LJUBITELJI PUMPERICA!
Re: LJUBITELJI PUMPERICA!
Do sada sto san moga viditi najbolji zatvarac ima fabarm max....Klizi ka po loju!
BUM BUM...
imam pumparicu remington expres 870 mag. 12/76 još 0d 90.god. mislim da je iznimno dobra za tu vrstu oružja
Zna li netko postoji li duga lovacka cijev za mossberg 500, ali za ovu sa duzim magazinom(7+1 metak)? Imam takvu cijev koja pase na mossberg 500 i maverick 88, ali je magazin 5+1! Postoji li ovo sto trazim ili uopce ne?!
BUM BUM...
Berbenn, nisam siguran da postoji duga lovacka cijev za pumpericu sa magazinom od 7 metaka, ali bas ako hocemo, mislim da se i to da rijesiti! Pravi puskar odlota onaj dio sa cijevi(cijev od pumperice 5+1 ako imas viska) koji ide oko magazina i preseli ga na mjesto koje mu trazi pumperica sa duzim magazinom....Mislim da pravom majstoru to ne bi trebao biti problem, a ti ces imati unikat koji nema nitko! Eto, sinula mi ideja!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Organizira li se i ovu godinu pucanje sa pumpericama u Karlovcu?
BUM BUM...
berbenn wrote:Zna li netko koja su pravila natjecanja, ovog sto se organizira jednom godisnje u Karlovcu sa pumpericama? Koja je dozvoljena sacma, koja daljina pucanja, itd.? Zanima me, malo cu vjezbati pa da vjezbam u relnim uvjetima! Pa mozda sljedeci put i sudjelujem....
Uskoro se bliži natjecanje.Natjecanje će se održati tijekom mjeseca lipnja.Točan termin ne znam ali kad dođe vrijeme objavit ću broj tajnika Bastiona pa ga možete nazvati i dogovoriti sve detalje
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
Zna li netko gdje mogu nabaviti ili ako netko ima, mobile cokove(ima ih vise duzina, vanjski su), za pumparicu FABARM? U oruznom stoji fabarm max!
BUM BUM...
sportwaffen-triebel.de/en/fabarm/multichoke--modified/-sat
https://sklep.hubertusprohunting.pl/czo ... 339-a.html
http://fksport.se/sv/fabrikat/fabarm/fa ... ke-verktyg
Evo kolega pa ih pokusaj kontaktirati, mozda ti pomogne. Neki dan su bila tri coka za ovu pusku na ebay-u, oko 20 dolara cijena, ali su nestali. Uglavnom, set ti je od 5 komada! Cilindar, imp. cilindar, modified, imp. modified i full cok! Meni je na mojoj cilindar, dakle u razini cijevi, a takodjer mi fale ova 4. Mislim da je cijena oko 35 eura po komadu, a nesto cujem da bi i Bojna to mogla nabaviti.... Eto pa pokusaj!
https://sklep.hubertusprohunting.pl/czo ... 339-a.html
http://fksport.se/sv/fabrikat/fabarm/fa ... ke-verktyg
Evo kolega pa ih pokusaj kontaktirati, mozda ti pomogne. Neki dan su bila tri coka za ovu pusku na ebay-u, oko 20 dolara cijena, ali su nestali. Uglavnom, set ti je od 5 komada! Cilindar, imp. cilindar, modified, imp. modified i full cok! Meni je na mojoj cilindar, dakle u razini cijevi, a takodjer mi fale ova 4. Mislim da je cijena oko 35 eura po komadu, a nesto cujem da bi i Bojna to mogla nabaviti.... Eto pa pokusaj!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Na mojoj Maverick 88 pumperici piše da prima patrone 2 3/4 do 3 incha patrone.
Da li to znači da ne smijem koristiti patrone na kojima piše 67,5 mm jer su kraće nekih 2,35 mm od minimuma za tu pušku?
Da li to znači da ne smijem koristiti patrone na kojima piše 67,5 mm jer su kraće nekih 2,35 mm od minimuma za tu pušku?
Smiješ koristit te patrone bez straha .mladenko wrote:Na mojoj Maverick 88 pumperici piše da prima patrone 2 3/4 do 3 incha patrone.
