Strani lovac lovi prigušivačem u RH!!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Gledajući neke klipove na you tube-u naletio sam i na ovaj:
http://www.youtube.com/watch?v=QuYcakVS ... re=related
pa sad koliko je meni poznato kod nas je zabranjeno koristiti prigušivač, ali to se očito ne odnosi i na strane lovce.
Prije svega to nije u redu jer smatram da su ga trebali upozoriti da kod nas nije dopušteno koristiti prigušivač!!
Mene samo zanima da li bi trebalo dopustiti svima lov ovakvim dodatkom na karabinu ili je to rezervirano samo za strance??
http://www.youtube.com/watch?v=QuYcakVS ... re=related
pa sad koliko je meni poznato kod nas je zabranjeno koristiti prigušivač, ali to se očito ne odnosi i na strane lovce.
Prije svega to nije u redu jer smatram da su ga trebali upozoriti da kod nas nije dopušteno koristiti prigušivač!!
Mene samo zanima da li bi trebalo dopustiti svima lov ovakvim dodatkom na karabinu ili je to rezervirano samo za strance??
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Strani lovac lovi prigušivačem u RH!!
Ono sto mene zanima je - kako je s time presao granicu/granice?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
@mike....možda ga je sakrio?
mislim da je svinji isto...pucao on sa prigušivačem ili ne
mislim da je svinji isto...pucao on sa prigušivačem ili ne
- Original_G
- Cinker - bojna

Ma kaj bi ga skrival, kaj carinik kuži kaj je puška a kaj prigusivac tj. Razbijac vatre.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
koliko vidim to su englezi a kod njih je dozvoljen lov s prigušivačima, ovo je filmić za lovni turizam pa su sigurno bili najavljeni nekaj dodatno i nitko ih sigurno nije pregledavao kao kak bi nas pregledavali...da je pravi lovnik to bi on trebao riješiti ali gledajte kad vas ljudi reklamiraju i kad od toga živite progledate dosta kroz prste strancima, ne grizeš ruku koja te hrani 
baš me interesira hoće li RH od tih dušebrižnika, koji nam žele brz ulazak u EU, pobrati i zakone o korištenju oružja, ili će naši imati pravo na svoje zakone o oružju . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
.......ne grizeš ruku koja ti donosi masnu lovu - makar protiv zakona!!
U discipliniranom svijetu lova takvim vodičima se uzima dozvola čak i do pet godina, plus novčana kazna - veća!
Možda bi to trebalo napraviti i dati mu zakon o lovstvu na proučavanje!
U discipliniranom svijetu lova takvim vodičima se uzima dozvola čak i do pet godina, plus novčana kazna - veća!
Možda bi to trebalo napraviti i dati mu zakon o lovstvu na proučavanje!
Zakaj nosim .45 - zato jer ne delaju .46 !!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ma kome? Istim onim čistačicama koje su pisale zakon o oruzju?brankec wrote:Možda bi to trebalo napraviti i dati mu zakon o lovstvu na proučavanje!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Prije nekog vremena smo imali na forumu malo oštriju raspru, o " početku legalnog rapšicanja na Hrvatsku divljać ", koja je djelomično i pristrano pobrisana.
Eto počelo je i možemo pretpostaviti da nebu bolje!
Eto počelo je i možemo pretpostaviti da nebu bolje!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Istina je da ne grizeš ruku koja te hrani, ali ako je taj lovac mogao imati prigušivač na karabinu i uredno ući u lovište i loviti što svatko od nas ne bi bar imao po jedan komad kratkog ili dugog oružja sa prigušivačem?!
Na pitanje kako je mogao proći granicu sa tim dodatkom odgovor mogu dati samo oni koji su mu dopustili ulazak!!!
Primjera radi: kad bih imao prigušivač na karabinu ili malokalibarki naši dragi policajci bi mi naplatili takvu kaznu da bih morao dići kredit da je platim, a kolege lovci bi me proglasili krivolovcem i dali kartu bez povratka u lovačko društvo!!
Stoga se postavljaju dva pitanja:
1. Kako je taj lovac mogao ući u RH s tim dodatkom na karabinu??
2. Treba li i ostalim građanima koji su građani RH i koji posjeduju oružje omogućiti takve dodatke?
Na pitanje kako je mogao proći granicu sa tim dodatkom odgovor mogu dati samo oni koji su mu dopustili ulazak!!!
