Gdje kupujete barut???

Samostalno punjenje streljiva

Moderator: istra champion

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Gdje kupujete barut???

Post by hs2000xd » 29 Jul 2010, 22:43

Prolistao sam hrpu stranica, jel moguće da nigdje u HR nema za kupiti barut???

Pa kaj sam ja bedak!?

Kupio Dillona 650, a ne znam gdje cu barut kupiti, haaloo???

HELP!!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

risbo
Skupnik
Skupnik

Re: Gdje kupujete barut???

Post by risbo » 29 Jul 2010, 23:24

Evo danas kolega i ja poslali na jedno 10-ak upita za barut raznim firmama i sve do jedne smo dobili negativne odgovore! Tak da smo svi u istim g....ma. A onaj ko i zna mozda nece reci!

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 29 Jul 2010, 23:42

Ma krasno, imam makinu od prese u koju mogu stavljati......kupine i tresnje, pas mater!!

Mozda pokrenem proizvodnju osvježavajućih metaka!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 30 Jul 2010, 09:14

Nema, nema, i to je poznat problem..jedino rjesenje kupiti u Srbiji, ili da ti netko kupi i posalje :x

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Has thanked: 1 time

Post by Barut » 30 Jul 2010, 13:03

Možda bismo mogli složiti kakav "group buy" kad neko bude putovao van? Ja rijetko putujem, zadnji put sam bio u Austriji prije 10+ godina... :A01:
The truth is hate to those who hate the truth.

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 30 Jul 2010, 13:17

Nothegger wrote:Možda bismo mogli složiti kakav "group buy" kad neko bude putovao van? Ja rijetko putujem, zadnji put sam bio u Austriji prije 10+ godina... :A01:
a kako to na granici prolazi??
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 30 Jul 2010, 13:31

To i mene zanima. Sigurno tu ima ljudi s iskustvom, pa bi mogli podijeliti. Jedan tip baruta se može koristiti u različitim oružijima, odnosno nema baš fiksne poveznice između nekog baruta određenog oružja, pa ne znam kako se na to gleda.

A i zanima me da li se to može slati poštom, i kakva je procedura u tom slučaju? Da li je moguće da osoba to kupi u npr. Austriji, pa umjesto da nosi sve preko grane, da pošalje iz Austrije pa da svatko za sebe rješava uvoz na carini? :A06:

upitnik
Razvodnik
Razvodnik

Post by upitnik » 30 Jul 2010, 15:27

Bilo je pokušaja nabavke iz vana legalno (na jednom drugom forumu)ali je propalo zbog stroge procedure prelaska granice opasni teret bla bla posebni uvjeti čuvanja nakon ulaska bla bla i kolko se sječam trebalo je izdvojiti 20000kn(ne sečam se točno) da se ispoštuju uvjeti prelaska granice.
Uglavnom prekomplicirano i preskupo :roll:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jul 2010, 15:41

Nothegger wrote:A i zanima me da li se to može slati poštom, i kakva je procedura u tom slučaju? Da li je moguće da osoba to kupi u npr. Austriji, pa umjesto da nosi sve preko grane, da pošalje iz Austrije pa da svatko za sebe rješava uvoz na carini? :A06:
Barut i kapisle se u pravilu NE MOGU/NE SMIJU slati poštom! tako da to mozes odmah zaboraviti.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 30 Jul 2010, 15:57

upitnik wrote:Bilo je pokušaja nabavke iz vana legalno (na jednom drugom forumu)ali je propalo zbog stroge procedure prelaska granice opasni teret bla bla posebni uvjeti čuvanja nakon ulaska bla bla i kolko se sječam trebalo je izdvojiti 20000kn(ne sečam se točno) da se ispoštuju uvjeti prelaska granice.
Uglavnom prekomplicirano i preskupo :roll:
Nista, ugradit ću diznu na svoju Čezu i punit metke s mineralnom vodom pa spricat okolo!!!!

pazi glupog zakona, mozes vani kupovati oružje i streljivo, a ne smijes samostalno uvoziti barut!?? Haaloo??? :A26: :A26: :evil: :evil: :A08: :A08: :A24: :A24: :A10: :A10: :A38: :A38: :A33: :A33:
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jul 2010, 15:58

a valjda zato sto samo streljivo nije toliko "osjetljivo" za transport kao cijeloviti metak?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 30 Jul 2010, 16:04

Mike_Torello wrote:a valjda zato sto samo streljivo nije toliko "osjetljivo" za transport kao cijeloviti metak?
Pa necu ga voziti na upaljenom roštilju, ne vjerujem da je to zbog toga. Ne moze mu biti nista i da ga treses dva dana u boci!!! Sigurno ga u transportu ne voze 20km/h do dučana, hahaha....

