Nosači optke; što imam?
Re: Nosači optke; što imam?
Onty wrote:Hvala za dobru vijest glede Vrapčaka. Morat ću odšetati do njih pa ih pitati kako ide s korištenjem od strane pojedinaca. Pa ako se bude moglo, i ovo s koronom smiri, pozvani ste da isprobate moj hibrid SBH-Bisley 44 Magnum. Vjerujem da je takvih malo kod nas.
I mene mrzi kad pogledam niz cijev pa ju vidim mutnu. U svakom slučaju, dugoročno imam u planu zamijenit ju. Zato i razmišljam o 30 mm prstenovima, jer, koliko sam vidio, to je jedini način da stavim optiku 1,5-6x42. Idealno riješenje bi bio jedan takav ali s 25,4 mm tijelom, ali ne znam da itko radi nešto takvo. Razmišljo sam i o 2-7x32, ali, kad se usporedi razlika u vidnom polju, 1,5x ima nekih 78% (ako sam dobro izračunao) veće vidno polje od 2x. Što je velika prednost za lov na divljač u pokretu. Plus više svjetla s 42 mm za moje ne baš više tako oštre oči.Trapavi wrote:Čak iako drži grupu čim je nagrižena ja u nju ne bi uložio ništa . Najviše mrzim pogledat cjev posle čišćenja i vidit kavernice i rupe od nagriženosti . Tako mi je brat uništio jednu cjev 8×57 jer nije čistio kako treba . On je mislio da ja pretjerujem kad sam mu govorio da treba poslije vojnog streljiva dobro očistit ili čak oprat cjev , podmazat i tako 2-3 dana za redom . Računao je da će bit dovoljno ko na njegovu karabinu i RWS streljivu koje je dosta malo provuć sa balistolom i amen. Ja sam dotjerao cjev i nema smetnje u grupiranju ali kad se dobro zagledaš prema svjetlu vidiš oštećenja . Dakle nikakvo više ulaganje ne dolazi u obzir. Inače ako nije cjev proširena i dobre krune cjevi te ako je u redu prelazni konus neće biti nekog rasturanja bez obzira na rupice od neodržavanja . Opet proširenje ne vidiš bez kalibratora tako da se svodi na oko i otić na streljanu pa će ti se samo kazat.
Ja sam ti narednih 5mjeseci smješten na Vrapčaku (na samom strelištu, jbg imam sreće
E iskreno ni sam ne znam, jer sam do sada tamo bio 4 dana, odem u 7 u Remontni a vratim se u 4 nazad, ali mogu provjeriti ovaj tjedan
Hvala Ruda, definitivno se javljam! Budem također donio i S&W 686, još ga nisam probao.Ruda wrote:Ja sam ti narednih 5mjeseci smješten na Vrapčaku (na samom strelištu, jbg imam sreće) tj živim tamo zbog posla pa javi ako budeš dolazio
Može me netko uputiti koja je vrsta montaže originalno bila namjenjena za KAR 98 K i kasnije za jugo tanđare u snajperskoj varijanti?
Mislim da je ja imam jer vidim da je ista kao na snajperskim puškama (m48)ili M98. Slika te montaže je na forumu ali je moram i ja nać a to je kod mene malo težće . Uglavnom imam tu montažu. No mislim ali nisam siguran da se puška označavala kao M59.AR15 fan wrote:Može me netko uputiti koja je vrsta montaže originalno bila namjenjena za KAR 98 K i kasnije za jugo tanđare u snajperskoj varijanti?
Pardon radi se o oznaci snajperske puške pa je ne M59 nego M69 . Sad sam se vratio na forum i bez ikakve sumnje imam tu montažu ,na njoj je u civilnoj varijanti bio Zrakov durbin On 2L koji se je razlikovao od vojnog po tome jer na končanici nije imao skalu daljine (kao što ima M76), inače i končanica ista.
Ustvari na forumu ćeš pod montaže naći M48 i na stranici broj 2 ima mislim 5 mojih slika te montaže.