Gdje kupujete barut???

Samostalno punjenje streljiva

Moderator: istra champion

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Re: Gdje kupujete barut???

Post by Mr.Cabdriver » 31 Jul 2010, 20:03

Ja sam već dao tri konstruktivna prijedloga, što je puno više od mnogih ovdje u raspravi, ali da ponovim pošto ih oćito nitko nije vidio pod velom ironije:

1. Skupite se par desetaka loadera i naručite tonu i pol baruta pa vam možda uveze neka trgovina oružja

2. Kontaktirajte tvrtku kojoj je nabava i korištenje eksploziva temeljna djelatnost. Možda mogu nabaviti barut za municiju pod nekim drugim nazivom.

3. Skupite i uplatite izdašnu donaciju vladajućoj stranci da se dovoljno izmijeni zakon da možete puniti - ako vam se takva investicija isplati.

i 4, ono što mi je upravo palo napamet:

Sprijateljite se s nekim u Sloveniji - ako to domovinski ponos dopušta - tko puni i ima sve potrebne dozvole, pa svoje prazne čahure i reloadere ponesite tamo pa to odradite u razvijenijem i tolerantnijem okruženju. Valjda nećete platiti carinu na svoju punjenu municiju u povratku.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 31 Jul 2010, 21:36

Hvala na konstruktivnim prijedlozima;

1. Nemoguće je sakupiti nekoliko desetaka loadera jer većina koristi neku vrstu baruta sa kojom postiže dobre rezultate, sumnjam da bi se mogli ljudi dogovoriti - već pokušano

2. Tvrtke se ne žele baviti sa takvim stvarima jer kako kažu, potražnja je mala a davanja i dozvole puno koštaju - provjereno. Kupovina pod drugim nazivom ne hoda i već si zamišljam lice trgovca koji grca od smijeha - ne kupujemo jabuke pa nema veze jesu jedne ili druge.

3. Bez komentara.

4. Kada bi to radili na takav način zasigurno bi prekršili nekoliko zakona ali mogu provjeriti. Za početak ne znam nikoga tko od naših ima položen reloading tečaj. Kada bi i bilo zakonski moguće, mislim da u praksi ne bi bilo lako provedivo.

Koliko je meni poznato, u Srbiji nije dozvoljen reloading iako za to postoji visok interes. Kao utjeha jest činjenica da imaju svoju vlastitu tvornicu streljiva.

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 31 Jul 2010, 21:43

Mr.Cabdriver wrote:Ja sam već dao tri konstruktivna prijedloga, što je puno više od mnogih ovdje u raspravi, ali da ponovim pošto ih oćito nitko nije vidio pod velom ironije:

1. Skupite se par desetaka loadera i naručite tonu i pol baruta pa vam možda uveze neka trgovina oružja

2. Kontaktirajte tvrtku kojoj je nabava i korištenje eksploziva temeljna djelatnost. Možda mogu nabaviti barut za municiju pod nekim drugim nazivom.

3. Skupite i uplatite izdašnu donaciju vladajućoj stranci da se dovoljno izmijeni zakon da možete puniti - ako vam se takva investicija isplati.

i 4, ono što mi je upravo palo napamet:

Sprijateljite se s nekim u Sloveniji - ako to domovinski ponos dopušta - tko puni i ima sve potrebne dozvole, pa svoje prazne čahure i reloadere ponesite tamo pa to odradite u razvijenijem i tolerantnijem okruženju. Valjda nećete platiti carinu na svoju punjenu municiju u povratku.
decki, pustimo politiku, hdz, i ostala sranja sa strane!!!
Cabdriver, sve to stoji sto si rekao, ok je tvoje misljenje ali ni ti nisi neke stvari bas shvatio...
1. Nisam se ja bas toliko zaletio s kupovinom prese, ja cu barut nabaviti
2. 450 grama kvalitetnog baruta kosta 45€, tako da tvoja izjava (znam da nisi tocno to mislio :A25: ) ne stoji (tesko je skupiti lovu za tonu baruta)
3. Moje jadikovke na ovom forumu i nisu skroz jadikovke, nego malo širi prikaz sto nas sve moze zadesiti prilikom upustanja u reloading da se i ostali članovi upoznaju s poteškoćama u tome
4. Ovo sa donacijama HDZ-u, hahaha, nemam rijeci i ne volim politiku, stranke i ostale gluposti (znam da nisi ni ti vatreni obozavatelj)
5. Vecina tvrtki koja nabavlja barut, ne nabavlja ovo sto nama treba i tesko da ce netko nama uzimati par kila baruta za pistoljsko streljivo
6. Ja osobno protiv Slovenaca, a pogotovo Slovenki, nemam nista protiv (ovo ne ide tebe), kao niti protiv ostalih, dok netko od njih ne dira mene i moje, pustam i ja njih na miru.
7. Pune ljudi u streljivo svasta, npr. sačmeni barut, to može proći ali to nije to.
8. Nemoj to nekome na streljani reci (da topis cahure), amputirat ce ti ruke!!

