Krivolovac ranjen ali....

Lovačke priče, iskustva, doživljaji, lovački psi, fotografije...
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Krivolovac ranjen ali....

Post by lex-lutor » 14 Jan 2014, 09:43

http://www.jutarnji.hr/policajac-u-prit ... u/1154536/

Interesantno je zasto nitko nije obradio dio teme koji se odnosi na krivolov i krivolovca. Cijeli slucaj se prikazuje kao opce opasna radnja od strane lovca koji je bio u organiziranom lovu, dok se ovaj papak od krivolovca smatra nesretnom zrtvom....

Nevjerovatno.
Nemoguće je Nemoguće

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Krivolovac ranjen ali....

Post by dejandlesk » 14 Jan 2014, 12:15

Novinari bi trebali objektivno izvještavati. Sve dok za to nema sankcija, novinar može stvari izokretati kako mu drago. Ako ja, ili bilo tko drugi, za nekog kažemo da je lopov ili pedofil, a to nije istina i čovjek nas tuži, odgovorni smo, i to je u redu. Međutim, kad novinar tako nešto napiše u novinama, onda su to medijske slobode. Eventualno to kasnije demantira, a to što takav natpis nekome može uništiti život nema veze jer je on novinar. Sad ono drugo, ovaj krivolovac, treba završiti tamo gdje treba jer je krivolovac i ako ostane invalid. neka jer bolje nije zaslužio. Međutim, to je mogao biti i slučajni šetač šumom i to nikako ne amnestira lovca koji je ujedno i policajac i morao bi biti svjestan rizika upotrebe oružja. Ne kažem da se nesreće ne mogu dogoditi. Mogu, i to svakome, ali ako se dogode svi skupa moramo biti svjesni da iza onog što uradimo, moramo stajati koliko god to neugodno bilo.
Pozdrav svima!

1983josip
Razvodnik
Razvodnik

Post by 1983josip » 14 Jan 2014, 14:02

Sve je to u redu da krivolovca treba kaznit, ali se treba i pitat kakav je to lovac kad puca a nevidi u što puca. Tako su se mogla nač dijeca ili netko tko šeta šumom i taj isti bi puco u njih iako ne vidi u što puca. Toj tip lovca koi se boi svoje sjene i puca na prvi šušanj! Nadam se da me razumijete što hoču reč s time da ne opravdavam krivolovca.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 14 Jan 2014, 15:58

Slazem se sa Dejanom i Josipom! Ako krivolovca uhvate na nedjelu...za to ce i odgovarati,
a ovoga ,lovca, nista ne opravdava sto je nehotice nastrijelio covjeka! Gotovo da ne moze
proci lovna sezona a da netko nekog ne nastrijeli. Sreca da je covjek ostao ziv...pa bio sto
puta krivolovac.
Head in the City. Hearth in the Field.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 14 Jan 2014, 17:18

Jedino opravdanje, koje bi kod mene da sam kojim slučajem sudac, prošlo, da ga nije nastrijelio slučajno. Sad je problem što zakon ne dozvoljava odstrel ljudi, makar i u sanitarne svrhe, jer ovo bi se moglo svesti pod "sanitarni nastrijel". A18:
Pozdrav!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 14 Jan 2014, 17:22

dejandlesk wrote:Jedino opravdanje, koje bi kod mene da sam kojim slučajem sudac, prošlo, da ga nije nastrijelio slučajno. Sad je problem što zakon ne dozvoljava odstrel ljudi, makar i u sanitarne svrhe, jer ovo bi se moglo svesti pod "sanitarni nastrijel". A18:
Pozdrav!
Hebate...!!! Kakav post!!! Mozda da ga ranjenik procita...mozda bi mu laknulo...mislim...
covjek je ( Bogu hvala ) izvukao zivu glavu!!!

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 14 Jan 2014, 19:50

Krivolovac neka odgovara za svoje radnje...
Ali... jebeš ti lovca koji greškom upuca išta drugo osim točno onoga što je pošao odstrijeliti,
a kamoli čovjeka, pa makar on bio i krivolovac.
Kažem... ne opravdavam krivolov, ali ima puno razina krivolova...
A neka meni ijedan lovac kaže da ni jedmog trenutka u svojoj lovačkoj karijeri nije bio
u situaciji koja bi se na ovaj ili onaj način mogla nazvati krivolovom... neću mu vjerovati...
I jeli svakog takvog trebalo ustrijeliti...??? Onaj bez grijeha, neka baci prvi kamen...

