Kupovina oružja sa prigom
Kupovina oružja sa prigom
Pozdrav svima,
Sad sam naišao na ovo http://www.rojal.si/hr/shop/vatreno-oru ... d-ops.html ,znam da je mali kalibar ali svejedno zanimljiva stvar. E sad što se tiče zakona netko mi je jednom (iz jednog streljačkog društva) rekao da zakonski ne bi trebalo biti problema ako se kupuje oružje sa prigom koja već dolazi sa njom (predinstalirano). Jedino da je problem ako naknadno ideš kupovat prigu za neko oružje. Nije baš da imam para da idem probat to kupit i riskirat ali da li tko zna ili je pokušao tako nešto? Iskreno bih volio da se barem za mali kalibar može uzet legalno priga, čisto da možeš u svom dvoru puckarat
Sad sam naišao na ovo http://www.rojal.si/hr/shop/vatreno-oru ... d-ops.html ,znam da je mali kalibar ali svejedno zanimljiva stvar. E sad što se tiče zakona netko mi je jednom (iz jednog streljačkog društva) rekao da zakonski ne bi trebalo biti problema ako se kupuje oružje sa prigom koja već dolazi sa njom (predinstalirano). Jedino da je problem ako naknadno ideš kupovat prigu za neko oružje. Nije baš da imam para da idem probat to kupit i riskirat ali da li tko zna ili je pokušao tako nešto? Iskreno bih volio da se barem za mali kalibar može uzet legalno priga, čisto da možeš u svom dvoru puckarat
Re: Kupovina oružja sa prigom
ne znam di stanuješ, ali u RH je prigušivač zabranjen.
a također i pucanje po svom dvorištu.
a također i pucanje po svom dvorištu.
Ma znam to sve, ali sam mislio reći da sam čuo da ljudi imaju legalno puške koje dolaze sa prigom na sebi već. Ne da ja forsiram to nego čisto pitam da li je netko imao sličan slučaj 
I btw iz Bjelovar/Zagreb sam
I btw iz Bjelovar/Zagreb sam
To je jako zanimljivo, ono sto se u vecini EU zemalja preporucuje kod nas je naopako, iako nitko nikada nije dao pojasnjenje radi cega je upotreba zabranjena, ionako bi ga imali legalni vlasnici oruzja ? ( Oni nelegalni ga imaju oduvijek ali ih nitko nista ne pita )Spinnaker wrote:..... u RH je prigušivač zabranjen....
Nemoguće je Nemoguće
Da Lex, ultra zanimljivo 
Evo baš sam sad prije neki dan gledao ove šerife po youtube-u i govorili su o novom prijedlogu zakona (koji je NFA Američki predložio) da će se OBAVEZNO morati imati prigušivać zbog navodno štetnosti praska puške/pištolja... Eto sad drame, kod nas zabranjeno zbog ne znam kojeg razloga a tamo će forsirat ljude da će obavezno morat imat...
Ali što je još veći apsurd ti (barem koliko znam) možeš kupiti pušku ili pištolj koji imaju "obrezanu" cijev
Evo baš sam sad prije neki dan gledao ove šerife po youtube-u i govorili su o novom prijedlogu zakona (koji je NFA Američki predložio) da će se OBAVEZNO morati imati prigušivać zbog navodno štetnosti praska puške/pištolja... Eto sad drame, kod nas zabranjeno zbog ne znam kojeg razloga a tamo će forsirat ljude da će obavezno morat imat...
Ali što je još veći apsurd ti (barem koliko znam) možeš kupiti pušku ili pištolj koji imaju "obrezanu" cijev
Zasto bi bio aspurd? Puska je bila namijenjena za neko drugo trziste,a zavrsila kod nas.domlator wrote: Ali što je još veći apsurd ti (barem koliko znam) možeš kupiti pušku ili pištolj koji imaju "obrezanu" cijev
I navoj na cijevi ne znaci nuzno da je iskljucivo za prigusivac.
Prije da je zbog plinske kocnice napravljen,nego zbog prigusivaca.
Znam Spinn sve to
Ali dok recimo u drugim državama gdje je isto zabranjen prigušivać niti ne možeš kupit oružje sa obrezanom cijevi, ili imaš obrezanu cijev ali ti zavare compensator gore.. (što je najgora situacija) dok nas teoretski "sve" ide ali ništa nije definirano kako Bog zapovijeda..
