Flintlock rifle ili puška kremenjača!!
Moderator: BoB
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: Flintlock rifle ili puška kremenjača!!
Super!
I hvala na informaciji.
Ja sam ih pitao prije cca - 6 mjeseci i odgovorili su mi da ne mogu poslati u oruzje Hrvatsku, samo opremu.
Dakle, sad je i tamo dostupno.
Za drugu opremu, nisam nikad imao problema sa dixie gun: filcani cepovi i slicno, stiglo bi unutar 15-tak dana.
Inace za oruzje, a u svjetlu ulaska u EU - dakle, bez pdv-a, carine, itd. - Ovaj iz Poljske salje postom bez problema:
http://www.saguaromike.com/sklep/index.php?d=info
Ako se budes odlucio za jos neki komad oruzja na crni barut (C kategorije) na necjeloviti metak.
Narucis kod Poljaka, platis transfreom preko banke (ne prima karticu) - Stigne ti na postu -podignes - prijavis na mup, sve uredno i bez zastoja funkcionira.
I hvala na informaciji.
Ja sam ih pitao prije cca - 6 mjeseci i odgovorili su mi da ne mogu poslati u oruzje Hrvatsku, samo opremu.
Dakle, sad je i tamo dostupno.
Za drugu opremu, nisam nikad imao problema sa dixie gun: filcani cepovi i slicno, stiglo bi unutar 15-tak dana.
Inace za oruzje, a u svjetlu ulaska u EU - dakle, bez pdv-a, carine, itd. - Ovaj iz Poljske salje postom bez problema:
http://www.saguaromike.com/sklep/index.php?d=info
Ako se budes odlucio za jos neki komad oruzja na crni barut (C kategorije) na necjeloviti metak.
Narucis kod Poljaka, platis transfreom preko banke (ne prima karticu) - Stigne ti na postu -podignes - prijavis na mup, sve uredno i bez zastoja funkcionira.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
poljaki su ti skupi, znam za njih (svejedno hvala)...uberti ( bez carine i poreza) košta sa shippingom 360$ ili ti 280€ to ti je skoro pa duplo jeftinije...
imaš još jednu stranicu koja ima internacionalni shipping www.basspro.com...ta mi je zgodnija jer se spremam kupiti in-line pušku na CB ali nemam pojma kak to naši tretiraju...
ovi na MUP-u, po običaju čude se i čude
imaš još jednu stranicu koja ima internacionalni shipping www.basspro.com...ta mi je zgodnija jer se spremam kupiti in-line pušku na CB ali nemam pojma kak to naši tretiraju...
ovi na MUP-u, po običaju čude se i čude
- jolly
- Cinker - bojna

Ne poznam nikog ko ima u HR in-line pusku, pa nisam ni komentirao tvoj post ranije.
Medjutim, ako je suditi po zakonu o oruzju - onda je in line puska - oruzje na ne cjeloviti metak, dakle "C" kategorija.
Ne vidim prepreke za to, osim problema da se pronadje dealer koji bi to poslao u HR.
Zanimljivo bi bilo nekako doci do onih briketiranih crno-barutnih punjenja koje u Americi prodaju za in-line puske.
Medjutim, ako je suditi po zakonu o oruzju - onda je in line puska - oruzje na ne cjeloviti metak, dakle "C" kategorija.
Ne vidim prepreke za to, osim problema da se pronadje dealer koji bi to poslao u HR.
Zanimljivo bi bilo nekako doci do onih briketiranih crno-barutnih punjenja koje u Americi prodaju za in-line puske.
Turn better into best!
www.gunbroker.com...to je još jedna stranica (aukcijska)...ima i potpuno novih svari a pojedini šalju u hrvatsku...provjereno, prijatelj kupovao preko njih.
mislio si na Pyrodex...? da se kupit,i ali ne preko neta
mislio si na Pyrodex...? da se kupit,i ali ne preko neta
- jolly
- Cinker - bojna