Joooj ljut sam ko pas, uzeo Dillona 650 i mogu punit metke s marmeladom pa prodavat kao slatkise!!!

Brijem da je problem jer se barut moze zlouporabiti iz tog svog pakiranja, dok se iz metka bas i nece vadit van da pizdarije s njim radis..

Gledam na netu, Austrija, Slovenija, Italija....prodaju barut ko krafne!!!!!! Jedino kod nas su uvijek kemije!!!

Jebem ti streljastvo, idem heklat stolnjake, a kakve sam srece zabranili bi mi uvoz igala, da nekom ne iskopam oko!!! Grrrrr :A29:
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 30 Jul 2010, 16:06

hs2000xd wrote:Prolistao sam hrpu stranica, jel moguće da nigdje u HR nema za kupiti barut???

Pa kaj sam ja bedak!?

Kupio Dillona 650, a ne znam gdje cu barut kupiti, haaloo???

HELP!!!
A jesam i ja nasao temu za forum, bedak!!!!!

Trebalo je glasiti " Na kojem filmicu ili web stranici gledate kako ljudi kupuju barut kao mi slance u pekari"
Lijepo bi imali hrpu linkova i "uzivali" kako si ljudi pune streljivo i U Z I V A J U!!!!!! Pas mater!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 30 Jul 2010, 16:49

nisi napisao u kojoj pekari ima slanaca . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 30 Jul 2010, 17:00

Mike_Torello wrote:
Nothegger wrote:A i zanima me da li se to može slati poštom, i kakva je procedura u tom slučaju? Da li je moguće da osoba to kupi u npr. Austriji, pa umjesto da nosi sve preko grane, da pošalje iz Austrije pa da svatko za sebe rješava uvoz na carini? :A06:
Barut i kapisle se u pravilu NE MOGU/NE SMIJU slati poštom! tako da to mozes odmah zaboraviti.
Baš sam gledao na jednom američkom sajtu, platiš "Hazmat fee" od 25$ i šalješ do 40 kila baruta i kapisli poštom gdje god hoćeš na američkom kontinentu. Uspio sam napraviti i narudžbu, ali su mi odgovorili da ipak ne šalju preko bare. :A00:

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 30 Jul 2010, 17:56

Nothegger wrote:
Mike_Torello wrote:
Baš sam gledao na jednom američkom sajtu, platiš "Hazmat fee" od 25$ i šalješ do 40 kila baruta i kapisli poštom gdje god hoćeš na američkom kontinentu. Uspio sam napraviti i narudžbu, ali su mi odgovorili da ipak ne šalju preko bare. :A00:
znam, ne šalju ništa što je eksplozivno, barut, kapisle, mislim da čak ni čahure ne šalju!!
Bitno da sam ja prešu kupio, sad je mogu lijepo mazit i gledat dok ne nabavim barut :-(
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 30 Jul 2010, 17:58

a i ne trebas iz amerike narucivat, imas svega i u Sloveniji, pa kad lijepo kupis i dostave ti to na granicu, mozes lijepo gledat preko granice kako to lijepo izgleda!!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

Barut
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Barut » 30 Jul 2010, 18:18

Ma gdje ima u Sloveniji, do tamo bi se još dalo zaletiti?? :A36:

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 30 Jul 2010, 18:39

Artek - Orozje.net - Velika ponudba lovsko-športne opreme

http://www.orozje.net/

ima i vise nego ti treba!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 30 Jul 2010, 18:47

ne znam da li bi frajer prodao barut "ispod pulta" jer inace plaćaš 20€ dozvolu za izvoz i 20€ dostavu na granicu, znači, po pravilima, ne možeš doći - dobar dan, - dobar dan, - 5 kila baruta molim, evo, hvala i doma :-(
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

Post Reply