Da zakljucim malo, raspitao sam se prije kupovine prese ali ne dovoljno izgleda, jer dosta ljudi puni i sad tek vidim i znam da ne pune svi ono sto i treba ici u kvalitetni metak..
Sad kad sam vec uzeo presu i vidio kako stvari stoje, dovoljno imam snalazljivosti i poznanstava i nabavit cu i taj barut i tako rijesiti i taj problem!
Samo sam htio skrenuti ljudima pozornost da se ne zalete ako si ne mogu nabaviti barut jer je totalna nestasica kod nas i ne zna se kada ce baruta biti, ako ce ga biti.
Neka se nitko ne naljuti na nikoga, ovdje smo samo zbog druzenja, izmjenjivanja iskustava i znanja, a netko nekome moze i pomoći u nekim stvarima.
Pozdrav svima, kad se vratim s mora krece misija nabavke baruta i vjerujte mi neće dugo trajati jer sam već dobre temelje napravio.

P.S. Vidis, Cabdriver, spomenuo si kontaktiranje firmi....i meni je to vec palo na pamet i nazvao sam neke, a nakon tvog posta jos nekoliko i pomalo se nazire rijesenje. Kad misija zavrsi dobit cete rezultate!!
Last edited by hs2000xd on 31 Jul 2010, 21:55, edited 1 time in total.
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 31 Jul 2010, 21:48

zdebat wrote:Koliko je meni poznato, u Srbiji nije dozvoljen reloading iako za to postoji visok interes. Kao utjeha jest činjenica da imaju svoju vlastitu tvornicu streljiva.
Tako je!! U Srbiji nije dozvoljen reloading, znaci svaka od drzava ima nesto sto nekome nije po volji, ne trebamo se seliti niti u Sloveniju, niti u Srbiju, trebamo se snaci nekako, hehe
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 31 Jul 2010, 22:09

Hm, što reći????
Nadam se, jednog dana!!!
divota.jpg
loading_bench.jpg
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 31 Jul 2010, 23:05

Sve u redu i nemam ništa protiv nikoga. Osobno smatram da su čahure dobre samo za otopiti u gardove noževa jer sam vidio rezultate rada nekih reloadera koji to rade godinama. Kad ne budem imao love za municiju neću se više baviti streljaštvom. U prosjeku potrošim do 30-40 metaka po treningu (IPSC vjerovali ili ne!) i za 20-ak kuna uštede ne da mi se riskirat pištolj i svoju sigurnost, ali to je samo moje mišljenje. Dovoljno je samo jednom da se zaje*eš i prepuniš, a onda po nabavnu jer praktički možeš kupit novi gan nakon toga.

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 01 Aug 2010, 00:00

Mr.Cabdriver wrote:Sve u redu i nemam ništa protiv nikoga. Osobno smatram da su čahure dobre samo za otopiti u gardove noževa jer sam vidio rezultate rada nekih reloadera koji to rade godinama. Kad ne budem imao love za municiju neću se više baviti streljaštvom. U prosjeku potrošim do 30-40 metaka po treningu (IPSC vjerovali ili ne!) i za 20-ak kuna uštede ne da mi se riskirat pištolj i svoju sigurnost, ali to je samo moje mišljenje. Dovoljno je samo jednom da se zaje*eš i prepuniš, a onda po nabavnu jer praktički možeš kupit novi gan nakon toga.
Bez uvrede kolega ali ne znam koliko si upućen u reloading, samo budala i to pijana može napraviti double charge uz svu tehnologiju koja postoji!!!
Za reloading imas senzore i alarme koji te upozore, ne samo na previše baruta, nego i na premalo, a uz sve to imas i vizualni senzor kolicine baruta.
Naravno, sranja se mogu svakome dogoditi tko ne pazi bar malo. Ne znam koliko ti pucas metaka ali moje su kolicine prevelike da bih kupovao streljivo u trgovini....a kad smo kod ustede evo jedan mali primjer - 1000 komada 9mm u dućanu = 3200 kn vs. 1000 komada 9mm reloading = 470 - 500 kn ovisno o komponentama i naravno ako imas svoje cahure (nadam se da se necemo sresti na strelistu i pograbiti se, ti zbog nozeva, a ja zbog reloadinga (ovo je sala, naravno))

