udovoljiti tvojoj zelji, povlacim se iz rasprave

To je bila zamolba pod uvijetom da nemaš argumenata za svoje izjave.....a i nećeš biti jedini.....
k.horvat wrote:.....ali imam vas na oku!
guzda mene struh.... :A13: :A15: :A16: :A19: :A13:
D-V-C
M R K I

Post Reply