Ugradnja optike na slaviu 620 ???

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
marijan366
Civil
Civil

Ugradnja optike na slaviu 620 ???

Post by marijan366 » 27 Jul 2012, 22:45

Zanima me zna li netko kako ugraditi optiku na slaviu 620 , na internetu vidim da je to moguće ali nemam iskustva s time . Puška je servisirana i na 15 m bez problema razbija dno od pivske boce , ali htio bih staviti optiku da bolje izgleda. Ako netko zna kako mogu mu i platiti da mi to ugradi i upuca .

Iggy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Ugradnja optike na slaviu 620 ???

Post by Iggy » 29 Jul 2012, 04:06

Nađi negdje po internetu i naruči weaver šinu (čeličnu) dužine oko 10-12cm. Ako nema na njoj rupa probuši dvije od 5-6mm,centriraj pomoću meh.nišana i zamoli kakvog majstora da to zavari kroz rupe,najbolje sa CO2 aparatom. Još ti fali optika i nosači,tako da je upitna isplativost takvog posla s obzirom na snagu puške i njenu vrijednost,a ima i fine nišane i po meni optika ne treba.

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 29 Jul 2012, 10:43

Ma je bolje će izgledat sa optikom, da bolje mrcinski, bar je kod svake puške-zračnice, sad za slaviu neznam, zar ona nema one žljebiće na sebi gdje se može prilčvrstit optika, ako nema probaj, navarit nešto, recimo ovo ću puknut bezveze, al da idem radit najprije bi vidio i promislio kolko bi to bilo funkcionalno, napr ako imaš nekog sa co2 aparatom za zavarivnje, neka ti zavari dve navojne šipke fi 6 recimo u razmaku od 3-4 cm na vrhu gdje bi tebala ić optika inače, i koliki je razmak šipkica, uzmeš flah od 3 mm debljine otp, izbušiš rupe na flahu, staviš ga gore da prođu šipkice kroz nj i zašarafiš sa maticama, dobio bi nešto kao nosač za optiku koju bi tada mogao stavit gore.
Eto ovo sam provizorno predložio, nemora to tako biti uopšte, ale eto bar sam probo pomoć i po meni najeftinija solucija.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 29 Jul 2012, 10:59

Najbolje riješenje http://www.njuskalo.hr/oruzje/weaver-sina-oglas-3071540

Tekuči metal ili dvije rupice fi 3mm i imaš fabričku stavar na pušci :A20:

Nije najbolja slika ja sam tekućim metalom zaljepio ali 11 mm Gamo šinu na Daisy BB za klinku.
Attachments
DSC02586.JPG
Volim crno pa makar i ofarbano.......

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 29 Jul 2012, 11:34

karabalic wrote:Najbolje riješenje http://www.njuskalo.hr/oruzje/weaver-sina-oglas-3071540

Nije najbolja slika ja sam tekućim metalom zaljepio ali 11 mm Gamo šinu na Daisy BB za klinku.
Da al kolko će držat tekući metal na običnoj zračnici sa oprugom i trzajem koji proizvodi, lako je sa pcp-ovkom, najsigurniji način je to sa co2 zavarit, to je onda neću reć 100 % nego je eto 99 % da će držat, ja bit išo na ovu sigurniju soluciju, zavari pa si siguran, može i ovakav sistem ali var je var.
Ako već imaš para odi nekom ko ima glodalicu za 50-100 kuna će ti napravit žljebiće na pušci, ovak ovaj nosač je 60 kn, i to je cjena koju nećeš nigdje nać više, platit ćeš poštarinu i doće te skuplje nakraju, al ako nemaš para, kupiš flah ili potraži kod susjeda komadić flaha i šarafe na kojim možeš odrezat glavu, i to daš povarit nekom ili prijatelja ako tko ima, tak da moja solucija da ti neko napravi, kod fuš majstora za nekih 30 kn se to da sredit,
ili uzmi fleksericu, stavi tanku šajbu iliti reznu ploču, zacrtaj crtu gdi bi trebao bit rez, i potkoso (potkoso jer na tu foru je rez na svim puškama koje imaju pripremu, znači da zub optike kasnije kad se zašarafi nemože skočit van)lagano zareži na dužinu od oko 10 cm i dubinu reza za oko pola do 1mm , sa jedne i druge strane, za razmak između rezova kolko je nosač optike, to je najbolje imat optiku na licu mjesta.
Al to ti je rizik, moj stari bi to napravio, on je precizan ko glodalica, al polako i da se, samo može ispast katasrofa, pogotovo ako si nespretan i ne razmišljaš prije nego učiniš nešto.

