DRŽAVNO SERIJSKA MK PUŠKA 2010 POZIV SENIORI-KE
Moderator: Original_G
DRŽAVNO SERIJSKA MK PUŠKA 2010 POZIV SENIORI-KE
Poziv za državno prvenstvo u Karlovcu, rok prijave najkasnije do 01.07.2010.
http://www.hrvatski-streljacki.hr/dokum ... le3335.pdf
http://www.hrvatski-streljacki.hr/dokum ... le3335.pdf
- oštrostrijelac
- Poručnik

Re: DRŽAVNO SERIJSKA MK PUŠKA 2010 POZIV SENIORI-KE
Nitko ništa ne piše kako je bilo jučer na 40 ležeći u Karlofcu 
Oštri
Evo da se javim. Nismo čekali rezultate, radi drugih obaveza smo morali brzo nazad. Vrijeme sunčano, bez vjetra, možda malo pretoplo. Koga god sam pitao za rezultat nitko nije bio zadovoljan, svi su se kiselo smješkali. Osobno sam jako loše otpucao prvu seriju tako da mi tih desetak krugova jako lomi rezultat. Nakon velike probe i korekcije (sve je bilo gore lijevo iako sam odradio dobru slijepu provjeru) nije bilo dovoljno snage i koncentracije za sustizanje propusta. Nisam bio jedini od strijelaca a bome ni sudci se nisu proslavili. Prilično traljavo odrađeno a u jednom trenutku i SKORO POGIBELJNO. Sudac u rovu preko radio stanice javlja sudcu na liniji da zaustavi par strijelaca u gađanju jer mora izaći iz rova i pregledati mete koje su navodno zapele. Ovaj bez razmišljanja to prenese dotičnim strijelcima a sekundu kasnije rovac izroni ispred meta dok svi ostali pucaju. Naravno, počeo sam vikati; stop, isprazni oružje jer sam valjda jedini vidio da može biti i mrtvih. Sudačko osoblje se baš nije uzbudilo oko toga, ili je to kod njih normalno, ili ne kuže da je opasno. Zaista ne znam. U ponedjeljak ili utorak će valjda rezultati biti na netu.
^^Na streljani možeš pazit sebe i druge samo do određene mjere. Ne postoji ultimativno riješenje protiv ljudske gluposti. Dakle, ako je sudac u rovu zaista javio preko veze da ovaj zaustavi strijelce i odma nakon toga krenuo se pentrat van, to je jedino i isključivo njegova krivica pa čak i da pod takvim okolnostima bude pogođen. Dok se ne izmisli sprava koja može u letu, poput filma "Matrix" zaustavit metak, svi moraju maksimalno pazit, a ne pustit mozak na ispašu i nadat se da će te drugi "pokrivat".
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
- Original_G
- Cinker - bojna

Čisto da komentiram, nevezano, na 50m rovu na Vrapčaku je kolegi virila frizura (visok je cca. 2m) malo neugodno, pa smo ga istjerali iz rova.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- oštrostrijelac
- Poručnik

O ho ho, pao je i novi državni rekord, vjerojatno brzopotezno

Hmm, kako to da takav klub ne nastupi i ekipno, već na državno dođe sa 2 pojedinca

Valja naglasiti da je NDR za 8 krugova manji od rezultata kojim je Lazić osvojio prvenstvo Zagreba 22.lipnja (387)
Hmm, kako to da takav klub ne nastupi i ekipno, već na državno dođe sa 2 pojedinca
Valja naglasiti da je NDR za 8 krugova manji od rezultata kojim je Lazić osvojio prvenstvo Zagreba 22.lipnja (387)
Oštri
Breadfan wrote:^^Na streljani možeš pazit sebe i druge samo do određene mjere. Ne postoji ultimativno riješenje protiv ljudske gluposti. Dakle, ako je sudac u rovu zaista javio preko veze da ovaj zaustavi strijelce i odma nakon toga krenuo se pentrat van, to je jedino i isključivo njegova krivica pa čak i da pod takvim okolnostima bude pogođen. Dok se ne izmisli sprava koja može u letu, poput filma "Matrix" zaustavit metak, svi moraju maksimalno pazit, a ne pustit mozak na ispašu i nadat se da će te drugi "pokrivat".
Kao što rekoh, rovac je tražio zaustavljanje pojedinih mjesta a ne CIJELE LINIJE. Mislim da je to problem zbog sponzora (karlovačko)