Nisam 100% siguran da li je pyrodex.
U USA koriste swiss, pirodex, goex uglavnom - govoreci o vrstama
E sad, neki od njih vjerojatno rade i brikete. Stavis zrno, barutni briket (crni barut), pa kapislu.
Da li je od pirodexa ili goexa, to ne znam.
U USA koriste swiss, pirodex, goex uglavnom - govoreci o vrstama
E sad, neki od njih vjerojatno rade i brikete. Stavis zrno, barutni briket (crni barut), pa kapislu.
Da li je od pirodexa ili goexa, to ne znam.
Turn better into best!
Drage kolege evo ija vec dulje vrime pokusavam nabavit revolver na crni barut model New model army cal 44, mislim uskoro narucit al zanima me jedino da salju u hr a i moglo bi ispst jeftinije nego iz poljske velikiii pozdrav svima.
http://www.dixiegunworks.com/default.ph ... 92_187_189
dodaj cca 70$ na shipping....ostaju ti dodatni troškovi kod nas (http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx),
pročitati na carini davanja kod uvoza iz zemalja van EU (vrijedi i za robu u EU).
carinski zakon se nakon ulazka u EU mjenja, pa se taxe "podižu",kao i mogućnost doplate PDV-a
dodaj cca 70$ na shipping....ostaju ti dodatni troškovi kod nas (http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx),
pročitati na carini davanja kod uvoza iz zemalja van EU (vrijedi i za robu u EU).
carinski zakon se nakon ulazka u EU mjenja, pa se taxe "podižu",kao i mogućnost doplate PDV-a
fala lipa na ovim vridnim informacijama, ipak cu jos malo cekat pa iza 1.7

- jolly
- Cinker - bojna

Baci oko malo na americke lovacke forume. tamo imas dosta informacija.lojtant wrote:moram priznat, za mene prvo saznanje za ovakvu varijantu
Obzirom da ne namjeravam uzimati in-line pusku nisam isao u previse detalja.
Medjutim, Americki pristup je slijedeci:
Lovna sezona na crni barut traje prilicno duze nego na moderno oruzje.
Zato su napravili oruzje kao nase "C" kategorije da mimoidju propise, to jest izmislili in-line pusku.
Imas cak i in-line puske koje se prodaju sa dvije cijevi: jedna za necjeloviti metak i crni barut, pa kad pocme sezona lova modernim oruzjem promjene cijev i imaju modernu jednometku - a sve u produzenoj lovnoj sezoni.
Takodjer su napravili brikete crnog baruta radi brzeg i lakseg punjenja in line pusaka.
Inace, meni je namjera kad slozim financijsku konstrukciju uzeti pusku: sharps sporting 1863 cal 45 (ima i cal 54).
Na necjeloviti metak, C kategorija.
Puni se straga (nema nabijanja sa usca cijevi) - ima falling block zatvarac.
Zrno zamotas u papir od cigaretnog papira, naspes u tuljac papira sa kuglom mjeru CB, i malo zamotas papir na kraju.
Dobio si metak sa papirnatom cahurom.
Otvoris zatvarac, gurnes "papirnati" metak u cijev, zatvarac otkine zadnji dio smotanog papira i samo stavis kapislu u leziste. I gadjas.
U 19 stoljecu gadjali su s tim na hiljadu yardi (900 metara). Tek da dobijes sliku.
Registracija puske kod nas - C kategorija.
Inace, na nju ide optika iz 19 stoljeca (opcionalno), tzv. malcolm scope,
ili ako zelis - tzv creedomore sight - koji povecavaju preciznost.
Dakle, ako budes imao problema oko nabavke ili registracije in-line puske - evo ti ideja za drugu opciju vrlo slicnih performansi, koja opcionalno moze imati i optiku iz 1860-tih.
Kako kaze nas zakon: replike oruzja na necjeloviti metak do 1870 - ulaze u tu kategotiju (C), a ova Sharps je iz 1863 - dakle, nema zime ako zapne na in-line opciji.
pogledaj malo na google, kao i americke forume.
Turn better into best!
hvala, na informaciji...
nisam te u prvom trenutku skužio za barut brikete...usa naziv je: Pyrodex Pellets - .50 caliber i na njih ide Sabot metak (projektil).
za sada gledam Thompson Center- triumph bone collector kal.50 ili firestorm u istom kalibru.
druga varijanta mi je Gibbs-kal.451 no taj koštaaaaaaa.
nisam te u prvom trenutku skužio za barut brikete...usa naziv je: Pyrodex Pellets - .50 caliber i na njih ide Sabot metak (projektil).
za sada gledam Thompson Center- triumph bone collector kal.50 ili firestorm u istom kalibru.
druga varijanta mi je Gibbs-kal.451 no taj koštaaaaaaa.