Policajac ubio napadača sa škarama
Re: Policajac ubio napadača sa škarama
shellby, nije točno. osobno sam zatražio i dobio zvanje (ovo nisu titule) mag.ing.stroj. Svi koji imamo završene 4 ili više godina studija, prema zadnjem i važećem zakonu o akademskim stupnjevima, imamo pravo na ovo, ukoliko želimo... S tim, prema riječima mojih profesora, kvaliteta nastave i nastavnih programa je bila jača prije bolonje nego sada. Prema njihovim riječima, postignut je kontra efekt.shelby-eleanor wrote:te titule se nisu doslovno zamijenile. titulu "mag." dobijes zavrsetkom diplomskog studija koji traje 5 godina (4+1 ili 3+2), dok se dipl. odnosio na cetverogodisnji studij prije provodjenja bolonjskog procesa.Marin Bralić wrote: Vidis, i o opravdanosti promjena tih titula bi se dalo raspravljati, jer meni, kao mr. sc., nije bas pametno da se dipl. samo tako zamijenio sa magistrom. Dosta ljudi, velika vecina nece shvacati razliku izmedju mr.sc. ispred imena, i mag.iur. ili mag. oec. ili mag zzz iza imena... Ali to fakat nije tema za ovaj forum... OK, ipak si pravnik znaci.
- Skupnik

Patch, sve mi je to jasno, to sam upravo i shelby napisao. Ja sam studirao 5 godina da bih dobio titulu dr. stom. iza imena. Onda sam jos upisao postdiplomski, koji je trajao samo predavanja i ispiti 3 godine, pa mi je 1 godina trebala da napravim istrazivanje, skupim dovoljno podataka, i jos pola godine da napisem magistarski rad. Znaci, sve ukupno skoro 10 godina (to je najkraci teoretski rok da to sve porjesavas) da bih dobio titulu magistra znanosti ispred imena i doktora stomatologije iza imena.
Da bi sada svi koji su prije studirali 4 godine postali magistri, ovoga ili onoga. Naravno, upucenima je jasna razlika izmedju znanstvene titule i ostaloga, ali velikoj vecini nije.
Zato se slazem s tobom, nespretno izabrano ime titule, nista vise, jer se sada mr. sc. lako mijesa sa mag. ovog ili onog.
Eto. Sada smo fakat debelo u off topicu.
Da bi sada svi koji su prije studirali 4 godine postali magistri, ovoga ili onoga. Naravno, upucenima je jasna razlika izmedju znanstvene titule i ostaloga, ali velikoj vecini nije.
Zato se slazem s tobom, nespretno izabrano ime titule, nista vise, jer se sada mr. sc. lako mijesa sa mag. ovog ili onog.
Eto. Sada smo fakat debelo u off topicu.
No problem, i tako smo u vox-u.... 
- Desetnik

da imate pravo na to zato jer se oba studija, po starom sistemu (4 godine) i po novom sistemu (5 godina) smatraju diplomskim studijem. ALI, ja kao prva generacija bolonjaca sveukupno imam 15ak ispita vise od generacije prije mene (dakle, i vise gradiva, jer predmeti nisu rascjepkani na manje nego su jednostavno dodani). sto se tice kvalitete nastave, slazem se s tobom, ali o tome zbilja ne bih ovdje..patch wrote:shellby, nije točno. osobno sam zatražio i dobio zvanje (ovo nisu titule) mag.ing.stroj. Svi koji imamo završene 4 ili više godina studija, prema zadnjem i važećem zakonu o akademskim stupnjevima, imamo pravo na ovo, ukoliko želimo... S tim, prema riječima mojih profesora, kvaliteta nastave i nastavnih programa je bila jača prije bolonje nego sada. Prema njihovim riječima, postignut je kontra efekt.
"A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes,
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
the action is the brain, and the barrel is the heart.
