LJUBITELJI PUMPERICA!

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 1 time

Re: LJUBITELJI PUMPERICA!

Post by berbenn » 12 Dec 2017, 20:13

Do sada sto san moga viditi najbolji zatvarac ima fabarm max....Klizi ka po loju!
BUM BUM...

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 13 Dec 2017, 22:29

imam pumparicu remington expres 870 mag. 12/76 još 0d 90.god. mislim da je iznimno dobra za tu vrstu oružja

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 14 Dec 2017, 16:29

Zna li netko postoji li duga lovacka cijev za mossberg 500, ali za ovu sa duzim magazinom(7+1 metak)? Imam takvu cijev koja pase na mossberg 500 i maverick 88, ali je magazin 5+1! Postoji li ovo sto trazim ili uopce ne?!
BUM BUM...

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 17 Dec 2017, 19:12

Berbenn, nisam siguran da postoji duga lovacka cijev za pumpericu sa magazinom od 7 metaka, ali bas ako hocemo, mislim da se i to da rijesiti! Pravi puskar odlota onaj dio sa cijevi(cijev od pumperice 5+1 ako imas viska) koji ide oko magazina i preseli ga na mjesto koje mu trazi pumperica sa duzim magazinom....Mislim da pravom majstoru to ne bi trebao biti problem, a ti ces imati unikat koji nema nitko! Eto, sinula mi ideja!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 03 Apr 2018, 19:06

Organizira li se i ovu godinu pucanje sa pumpericama u Karlovcu?
BUM BUM...

SSG
Razvodnik
Razvodnik

Post by SSG » 07 May 2018, 09:38

berbenn wrote:Zna li netko koja su pravila natjecanja, ovog sto se organizira jednom godisnje u Karlovcu sa pumpericama? Koja je dozvoljena sacma, koja daljina pucanja, itd.? Zanima me, malo cu vjezbati pa da vjezbam u relnim uvjetima! Pa mozda sljedeci put i sudjelujem....

Uskoro se bliži natjecanje.Natjecanje će se održati tijekom mjeseca lipnja.Točan termin ne znam ali kad dođe vrijeme objavit ću broj tajnika Bastiona pa ga možete nazvati i dogovoriti sve detalje
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 07 May 2018, 12:01

Super! Ako ne nista doci cu u svojstvu gledatelja....
BUM BUM...

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 31 May 2018, 18:02

Oce li sto uskoro?'
BUM BUM...

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 30 Mar 2020, 18:46

Zna li netko gdje mogu nabaviti ili ako netko ima, mobile cokove(ima ih vise duzina, vanjski su), za pumparicu FABARM? U oruznom stoji fabarm max!
BUM BUM...

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 31 Mar 2020, 09:17

sportwaffen-triebel.de/en/fabarm/multichoke--modified/-sat
https://sklep.hubertusprohunting.pl/czo ... 339-a.html
http://fksport.se/sv/fabrikat/fabarm/fa ... ke-verktyg
Evo kolega pa ih pokusaj kontaktirati, mozda ti pomogne. Neki dan su bila tri coka za ovu pusku na ebay-u, oko 20 dolara cijena, ali su nestali. Uglavnom, set ti je od 5 komada! Cilindar, imp. cilindar, modified, imp. modified i full cok! Meni je na mojoj cilindar, dakle u razini cijevi, a takodjer mi fale ova 4. Mislim da je cijena oko 35 eura po komadu, a nesto cujem da bi i Bojna to mogla nabaviti.... Eto pa pokusaj!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

berbenn
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by berbenn » 31 Mar 2020, 10:53

Odlicno! Hvala ti!
BUM BUM...

mladenko
Civil
Civil

Post by mladenko » 19 Jun 2020, 17:23

Na mojoj Maverick 88 pumperici piše da prima patrone 2 3/4 do 3 incha patrone.
Da li to znači da ne smijem koristiti patrone na kojima piše 67,5 mm jer su kraće nekih 2,35 mm od minimuma za tu pušku?

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 19 Jun 2020, 18:54

mladenko wrote:Na mojoj Maverick 88 pumperici piše da prima patrone 2 3/4 do 3 incha patrone.
Da li to znači da ne smijem koristiti patrone na kojima piše 67,5 mm jer su kraće nekih 2,35 mm od minimuma za tu pušku?
Smiješ koristit te patrone bez straha .

Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Post by Onty » 20 Jun 2020, 01:31

Osobno ne trebam sačmaricu, ali sam poželio imati pumparicu s ožlijebljenom cijevi. Prije niz godina bio sam na strelištu (s one strane Velike bare) i imao priliku vidjeti kad je čovjek upucavao pumparicu. Mislim da je bila Mossberg, ali znam pozdano da je bila kalibra 20 Magnum s ožlljebljenom cijevi. Na 100m sve i jedna kugla je pala u krug ne veći od 4-5cm. Osta sam paf!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 22 Jun 2020, 22:15

mladenko wrote:Na mojoj Maverick 88 pumperici piše da prima patrone 2 3/4 do 3 incha patrone.
Slobodno koristi tu municiju.
Ono što moraš paziti da ne koristiš municiju koja bi bila duža od propisanoga.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 23 Jun 2020, 07:11

ajte molim vas pogotovo vi prekrasni manijaci koji ima te više komada pumperica mi recite kakva je maverick 88 nemogu docekat cekam nabavnu da idem po nju da se i sačmeno razdjevićim. šalu na stranu kakve su i dali je ima kakve veze ako stavim na nju onaj bočni nosač patrona pošto aam ga nabavio sistem montiranja je da vadiš orginalne pinove i stavljaš šarafe koji dolaze sa tim sedlom. i ovo manijaci je iz milja a ne pogrdno.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 23 Jun 2020, 10:28

Samo još......ako pucaš sa kraćim patronama,onda ti to može imati uticaja na performanse hica,ali nećeš upropastiti pušku.
Inaće,preporučujem dugoročno,da koristiš municiju prema uputama proizvođača oružja.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Jun 2020, 16:13

Onty wrote:Osobno ne trebam sačmaricu, ali sam poželio imati pumparicu s ožlijebljenom cijevi. Prije niz godina bio sam na strelištu (s one strane Velike bare) i imao priliku vidjeti kad je čovjek upucavao pumparicu. Mislim da je bila Mossberg, ali znam pozdano da je bila kalibra 20 Magnum s ožlljebljenom cijevi. Na 100m sve i jedna kugla je pala u krug ne veći od 4-5cm. Osta sam paf!
ako mislis pucati samo kugle onda da uzljebljena i kugle za uzljebljenu cijev... ako mislis koristiti kombinirano i sacmu, onda uzmi sa glatkom cijevi i pucaj kugle sa "spiralom" koje su namjenjene za pucanje iz glatkih cijevi... inace uzljebljene cijevi imaju losiji sacmeni posip...

evo koristan clanak...
https://www.theboxotruth.com/the-box-o- ... un-barrel/

Osobno imam Mossberg 500A, glatka cijev sa karabinskim nisanima, sasvim dovoljna preciznost kugle za udaljenosti za koje je namjenjena, na 25m sam ih slozio jednu uz drugu i to ne bas nesto pazljivo gađajući.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 Jun 2020, 16:18

dundoivica wrote:ajte molim vas pogotovo vi prekrasni manijaci koji ima te više komada pumperica mi recite kakva je maverick 88 nemogu docekat cekam nabavnu da idem po nju da se i sačmeno razdjevićim. šalu na stranu kakve su i dali je ima kakve veze ako stavim na nju onaj bočni nosač patrona pošto aam ga nabavio sistem montiranja je da vadiš orginalne pinove i stavljaš šarafe koji dolaze sa tim sedlom. i ovo manijaci je iz milja a ne pogrdno.
Maverick je budget varijanta Mossberg 500 modela, imaju kocnicu na stitniku okidaca, dok 500 ima gore na kucistu, 500 ima dvije poluge na pumpi dok maverick mislim samo jednu, vecina dijelova su izmjenjivi sa 500, no neki oko te kocnice nisu... ukoliko se radi o spremniku iste duljine cijevi su izmjenjive... obicno je maverick uvijek sinteticki, dok 500 ima nekoliko varijanti drveta i sintetiku, neki 500 modeli dolaze sa izbusenim kucistem za montazu optickih pomagala no moja to nema. Ako ti sama kocnica nije presudna, i dovoljan ti je kapacitet 5+1, onda je maverick sasvim ok, ako zelis vise onda 500 model, kojeg iskreno mogu preporuciti :D taj bocni nosac i ja planiram nabaviti. MAGPUL "namještaj" je na njoj vec neko vrijeme :D, nabavio sam i original celicni heat shield ali on ide samo na cijev sa "bead" nisanom, na cijev s karabinskima ne moze, uz to magpul prednji rukohvat je dosta visok pa bih ga morao brusiti da ne zapinje za shield...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 23 Jun 2020, 21:30

kratka je cjev i je 5+1 spremnik al men se cini ok imao frendovu 88. u rukama i zaljubio se u nju . sedlo sam kupio neko kinesko sa ali expresa sa kuponima za popust koje sam imao izaslo me je 30 kn inace bi bilo 100kn baza je aluminijska koja se montira na kučište puške i onda se na bazu montira nosač patrona po onome što sam gleao na yubitu isti takav princip prodaju i poznate firme al za vece pare sad za 30 kn ajd nije mi zao riskirat a vidjet ce mo kak ce funkcionirat. kad dojde nabavna i sedlo montiram pa poslikam ijavim ishod jel funkcionira.

Post Reply