Kupnja cijevi
Kupnja cijevi
Pozdrav.Relativno sam nov u ovome pa bi postavio pitanje.Zanima me procedura oko nabave cijevi za pištolj.Imam Walther p22q 5incha cijev,pa bi kupio i 3,4 incha da mogu konvertirati u kompakt
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Re: Kupnja cijevi
napravi nabavnu dozvolu i uzmi cijev,
registriraj, i upisi u oruzni list
registriraj, i upisi u oruzni list
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Iz Njemačke ju nećeš nabaviti, to ti odmah mogu reći jer se njima promjenio zakon 1.9. i na to možemo zaboraviti. Slovenija bi mogla biti po pitanju cijene i izbora pun pogodak 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kako ti je opisano na upitu na FB grupi, nabavna dozvola za rezervnu cijev isto kao i za cijeli pistolj.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Pošto Zakon kaže da je cijev sa leżištem metka bitan dio oružja,nažalost moraš dobiti nabavnu dozvolu za nju.MMario wrote:Pozdrav.Relativno sam nov u ovome pa bi postavio pitanje.Zanima me procedura oko nabave cijevi za pištolj.Imam Walther p22q 5incha cijev,pa bi kupio i 3,4 incha da mogu konvertirati u kompakt
Kada ju kupiš,moraš registrirati kao da si kupio novo oružje.
Ajd dobro za cjev je jasno ali čini mi se da je i zatvarač bitni dio oružja. Znači li to da ako ga izgubiš (napr ispadne ti nekako )isto mora ić nabavna dozvola i registracija ili bi bilo dovoljno dat pušku u servis gdje bi se sačinio nekakav zapisnik o popravku .
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ZAKON O ORUŽJU
I. TEMELJNE ODREDBE
Članak 3.
Oružje u smislu ovoga Zakona je naprava izrađena ili prilagođena da pod pritiskom zraka, barutnih i drugih plinova ili drugog potisnog sredstva može izbaciti zrno, kuglu, sačmu ili neki drugi projektil, odnosno raspršiti plin ili tekućinu te druge naprave koje su namijenjene za samoobranu, lov ili šport.
Oružjem u smislu ovoga Zakona smatraju se i bitni dijelovi oružja.
Bitni dijelovi oružja su cijev sa ležištem metka, cijevni umetak, zatvarač, navlaka, rukohvat s mehanizmom za okidanje te bubanj kod revolvera.
I. TEMELJNE ODREDBE
Članak 3.
Oružje u smislu ovoga Zakona je naprava izrađena ili prilagođena da pod pritiskom zraka, barutnih i drugih plinova ili drugog potisnog sredstva može izbaciti zrno, kuglu, sačmu ili neki drugi projektil, odnosno raspršiti plin ili tekućinu te druge naprave koje su namijenjene za samoobranu, lov ili šport.
Oružjem u smislu ovoga Zakona smatraju se i bitni dijelovi oružja.
Bitni dijelovi oružja su cijev sa ležištem metka, cijevni umetak, zatvarač, navlaka, rukohvat s mehanizmom za okidanje te bubanj kod revolvera.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Bez obzira......stvar je ista,jer kada ti puškar(ovlašteni) mijenja cijev ,ne treba ti nabavna dozvola.
Kada ju sam kupuješ,onda ti treba.
Tako i zatvarač....popravak,prepravak,novi zatvarač....sve obavlja puškar.
Kada ju sam kupuješ,onda ti treba.
Tako i zatvarač....popravak,prepravak,novi zatvarač....sve obavlja puškar.
Dakle stvar nije tako jednostavna , napr za oružja m98 sistema još ajde de dok ima vojnih zatvarača. Preradi se ručka i drugo niko ni ne gleda iako i tu bi se imalo što reći .
A što kad dobiš miš maš od puške gdje brojevi na bitnim dijelovima ne odgovaraju broju puške? Kao što može biti primjer sa remontiranim M48, starijim M24/48, M59 ili M59/66...
Zatvarač na civilnim Zastavinim karabinima nema broj istovjetan broju puške , obično manje cifreni broj valjda serije što li već . Evo sad na oba provjerio iako sam znao da je nešto tako . Vojni M98 su svaki djel u broj tako da je tu zeznutije.
Molim te pojasni što se u Njemačkoj promijenilo glede zakona o oružju. Da li se sad išta može nabaviti? Govorim o oružju općenito.AR15 fan wrote:Iz Njemačke ju nećeš nabaviti, to ti odmah mogu reći jer se njima promjenio zakon 1.9. i na to možemo zaboraviti. Slovenija bi mogla biti po pitanju cijene i izbora pun pogodak
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Kupnja cijevi
Ovo i mene jako zanima jer sam do sada kupovao na e-gunu vjerojatno više nego bilo gdje drugdje.Onty wrote:Molim te pojasni što se u Njemačkoj promijenilo glede zakona o oružju. Da li se sad išta može nabaviti? Govorim o oružju općenito.AR15 fan wrote:Iz Njemačke ju nećeš nabaviti, to ti odmah mogu reći jer se njima promjenio zakon 1.9. i na to možemo zaboraviti. Slovenija bi mogla biti po pitanju cijene i izbora pun pogodak
Ima li kakvih potvrđenih informacija? Molim izbjegavati glasine i pretpostavke.
