Gdje kupujete barut???
Moderator: istra champion
Gdje kupujete barut???
Prolistao sam hrpu stranica, jel moguće da nigdje u HR nema za kupiti barut???
Pa kaj sam ja bedak!?
Kupio Dillona 650, a ne znam gdje cu barut kupiti, haaloo???
HELP!!!
Pa kaj sam ja bedak!?
HELP!!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Re: Gdje kupujete barut???
Evo danas kolega i ja poslali na jedno 10-ak upita za barut raznim firmama i sve do jedne smo dobili negativne odgovore! Tak da smo svi u istim g....ma. A onaj ko i zna mozda nece reci!
Ma krasno, imam makinu od prese u koju mogu stavljati......kupine i tresnje, pas mater!!
Mozda pokrenem proizvodnju osvježavajućih metaka!!
Mozda pokrenem proizvodnju osvježavajućih metaka!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Nema, nema, i to je poznat problem..jedino rjesenje kupiti u Srbiji, ili da ti netko kupi i posalje 
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Možda bismo mogli složiti kakav "group buy" kad neko bude putovao van? Ja rijetko putujem, zadnji put sam bio u Austriji prije 10+ godina... 
The truth is hate to those who hate the truth.
a kako to na granici prolazi??Nothegger wrote:Možda bismo mogli složiti kakav "group buy" kad neko bude putovao van? Ja rijetko putujem, zadnji put sam bio u Austriji prije 10+ godina...
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
- Barut
- Časnički Namjesnik

To i mene zanima. Sigurno tu ima ljudi s iskustvom, pa bi mogli podijeliti. Jedan tip baruta se može koristiti u različitim oružijima, odnosno nema baš fiksne poveznice između nekog baruta određenog oružja, pa ne znam kako se na to gleda.
A i zanima me da li se to može slati poštom, i kakva je procedura u tom slučaju? Da li je moguće da osoba to kupi u npr. Austriji, pa umjesto da nosi sve preko grane, da pošalje iz Austrije pa da svatko za sebe rješava uvoz na carini?
A i zanima me da li se to može slati poštom, i kakva je procedura u tom slučaju? Da li je moguće da osoba to kupi u npr. Austriji, pa umjesto da nosi sve preko grane, da pošalje iz Austrije pa da svatko za sebe rješava uvoz na carini?
Bilo je pokušaja nabavke iz vana legalno (na jednom drugom forumu)ali je propalo zbog stroge procedure prelaska granice opasni teret bla bla posebni uvjeti čuvanja nakon ulaska bla bla i kolko se sječam trebalo je izdvojiti 20000kn(ne sečam se točno) da se ispoštuju uvjeti prelaska granice.
Uglavnom prekomplicirano i preskupo
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Barut i kapisle se u pravilu NE MOGU/NE SMIJU slati poštom! tako da to mozes odmah zaboraviti.Nothegger wrote:A i zanima me da li se to može slati poštom, i kakva je procedura u tom slučaju? Da li je moguće da osoba to kupi u npr. Austriji, pa umjesto da nosi sve preko grane, da pošalje iz Austrije pa da svatko za sebe rješava uvoz na carini?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Nista, ugradit ću diznu na svoju Čezu i punit metke s mineralnom vodom pa spricat okolo!!!!upitnik wrote:Bilo je pokušaja nabavke iz vana legalno (na jednom drugom forumu)ali je propalo zbog stroge procedure prelaska granice opasni teret bla bla posebni uvjeti čuvanja nakon ulaska bla bla i kolko se sječam trebalo je izdvojiti 20000kn(ne sečam se točno) da se ispoštuju uvjeti prelaska granice.
pazi glupog zakona, mozes vani kupovati oružje i streljivo, a ne smijes samostalno uvoziti barut!?? Haaloo???
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a valjda zato sto samo streljivo nije toliko "osjetljivo" za transport kao cijeloviti metak?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Pa necu ga voziti na upaljenom roštilju, ne vjerujem da je to zbog toga. Ne moze mu biti nista i da ga treses dva dana u boci!!! Sigurno ga u transportu ne voze 20km/h do dučana, hahaha....Mike_Torello wrote:a valjda zato sto samo streljivo nije toliko "osjetljivo" za transport kao cijeloviti metak?
Joooj ljut sam ko pas, uzeo Dillona 650 i mogu punit metke s marmeladom pa prodavat kao slatkise!!!
Brijem da je problem jer se barut moze zlouporabiti iz tog svog pakiranja, dok se iz metka bas i nece vadit van da pizdarije s njim radis..
Gledam na netu, Austrija, Slovenija, Italija....prodaju barut ko krafne!!!!!! Jedino kod nas su uvijek kemije!!!
Jebem ti streljastvo, idem heklat stolnjake, a kakve sam srece zabranili bi mi uvoz igala, da nekom ne iskopam oko!!! Grrrrr
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
A jesam i ja nasao temu za forum, bedak!!!!!hs2000xd wrote:Prolistao sam hrpu stranica, jel moguće da nigdje u HR nema za kupiti barut???
Pa kaj sam ja bedak!?
HELP!!!
Trebalo je glasiti " Na kojem filmicu ili web stranici gledate kako ljudi kupuju barut kao mi slance u pekari"
Lijepo bi imali hrpu linkova i "uzivali" kako si ljudi pune streljivo i U Z I V A J U!!!!!! Pas mater!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
nisi napisao u kojoj pekari ima slanaca . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
- Barut
- Časnički Namjesnik