But you, the man behind the rifle, you are the soul."
hm meni je prijatelj odgulio poprilicno godina u zatvoru i tamo mu je dijagnosticiran rak itd da ne duljim i prosao je sve njihove lijecnicke tretmane i doktore i znam da je to katastrofa ... ali ko da je bolje stanje civilima ... ne kazem da su zatvorenici ljudi drugog reda pa se moze gledati kroz prste svakom propustu itd ... ali mislim da se u nas previse prica o tim njihovim pravima a realno ta prava nemaju niti posteni gradjani (ili bar oni8 koje nisu uvatiliMarin Bralić wrote:
Nobile, bolje citaj ono sto pisem, obrati vise pozornosti tome. Napisao sam da sam cuo kako je u zatvoru od dvoje ljudi. Jedan od njih NIJE kriminalac, vec je maler po struci, i meni je malao zidove u kuci (to sam vec i napisao!). A isto tako je malao i poslom zidove u Lepoglavi, i za tih tjedan dana sto je tamo radio, pricao je o tome sto je vidio. Dakle, posteni gradjanin.
A drugi covjek je moj pacijent koji mi je redovito dolazio u ordinaciju. Da, presao je granicu zakona, i otisao je u Lepoglavu na godinu dana. Kada se vratio, nisam slusao sto ima reci kako je bilo u Lepoglavi, vec sam vidio "radove" zatvorskog stomatologa sto mu je ucinio! Toliko o tome kakvu zdravstvenu, pa i stomatolosku skrb imaju zatvorski pacijenti! I nije da napadam tog stomatologa, u takvim uvjetima, s takvom populacijom, jos puno i cini, trudi se, prihvatio je posao koji ja sigurno ne bih. Ali da je to stomatoloska skrb najnovijeg datuma, nije!
misljenja sam da svaki aspekt naseg drustva pati o tih nekih prava neke demokracije nekih ludosti a zapravo pd tim izgovorima trpaju mito korupciju kradju i ostale nedace i lazi ...
zatvorenici imaju slobodne vikende... imaju na bilicama market imaju playstration ... iako kao nesme ima kontakt sa vanka igraju kaldionicu iz zatvora ... ja znam da to nije bajan zivot ali ni oni nisu tamo jer su bajni ... sta je sa onima koje us oni opljackal , pritukli, ubili, ...
mislim da se podhitno treba rangirati prekrsaje i kazne i formarati zatvore po tim rangovima .. npr nije mi jasno da se onog simica zeli strpati u zatvor... covik ako je kriv za sta je osudjen (primanje mita) nikome ne koristi u zatvoru ... po zanimanju je doktor neka lipo radi probono po zatvorima i ovisno o prekrsaju neka nakon kazne ima ili nema pravo daljnjeg rada u struci ...
drugo zatvorenici bi meni svi morali nesto radit ... sta vec oni rade reg plocice za auta ... nek rade nek se iskupe ...
uveo bih i ono zlanto pravilo treci prekrsaj ... pa ovi na tv novinama govore taj i taj 44 krivicne kazne ... pa kako je to moguce ... kako poslovica kaze full me onece shame on you full me twice shame on me ...
shelby@ daj nemoj o faksu to je posebno bolna tema
Hm, to ovisi od fakulteta do fakulteta. Misliš li da se na medicini, elektrotehnici, strojarstvu, građevini koji su inače trajali od 9 semestara naviše nešto svarno promijenilo? Nije.shelby-eleanor wrote:da imate pravo na to zato jer se oba studija, po starom sistemu (4 godine) i po novom sistemu (5 godina) smatraju diplomskim studijem. ALI, ja kao prva generacija bolonjaca sveukupno imam 15ak ispita vise od generacije prije mene (dakle, i vise gradiva, jer predmeti nisu rascjepkani na manje nego su jednostavno dodani). sto se tice kvalitete nastave, slazem se s tobom, ali o tome zbilja ne bih ovdje..
Prije smo imali ispite koji su se sastojali od podispita (a kao trajali su od 1-4 semestra) a danas imate 4 takva ispita. Osobno sam imao 60-ak ispita u 9. semestara. Govorim ovo sa stanovišta nastavnog plana i programa, koji ako je isto zvanje u pitanju mora biti vrlo sličan, bio on po bolonji ili ne. Razlikovnih ispita vjerojatno ima, samo je pitanje fakulteta i Ministarstva kako će to definirati...