Primjera radi: kad bih imao prigušivač na karabinu ili malokalibarki naši dragi policajci bi mi naplatili takvu kaznu da bih morao dići kredit da je platim, a kolege lovci bi me proglasili krivolovcem i dali kartu bez povratka u lovačko društvo!!
2. Treba li i ostalim građanima koji su građani RH i koji posjeduju oružje omogućiti takve dodatke?
U U.S.A. lov prigušnicom je potpuno zabranjen. Kazna za pojedinca je pet godina zatvora, u organiziranom lovu kao ovaj i za vodića + +.
Zašto vodić nije pregledao sva oružja i zapovijedio skidanje prigušnice?
Lova je razlog sigurno.
Snimatelj videa je naglašeno pratio lovca s prigušnicom - možda samo reklama za strance:
" Dođite loviti u Hrvatsku i pucajte čime god hočete , nemože vam niko ništa."
Zašto vodić nije pregledao sva oružja i zapovijedio skidanje prigušnice?
Lova je razlog sigurno.
Snimatelj videa je naglašeno pratio lovca s prigušnicom - možda samo reklama za strance:
" Dođite loviti u Hrvatsku i pucajte čime god hočete , nemože vam niko ništa."
PUNISHER1987 wrote:Istina je da ne grizeš ruku koja te hrani, ali ako je taj lovac mogao imati prigušivač na karabinu i uredno ući u lovište i loviti što svatko od nas ne bi bar imao po jedan komad kratkog ili dugog oružja sa prigušivačem?!
1. kao što sam i napisao LOVNIK je to trebao sankcionirati prije lova nema tu nikakve znanstvene fantastike, a na ulazu je to trebao carinik riješiti
2. po našem zakonu je zabranjena prigušnica(prigušivać) tako da mislim da je bezveze i uzaludno raspravljati o tome
lp
-
spetsnaz-156
- Pozornik

u postupku donosenja zakona (konkretno zakon o oruzju) sudjeluje dosta ljudi, obicno se radi u skupinama vezanim uz pojedina podrucja,
problem je koga se delegira u skupinu (napr. odredba zakona o pistolju dimenzija 10x10 cm) koja j etotalna glupost asli ju je progurao covjek koji je vazio za velikog strucnjaka,
nakon tako odradjenog prijedloga zakona ( s mnogim pozitivnim i nesto negativnih odredbi) na red dolaze politicari koji masakriraju materijal i od njega naprave zbrku kakvu imamo, tj. struku podrede politici i naravno da iz svega ispadne, da prostite, Govno.
glede propagande, ako je to propagandni film, onda vrlo negativno djeluje pojava covjek koji daje upute lovcima (domaci lik) koji izgleda i nastupa vrlo otresito i kao da mu se sve to izuzetno gadi (moj dojam)
malo smijeska i lagano prijateljski nastup bitno bi popravio dojam
problem je koga se delegira u skupinu (napr. odredba zakona o pistolju dimenzija 10x10 cm) koja j etotalna glupost asli ju je progurao covjek koji je vazio za velikog strucnjaka,
nakon tako odradjenog prijedloga zakona ( s mnogim pozitivnim i nesto negativnih odredbi) na red dolaze politicari koji masakriraju materijal i od njega naprave zbrku kakvu imamo, tj. struku podrede politici i naravno da iz svega ispadne, da prostite, Govno.
glede propagande, ako je to propagandni film, onda vrlo negativno djeluje pojava covjek koji daje upute lovcima (domaci lik) koji izgleda i nastupa vrlo otresito i kao da mu se sve to izuzetno gadi (moj dojam)
malo smijeska i lagano prijateljski nastup bitno bi popravio dojam
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

spetsnaz - 156 čini mi se da si malo promašio temu, pogledaj ili pročitaj da vidiš o čemu je riječ!!!!
-
spetsnaz-156
- Pozornik

mozda
govorim o mom utisku ak se radi o propagandnom filmicu,
i komentar na nacin donosenje zakona i promjena zakona o oruzju, pa sam malo napisao put kako se to zaista dogadja.
a post se lako izbrise (meni ionako svejedno)
govorim o mom utisku ak se radi o propagandnom filmicu,
i komentar na nacin donosenje zakona i promjena zakona o oruzju, pa sam malo napisao put kako se to zaista dogadja.
a post se lako izbrise (meni ionako svejedno)
Da je lovac iz Engleske znao da se ne smine loviti s prigušivačem 100% bi ga skinuo i lovio kao je po našem zakonu.