A naše novinarstvo... neću ni komentirati... žena mi ne da psovati... :roll:

Lako da na kraju ispane da je taj ustrijeljeni bio jedini pravi i pošteni lovac u cijeloj priči.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

1983josip
Razvodnik
Razvodnik

Post by 1983josip » 14 Jan 2014, 20:42

Slažem se s svime što je kolega hawk reko,svi mi imamu neku mrlju pa i onu naj manju. Svi smo mi ubili barem vrabca a i to je kažnjivo i možete tretirat kao krivolov!

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 14 Jan 2014, 21:05

Puno, puno istine Hawk...

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Jan 2014, 21:11

1983josip wrote:Slažem se s svime što je kolega hawk reko,svi mi imamu neku mrlju pa i onu naj manju. Svi smo mi ubili barem vrabca a i to je kažnjivo i možete tretirat kao krivolov!
:A25: :A25:

Ima tu jako puno istine ali kao da je ona nekome bitna u danasnje vrijeme....
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 19 Jan 2014, 12:52

Situacija je posve jasna.Lovac nikad ne smije pucati ako nije siguran u sto puca i ako rani bilo kojeg covjeka,kriv je.Uopce nije vazno jeli ovaj drugi krivolovac,lovac ili slucajni setac.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 19 Jan 2014, 14:03

Kada bi stvari bile jednostavne i jasne nitko ne bi imao problema, no obicno je to uvijek neki splet okolnosti koji se bas i ne moze predvidjeti iz carobne kugle. Normalno da nitko ne zeli pucati u covjeka namjerno no isto tako se ne puca dok nisi 100% ziher u sto pucas.

U svakom slucjau treba imati na umu da svaki dan ima sve vise "gradske dijece i smikera sa asfalta" koji nemaju pojma sto znaci, suma, priroda, lov, divlje zivotinje itd...ali je zato jako " COOL ili TRENDY" obuci na sebe TOP robne marke odvesti se van grada te setati po sumama ili podrucjima o kojima NEMAJU TRI CISTE !!!

Uglavnom sranja se vrlo lako dogadjaju i trebalo bi postojati vise suradnje a mediji kao i javna TV bi trebali javnost upoznati sa nekim drugom informacijama osim onith koje se ticu, Mamica, Linica, Karamarka, Perkovica, i Turskih sapunica !!!
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 19 Jan 2014, 15:56

Da se barem secu kroz lovista...pa vec duze vrijeme je ,popularno, gruvanje iz raznoraznih
terenaca...mislim da smo po ,upraznjavanju, takvog oblika lova (krivolova) br. 1 ako ne u
svijetu, ali u EU zasigurno!

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 19 Jan 2014, 20:46

Zna li itko, da je neki krivolovac, otkriven, optužen i kažnjen? Čuo sam da krivolovci imaju problema sa zakonom, no ja to ne bih nazvao problemima. Znam, da u mom kraju, živi čovjek koga svi znaju kao krivolovca, čak mu ni ime ne znaju i policija ga stalno posjećuje, privodi, oduzima nelegalno oružje, a on stalno nabavlja novo nelegalno oružje, i dalje devastira lovišta i nikom ništa. Javno prodaje divljačinu, pa ako nema "na lageru", može se i naručiti. Može li tu išta osim "sanitarnog odstrela nelegalnim oružjem" pomoći? Znam da ovo pitanje nije etičko ni u skladu sa zakonom, no ne pada mi na pamet neko drugo rješenje.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 19 Jan 2014, 23:23

Gle, znas kako ti to kod nas funkcionira...sanse da budes ,uhvacen, i kaznjen su ti proporcijonalne
tome kolike ,veze, imas u politici...ja bih recimo bio vjerojatno kaznjen i da pogledam dvogledom
u tudje loviste!