Slažem se da su tu najviše "izgubili" društveni fakulteti, pravo i ekonomija, ali činjenica jest, da su se, prosječni i bolji studenti uglavnom šetali kroz ove fakultete generacijama - pa imamo ekonomskih stručnjaka (koji btw. vrijede samo kod nas) za izvoz.
Moji generacijski kolege, koji su bili na ekonomiji su od mene uglavnom po godinu dana ranije diplomirali. Ne jer sam ja bio loš (ne bih sada o tome) nego jer sam imao 2 semestra više. A da ne spominjem one koji su završili medicinu i koji su tek nakon 30-e i stažiranja i volontiranja mogli reći to je to...
Ono što se trebalo promjeniti jest da fakulteti preusmjere pozornost sa sebe na studente. Ali to se JOŠ nije dogodilo. Nažalost. Zato nam se i događaju svi ovi problemi s bolonjom.
Baš zato što zakone poznam jer mi je to struka, mogu reći jesu li ili nisu dobri. A većina naših zakona NE VALJA. A znaš li zašto???"Marin Bralić"]
Nemam ja nobile monopol nad nicijim misljenjem. Kada sam rekao da ti sigurno neces, a ni ja, promijeniti svoje misljenje, to sam i mislio. Mozda ti i mislis da kada bi dobio prave argumente da bi promijenio stav, ali po ovome do sada vidim da si veoma tvrdoglavi orah. Sumnjam da kada si nesto utuvis u glavu, da mijenjas misljenje![]()
Nigdje ne pisem da pravnici trebaju razmisljati kao ja. Ja samo u tvojim postovima do sada zamjecujem da se s dobrom vecinom zakona ne slazes, s jednom tako velikom stvari kao sto je ili nije uvodjenje smrtne kazne, ti imas oprecno misljenje nego sto glasi aktualni zakon u nasoj drzavi. E sad, tesko mi si uopce zamisliti da netko mora raditi jedan posao, a s dosta stvari usko vezanih za taj posao da se ne slaze. Ja se u takvoj kozi ne mogu zamisliti. Da bi ja morao lijeciti na jedan nacin, a razmisljanje bi mi islo u nekom sasvim drugom smjeru... Zato me zanimalo cime se bavis. E sada bi te ja opet pitao da li se bas bavis pravom, ili ne,
Jer ih pišu osobe koje nemaju veze sa strukom, obično nekakvi službenici koji to moraju raditi po defaultu - najbolji primjer je Zakon o oružju i pravilnici koji ga prate. Ali, o tome sam već pisao na ovom forumu.
Vidiš, ja se ne slažem sa nekim zakonima, ali to ne znači da ih ne poštujem. Dok god su na snazi, postupam po tim zakonima, ali nigdje ne piše da ih moram voljeti i podržavati. Ako su loši, loši su, a ja kao stručnjak za pravo sigurno imam i moralno i stručno i svako drugo pravo ukazivati na činjenicu da su loši i da ih treba mijenjati. A zakon ne možeš promijeniti bez kritične mase građana koji su pogođeni nekim zakonom, a njime bi trebali biti zaštićeni, jer zakoni baš tome i služe, da štite poštenu većinu od nepoštene manjine.
A kod nas je činjenica da je manjina ( kriminalci ) zaštićena kao lički medvjed, i ima veća prava od VEĆINE poštenih građana. Apsurd je da netko zbog prekoračenja nužne obrane dobije 8 godina zatvora, a netko za ubojstvo 2 godine zatvora. A to se kod nas događa. Svakodnevno...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Marin Knežević koji u gospićkom zatvoru izdržava kaznu zbog silovanja već je četvrti dan u bijegu. Nakon što je pušten na izlazak za vikend, nije se vratio na izdržavanje kazne.
Četrdesetpetogodišnji Marin Knežević koji u gospićkom zatvoru izdržava kaznu zbog silovanja već je četvrti dan u bijegu, potvrdila je u četvrtak policija.
Nakon što je pušten na dvodnevni izlazak za vikend, nije se vratio na izdržavanje kazne.
"Odmah nakon što je zaprimila dojavu da se zatvorenik nije vratio u predviđeno vrijeme u zatvor, PU ličko-senjska raspisala je za njim potragu', rekla je glasnogovornica PU ličko-senjske Kristina Maoduš.