Osobno ne trebam sačmaricu, ali sam poželio imati pumparicu s ožlijebljenom cijevi. Prije niz godina bio sam na strelištu (s one strane Velike bare) i imao priliku vidjeti kad je čovjek upucavao pumparicu. Mislim da je bila Mossberg, ali znam pozdano da je bila kalibra 20 Magnum s ožlljebljenom cijevi. Na 100m sve i jedna kugla je pala u krug ne veći od 4-5cm. Osta sam paf!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Slobodno koristi tu municiju.mladenko wrote:Na mojoj Maverick 88 pumperici piše da prima patrone 2 3/4 do 3 incha patrone.
Ono što moraš paziti da ne koristiš municiju koja bi bila duža od propisanoga.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ajte molim vas pogotovo vi prekrasni manijaci koji ima te više komada pumperica mi recite kakva je maverick 88 nemogu docekat cekam nabavnu da idem po nju da se i sačmeno razdjevićim. šalu na stranu kakve su i dali je ima kakve veze ako stavim na nju onaj bočni nosač patrona pošto aam ga nabavio sistem montiranja je da vadiš orginalne pinove i stavljaš šarafe koji dolaze sa tim sedlom. i ovo manijaci je iz milja a ne pogrdno.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Samo još......ako pucaš sa kraćim patronama,onda ti to može imati uticaja na performanse hica,ali nećeš upropastiti pušku.mladenko wrote:Na mojoj Maverick 88 pumperici piše da prima patrone 2 3/4 do 3 incha patrone.
Inaće,preporučujem dugoročno,da koristiš municiju prema uputama proizvođača oružja.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ako mislis pucati samo kugle onda da uzljebljena i kugle za uzljebljenu cijev... ako mislis koristiti kombinirano i sacmu, onda uzmi sa glatkom cijevi i pucaj kugle sa "spiralom" koje su namjenjene za pucanje iz glatkih cijevi... inace uzljebljene cijevi imaju losiji sacmeni posip...Onty wrote:Osobno ne trebam sačmaricu, ali sam poželio imati pumparicu s ožlijebljenom cijevi. Prije niz godina bio sam na strelištu (s one strane Velike bare) i imao priliku vidjeti kad je čovjek upucavao pumparicu. Mislim da je bila Mossberg, ali znam pozdano da je bila kalibra 20 Magnum s ožlljebljenom cijevi. Na 100m sve i jedna kugla je pala u krug ne veći od 4-5cm. Osta sam paf!
evo koristan clanak...
https://www.theboxotruth.com/the-box-o- ... un-barrel/
Osobno imam Mossberg 500A, glatka cijev sa karabinskim nisanima, sasvim dovoljna preciznost kugle za udaljenosti za koje je namjenjena, na 25m sam ih slozio jednu uz drugu i to ne bas nesto pazljivo gađajući.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Maverick je budget varijanta Mossberg 500 modela, imaju kocnicu na stitniku okidaca, dok 500 ima gore na kucistu, 500 ima dvije poluge na pumpi dok maverick mislim samo jednu, vecina dijelova su izmjenjivi sa 500, no neki oko te kocnice nisu... ukoliko se radi o spremniku iste duljine cijevi su izmjenjive... obicno je maverick uvijek sinteticki, dok 500 ima nekoliko varijanti drveta i sintetiku, neki 500 modeli dolaze sa izbusenim kucistem za montazu optickih pomagala no moja to nema. Ako ti sama kocnica nije presudna, i dovoljan ti je kapacitet 5+1, onda je maverick sasvim ok, ako zelis vise onda 500 model, kojeg iskreno mogu preporucitidundoivica wrote:ajte molim vas pogotovo vi prekrasni manijaci koji ima te više komada pumperica mi recite kakva je maverick 88 nemogu docekat cekam nabavnu da idem po nju da se i sačmeno razdjevićim. šalu na stranu kakve su i dali je ima kakve veze ako stavim na nju onaj bočni nosač patrona pošto aam ga nabavio sistem montiranja je da vadiš orginalne pinove i stavljaš šarafe koji dolaze sa tim sedlom. i ovo manijaci je iz milja a ne pogrdno.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

kratka je cjev i je 5+1 spremnik al men se cini ok imao frendovu 88. u rukama i zaljubio se u nju . sedlo sam kupio neko kinesko sa ali expresa sa kuponima za popust koje sam imao izaslo me je 30 kn inace bi bilo 100kn baza je aluminijska koja se montira na kučište puške i onda se na bazu montira nosač patrona po onome što sam gleao na yubitu isti takav princip prodaju i poznate firme al za vece pare sad za 30 kn ajd nije mi zao riskirat a vidjet ce mo kak ce funkcionirat. kad dojde nabavna i sedlo montiram pa poslikam ijavim ishod jel funkcionira.