Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
Re: Pištolj/revolver za samoobranu + sistem za nošenje
Dakle, HS H-11. Nosim ga sa sobom uglavnom svakodnevno. Dozvola za DiN. Kydex futrola za IWB sa kopčom koja omogućava i da se košulja nosi u hlačama pištolj ostaje potpuno prikriven. U 20% slučajeva kada nosim široku bluzu, sako ili jaknu koje omogućavaju prikrivanje kordura futrola za OWB. Privikao sam se i nosim ga ugodno. Položaj na 4 h.
Nije ni kod mene ali je relativno blizu. U Petrinjskoj sam jednom davno vadio nabavnu i to je trajalo katastrofalno dugoMirok wrote:Nije pp,Petrinjska.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
I kod mene slično.damirdj75 wrote:Nije ni kod mene ali je relativno blizu. U Petrinjskoj sam jednom davno vadio nabavnu i to je trajalo katastrofalno dugoMirok wrote:Nije pp,Petrinjska.
Dok nisam kontaktirao načelnicu ...i......drugi dan riješeno!
Koliko ovaj h11 dođe u Karlovcu ako je neko provjeravao ?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
berbenn wrote:https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_03_33_1080.html
Bereben dajes DEZINFORMACIJE. To vise ne vrijedi.
Nov zakon o nabavi i posjedovanju gradjana, 2018, kaze
Članak 83.
Stupanjem na snagu ovoga Zakona prestaje važiti Zakon o oružju (»Narodne novine«, br.
63/07., 146/08. i 59/12.), Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika u postupku za
izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi (»Narodne novine«, br. 33/08.),
Pravilnik o vrstama i dozvoljenim kalibrima oružja za samoobranu (»Narodne novine«, br.
33/08.) i Pravilnik o vrstama i dozvoljenim kalibrima športskog oružja (»Narodne novine«,
br. 35/08.).
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ali se oni i danas ''drže'' tih pravilnika iako su van snage pošto novi nisu doneseni, poneki barem nisu.
Već se vidim, dobar dan, ja bi za samoobranu, znate teta, ovoliki mi je
Već se vidim, dobar dan, ja bi za samoobranu, znate teta, ovoliki mi je
Probao appendix, ne mogu ga prihvatiti nikako... metak u cijevi i cijev prema obiteljskim draguljima mi stvaraju nelagodu. IWB tako-tako, ovisi o hlačama i ostatku odjeće no smeta me, valjda se treba naviknuti. Ako je u futroli uglavnom je OWB u kožnoj Lion futroli koju mi je Silvio napravio prema modelu koji radi za predsjedničko osiguranje no sa pozitivnim nagibom. Kydex... a ne znam ni sam. Radim kydex futrole i holstere već dugo, napravio sam ih mnogima no nekako za sebe preferiram kožu, možda sam samo staromodan. Ako nije u futroli onda je u pederuši i to je moj preferabilni način nošenja, klasična pederuša sa velcro pozadinom tipa Helikon Bandicoot pa na nju montirana velcro futrola u kojoj je Hellcat. Ako sam u prirodi i nosim ruksak, onda je u prsnoj pederuši tipa Helikon Numbat + velcro futrola.
Koliko god je Hellcat malen i lagan, ja ga ne osjetim jedino kada ga ne nosim. Možda sam samo picajzla ili mekušac.
Koliko god je Hellcat malen i lagan, ja ga ne osjetim jedino kada ga ne nosim. Možda sam samo picajzla ili mekušac.
U tu pederušu stane i 4" i tristotinjak grama teži Hs
Nekako mi je to ozbiljnija igračka a takvu torbicu čovjek može i na plažu nositi.
Da li se pištolj sa Din mora spremati u trezor,smije li se voziti u pretincu auta ?
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ako je pitanje za po doma,pištolj bi trebao biti spremljen da ne bi bio dostupan drugim osobama.
U autu se može prevoziti u pretincu dok si i ti u autu.
U autu se može prevoziti u pretincu dok si i ti u autu.
E sad da li streljivo mora biti odvojeno što bi bilo bezveve i da li treba baš biti u trezoru
Moj izbor je na Spar Tac P1 torbici i danas sam naručio ovakvu.
Evo moj izbor ,stari model ali je pištolj novi 
Koliko ga mislim nositi i više nego dovoljno
Koliko ga mislim nositi i više nego dovoljno
Može par probnih hitaca da vidim kako mi leži u ruci?
U vrime kad san ja nabavija revolver, (prije DR) nije bilo nekog izbora za futroleAR15 fan wrote:Zanima me što kolege koji imaju dozvolu za držanje i nošenje u svrhu samoobrane od oružja imaju, kakva su im iskustva, da li nose redovito ili je dozvola samo za šminku, kakve futrole koriste?.
Osim toga radi se o S&W 686-3 Stainless, pa je za to tribala baš futrola za njega, a ne neka slična.
U Italiji san kupija zgodnu futrolu u koju je lipo lega, moglo je oko ramena, ali futrola se mogla kačiti i za remen na pojasu.
Super je bila par godina, ali futrola je bila neka sintetika, skay, koja se počela otezati i gubiti formu.
Po savjetu prijatelja u Zagrebu san posjetija njemu poznatog šiptara kožara, koji mi je preko noći napravija od prave kože.
Izgledala je odlično, još mi je na njoj napravija utisak Hr Grb-a, a smišno malo to naplatija. Super zadovoljan.
Sad joj je već više od 20 godina i nikad nebi poželija bolju. Eto.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
A što bi onda tek reka za S&W 686-3 .357 Mag ?Mraz wrote: ...Koliko god je Hellcat malen i lagan, ja ga ne osjetim jedino kada ga ne nosim. Možda sam samo picajzla ili mekušac.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.