Prijenos preko granice

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Luka23
Civil
Civil

Prijenos preko granice

Post by Luka23 » 27 Dec 2014, 17:02

Pozdrav svima novi sam na ovom forumu!
Imam jedno pitanje moj djed mi je prepisao lovacki karabin.Sad mene zanima kako ga mogu ja prenjeti preko granice legalo naravno :D i placa li se porez ili nesto. Puska se nalazi u BiH. Hvala!

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Prijenos preko granice

Post by Spinnaker » 27 Dec 2014, 17:24

Luka23 wrote:Pozdrav svima novi sam na ovom forumu!
Imam jedno pitanje moj djed mi je prepisao lovacki karabin.Sad mene zanima kako ga mogu ja prenjeti preko granice legalo naravno :D i placa li se porez ili nesto. Puska se nalazi u BiH. Hvala!
koja je svrha prelaska granice sa puškom?

da li je djed u Bih,a ti u Hrvatskoj, ili bi samo išao u lov sa tom puškom u neku drugu zemlju?

Luka23
Civil
Civil

Post by Luka23 » 27 Dec 2014, 17:50

Spinnaker wrote:
Luka23 wrote:Pozdrav svima novi sam na ovom forumu!
koja je svrha prelaska granice sa puškom?

da li je djed u Bih,a ti u Hrvatskoj, ili bi samo išao u lov sa tom puškom u neku drugu zemlju?
da ja samu u Hrvatskoj a djed u Bih. Pusku bih koristio samo za lov trenutno staziram za lovca.

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 27 Dec 2014, 19:51

Ti od djeda trebas uvesti oruzje u HR jer ti ga djed poklonio ili si ga dobio ostavinskom, a oruzje je registrirano u BiH ako sam dobro shvatio.
To ti ide samo pod uvoz iz BiH ako ide u tvoje vlasnistvo znaci nabavna, carina itd, ili posudba ako ti djed bude prisutan u HR dok lovis , mislim da samo tako ide .
E sad uvoz iz BiH koja nije u EU moze biti malo birokratski osjetljivo za nervni sustav :A21: mozda jos netko da kakvo misljenje iz iskustva????

Hackerivs
Narednik
Narednik

Post by Hackerivs » 28 Dec 2014, 18:15

standardna procedura uvoza... nabavna u HR, plaća se i carina i PDV...
komplicirano ali izvedivo ;)

Luka23
Civil
Civil

Post by Luka23 » 28 Dec 2014, 21:59

Hvala vam puno. A kako se pdv i carnia odreduju.Procjenjuje se vrijednos? Puska je starija od 50 godina.

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 29 Dec 2014, 11:00

Luka23 wrote:Hvala vam puno. A kako se pdv i carnia odreduju.Procjenjuje se vrijednos? Puska je starija od 50 godina.

a uuuu.... pa to ide pod kolekcionarski primjerak.... skupo će te koštati ta zajebancija

šalim se of kors

moraš napraviti kupoprodajni ugovor (ili darovni) kod javnog bilježnika u BiH

u tom ugovoru pod obavezno navedi neku cijenu....bolje je da ti napišeš neku realnu cijenu, nego da ti poslije dižu cijenu po raznoraznim oglasima tipa njuškalo ili plavi oglasnik

ne znam o kakvoj pušci je riječ i u kakvom je stanju,al nemoj preterivati ni dolje ni gore od realne cijene puške

poslije toga na muriju u Bih odjaviti oružje sa svojom nabavnom dozvolom

poslije toga na granici i BiH i Hrvatskoj pod obavezno prijavi oružje graničnoj policiji da ne bi bilo belaja

vjerovatno će te uputiti hrv. carinici u špediciju da ti naprave provozne papire do tvoje najbliže carinske ispostave na koju se moraš javiti u roku od dan-dva da ocariniš oružje.

P.S. prije svega toga izvadi si EORi broj na nadležnoj carinskoj ispostavi prema mjestu boravišta jer bez njega nećeš moći ući u RH sa oružjem

u prilogu ti je obrazac koji moraš popuniti i odnesti na car. ispostavu (samo prvu str. na hrv. jeziku)

pozzz, Vedran
Attachments
Zatjev_za_dodjelu_EORI_broja[1].pdf
(118.81 KiB) Downloaded 18 times

Luka23
Civil
Civil

Post by Luka23 » 29 Dec 2014, 14:11

Hvala svima puno ste mi pomogli.
Evo da vidite o cemi se radi.
Attachments
P130712_14.56_[01].jpg

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 29 Dec 2014, 18:02

Iskreno Luka.... ne isplati ti se posao
Znam da je puska djedova i da ima sentimentalnu vrijednost,
ali za te novce koje ces tu platiti da raznorazne pizdarije kupis bolju pusku.
Sori al je tako. Samo ce te papirologija u bosni i hrvatskoj kostati cca 1000kn, bez carinskih davanja.

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 29 Dec 2014, 18:42

Luka23 wrote:Hvala svima puno ste mi pomogli.
Evo da vidite o cemi se radi.
Karabin Puskarna Kranj ako se ne varam :mrgreen: :mrgreen: nisam vec dugo vidio tu puscicu iz produkcije bivse Yuge :-) , strijelio s njom negdje 90god divljr svinje , meni odlicna puscica ako je ocuvana, malo jace lupa ali OK :A04:

Post Reply