3200 - 500 = 2700 kn ili za 3200 ja imam 6808 komada streljiva nasuprot 1000 kupovnih, znaci ne govorimo o 20-ak kuna ustede

kupujem samo barut, olovo i kapisle, čahura imam

ja na treningu precize ispucam 100-200 komada u dva sata ( samo preciza)
na treningu brzog pucanja 200-400 u sat vremena

a na treningu na poslu (situacijsko brzo pucanje, preciza itd.) 4000 - 5000 komada u 5 dana

trenirao bih ja i vise ali NE ZELIM davati tolike novce za kupovne metke

u 15 godina, koliko se bavim oružjem, jedino sam poderao kožu na rukama od korištenja pištolja na kondiciranju i nikada do sada nisam napravio niti jednu gresku, ni ja niti netko iz mog tima....
ove gluposti, slučajno opaljenje, zaboravio metak u cijevi, pistolj opalio sam, i slicna sranja NE PIJU VODU = O R U Ž J E N E P U C A S A M O O D S E B E!!!!
za sve nezgode krivi su ljudi koji ne paze i nisu obučeni za rukovanje oružjem, a bogami i oni koji to shvate kao rutinu i ne poštuju svoje i tuđe oružje i eto sranja....
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 01 Aug 2010, 11:44

Sa sadašnjim jadnim uvjetima koje imamo za treniranje, ne vidim razloga ispucati više od 20-40 metaka po treningu. Da imamo propisnu streljanu i sve uvjete u Puli, možda bi se i ja zainteresirao za reloading malo više. Ovako, nema smisla uopće gubit živce i vrijeme na te stvari. A nemamo se zašto ni pograbiti jer ovdje ne vidim svađu ili začetak svađe nego razmjenu mišljenja.

hs2000xd
Razvodnik
Razvodnik

Post by hs2000xd » 01 Aug 2010, 12:55

Mr.Cabdriver wrote:Sa sadašnjim jadnim uvjetima koje imamo za treniranje, ne vidim razloga ispucati više od 20-40 metaka po treningu. Da imamo propisnu streljanu i sve uvjete u Puli, možda bi se i ja zainteresirao za reloading malo više. Ovako, nema smisla uopće gubit živce i vrijeme na te stvari. A nemamo se zašto ni pograbiti jer ovdje ne vidim svađu ili začetak svađe nego razmjenu mišljenja.
ajde netko normalan, koji se ne svadja prilikom razmjene misljenja i ne plane na dva slova s kojima se ne slaze...
jgb, zao mi je sto u Puli nemate adekvatnu streljanu....meni je moja (LAS) jedna od boljih u HR....zatvorenog je tipa, s projekcijskim platnom...mali je hendikep jer je na 20 metara i nema prirodnog svjetla, a opet ima dosta prednosti, mozes pucat u bilo koje doba godine bez obzira na vremenske uvjete, ne moras hodat do mete (osim ako ne stavis papirnate pa ides zalijepiti pogotke), imas situacijsko pucanje, filmice i takva cuda....steta sto nemas uvjeta za trening, meni se osobno ne bi ni dalo ici na streljanu zbog 20-40 metaka!
------------------------
Tko leži, ne bježi!!
------------------------

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 01 Aug 2010, 13:11

90% naših treninga su stilske bravure i mogu se odraditi sa praznim pištoljem.

Kondicioni (trčanje, preskakanje debala, trčanje po poligonu sa drugim članom kluba dignutim iznad glave) nemamo jer niti nema volje niti ima uvjeta.

