Prijenos preko granice
Prijenos preko granice
Pozdrav svima novi sam na ovom forumu!
Imam jedno pitanje moj djed mi je prepisao lovacki karabin.Sad mene zanima kako ga mogu ja prenjeti preko granice legalo naravno
i placa li se porez ili nesto. Puska se nalazi u BiH. Hvala!
Imam jedno pitanje moj djed mi je prepisao lovacki karabin.Sad mene zanima kako ga mogu ja prenjeti preko granice legalo naravno
Re: Prijenos preko granice
koja je svrha prelaska granice sa puškom?Luka23 wrote:Pozdrav svima novi sam na ovom forumu!
Imam jedno pitanje moj djed mi je prepisao lovacki karabin.Sad mene zanima kako ga mogu ja prenjeti preko granice legalo naravnoi placa li se porez ili nesto. Puska se nalazi u BiH. Hvala!
da li je djed u Bih,a ti u Hrvatskoj, ili bi samo išao u lov sa tom puškom u neku drugu zemlju?
da ja samu u Hrvatskoj a djed u Bih. Pusku bih koristio samo za lov trenutno staziram za lovca.Spinnaker wrote:koja je svrha prelaska granice sa puškom?Luka23 wrote:Pozdrav svima novi sam na ovom forumu!
Imam jedno pitanje moj djed mi je prepisao lovacki karabin.Sad mene zanima kako ga mogu ja prenjeti preko granice legalo naravnoi placa li se porez ili nesto. Puska se nalazi u BiH. Hvala!
da li je djed u Bih,a ti u Hrvatskoj, ili bi samo išao u lov sa tom puškom u neku drugu zemlju?
Ti od djeda trebas uvesti oruzje u HR jer ti ga djed poklonio ili si ga dobio ostavinskom, a oruzje je registrirano u BiH ako sam dobro shvatio.
To ti ide samo pod uvoz iz BiH ako ide u tvoje vlasnistvo znaci nabavna, carina itd, ili posudba ako ti djed bude prisutan u HR dok lovis , mislim da samo tako ide .
E sad uvoz iz BiH koja nije u EU moze biti malo birokratski osjetljivo za nervni sustav
mozda jos netko da kakvo misljenje iz iskustva????
To ti ide samo pod uvoz iz BiH ako ide u tvoje vlasnistvo znaci nabavna, carina itd, ili posudba ako ti djed bude prisutan u HR dok lovis , mislim da samo tako ide .
E sad uvoz iz BiH koja nije u EU moze biti malo birokratski osjetljivo za nervni sustav
standardna procedura uvoza... nabavna u HR, plaća se i carina i PDV...
komplicirano ali izvedivo
komplicirano ali izvedivo
Hvala vam puno. A kako se pdv i carnia odreduju.Procjenjuje se vrijednos? Puska je starija od 50 godina.
Luka23 wrote:Hvala vam puno. A kako se pdv i carnia odreduju.Procjenjuje se vrijednos? Puska je starija od 50 godina.
a uuuu.... pa to ide pod kolekcionarski primjerak.... skupo će te koštati ta zajebancija
šalim se of kors
moraš napraviti kupoprodajni ugovor (ili darovni) kod javnog bilježnika u BiH
u tom ugovoru pod obavezno navedi neku cijenu....bolje je da ti napišeš neku realnu cijenu, nego da ti poslije dižu cijenu po raznoraznim oglasima tipa njuškalo ili plavi oglasnik
ne znam o kakvoj pušci je riječ i u kakvom je stanju,al nemoj preterivati ni dolje ni gore od realne cijene puške
poslije toga na muriju u Bih odjaviti oružje sa svojom nabavnom dozvolom
poslije toga na granici i BiH i Hrvatskoj pod obavezno prijavi oružje graničnoj policiji da ne bi bilo belaja
vjerovatno će te uputiti hrv. carinici u špediciju da ti naprave provozne papire do tvoje najbliže carinske ispostave na koju se moraš javiti u roku od dan-dva da ocariniš oružje.
P.S. prije svega toga izvadi si EORi broj na nadležnoj carinskoj ispostavi prema mjestu boravišta jer bez njega nećeš moći ući u RH sa oružjem
u prilogu ti je obrazac koji moraš popuniti i odnesti na car. ispostavu (samo prvu str. na hrv. jeziku)
pozzz, Vedran
- Attachments
-
- Zatjev_za_dodjelu_EORI_broja[1].pdf
- (118.81 KiB) Downloaded 18 times
Iskreno Luka.... ne isplati ti se posao
Znam da je puska djedova i da ima sentimentalnu vrijednost,
ali za te novce koje ces tu platiti da raznorazne pizdarije kupis bolju pusku.
Sori al je tako. Samo ce te papirologija u bosni i hrvatskoj kostati cca 1000kn, bez carinskih davanja.
Znam da je puska djedova i da ima sentimentalnu vrijednost,
ali za te novce koje ces tu platiti da raznorazne pizdarije kupis bolju pusku.
Sori al je tako. Samo ce te papirologija u bosni i hrvatskoj kostati cca 1000kn, bez carinskih davanja.
Karabin Puskarna Kranj ako se ne varamLuka23 wrote:Hvala svima puno ste mi pomogli.
Evo da vidite o cemi se radi.