Dodala je da se mole građani koji imaju neka saznanja o tom zatvoreniku neka jave najbližoj policijskoj postaji.
Odbjegli zatvorenik visok je 176 cm, jače je tjelesne građe, smeđih očiju i kose.
Kako se neslužbeno doznaje, taj je zatvorenik na Županijskom sudu u Zadru osuđen za silovanje.
Hina|Net.hr
19.02.2009.
Toliko o "UŽASNIM" uvjetima koji vladaju u našim STROOOOGIM zatvorima, gdje se za vikend odlazi doma češće nego što se to moglo u vojsci.
A objavljuje se OPIS SILOVATELJA u tri riječi umjesto SLIKE i to signaletičke ( za one koji neznaju, to su fotke koje izrađuje policija kada nekoga uhiti i to iz oba profila i an face). Da li je isti možda maloljetan, pa ga štite ????? i od čega ga štite?????
A da ga štite, više je nego očito.
Nadam se da će ga uhvatiti prije nego li ponovo nekoga siluje. A to može biti i VAŠA žena, kćer, sestra, mama......
silovatelji su jedna od najnizih vrsta sljama i sramote ljudskog roda (stim da ostavljam prostor na oba spola ioko su uglavnom to muskarci) ... jedino sta mi je gore od silovatelja su zene koje lazno optuzuju za silovanja ... jer zbog svojih osveta i bolesnog uma stavljaju na sumlju rijeci postenih i nevinih zrtava ...
i da i ja se pitam zasto ih stite ...
pa valjda bi posteni puk trebalo stiti od njih ...

i da i ja se pitam zasto ih stite ...
pa valjda bi posteni puk trebalo stiti od njih ...
- Knife_maniac
- Satnik

Slazem se sa Horvatom.
Nazalost jedan takav mi je susjed, iskoristavao je dijete od 14-15 god, sa mentalnim problemima.
Zena digla kredit, potplatila odvjetnika, odlezao je godinu dana, krivnja je prebacena na drugog pedofila, a on je sada slobodan covjek.
Takve bi trebalo kastrirati na trgu pa im onda takve gadarije ne bi padale na pamet

Nazalost jedan takav mi je susjed, iskoristavao je dijete od 14-15 god, sa mentalnim problemima.
Zena digla kredit, potplatila odvjetnika, odlezao je godinu dana, krivnja je prebacena na drugog pedofila, a on je sada slobodan covjek.
Takve bi trebalo kastrirati na trgu pa im onda takve gadarije ne bi padale na pamet
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
zato sam i napisao jedna od ... jer o pedofilima niti nevolin pricat ...k.horvat wrote:Ima jos gora sorta od silovatelja, pedofili!
ja bi svima njima niku stvar u morsu (skripac) i stiskaj ... bas me zanima bi li ikad vise pogledao dijete ...
Malo kasnim ali samo da kažem da je policajac postupio apsolutno ispravno.
Da u Americi kreneš na policajca s metalnom šipkom, dobio bi trovanje olova po kratkom postupku.
Da u Americi kreneš na policajca s metalnom šipkom, dobio bi trovanje olova po kratkom postupku.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Pozdrav, nisam dugo bio na forumu pa sam počeo čitati ovaj topic i moram reći nisam došao ni do kraja. Je šteta je što se sve tako dogodilo. Iz osobnog iskustva znam jer radim 24 godina taj posao, da policajac mora i djeliću sekunde donjeti odluku. Isti na intervenciji mora biti i policajac,psihijatar, socijolog i masu toga. Zaboravljate da je policajac isto čovijek sa osjećajima. Polemika se vodi ,jadnik upucao ga policajac. Jel ste se pitali kako je tom policajcu, sada ima na savjesti tog lika. Ma koliko bio loš ipak je čovjek. Zgazite mačku koja vam je skočila pod auto pa ste u bedu. Vjerujte više bi volio od svih da se to nije dogodilo. Zakon je takav da sredstva prisile mogu biti jedino dok postoje opravdani razlozi za to. Da je imao cijelo vrijeme lisice, to bi bilo policijsko maltretiranje.
