AR 15 .223 karabin ili PKK
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: AR 15 .223 karabin ili PKK
Vi ko da niste gledali partizanske filmove!? A kako su Njemci sa smajserima ratovali???

Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Pa ne uzimam karabin za rat pobogu gospodo
Karakteristike i područja upotrebe PCC i karabina svi znamo.
Ja pitam za real life iskustva sa tri navedena PCC-a.
Karakteristike i područja upotrebe PCC i karabina svi znamo.
Ja pitam za real life iskustva sa tri navedena PCC-a.
μολὼν λαβέ
Pih, švabo bez šmajsera nije švabo, već fićfirić nekijolly wrote:Vi ko da niste gledali partizanske filmove!? A kako su Njemci sa smajserima ratovali???![]()
![]()
μολὼν λαβέ
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

švabo sa šmajserom skine muvu u letu na 500 metara a bata živojinović i na 1000m
i par njemaca
Kad Bata puca švabo pada i kad ostane bez metaka.
PCC je zgodna stvarčica ali bojim se da kod nas nema praktičnu primjenu
neznam da li je pokrenuta kakva PCC liga da možeš to upotrijebiti praktično
ako nije iskreno za gušt ako imaš gdje pucati inače nije za lov ako se skupi
dovoljno ljudi za neku ligu trebalo bi savezu uputiti prijedlog za pokretanje PCC
discipline . Stvar je super samo smo mi tu gdje jesmo .
PCC je zgodna stvarčica ali bojim se da kod nas nema praktičnu primjenu
neznam da li je pokrenuta kakva PCC liga da možeš to upotrijebiti praktično
ako nije iskreno za gušt ako imaš gdje pucati inače nije za lov ako se skupi
dovoljno ljudi za neku ligu trebalo bi savezu uputiti prijedlog za pokretanje PCC
discipline . Stvar je super samo smo mi tu gdje jesmo .
- jolly
- Cinker - bojna

@matezg1
https://www.novilist.hr/sport/ostali-sp ... u-italiji/
Novi List prilicno prati PCC natjecanja (odnosno IDPA) po susjednim zemljama, i ako prosurfas naci ces jos dosta slicnih izvjestaja.
Prica o PCC, je kao prica o ackionom streljastvu koje je u pocetku bilo orjentirano na aktivnosti u susjednoj sloveniji.
Pojedinci krenu u to, i nadje se pojedini klub u kojem se moze raditi.
Problem je osnovni kod nas, da nemamo streljana gdje se moze nesto sustavno raditi i trenirati.
I time smo limitirani sa disciplinama i sa brojem clanova koje pojedini savez uopce moze prihaviti.
Mislim da u bilo kojem klubu HSPS ili HSAS ako prodjes sigurnosni ispit, i ako nabavis PCC, nece te niko zadrzavati da se natjeces u medjunarodnoj konkurenciji. (sigurnosni ispit za pistolj, ce ti priznati i za PCC) Prijave za natjecanje obicno idu preko practiscore aplikacije.
S time da sto se tice PCC, sad smo u losoj poziciji jer je kod nas spremnik limitiran na 10 metaka, i izmjene spremnika ce ti pojesti vrijeme.
Znaci u taj sport mozes krenuti, ali racunaj da ce troskovi biti jako visoki zbog natjecanja ili treninga vani, i zbog malog spremnika si u podredjenom polozaju, i za pocetak nece biti lako.
https://www.novilist.hr/sport/ostali-sp ... u-italiji/
Novi List prilicno prati PCC natjecanja (odnosno IDPA) po susjednim zemljama, i ako prosurfas naci ces jos dosta slicnih izvjestaja.
Prica o PCC, je kao prica o ackionom streljastvu koje je u pocetku bilo orjentirano na aktivnosti u susjednoj sloveniji.
Pojedinci krenu u to, i nadje se pojedini klub u kojem se moze raditi.
Problem je osnovni kod nas, da nemamo streljana gdje se moze nesto sustavno raditi i trenirati.
I time smo limitirani sa disciplinama i sa brojem clanova koje pojedini savez uopce moze prihaviti.
Mislim da u bilo kojem klubu HSPS ili HSAS ako prodjes sigurnosni ispit, i ako nabavis PCC, nece te niko zadrzavati da se natjeces u medjunarodnoj konkurenciji. (sigurnosni ispit za pistolj, ce ti priznati i za PCC) Prijave za natjecanje obicno idu preko practiscore aplikacije.
S time da sto se tice PCC, sad smo u losoj poziciji jer je kod nas spremnik limitiran na 10 metaka, i izmjene spremnika ce ti pojesti vrijeme.
Znaci u taj sport mozes krenuti, ali racunaj da ce troskovi biti jako visoki zbog natjecanja ili treninga vani, i zbog malog spremnika si u podredjenom polozaju, i za pocetak nece biti lako.
Turn better into best!
Probao sam CZ Scorpion EVO 3 9x19 i onaj Stribor 9x19... Stribog je ''budget'' verzija Scorpiona, a na Scorpionu mi se nije dopao relativno težak i pomalo spužvast okidač...
Limitiran sam sa po 100 metaka na jednom i 100 na drugom... o preciznosti i ostalom nemam što reći... puca, leti, pogodi na 25 metara i na 50...
To je moje praktično iskustvo, za drugo se ne miješam...
Limitiran sam sa po 100 metaka na jednom i 100 na drugom... o preciznosti i ostalom nemam što reći... puca, leti, pogodi na 25 metara i na 50...
To je moje praktično iskustvo, za drugo se ne miješam...
Da, jolly je fino objasnio i ukazao na poznati problem koji imamo, nedostatak strelišta. Meni osobno, financijski nije problem financirati niti treninge niti možebitna natjecanja na nižim nivoima. Ali kronično nemam vremena da redovni potežem 100 tinjak km od doma da treniram. Žalosno je da se niti sigurnosni ispit za IPSC/IPDA ne može položiti u široj okolici Zagreba, barem ja nisam čuo gdje i kako. Ostaje mi jedino dočekati mirovinu, da dobijem vrijeme, ili napraviti streljanu…dobro, ova opcija se pokrenula 
μολὼν λαβέ
Za streljanu ili mirovinuLemi_O2 wrote:Da, jolly je fino objasnio i ukazao na poznati problem koji imamo, nedostatak strelišta. Meni osobno, financijski nije problem financirati niti treninge niti možebitna natjecanja na nižim nivoima. Ali kronično nemam vremena da redovni potežem 100 tinjak km od doma da treniram. Žalosno je da se niti sigurnosni ispit za IPSC/IPDA ne može položiti u široj okolici Zagreba, barem ja nisam čuo gdje i kako. Ostaje mi jedino dočekati mirovinu, da dobijem vrijeme, ili napraviti streljanu…dobro, ova opcija se pokrenula
Kontaktiraj Double Alpha, klub iz Zagreba. Siguran sam da će ti pomoći i oko treninga i IPSC sigurnosnog ispita. Bilo je u Osijeku, Vinkovcima, pa Rijeci. Organizira se kad se skupi kandidata.Lemi_O2 wrote:Da, jolly je fino objasnio i ukazao na poznati problem koji imamo, nedostatak strelišta. Meni osobno, financijski nije problem financirati niti treninge niti možebitna natjecanja na nižim nivoima. Ali kronično nemam vremena da redovni potežem 100 tinjak km od doma da treniram. Žalosno je da se niti sigurnosni ispit za IPSC/IPDA ne može položiti u široj okolici Zagreba, barem ja nisam čuo gdje i kako. Ostaje mi jedino dočekati mirovinu, da dobijem vrijeme, ili napraviti streljanu…dobro, ova opcija se pokrenula
Put your money where your mouth is.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