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by karabalic » 29 Jul 2012, 12:07

Ovo nije PCP nego zračna puška i ima sigurno i jaći trzaj nego slavija 620.
Volim crno pa makar i ofarbano.......

bacosyx
Pozornik
Pozornik

Post by bacosyx » 29 Jul 2012, 14:32

karabalic wrote:Ovo nije PCP nego zračna puška i ima sigurno i jaći trzaj nego slavija 620.
A krivo, sad vidim, vidio sam onu donju polugu, samo na pcp-u je donji spremnik veći od cjevi, a tu je obrnuto, cjev je veća od poluge, ispeičavam se zbog pogreške, ako kažeš da će džat, nek poba pa da vidi.

Degman
Razvodnik
Razvodnik

Post by Degman » 29 Jul 2012, 15:53

karabalic wrote:Najbolje riješenje http://www.njuskalo.hr/oruzje/weaver-sina-oglas-3071540

Ova bas sina nebi isla na okrugli cilindar od slavije koju si predlozio sa njuskala jer ima ravnu bazu,a ravna baza na okruglu ne ide bas.
Ova i tome slicno bi mogla pasati samo treba tocno izmjeriti promjer cilindra na slaviji i po njoj napraviti na sini polukruzni dio na bazi da to lijepo sjedne jedno na drugo.
Nesto ovako http://www.njuskalo.hr/oruzje/karabin-oglas-5546159 samo sa 11 mm a moze i sa 22 mm ali onda trebaju i prstenasti nosaci adekvatni.
Na slaviji kako je rekao kolega izbusiti rupe za M3 navoj i sinu namazati sa dvokomponentnim epoksidnim ljepilom i zasarafiti i amen ,to drzi onda i tu nema boga da ce se to vise ikad kuda pomaknuti.
A ako se ne moze sarafiti na pusku onda se tvrdo lemi,tkz. hardlotanje i to se radi a ne varenje ili ne znam kakve gluposti.
Kod hardlotanja sa tvrdim lemom se nista ne vidi kao kod varenja i ne treba se nista ni brusiti samo treba brunirati naknadno taj dio gdje je zagrijavano jer ce promijeniti boju.
Ali manje je zagrijavanje i deformacija cilindra nego kod varenja pa makar to bilo i Co2.
Sa tekucim metalom nisam radio tako da ne znam,ima ih vise vrsta ako je kvalitetniji moglo bi biti dobro ako nije neka jaka magnum springerica a slavija 620 nije ,a po snazi spoja je negdje sa dvokomponentnim epoksidnim ljepilom.

marijan366
Civil
Civil

Post by marijan366 » 29 Jul 2012, 21:00

hvala vam na pomoći momci , ali ja se baš u to ne razumijem , radije bi ja da mi to netko ako može izradi , pa ću mu platiti koliko treba. :A27:

Degman
Razvodnik
Razvodnik

Post by Degman » 29 Jul 2012, 21:06

Ne znam odakle si ali ako ne mozes sam to napraviti najbolje da odes kod nekog puskara u tvom kraju i da ti to on napravi i miran si .

marijan366
Civil
Civil

Post by marijan366 » 29 Jul 2012, 21:32

a iz kaštela sam ti ja , pitao sam u splitu neke oružare ali nisu zainteresirani , ne da im se zaje..vat sa tim.. zato ako ima nekom voljan ja mu pošaljem pušku pa da mi to napravi . :A26: :lol:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Jul 2012, 23:29

"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

marijan366
Civil
Civil

Post by marijan366 » 29 Jul 2012, 23:36

da ali kao što sam već rekao , ne znam kako da to montiram , vidim da tu imaju neki vijci , a ja nemam nikakve rupe za te vijke , a ne znanm koliko je pametno variti ili bušiti taj dio puške

Degman
Razvodnik
Razvodnik

Post by Degman » 29 Jul 2012, 23:38

Mike_Torello wrote:http://dx.com/p/aluminum-alloy-gun-rail-mount-for-m40-47216
ja sam kupio dvije ovakve...