Ovaj film s može tumačiti dobro i loše, s kako ga je prenjeo sigurno ga opet on nije sakrivao jer nije išao u KRIVOLOV-
Film je dobar za promiđbu, a ostalo ????????
Ovaj film s može tumačiti dobro i loše, s kako ga je prenjeo sigurno ga opet on nije sakrivao jer nije išao u KRIVOLOV-
Film je dobar za promiđbu, a ostalo ????????
Volim crno pa makar i ofarbano.......
skorpac wrote:PUNISHER1987 wrote:Istina je da ne grizeš ruku koja te hrani, ali ako je taj lovac mogao imati prigušivač na karabinu i uredno ući u lovište i loviti što svatko od nas ne bi bar imao po jedan komad kratkog ili dugog oružja sa prigušivačem?!
1. kao što sam i napisao LOVNIK je to trebao sankcionirati prije lova nema tu nikakve znanstvene fantastike, a na ulazu je to trebao carinik riješiti
2. po našem zakonu je zabranjena prigušnica(prigušivać) tako da mislim da je bezveze i uzaludno raspravljati o tome
lp
Zašto bi carinik to trebao riješit kad policija na granici pregledava oružje i dopušta unos oružja u RH ?
ja se ispričavam...osobno mi je tak svejedno jer je carinik ili policajac to su sad samo pojedinosti jer je i carinik i policajac u službi rh i mislim da je upoznat sa zakonima rh, a ako ti zna okinut carinu na 3šteke cigareta vjerujem i da zna da se u rh ne može unositi oružje sa prigušivačem . zar ne? ispravite me ako griješim jer meni su na granici isti i policajac i carinik ne radim razliku između njih jer su zajedno. ako i nije upoznat sa zakonom i ako mu je nešto sumnjivo opet ce te uputiti kolegi policajcu. zar ne?
ako sam se malo zaletio pa sam upotrijebio riječ carinik umjesto policajac ja se osobno ispričavam ako se je itko našao uvrijeđen. stvar koju ovdje iznosim je to da su mu LJUDI na granici (bio to carinik ili policajac) to je nebitno, dozvolili ulazak u rh s takvim oružjem, a lovnik u lovište. i to je ono o čemu raspravljamo
ako sam se malo zaletio pa sam upotrijebio riječ carinik umjesto policajac ja se osobno ispričavam ako se je itko našao uvrijeđen. stvar koju ovdje iznosim je to da su mu LJUDI na granici (bio to carinik ili policajac) to je nebitno, dozvolili ulazak u rh s takvim oružjem, a lovnik u lovište. i to je ono o čemu raspravljamo
Ispravite me ako griješim , ali u aktualnom zakonu nigdje ne vidim da su prigušivači zabranjeni niti se spominju?
U zakonu o lovu znam da se ne smiju koristiti u svrhe lova.
U zakonu o lovu znam da se ne smiju koristiti u svrhe lova.
Članak 11.Berto wrote:Ispravite me ako griješim , ali u aktualnom zakonu nigdje ne vidim da su prigušivači zabranjeni niti se spominju? U zakonu o lovu znam da se ne smiju koristiti u svrhe lova.
Zabranjena je nabavka, držanje, nošenje, proizvodnja, popravljanje i prepravljanje, promet i prijevoz, ukoliko ovim Zakonom nije drugačije određeno:
1. svih vrsta automatskog oružja,
2. dugog poluautomatskog oružja sa kapacitetom spremnika većim od 10 naboja,
3. svih vrsta oružja s integralnim prigušivačem, prigušivača namijenjenih oružju, dijelova za prigušivače,
4. oružja koje je namijenjeno izbacivanju eksplozivnih projektila,
5. oružja koje ima oblik predmeta druge namjene, tako da po svome vanjskom izgledu nije prepoznatljivo kao oružje,
6. rasprskavajućeg oružja,
7. streljiva čija je osnovana namjena probijanje oklopa, streljiva s eksplozivnim, zapaljivim ili otrovnim projektilima,
8. streljiva za koje nije dobiveno odobrenje za stavljanje u promet prema odredbma Zakona o eksplozivnim tvarima za gospodarsku uporabu ("Narodne novine", br. 12/94.).
Ministar unutarnjih poslova odredit će i drugo oružje koje građani ne mogu nabavljati, držati, nositi, proizvoditi, popravljati i prepravljati, prevoziti ili na drugi način stavljati u promet.
ovo je neki pročišćeni tekst