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 20 Jan 2014, 10:52

dejandlesk wrote:Zna li itko, da je neki krivolovac, otkriven, optužen i kažnjen?
ma ima... ima i toga...
zman za desetak slučaja trajnog oduzimanja oružja i nekoliko slučaja novčanih kazni
zbog krivolova, iako su to uglavnom bili sitni krivolovci...
Ali isto tako znan za teže oblike krivolova koji uredno prolaze lišo.
Samo... to su predsjednici društava, lovozakupnici, lovočuvari ili lovnici :A18:

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 20 Jan 2014, 17:50

Znaci...Hawk...i tvoj kraj je ,zarazen, istim virusom kao i moj!?

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 20 Jan 2014, 18:02

ma svugdi je to ista ili slična priča... kad se malo bolje pogleda...

1983josip
Razvodnik
Razvodnik

Post by 1983josip » 27 Jan 2014, 12:59

Evo neznam gdje da podjelim svoje nezadovoljstvo! Kao i svakim danom kad imam vremena odem prošetat u šumu ili po poljima (ovisno kave sam volje).Kao uvijek skoro povedem svog psa (nije neki lovački več njemačka ovčarka) No sad dok sam šeao šumom pas je pronašo leš srne, da srne napola pojedene! Ali to nije sve i nije prvi put na tom djelu da pronalazim nešto jer prije nekih mjesec dana 200m od toga gdej sam danas to pronašo našao sam na slično dlaku i kosti. Pa se ja sad pitam kome da ja to prijavim jer ako odem na policiju momentalno sam ja sumljiv i od današnjeg dana nemam ništa i idučih dana. A ako odem i prijavim lovačkom društvu postavljam si pitanje što vredi!? Jer lovočuvar i tajnik tog istog društva idu u krivolov- osobno ih vidio par puta.Pa se pitam ko je tu jeben? Mislim ako več ide u krivolov pa jebem mater uzmi neku pušku da odma ubiješ tu nesretnu životinju a ne da ju raniš pa da ju druge životinje rastežu po šumi, i bar da ima obzira što ubija a ne da puca u srne koje su sad vjerojatno skotnem mislim nemam riječi

zhrvoje
Skupnik
Skupnik

Post by zhrvoje » 27 Jan 2014, 13:15

1983josip wrote:Evo neznam gdje da podjelim svoje nezadovoljstvo! Kao i svakim danom kad imam vremena odem prošetat u šumu ili po poljima (ovisno kave sam volje).Kao uvijek skoro povedem svog psa (nije neki lovački več njemačka ovčarka) No sad dok sam šeao šumom pas je pronašo leš srne, da srne napola pojedene! Ali to nije sve i nije prvi put na tom djelu da pronalazim nešto jer prije nekih mjesec dana 200m od toga gdej sam danas to pronašo našao sam na slično dlaku i kosti. Pa se ja sad pitam kome da ja to prijavim jer ako odem na policiju momentalno sam ja sumljiv i od današnjeg dana nemam ništa i idučih dana. A ako odem i prijavim lovačkom društvu postavljam si pitanje što vredi!? Jer lovočuvar i tajnik tog istog društva idu u krivolov- osobno ih vidio par puta.Pa se pitam ko je tu jeben? Mislim ako več ide u krivolov pa jebem mater uzmi neku pušku da odma ubiješ tu nesretnu životinju a ne da ju raniš pa da ju druge životinje rastežu po šumi, i bar da ima obzira što ubija a ne da puca u srne koje su sad vjerojatno skotnem mislim nemam riječi
Ako nisi znao srne ne stradavaju samo od metka u krivolovu nego i od vuka/caglja/risa. Vjerovao ili ne, mogu umrijeti i prirodnom smrcu.
Iz tvog posta vidim da nisi lovac, reci mi na osnovu cega si zakljucio da lovocuvar i tajnik krivolove?
FYI, lov na srne i lanad dozvoljen je do 31.01.
Mislim da je kod tebe jedan drugi problem, a to je da jednostavno ne volis lovce.
Takodjer u svom postu nisi napisao, ali pretpostavljam da je tvoja setnja po lovistu bila sa psom koji nije na uzici. Znaj da je to isto zakonom zabranjeno, pitam se tko ce tebe prijavit policiji radi toga...
Hunting is getting as close as you can, shooting is getting as far away as possible.
https://youtube.com/channel/UCnDcMjnFpvRMCtlVHqFqUVQ

Post Reply