Ta je isto dobra ima i 11 i 22 mm sirinu samo ne vidim tocno,jel je ravna dolje ili polukruzna?
Mislim da je polukruzna ali treba vidjeti koji je polumjer.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Jul 2012, 23:42

polukruzna, ali je polumjer prilicno velik, za na malu zracnicu koja ima cilindar malog promjera kao npr Zastava, bas i nije dobra...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

marijan366
Civil
Civil

Post by marijan366 » 29 Jul 2012, 23:46

pa ima li neko tko je to već ugrađivao na slaviu , na kojoj nije bilo to predviđeno , ili netko voljan da to napravi , platio bih mu. jer ne želim se sam upuštat u to kad nemam s tim iskustva .

damir971
Razvodnik
Razvodnik

Post by damir971 » 30 Jul 2012, 00:28

Mani se ćorava posla. :mrgreen:
To je prastara puška vrlo male snage (i cijene), idealna je za mehaničke nišane 10-20 meara.
Da bi ti netko napravio šinu kvalitetno i profi, koštat će te kao polovna Slavia 630/631, koje imaju to što ti trebaš.

marijan366
Civil
Civil

Post by marijan366 » 30 Jul 2012, 00:36

ma znam , ali opet to je moja želja . to je puška moga djetinstva, i sad je renovirana , a mehanički nišan i nije nešto , dobar je za gađanje konzervi , meta , boca , ali za nešto manje je neprecizno.

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 01 Sep 2012, 03:53

Degman wrote: Na slaviji kako je rekao kolega izbusiti rupe za M3 navoj i sinu namazati sa dvokomponentnim epoksidnim ljepilom i zasarafiti i amen ,to drzi onda i tu nema boga da ce se to vise ikad kuda pomaknuti.
A ako se ne moze sarafiti na pusku onda se tvrdo lemi,tkz. hardlotanje i to se radi a ne varenje ili ne znam kakve gluposti.
Kod hardlotanja sa tvrdim lemom se nista ne vidi kao kod varenja i ne treba se nista ni brusiti samo treba brunirati naknadno taj dio gdje je zagrijavano jer ce promijeniti boju.
Ali manje je zagrijavanje i deformacija cilindra nego kod varenja pa makar to bilo i Co2.
Sa tekucim metalom nisam radio tako da ne znam,ima ih vise vrsta ako je kvalitetniji moglo bi biti dobro ako nije neka jaka magnum springerica a slavija 620 nije ,a po snazi spoja je negdje sa dvokomponentnim epoksidnim ljepilom.
Mogu se i ta dva m3 vijka po navoju premazat sa loctite ljepilom za cilindrične spojeve ili za osiguranje vijaka; http://www.pkl.hr/loctite/osiguranje_navoja.html,
to bi onda trebale bit jako male šanse da se šarafi odvrnu tijekom vremena korištenja.

Potpisujem ovo za srebrno lemljenje,
a za ravnu šinu, ako se oće dobit dobar nosač a da se pritom ne dira u integritet sanduka,
mogu se tvrdo zalemit dva komada metala, visoka npr. 1 ili 1.5 cm, na gornjoj površini ravna a dolje polukružna da pašu na konture sanduka, te na to izbušit rupe m3 il m4 i navoje al da pritom nije probušeno do u sanduk, zapravo rupe najbolje bušit točno na sredini prije montaže, narezat navoj, pričvrstit na šinu, stavit na zračnu pa pozicionirat i označit gdje treba, skinut šinu ako je aluminijska pa lemit, naravno nakon tog uredit te površine spojeve i izbrunirat preko.

Post Reply