Baš sam gledao na jednom američkom sajtu, platiš "Hazmat fee" od 25$ i šalješ do 40 kila baruta i kapisli poštom gdje god hoćeš na američkom kontinentu. Uspio sam napraviti i narudžbu, ali su mi odgovorili da ipak ne šalju preko bare.Mike_Torello wrote:Barut i kapisle se u pravilu NE MOGU/NE SMIJU slati poštom! tako da to mozes odmah zaboraviti.Nothegger wrote:A i zanima me da li se to može slati poštom, i kakva je procedura u tom slučaju? Da li je moguće da osoba to kupi u npr. Austriji, pa umjesto da nosi sve preko grane, da pošalje iz Austrije pa da svatko za sebe rješava uvoz na carini?
znam, ne šalju ništa što je eksplozivno, barut, kapisle, mislim da čak ni čahure ne šalju!!Nothegger wrote:Baš sam gledao na jednom američkom sajtu, platiš "Hazmat fee" od 25$ i šalješ do 40 kila baruta i kapisli poštom gdje god hoćeš na američkom kontinentu. Uspio sam napraviti i narudžbu, ali su mi odgovorili da ipak ne šalju preko bare.Mike_Torello wrote:Barut i kapisle se u pravilu NE MOGU/NE SMIJU slati poštom! tako da to mozes odmah zaboraviti.Nothegger wrote:A i zanima me da li se to može slati poštom, i kakva je procedura u tom slučaju? Da li je moguće da osoba to kupi u npr. Austriji, pa umjesto da nosi sve preko grane, da pošalje iz Austrije pa da svatko za sebe rješava uvoz na carini?
Bitno da sam ja prešu kupio, sad je mogu lijepo mazit i gledat dok ne nabavim barut
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
a i ne trebas iz amerike narucivat, imas svega i u Sloveniji, pa kad lijepo kupis i dostave ti to na granicu, mozes lijepo gledat preko granice kako to lijepo izgleda!!!Baš sam gledao na jednom američkom sajtu, platiš "Hazmat fee" od 25$ i šalješ do 40 kila baruta i kapisli poštom gdje god hoćeš na američkom kontinentu. Uspio sam napraviti i narudžbu, ali su mi odgovorili da ipak ne šalju preko bare.
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
- Barut
- Časnički Namjesnik

Ma gdje ima u Sloveniji, do tamo bi se još dalo zaletiti?? 
Artek - Orozje.net - Velika ponudba lovsko-športne opreme
http://www.orozje.net/
ima i vise nego ti treba!!
http://www.orozje.net/
ima i vise nego ti treba!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
ne znam da li bi frajer prodao barut "ispod pulta" jer inace plaćaš 20€ dozvolu za izvoz i 20€ dostavu na granicu, znači, po pravilima, ne možeš doći - dobar dan, - dobar dan, - 5 kila baruta molim, evo, hvala i doma 
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------