Ja sam za stroge kazne za one koji na bilo koji način uvrijede, napadnu policajca, ali isto tako i za policajce koji prekorače svoje ovlasti. Onakj tko završi u zatvoru, smještaj bi u istom plaćao. Ako nema odakle radio bih i tako otplaćivao.
Ja sam za stroge kazne za one koji na bilo koji način uvrijede, napadnu policajca, ali isto tako i za policajce koji prekorače svoje ovlasti. Onakj tko završi u zatvoru, smještaj bi u istom plaćao. Ako nema odakle radio bih i tako otplaćivao.
Stari moj zgaziti psa mačku ili posebno ježa je užas;ne mogu shvatiti čovjeka koji zgazi ježa vozim 38 god. i još nijednog nisam zgazio, ali ukokati kojekakvu kriminalističku gamad to je usluga ,ušteda kisika i dobročinstvo čovječanstvu.Društvo i "gamad" u sprezi sa našim pravosuđem i i diotskim zakonima napravili su od mene čovjeka koji kada bi dobio " licence to kill" s osobitim guštom navečer kada "gamad" izmilji iz podzemlja čistio sa podobnim kalibrom i prigušivačem kao Charles Bronson u popularnom ciklusu filmova ulice (silence & dadly).Smetlari bi u jutro lijepo samo smeće pomeli i građani bi mogli lijepo bez straha uživati i šetati u slobodi i ljepoti svojih gradova.Ja ti kažem kada bi platio prvi pa drugi treći bi već bio malo u strahu četvrti bi več dobro razmislio a peti bi ostao u svom brlogu.Sve to bez grižnje savjesti jer nas to sigurno ako se kriminalitet nastavi širiti ovim tempom nažalost čeka. Imao sam u obitelji takav slučaj gdje mi je supruga u podne kada je išla sa posla kuči sa dvije vreče namirnica žureći nam skuhati ručak iz bahatosti napadnuta ,pretučena sa po život opasnim povredama jer je kreten navodno ispred sebe vidio "nindžu".ZAKON ????? .....nikome ništa!Što to je čovijek???? Nemoj da te grize savijest več budi ponosan što pomažež poštenim građanima.
Last edited by Mike_Torello on 07 Mar 2009, 22:39, edited 1 time in total.
Reason: nije potrebno quotati text koji se nalazi odmah iznad.
No Peace without Justice !
U bivšoj Jugi bio sam kao strijelac pri vrhu ponajboljih ,kada je počeo domovinski rat svi moji kolege su očekivali i čekao me snajper no ja ga nisam uzeo več kalaša.Dere on derem ja pa ko pogodi pogodi .Rekao sam si snajperist gleda u metu i mala je razlika između profi kilera i snajperiste no kada me sa dragunovim promašio za 30 tak cm. (drugi dan isčeprkao sam sa nožićem kuglu iz žbuke i dan danas ga čuvam)tražio sam gdje je prva snajperica .Prilika ili neprilika čini svašta stari moj a u glavi se začas nešto promijeni.No to je rat a drugo su verzirani kriminalci i huligani koji se svjesno pripremaju za svoja nedjela, pa neka i plate za njih .
Last edited by Mike_Torello on 07 Mar 2009, 22:42, edited 1 time in total.
No Peace without Justice !
Zašto ženevske konvencije koje se odnose na zabranjenu uporabu rasprskavajućeg streljiva vrijede za vojnike?
Zato što se vojnici bore za svoje države, bile one u pravu ili ne. Vojnika je cilj izbaciti iz borbe, ne ubiti ga.
Ženevske konvencije NE VRIJEDE za kriminalce, jer gotovo sve policije svijeta koriste ekspanzivno streljivo protiv kriminalaca. Njih nije cilj izbaciti iz borbe, nego zaustaviti u istodobnom protupravnom napadu.
Zato što se vojnici bore za svoje države, bile one u pravu ili ne. Vojnika je cilj izbaciti iz borbe, ne ubiti ga.
Ženevske konvencije NE VRIJEDE za kriminalce, jer gotovo sve policije svijeta koriste ekspanzivno streljivo protiv kriminalaca. Njih nije cilj izbaciti iz borbe, nego zaustaviti u istodobnom protupravnom napadu.