M76 u dobrom stanju - KUPUJEM
M76 u dobrom stanju - KUPUJEM
Ako netko ima ili zna nekoga da ima u dobrom stanju M76. Treba mi za frenda, zapeo pa ne pusta a obecao sam pomoci. TNX
Nemoguće je Nemoguće
Re: M76 u dobrom stanju - KUPUJEM
odgovori ga
bolje mu je da si uzme kineskog Dragunova (koji je, neki kažu, boji od ruskog originala)
bolje mu je da si uzme kineskog Dragunova (koji je, neki kažu, boji od ruskog originala)
Tocno. Jos ako je tvrdo kromirano pa nema bolje.sjekira wrote:odgovori ga![]()
![]()
Ma samo Vi nadjite nekog tko ima i ovu kramu, bitno da covjek bude zadovoljan...
Nemoguće je Nemoguće
Lex, nije to baš krama, u rukama majstora i s onom boljom optikom 6x radi sasvim dobro ako imaš streljivo da valja. Ali da se razumijemo, to nije snajperska puška. Obična M70 s drvenim kundakom i novom cijevi+optika imati će jednaku preciznost do određene daljine. S time da je kraća, lakša i zgodnija za uporabu.
Ma ja kazem "krama" od milja !
Po meni je to vrlo opak komad oruzja za ono sto je namjenjen, nema potrebe da grupira u 5 Kuna ali do 1000m moze jako puno stete napraviti ....
Po meni je to vrlo opak komad oruzja za ono sto je namjenjen, nema potrebe da grupira u 5 Kuna ali do 1000m moze jako puno stete napraviti ....
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Ono sta bi trebalo napravii je uvesti disciplinu za m76 sa optikom ili bez, da se popularizira.
Ovako je za sport marginalizirana i ne konkurentna, a za lov nepopularna zbog vojnog izgleda.
Alo za tako sto, vec smo raspravljali o novim disciplinama na forumu, na visim instancama sluha za takve stvari i nove discipline nema.
Ovako je za sport marginalizirana i ne konkurentna, a za lov nepopularna zbog vojnog izgleda.
Alo za tako sto, vec smo raspravljali o novim disciplinama na forumu, na visim instancama sluha za takve stvari i nove discipline nema.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Imas u ducanu Bojna doo, Rijeka, bez optike, na kundaku nema ogrebotine. Drugo ne znam, zagledao nisam.
Nazovi pa pitaj.
Nazovi pa pitaj.
Turn better into best!
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Vidim da ste napisali da se šalite, ali masa ljudi to zaista misli, klasika za ovu regiju - Balkan. Puške koje se uopće nisu ili su se jako malo čistile, s time da se iz obje većinom puca staro korozivno streljivo koje iza ostavlja kalijev i natrijev klorid - soli koje nastaju iz kalijevog klorata i natrijevog petroklorata (dakle sol, ne živu koja se već preko 100 godina ne koristi u kapislama) koje grizu cijev, a čišćenje ljudi obično obavljaju WD-om te uljima koja nisu niti približno adekvatna za to. Rezultat je nagrižena cijev te urbani mit o nepreciznosti M59/66, M76 i drugog yugo oružja koja su i više nego dosta precizna za svoju namjenu, pod uvjetom da su dobro održavana. Osobno imam poljski kromirani kalašnjikov (poluautomat) od WBP-a (samo zato što ne mogu imati konvertirani Zastavin M70AB2), i ako pucam staro streljivo, ispiram cijev te ostale pokretne dijelove sapunicom ili mješavinom Ballistola i vode, sušenje pa dalje normalno čišćenje. Ako kromirana cijev i neće hrđati, ostali dijelovi u kontaktu sa produktima izgaranja sigurno hoće. Ovo je stvar za koju me čudi niti dosta lovaca i čak i puškara ne zna. Čuo sam da se može i Brunoxom, ali više vjerujem vodi za tu namjenu. Ili jednostavno ne pucaš staro streljivo.
No da ne skrećem sad previše s teme, ja bih osobno išao na onu za 1,500 eura kod Rebeca u Postojni u Sloveniji. Dao bih i 500 eura više, samo da znam da je "nova", a ne neka s oglasa.
No da ne skrećem sad previše s teme, ja bih osobno išao na onu za 1,500 eura kod Rebeca u Postojni u Sloveniji. Dao bih i 500 eura više, samo da znam da je "nova", a ne neka s oglasa.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Ma samo da je naći novu!
Znaći da cijev nije nagrižena,neće biti problema ni oko grupiranja,ni bilo što drugo.
I nakon toga samo dobro održavanje i to je to!
Znaći da cijev nije nagrižena,neće biti problema ni oko grupiranja,ni bilo što drugo.
I nakon toga samo dobro održavanje i to je to!
Lex,možda da pitaš Sinišu frenda sa portala,on ju je nedavno nabavio.
Možda zna za još koju?
Možda zna za još koju?