Moje mišljenje je da sportski strijelac mora biti u kondiciji kao i nogometaš - al eto, lijepo je mišljenje, a škemba svaki dan sve veća... šta ćemo... :twisted:

Nakon što si psihički čist i fizički u dobroj formi, koncentracija je ogromna i greške su puno manje. Stara vježba sa bosch baterijskom bušilicom ispruženom vani umjesto pištolja čuda radi za mirnu ruku pri ciljanju. To je za po doma... stepper i orbitrek čuda rade za psihičku spremu. Nema koncentracije dok se ne prolije litra znoja!

Brzina i preciznost IPSC pokreta se dobiva ponavljanjem tih pokreta u offline modu, sa napunjenim pištoljem ali bez metaka u cijevi (nedaj bože!)... ja osobno radim sa praznim spremnikom unutra. Nekad mi je smetala razlika u težini pa me to zbunjivalo. Ključna riječ: nekada!

Kad se to sve odguli u safety zoni, ono što napravim sa 40 metaka je bitnije od onoga što bi napravio sa 400 metaka po treningu. Čemu sipati municiju ako se ništa ne primijeti i ne nauči. Prvi put kada sam otišao na natjecanje u Sloveniju bio sam među boljima u klasi beginnera. S obzirom da sam prije toga imao možda 9 treninga u godinu dana koji su otprilike ličili na IPSC, praksa očito pokazuje da i ograničeni trening može dati sjajne rezultate.

Jest da sam prije toga radio precizu dvije godine, ali u uvjetima koji vladaju u Puli, to je možda bilo 5 treninga u 2 godine. Bitno je poznavati sebe i svoje oružje i raditi na tehnici. Brzina će sama doći, a ja volim reći da kad ja znam gdje metak treba odletiti, i on zna gdje treba odletiti. Dalje je pitanje samo brzine. A to će doći ili neće doći za mene. A ja sam tu samo zbog gušta, medalje me ne zanimaju dok se uz zlatnu medalju ne bude udjeljivalo barem cener tisuća eura. E onda će me početi prati i 400 metaka u minuti i reloading i sve te druge lijepe riječi :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Milan83
Pozornik
Pozornik

Post by Milan83 » 13 Aug 2010, 13:23

jedini način je prošvercovati kutiju dve baruta, valjda je olakšavajuća okolnost kada ga koristiš za sopstvene potrebe :P

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 14 Aug 2010, 00:20

Svi pune, čak imamo i podforum reloading, ali nije politički korektno to spominjati, valjda?
武士道

Ognjem i mačem.

gutenberg
Skupnik
Skupnik

Post by gutenberg » 13 Sep 2010, 11:53

Original_G wrote:Svi pune, čak imamo i podforum reloading, ali nije politički korektno to spominjati, valjda?
Sve si skužio.
Puni se i više nego što se misli i zna.
Ali većina to drži za sebe.

gutenberg
Skupnik
Skupnik

Post by gutenberg » 13 Sep 2010, 12:47

Zaboravih na glavno pitanje dati komentar: bilo je u, da li "Induchem" ili tako nešto baruta REX (rumunjski), valjda u Zagrebu.
U principu svi su prisiljeni uzimati barut u inozemstvu, e, sad, kako se tko snalazi. Ma, uvijek se nađe netko tko ide u Austriju, jer tamo je slobodna kupnja, a izbor kao u Americi.
Istina je da se ne isplati ići kao pojedinac, ekonomska računica ne odgovara.

Milan83
Pozornik
Pozornik

Post by Milan83 » 07 Feb 2011, 01:11

krajem meseca idem do austrije, pa ako je neko zainteresovan mogu i njemu uzeti malo baruta. ionako prolazim kroz ZG. Javite se na PM, radi dogovora
Pozdrav

maki61
Razvodnik
Razvodnik

Post by maki61 » 07 Feb 2011, 02:22

Pa ljudi danas doma proizvode alkohol sami, a vi u šupi nemrete napravit barut??? :A31:
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 07 Feb 2011, 02:33

Ne provociraj. Zna se zasto se nesto kupuje a zasto se nesto pravi u kucnoj radinosti.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

maki61
Razvodnik
Razvodnik

Post by maki61 » 07 Feb 2011, 19:48

Pa što?
Platiš 200 kuna poreza po kotlu rakije ili po kili baruta.
Valjda razumijete da se samo malo šalim! :A25:
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!

Post Reply