Laserski metak
Laserski metak
Poz danas sam bio kod jednog kolege i on je nabavio metak za upucavanje i kaže daj to onda 100%. Pa me zanima jel ima tko iskustva s istim iako ja mislim da je to samo ugrubo podešeno i da bi za 100% upunavanje trebalo ipak opalit koi metak! Ako tko ima iskustva bio bih zahvalan
Re: Laserski metak
Sa tim laserom nemožeš upucati pušku iz jednostavnog razloga zbog pada zrna na nekoj udaljenosti,a laser cilja istu točku na 10m i na 500m slikovito rečeno..
Ne bih se slozio sa tobom, kao prvo i prvo neces upucavati pusku na 500m nego na 50 ili 75 ili 100m ovisno kakav ti je teren na kojem koristis oruzje. Ako podesis koncanicu i laser ne nekoj od navedenih duzina siguran si da ces BITI U METI sa prvim metkom kojim ces krenuti u proces upucavanja. Ako imas dobar stalak i dobru municiju ne treba ti vise od 3 metka da puska bude 100% upucana. Naravno da optika i nosaci moraju biti 110% kvaliteno ucvrsceni, os optike poravnana sa osi cijevi itd..itd... Laser je jako dobar alat ako se zna pravilno koristiti, u stvari isto kao i svaki drugi alat.dragec11 wrote:Sa tim laserom nemožeš upucati pušku iz jednostavnog razloga zbog pada zrna na nekoj udaljenosti,a laser cilja istu točku na 10m i na 500m slikovito rečeno..
Nemoguće je Nemoguće
On olaksava upucavanje,ali njime se ne moze upucati sto posto bez ispaljivanja metaka,na bilo kojoj udaljenosti,iz jednostavnog razloga,pozicija centra grupe pogodaka,obicno nije ista sa svakom vrstom streljiva,ne samo po visini nego i po horizontali.
Teoretski može...
Ove laserske alatke trebaju biti vrhunski uštimane.
ako laser pokazuje pravi centar cijevi (što je upitno)... onda se uzmu u obzir balistički podaci sa
ambalaže municije koja se koristi i ubaci se korekcija za pad zrna na željenoj daljini.
I ako se sve poklopi, more se upucati za lovačke potrebe, ali ne znan ko bi to prvi metak puca
u divljač posli ovakvog upucavanje, a bez da se ispali koji probni metak i u metu...
Ove laserske alatke trebaju biti vrhunski uštimane.
ako laser pokazuje pravi centar cijevi (što je upitno)... onda se uzmu u obzir balistički podaci sa
ambalaže municije koja se koristi i ubaci se korekcija za pad zrna na željenoj daljini.
I ako se sve poklopi, more se upucati za lovačke potrebe, ali ne znan ko bi to prvi metak puca
u divljač posli ovakvog upucavanje, a bez da se ispali koji probni metak i u metu...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Teoretski smo mi drzava Meda i mljeka vec xx godina........Hawk wrote:.....Teoretski može...
..
Kada ne bi bilo jos x-faktora koji uticu na preciznost mozda bi i moglo, nemoj zaboraviti leziste metka, prelazni konus, usta cijevi, dodorivanje podkundaka, titranje cijevi itd...itd..itd..itd....
Ono sto je sigurno je da POMAZE i to dosta, ali da je samo to dovoljno NIJE !
Nemoguće je Nemoguće
Lex... pa to san i spomenija...lex-lutor wrote: Teoretski smo mi drzava Meda i mljeka vec xx godina........![]()
Kada ne bi bilo jos x-faktora koji uticu na preciznost mozda bi i moglo, nemoj zaboraviti leziste metka, prelazni konus, usta cijevi, dodorivanje podkundaka, titranje cijevi itd...itd..itd..itd....
Ono sto je sigurno je da POMAZE i to dosta, ali da je samo to dovoljno NIJE !
kad smo kod toga... ja bi više preporučija laser koji se ubacuje u usta cijevi... a ne onaj koji ide
u ležište metka i pušku FFB... onda smo sve bliže teoriji...
a ako ćemo vući paralele s državom... pušku nikada nećemo upucati...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Po mojem misljenju jedan od najboljih alata za tu namjenu koji sam koristio kod frenda je " Leupold Zero-Point" ne znam zasto ga vise nema u prodaji , vjerovatno je bio predobar !!! No na zalost kod nas i "PROFI" puskari nikad culi za tu igracku, ali zato su im cijene jace od onih po EU.......
http://www.youtube.com/watch?v=RXJO5UIXuj4
http://www.opticstalk.com/leupold-zero- ... c1630.html
http://www.youtube.com/watch?v=RXJO5UIXuj4
http://www.opticstalk.com/leupold-zero- ... c1630.html
Nemoguće je Nemoguće
Imao sam ga i poklonio sam ga,onoga što ide u ležište,najgluplje uloženih 300kn,bliže sam meti došao gledajući kroz cijev,za onoga što ide na usta cijevi,neznam.