Strani lovac lovi prigušivačem u RH!!

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 08 Sep 2011, 22:15

Gledajući neke klipove na you tube-u naletio sam i na ovaj:

http://www.youtube.com/watch?v=QuYcakVS ... re=related

pa sad koliko je meni poznato kod nas je zabranjeno koristiti prigušivač, ali to se očito ne odnosi i na strane lovce.

Prije svega to nije u redu jer smatram da su ga trebali upozoriti da kod nas nije dopušteno koristiti prigušivač!!

Mene samo zanima da li bi trebalo dopustiti svima lov ovakvim dodatkom na karabinu ili je to rezervirano samo za strance??
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Strani lovac lovi prigušivačem u RH!!

Post by Mike_Torello » 08 Sep 2011, 23:17

Ono sto mene zanima je - kako je s time presao granicu/granice?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 08 Sep 2011, 23:26

@mike....možda ga je sakrio? :roll:
mislim da je svinji isto...pucao on sa prigušivačem ili ne

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 09 Sep 2011, 08:38

Ma kaj bi ga skrival, kaj carinik kuži kaj je puška a kaj prigusivac tj. Razbijac vatre.
武士道

Ognjem i mačem.

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 09 Sep 2011, 08:51

koliko vidim to su englezi a kod njih je dozvoljen lov s prigušivačima, ovo je filmić za lovni turizam pa su sigurno bili najavljeni nekaj dodatno i nitko ih sigurno nije pregledavao kao kak bi nas pregledavali...da je pravi lovnik to bi on trebao riješiti ali gledajte kad vas ljudi reklamiraju i kad od toga živite progledate dosta kroz prste strancima, ne grizeš ruku koja te hrani ;)

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 09 Sep 2011, 10:11

baš me interesira hoće li RH od tih dušebrižnika, koji nam žele brz ulazak u EU, pobrati i zakone o korištenju oružja, ili će naši imati pravo na svoje zakone o oružju . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 09 Sep 2011, 10:16

.......ne grizeš ruku koja ti donosi masnu lovu - makar protiv zakona!!

U discipliniranom svijetu lova takvim vodičima se uzima dozvola čak i do pet godina, plus novčana kazna - veća!

Možda bi to trebalo napraviti i dati mu zakon o lovstvu na proučavanje! :A24:
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 09 Sep 2011, 14:06

brankec wrote:Možda bi to trebalo napraviti i dati mu zakon o lovstvu na proučavanje! :A24:
Ma kome? Istim onim čistačicama koje su pisale zakon o oruzju?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 09 Sep 2011, 16:17

Prije nekog vremena smo imali na forumu malo oštriju raspru, o " početku legalnog rapšicanja na Hrvatsku divljać ", koja je djelomično i pristrano pobrisana.

Eto počelo je i možemo pretpostaviti da nebu bolje! :A24:

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 09 Sep 2011, 23:06

Istina je da ne grizeš ruku koja te hrani, ali ako je taj lovac mogao imati prigušivač na karabinu i uredno ući u lovište i loviti što svatko od nas ne bi bar imao po jedan komad kratkog ili dugog oružja sa prigušivačem?!

Na pitanje kako je mogao proći granicu sa tim dodatkom odgovor mogu dati samo oni koji su mu dopustili ulazak!!!

Primjera radi: kad bih imao prigušivač na karabinu ili malokalibarki naši dragi policajci bi mi naplatili takvu kaznu da bih morao dići kredit da je platim, a kolege lovci bi me proglasili krivolovcem i dali kartu bez povratka u lovačko društvo!!

Stoga se postavljaju dva pitanja:

1. Kako je taj lovac mogao ući u RH s tim dodatkom na karabinu??

2. Treba li i ostalim građanima koji su građani RH i koji posjeduju oružje omogućiti takve dodatke?

brankec
Desetnik
Desetnik

Post by brankec » 10 Sep 2011, 10:17

U U.S.A. lov prigušnicom je potpuno zabranjen. Kazna za pojedinca je pet godina zatvora, u organiziranom lovu kao ovaj i za vodića + +.

Zašto vodić nije pregledao sva oružja i zapovijedio skidanje prigušnice?
Lova je razlog sigurno.

Snimatelj videa je naglašeno pratio lovca s prigušnicom - možda samo reklama za strance:
" Dođite loviti u Hrvatsku i pucajte čime god hočete , nemože vam niko ništa." :A24:

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 10 Sep 2011, 10:39

PUNISHER1987 wrote:Istina je da ne grizeš ruku koja te hrani, ali ako je taj lovac mogao imati prigušivač na karabinu i uredno ući u lovište i loviti što svatko od nas ne bi bar imao po jedan komad kratkog ili dugog oružja sa prigušivačem?!

Na pitanje kako je mogao proći granicu sa tim dodatkom odgovor mogu dati samo oni koji su mu dopustili ulazak!!!

Primjera radi: kad bih imao prigušivač na karabinu ili malokalibarki naši dragi policajci bi mi naplatili takvu kaznu da bih morao dići kredit da je platim, a kolege lovci bi me proglasili krivolovcem i dali kartu bez povratka u lovačko društvo!!