Ukratko : Lud, Zbunjen i Nenormalan
Ukratko : Lud, Zbunjen i Nenormalan
u kojoj to državi ne smiješ imati navoj na cijevi?
ukoliko se npr. baviš LR streljaštvom, imaš disciplina gdje je dozvoljena plinska kočnica,a ima i gdje je zabranjena.
ukoliko se npr. baviš LR streljaštvom, imaš disciplina gdje je dozvoljena plinska kočnica,a ima i gdje je zabranjena.
Koliko znam kod nas u Europi smijes imat sve, dok recimo u New Yorku ne smijes imati nista na cijevi. Znam da spominjem Ameriku ali samo kazem kako je to kod njih uredjeno. Mada opet kupis drugu cijev i problem rijesen. U Britaniji smijes legalno imat prigu za 22Lr ali za drugo ne, tako da je i kod nas malo cupavo. Nadam se iskreno da ce se to za mog radnog vijeka barem malo uredit 
-
John Moses
- Razvodnik

Koliko je meni poznato,prijatelj je lovio po Engleskoj muntjaca,jelena i chinese water deer-a,imao je rentani Remington sa supresorom gore,kalibar .308 Win.Tak da nije samo za .22LR.
Moguće da, mada mislim da je mogao imat zato što je bio rentani remi
Možda griješim ali svakako cijenim njihovu slobodu 
Ja bas i ne....vjerovatno ne znas da je za civile kratko oruzje zabranjeno ( posjedovanje) u Engleskoj, klubovi mogu imati kratko oruzje u svojim prostorima i AMEN.. cisto sumnjam da su nesto promjenili u liberalnom smijru.domlator wrote:..... Možda griješim ali svakako cijenim njihovu slobodu
Nemoguće je Nemoguće
Nisam znao za kratko oružje da im je skroz zabranjeno, ali kako se kaže sto ljudi sto čudi 
Mozes imati u USA i silencer nakon rigorozne provjere ali placas vecu taksu i porez na takvu licencu isto vrijedi za automatsko oruzje , recimo kalas full auto kosta s porezom oko 10.000 $ !domlator wrote:Koliko znam kod nas u Europi smijes imat sve, dok recimo u New Yorku ne smijes imati nista na cijevi. Znam da spominjem Ameriku ali samo kazem kako je to kod njih uredjeno. Mada opet kupis drugu cijev i problem rijesen. U Britaniji smijes legalno imat prigu za 22Lr ali za drugo ne, tako da je i kod nas malo cupavo. Nadam se iskreno da ce se to za mog radnog vijeka barem malo uredit
Ameri sve ureduju s lovom
Da pistolji, zabranjena ti je i cakija ostrice od 10 cm za koju mozes na ulici ako ti je nadu dobro zaglaviti u restu!domlator wrote:Nisam znao za kratko oružje da im je skroz zabranjeno, ali kako se kaže sto ljudi sto čudi
Ogromni je jaz u engleskoj izmedju kratkog i dugog oruzja.Na puskama svih kalibara legalno smiju imati prigusivace i nose ih i u lov,smiju imati M16, ali pistolji su zabranjeni osim na crni barut i 22 lr cini mi se.
Koje su to razlike u drzavama pa katastrofa.. Po meni bi trebalo sve omogucit (ne automatsko) ali i da kosta. Pa ako ti hoces platit nema problema
Glupost je da mozes kupit 50cal pusku a nemas je gdje iskoristit.. Mada bi bilo fora otici sa tim u lov hahah
Nemas brige sa guljenjem koze 
Lako je za to,neki vlasnici mogli bi proklinjati dan kad ste usli u eu
.Nakon ovog napada na francuze postoje neki prijedlozi da se na podrucju EU,civilima zabrane sve vrste polautomatskih pusaka, racunajuci cak i poluautomatske sacmarice i 22 lr puske,ali to je jos na nivou glasina.Kao da su ovi talibani kupili kalaše sa nabavnim dozvolama, a da je oruzje imao neko od zrtava ,mozda bi i skinuo kojeg i spasio glave.Mjesto da naoruzaju leglni puk ,oni razmisljaju da ga razoruzaju.Postupci europe i inace cesto vrijedjaju zdrav razum
, pa me nebi cudilo da to i urade .
E onda su posao napravili... Umjesto da imaju popis ljudi koji imaju legalno oruzje, ovako ce ne imat popis ljudi koji imaju hrpu nelegalnog oruzja.. To bi im bio potez stoljeca..
Ma odakle vadiš ovakve bedastoće fricky?fricky wrote: Mozes imati u USA i silencer nakon rigorozne provjere ali placas vecu taksu i porez na takvu licencu isto vrijedi za automatsko oruzje , recimo kalas full auto kosta s porezom oko 10.000 $ !