DRŽAVNO SERIJSKA MK PUŠKA 2010 POZIV SENIORI-KE

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Post Reply
zdebat
Poručnik
Poručnik

DRŽAVNO SERIJSKA MK PUŠKA 2010 POZIV SENIORI-KE

Post by zdebat » 28 Jun 2010, 16:09

Poziv za državno prvenstvo u Karlovcu, rok prijave najkasnije do 01.07.2010.

http://www.hrvatski-streljacki.hr/dokum ... le3335.pdf

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Re: DRŽAVNO SERIJSKA MK PUŠKA 2010 POZIV SENIORI-KE

Post by oštrostrijelac » 04 Jul 2010, 09:59

Nitko ništa ne piše kako je bilo jučer na 40 ležeći u Karlofcu :?:
Oštri

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 04 Jul 2010, 13:59

Evo da se javim. Nismo čekali rezultate, radi drugih obaveza smo morali brzo nazad. Vrijeme sunčano, bez vjetra, možda malo pretoplo. Koga god sam pitao za rezultat nitko nije bio zadovoljan, svi su se kiselo smješkali. Osobno sam jako loše otpucao prvu seriju tako da mi tih desetak krugova jako lomi rezultat. Nakon velike probe i korekcije (sve je bilo gore lijevo iako sam odradio dobru slijepu provjeru) nije bilo dovoljno snage i koncentracije za sustizanje propusta. Nisam bio jedini od strijelaca a bome ni sudci se nisu proslavili. Prilično traljavo odrađeno a u jednom trenutku i SKORO POGIBELJNO. Sudac u rovu preko radio stanice javlja sudcu na liniji da zaustavi par strijelaca u gađanju jer mora izaći iz rova i pregledati mete koje su navodno zapele. Ovaj bez razmišljanja to prenese dotičnim strijelcima a sekundu kasnije rovac izroni ispred meta dok svi ostali pucaju. Naravno, počeo sam vikati; stop, isprazni oružje jer sam valjda jedini vidio da može biti i mrtvih. Sudačko osoblje se baš nije uzbudilo oko toga, ili je to kod njih normalno, ili ne kuže da je opasno. Zaista ne znam. U ponedjeljak ili utorak će valjda rezultati biti na netu.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 04 Jul 2010, 15:42

^^Na streljani možeš pazit sebe i druge samo do određene mjere. Ne postoji ultimativno riješenje protiv ljudske gluposti. Dakle, ako je sudac u rovu zaista javio preko veze da ovaj zaustavi strijelce i odma nakon toga krenuo se pentrat van, to je jedino i isključivo njegova krivica pa čak i da pod takvim okolnostima bude pogođen. Dok se ne izmisli sprava koja može u letu, poput filma "Matrix" zaustavit metak, svi moraju maksimalno pazit, a ne pustit mozak na ispašu i nadat se da će te drugi "pokrivat".
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 04 Jul 2010, 23:26

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 05 Jul 2010, 14:53

Čisto da komentiram, nevezano, na 50m rovu na Vrapčaku je kolegi virila frizura (visok je cca. 2m) malo neugodno, pa smo ga istjerali iz rova.
武士道

Ognjem i mačem.

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 05 Jul 2010, 18:33

O ho ho, pao je i novi državni rekord, vjerojatno brzopotezno :mrgreen:
:A28: :A28: :A28:
Hmm, kako to da takav klub ne nastupi i ekipno, već na državno dođe sa 2 pojedinca :?: :A00:
Valja naglasiti da je NDR za 8 krugova manji od rezultata kojim je Lazić osvojio prvenstvo Zagreba 22.lipnja (387) :A01:
Oštri

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 05 Jul 2010, 19:38

Breadfan wrote:^^Na streljani možeš pazit sebe i druge samo do određene mjere. Ne postoji ultimativno riješenje protiv ljudske gluposti. Dakle, ako je sudac u rovu zaista javio preko veze da ovaj zaustavi strijelce i odma nakon toga krenuo se pentrat van, to je jedino i isključivo njegova krivica pa čak i da pod takvim okolnostima bude pogođen. Dok se ne izmisli sprava koja može u letu, poput filma "Matrix" zaustavit metak, svi moraju maksimalno pazit, a ne pustit mozak na ispašu i nadat se da će te drugi "pokrivat".

Kao što rekoh, rovac je tražio zaustavljanje pojedinih mjesta a ne CIJELE LINIJE. Mislim da je to problem zbog sponzora (karlovačko)

Post Reply