lemi 02 odankle si bogat da te pitam zbog streljane reko mislim ono da znam kolko si mi blizu a?
- jolly
- Cinker - bojna

Sa time da za te ispite iz prakticnog streljastva, podrazumijeva se clanstvo u klubu.
Kad je dovoljno novih clanova, odna se organozira ispit.
Mislim da je u vecini klubova tako.
Za razliku od, na primjer, lovackog ispita: polozis, pa se uclanis i HLS, ili u drustvo, ili se ne uclanis nigdje. Ili vozackog ispita, polozis, pa ne moras ni kupiti auto, niti biti clan HAK. U streljastvu je drugacije.
Kad je dovoljno novih clanova, odna se organozira ispit.
Mislim da je u vecini klubova tako.
Za razliku od, na primjer, lovackog ispita: polozis, pa se uclanis i HLS, ili u drustvo, ili se ne uclanis nigdje. Ili vozackog ispita, polozis, pa ne moras ni kupiti auto, niti biti clan HAK. U streljastvu je drugacije.
Turn better into best!
Iz Zagreba, kada bude , znati će se , bez brigedundoivica wrote:lemi 02 odankle si bogat da te pitam zbog streljane reko mislim ono da znam kolko si mi blizu a?
μολὼν λαβέ
E to,to...Lemi_O2 wrote:Iz Zagreba, kada bude , znati će se , bez brigedundoivica wrote:lemi 02 odankle si bogat da te pitam zbog streljane reko mislim ono da znam kolko si mi blizu a?
U Jutarnjem listu je izašao članak o legalnim vlasnicima oružja s fokusom na vlasnike poluautomatskih pušaka.
- jolly
- Cinker - bojna

Da, proslo je po zainteresiranim grupama, odmah ujutro.
Ja surfanjem nisam uspio naci to facebook grupu koja se spominje na pocetku.
Novinar krece senzacionalisticki, ali prepusta struci kasnije, dolazi na realno. Brojevi registranog oruzja su vjerojatno tocni, medjutim svaka poluatomatska puska registrirana, nije ovaj tip puske, vecina su lovacke konfirguracije, premda je to manje vazno.
Inace, dobro je kad predstavnici ove struke, u ovom slucaju, Gvozdanovic, Franjul, Ercegovic, rade PR o modernom streljastvu u novinama.
Svaka cast Jutarnjem sto im dao 4 strane.
Trebalo bi cesce da izadje poneki slican clanak da se ovaj nas sport priblizi javnosti.
Ja surfanjem nisam uspio naci to facebook grupu koja se spominje na pocetku.
Novinar krece senzacionalisticki, ali prepusta struci kasnije, dolazi na realno. Brojevi registranog oruzja su vjerojatno tocni, medjutim svaka poluatomatska puska registrirana, nije ovaj tip puske, vecina su lovacke konfirguracije, premda je to manje vazno.
Inace, dobro je kad predstavnici ove struke, u ovom slucaju, Gvozdanovic, Franjul, Ercegovic, rade PR o modernom streljastvu u novinama.
Svaka cast Jutarnjem sto im dao 4 strane.
Trebalo bi cesce da izadje poneki slican clanak da se ovaj nas sport priblizi javnosti.
Turn better into best!