2. Treba li i ostalim građanima koji su građani RH i koji posjeduju oružje omogućiti takve dodatke?

1. kao što sam i napisao LOVNIK je to trebao sankcionirati prije lova nema tu nikakve znanstvene fantastike, a na ulazu je to trebao carinik riješiti
2. po našem zakonu je zabranjena prigušnica(prigušivać) tako da mislim da je bezveze i uzaludno raspravljati o tome

lp

spetsnaz-156
Pozornik
Pozornik

Post by spetsnaz-156 » 10 Sep 2011, 14:47

u postupku donosenja zakona (konkretno zakon o oruzju) sudjeluje dosta ljudi, obicno se radi u skupinama vezanim uz pojedina podrucja,
problem je koga se delegira u skupinu (napr. odredba zakona o pistolju dimenzija 10x10 cm) koja j etotalna glupost asli ju je progurao covjek koji je vazio za velikog strucnjaka,

nakon tako odradjenog prijedloga zakona ( s mnogim pozitivnim i nesto negativnih odredbi) na red dolaze politicari koji masakriraju materijal i od njega naprave zbrku kakvu imamo, tj. struku podrede politici i naravno da iz svega ispadne, da prostite, Govno.

glede propagande, ako je to propagandni film, onda vrlo negativno djeluje pojava covjek koji daje upute lovcima (domaci lik) koji izgleda i nastupa vrlo otresito i kao da mu se sve to izuzetno gadi (moj dojam)

malo smijeska i lagano prijateljski nastup bitno bi popravio dojam

PUNISHER1987
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by PUNISHER1987 » 10 Sep 2011, 16:40

spetsnaz - 156 čini mi se da si malo promašio temu, pogledaj ili pročitaj da vidiš o čemu je riječ!!!!

spetsnaz-156
Pozornik
Pozornik

Post by spetsnaz-156 » 11 Sep 2011, 09:44

mozda
govorim o mom utisku ak se radi o propagandnom filmicu,

i komentar na nacin donosenje zakona i promjena zakona o oruzju, pa sam malo napisao put kako se to zaista dogadja.

a post se lako izbrise (meni ionako svejedno)

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 12 Sep 2011, 00:13

Da je lovac iz Engleske znao da se ne smine loviti s prigušivačem 100% bi ga skinuo i lovio kao je po našem zakonu.

Ovaj film s može tumačiti dobro i loše, s kako ga je prenjeo sigurno ga opet on nije sakrivao jer nije išao u KRIVOLOV-

Film je dobar za promiđbu, a ostalo ???????? :A22:
Volim crno pa makar i ofarbano.......

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 12 Sep 2011, 08:22

skorpac wrote:
PUNISHER1987 wrote:Istina je da ne grizeš ruku koja te hrani, ali ako je taj lovac mogao imati prigušivač na karabinu i uredno ući u lovište i loviti što svatko od nas ne bi bar imao po jedan komad kratkog ili dugog oružja sa prigušivačem?!

1. kao što sam i napisao LOVNIK je to trebao sankcionirati prije lova nema tu nikakve znanstvene fantastike, a na ulazu je to trebao carinik riješiti
2. po našem zakonu je zabranjena prigušnica(prigušivać) tako da mislim da je bezveze i uzaludno raspravljati o tome

lp

Zašto bi carinik to trebao riješit kad policija na granici pregledava oružje i dopušta unos oružja u RH ?

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 12 Sep 2011, 10:14

ja se ispričavam...osobno mi je tak svejedno jer je carinik ili policajac to su sad samo pojedinosti jer je i carinik i policajac u službi rh i mislim da je upoznat sa zakonima rh, a ako ti zna okinut carinu na 3šteke cigareta vjerujem i da zna da se u rh ne može unositi oružje sa prigušivačem . zar ne? ispravite me ako griješim jer meni su na granici isti i policajac i carinik ne radim razliku između njih jer su zajedno. ako i nije upoznat sa zakonom i ako mu je nešto sumnjivo opet ce te uputiti kolegi policajcu. zar ne?
ako sam se malo zaletio pa sam upotrijebio riječ carinik umjesto policajac ja se osobno ispričavam ako se je itko našao uvrijeđen. stvar koju ovdje iznosim je to da su mu LJUDI na granici (bio to carinik ili policajac) to je nebitno, dozvolili ulazak u rh s takvim oružjem, a lovnik u lovište. i to je ono o čemu raspravljamo

Berto
Narednik
Narednik

Post by Berto » 12 Sep 2011, 11:48

Ispravite me ako griješim , ali u aktualnom zakonu nigdje ne vidim da su prigušivači zabranjeni niti se spominju?

U zakonu o lovu znam da se ne smiju koristiti u svrhe lova.

skorpac
Razvodnik
Razvodnik

Post by skorpac » 12 Sep 2011, 19:04

Berto wrote:Ispravite me ako griješim , ali u aktualnom zakonu nigdje ne vidim da su prigušivači zabranjeni niti se spominju? U zakonu o lovu znam da se ne smiju koristiti u svrhe lova.
Članak 11.

Zabranjena je nabavka, držanje, nošenje, proizvodnja, popravljanje i prepravljanje, promet i prijevoz, ukoliko ovim Zakonom nije drugačije određeno:

1. svih vrsta automatskog oružja,
2. dugog poluautomatskog oružja sa kapacitetom spremnika većim od 10 naboja,
3. svih vrsta oružja s integralnim prigušivačem, prigušivača namijenjenih oružju, dijelova za prigušivače,
4. oružja koje je namijenjeno izbacivanju eksplozivnih projektila,
5. oružja koje ima oblik predmeta druge namjene, tako da po svome vanjskom izgledu nije prepoznatljivo kao oružje,
6. rasprskavajućeg oružja,
7. streljiva čija je osnovana namjena probijanje oklopa, streljiva s eksplozivnim, zapaljivim ili otrovnim projektilima,
8. streljiva za koje nije dobiveno odobrenje za stavljanje u promet prema odredbma Zakona o eksplozivnim tvarima za gospodarsku uporabu ("Narodne novine", br. 12/94.).
Ministar unutarnjih poslova odredit će i drugo oružje koje građani ne mogu nabavljati, držati, nositi, proizvoditi, popravljati i prepravljati, prevoziti ili na drugi način stavljati u promet.

ovo je neki pročišćeni tekst

Post Reply