The truth is hate to those who hate the truth.
Ne znam njemački, samo ukratko da se svi bitni dijelovi oružja ne mogu dobaviti izvan Njemačke, ako nisu demilitarizirani odnosno deaktivirani.Onty wrote:Molim te pojasni što se u Njemačkoj promijenilo glede zakona o oružju. Da li se sad išta može nabaviti? Govorim o oružju općenito.AR15 fan wrote:Iz Njemačke ju nećeš nabaviti, to ti odmah mogu reći jer se njima promjenio zakon 1.9. i na to možemo zaboraviti. Slovenija bi mogla biti po pitanju cijene i izbora pun pogodak
Spremnik kapaciteta veći od 10 naboja se ne može kupiti, ako živiš u Njemačkoj možeš ga kupiti ali uz registraciju. Svi bitni dijelovi oružja ako nisu onesposobljeni se ne mogu dobaviti. Mogu se kupiti rukohvati, drške, nosači optika, optike, opruge, sitni dijelovi u vidu opruga, štiftova, šerafa... cijevi, okidači, zatvarači, nosači zatvarača, kao što je Mike naveo, svi bitni dijelovi oružja... zakon bi trebao biti isti kao i kod nas u tom pogledu jer su uveli u zakonodavstvo preporuke Europske komisije...Barut wrote:Ovo i mene jako zanima jer sam do sada kupovao na e-gunu vjerojatno više nego bilo gdje drugdje.Onty wrote:Molim te pojasni što se u Njemačkoj promijenilo glede zakona o oružju. Da li se sad išta može nabaviti? Govorim o oružju općenito.AR15 fan wrote:Iz Njemačke ju nećeš nabaviti, to ti odmah mogu reći jer se njima promjenio zakon 1.9. i na to možemo zaboraviti. Slovenija bi mogla biti po pitanju cijene i izbora pun pogodak
- Barut
- Časnički Namjesnik

Kupnja cijevi
Razumijem. Ipak pitanje je šta je bitni dio oružja kod njih? Npr. spomenuo si okidače. Okidač nije bitni dio oružja kod nas.AR15 fan wrote:Spremnik kapaciteta veći od 10 naboja se ne može kupiti, ako živiš u Njemačkoj možeš ga kupiti ali uz registraciju. Svi bitni dijelovi oružja ako nisu onesposobljeni se ne mogu dobaviti. Mogu se kupiti rukohvati, drške, nosači optika, optike, opruge, sitni dijelovi u vidu opruga, štiftova, šerafa... cijevi, okidači, zatvarači, nosači zatvarača, kao što je Mike naveo, svi bitni dijelovi oružja... zakon bi trebao biti isti kao i kod nas u tom pogledu jer su uveli u zakonodavstvo preporuke Europske komisije...Barut wrote:Ovo i mene jako zanima jer sam do sada kupovao na e-gunu vjerojatno više nego bilo gdje drugdje.Onty wrote: Molim te pojasni što se u Njemačkoj promijenilo glede zakona o oružju. Da li se sad išta može nabaviti? Govorim o oružju općenito.
I drugo pitanje je, šta je sa streljivom i komponentama streljiva?? Da li je to ostalo kao i prije ili se i tu nešto mijenjalo?
Za streljivo ne znam, nisam pratio taj segment. Prenosim samo ono što sam čitao na nekim shopovima koji prodaju npr surplus dijelove puški, konkretno Zib Militaria. Koji je opseg zakona, što je sve točno obuhvaćeno, ne znam. Kao end user ionako u Hrvatsku ne možeš naručiti ništa s Brownellsa što je pokriveno ITAR-om, a i ono što nije, opet ne žele poslati. Pisao sam već prije na forumu da sam u dva navrata sitnice naručene dobio direktno u Hrvatsku, no to nije bilo do toga što šalju nego zato što sam naručivao u na adresu u Sloveniju, a pošto nemam gore prebivalište, navodio sam u napomenu da kao end user živim u Hrvatskoj pa su mi poslala jer nisu bile u pitanju stvari pokrivene ITAR-om. Zadnje tri narudžbe sam uredno napravio, platio našom karticom ali dostava ide na kolegu u Njemačkoj, a on će mi donjeti kad bude dolazio.
- Barut
- Časnički Namjesnik

Iz kojeg Brownellsa si naručivao?
Kada si radio te narudžbe? Pretpostavljam da ti je poznato da civilno oružje, dijelovi i streljivo više nije pod ITAR-om od proljetos, o tome smo pisali u temi o ITAR-u. Brownells se valjda prilagodio tim izmjenama do sada. Stvarno je šteta ako ne žele slati u Hrvatsku, ne znam iz kojeg razloga...
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Kada si radio te narudžbe? Pretpostavljam da ti je poznato da civilno oružje, dijelovi i streljivo više nije pod ITAR-om od proljetos, o tome smo pisali u temi o ITAR-u. Brownells se valjda prilagodio tim izmjenama do sada. Stvarno je šteta ako ne žele slati u Hrvatsku, ne znam iz kojeg razloga...
na žalost "nije govno već se netko posro' " sve je to pod Government restrictionsBarut wrote:Iz kojeg Brownellsa si naručivao?