Laserski metak

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
1983josip
Razvodnik
Razvodnik

Laserski metak

Post by 1983josip » 23 Nov 2014, 14:52

Poz danas sam bio kod jednog kolege i on je nabavio metak za upucavanje i kaže daj to onda 100%. Pa me zanima jel ima tko iskustva s istim iako ja mislim da je to samo ugrubo podešeno i da bi za 100% upunavanje trebalo ipak opalit koi metak! Ako tko ima iskustva bio bih zahvalan

dragec11
Razvodnik
Razvodnik

Re: Laserski metak

Post by dragec11 » 23 Nov 2014, 20:32

Sa tim laserom nemožeš upucati pušku iz jednostavnog razloga zbog pada zrna na nekoj udaljenosti,a laser cilja istu točku na 10m i na 500m slikovito rečeno..

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 23 Nov 2014, 20:58

dragec11 wrote:Sa tim laserom nemožeš upucati pušku iz jednostavnog razloga zbog pada zrna na nekoj udaljenosti,a laser cilja istu točku na 10m i na 500m slikovito rečeno..
Ne bih se slozio sa tobom, kao prvo i prvo neces upucavati pusku na 500m nego na 50 ili 75 ili 100m ovisno kakav ti je teren na kojem koristis oruzje. Ako podesis koncanicu i laser ne nekoj od navedenih duzina siguran si da ces BITI U METI sa prvim metkom kojim ces krenuti u proces upucavanja. Ako imas dobar stalak i dobru municiju ne treba ti vise od 3 metka da puska bude 100% upucana. Naravno da optika i nosaci moraju biti 110% kvaliteno ucvrsceni, os optike poravnana sa osi cijevi itd..itd... Laser je jako dobar alat ako se zna pravilno koristiti, u stvari isto kao i svaki drugi alat.
Nemoguće je Nemoguće

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by Darko11 » 23 Nov 2014, 21:26

On olaksava upucavanje,ali njime se ne moze upucati sto posto bez ispaljivanja metaka,na bilo kojoj udaljenosti,iz jednostavnog razloga,pozicija centra grupe pogodaka,obicno nije ista sa svakom vrstom streljiva,ne samo po visini nego i po horizontali.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 24 Nov 2014, 00:06

Teoretski može...
Ove laserske alatke trebaju biti vrhunski uštimane.
ako laser pokazuje pravi centar cijevi (što je upitno)... onda se uzmu u obzir balistički podaci sa
ambalaže municije koja se koristi i ubaci se korekcija za pad zrna na željenoj daljini.

I ako se sve poklopi, more se upucati za lovačke potrebe, ali ne znan ko bi to prvi metak puca
u divljač posli ovakvog upucavanje, a bez da se ispali koji probni metak i u metu...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 24 Nov 2014, 09:06

Hawk wrote:.....Teoretski može...
..
Teoretski smo mi drzava Meda i mljeka vec xx godina........ :A10:

Kada ne bi bilo jos x-faktora koji uticu na preciznost mozda bi i moglo, nemoj zaboraviti leziste metka, prelazni konus, usta cijevi, dodorivanje podkundaka, titranje cijevi itd...itd..itd..itd....

Ono sto je sigurno je da POMAZE i to dosta, ali da je samo to dovoljno NIJE !
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 24 Nov 2014, 09:12

lex-lutor wrote: Teoretski smo mi drzava Meda i mljeka vec xx godina........ :A10:

Kada ne bi bilo jos x-faktora koji uticu na preciznost mozda bi i moglo, nemoj zaboraviti leziste metka, prelazni konus, usta cijevi, dodorivanje podkundaka, titranje cijevi itd...itd..itd..itd....

Ono sto je sigurno je da POMAZE i to dosta, ali da je samo to dovoljno NIJE !
Lex... pa to san i spomenija...
kad smo kod toga... ja bi više preporučija laser koji se ubacuje u usta cijevi... a ne onaj koji ide
u ležište metka i pušku FFB... onda smo sve bliže teoriji...

a ako ćemo vući paralele s državom... pušku nikada nećemo upucati... :D
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 24 Nov 2014, 10:56

Po mojem misljenju jedan od najboljih alata za tu namjenu koji sam koristio kod frenda je " Leupold Zero-Point" ne znam zasto ga vise nema u prodaji , vjerovatno je bio predobar !!! No na zalost kod nas i "PROFI" puskari nikad culi za tu igracku, ali zato su im cijene jace od onih po EU.......

http://www.youtube.com/watch?v=RXJO5UIXuj4

http://www.opticstalk.com/leupold-zero- ... c1630.html
Nemoguće je Nemoguće

dive37
Razvodnik
Razvodnik

Post by dive37 » 24 Nov 2014, 18:57

Imao sam ga i poklonio sam ga,onoga što ide u ležište,najgluplje uloženih 300kn,bliže sam meti došao gledajući kroz cijev,za onoga što ide na usta cijevi,neznam.

Post Reply